Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
nagyon is értem mit mondasszÛ😄 Ebben egyetértünk, csak a számítógépes környezetben kell az a célkereszt😊 AA-ban ami volt az nekem nem tetszett mert szarul volt megcsinálva... AA-training lõtéren bohóckodtam rengetegszer volt, hogy ott volt a lyuk a célon és úgyvette, hogy nem találtam...az ilyenek húztak fel AA_ban meg a sok csíter😄 Úghogy nálam AA ahányszor felkerült 1-2órán belül le is jött😊 Viszont OFP mai napig a legjobban el van találva ilyen téren....

Persze csak számítógépes környezetrõl beszéltem.

Életben tiszta sor, hogy váállhoz emelve közlekednek mert nincsennek scriptelt fegyver és karhosszok, hanem úgy hajlítja ahogy akarja, vagy egy- egy pillanatra lejjebb is húzhatja magát annyira amennyire akarja szóval csak arról beszéltem, hogy virtuális környezetben amíg nincs teljesen flexibilis környezet és emberi mozgásmodell addig szerintem butaság lenne célkereszt nélküli game-t csinálni😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Köszi ismét! 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A valóságban is így van többé-kevésbé, ezért találták ki CQB-ra a Red Dot és a hologramos célzóberendezéseket. Viszont így, hogy nem hajolsz rá az irányzékra, még csak a közelébe se lõnél a célnak.

Tegnap a lõtéren poénkodtunk egy kicsit, hát CZ-75-el 25 méterrõl a kispuska (4a) táblát (ami úgy 25x25cm-es) alig találtuk el (állva, két kézzel fogva a fegyvert), amikor meg az egyik srác csípõbõl próbált lõni (Dirty Harry 😉) akkor az 5 lövés szana-szét ment (kb. 7 méterrel elötte csapódott a talajba az egyik, de volt, amelyeik meg kb. 2 méterrel ment a cél fölé...).

Nekem megfelel ahogy mostanában csinálják (OFP , AA😮 , stb ; a Vietcong-ban elbaxarintották szvsz) .
Nem vagyok ugyan szagértõ de szerintem a valóságban sem közlekednek úgy , hogy állandóan az irányzékba bámulnának , bár ki tudja ...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

[NST]Cifu
Egy távirányított, út mellett elrejtett bomba eredménye. A személyzetbõl két fõ meghalt, négy megsérült. Ez Jan. 10.-én történt, és egy másik Bradley négy nappal korábban szintén bekapott egy ilyen IED bombát, ott viszont a 7 fõs legénység odaveszet mindenestül.

Hiába, az ERA-t nem ilyesmik ellen tervezték...

Azt mondja megfogja a PG-9-est (ezt használja a BMP-1 Grom-ja ill. az SzPG-9 is), a másikat sajnos nem értem .

Bucser
Az igazi gond az ezzel a No célkereszt dologgal, hogy nem igazán tudod a 2d-ben megvalóstani, hogy a no celkereszt mellett valósághû legyen a célzás (szerintem) tehát vagy úgy kell közlekedned mindig, hogy vállhoz van emelve a fegyver és párhuzamosan látsz rá a fegyverre meg a célzógömbre de így a mélységet nem igazán tudod érzékelni ergó állandóan beakadhatsz minden szarba😄 Ez szigorúan csak szerintem de elég is az off😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zsolo007
jól látom hogy hiányzik a hátuljából a fele? Vagy csak a szemem játszik velem?

Zsolo007
Gyönyörû <#worship>

[NST]Cifu

[NST]Cifu
Ez a 'Kaktusz' ERA, a Kontakt-5 utódja, a BMP-3-on kívûl a T-12UM1 'Black Eagle' hk.-n tünt még fel, de megvásárolható a T-80-hoz, a T-84-hez, stb.
Állítólag ez az orosz ERA-k jelenlegi csúcsa.

Kaktus ERA BMP-3M lövészpáncéloson.

Közben megtaláltam a lenti kép teljesebb változatát is.

[NST]Cifu
Hát ilyen szinten sajnos nem nagyon van, de például anno az Infiltration olyan volt, hogy te szerelhetted fel a fegyvered teljesen, pl. az M16-osra 4x vagy Red Dot irányzékot szerelhettél, gránátvetõt rá, a sörétes puskára fegyverlámpát, a P90-re Red Dot, Lézerirányzék, hangtompító, stb.

De volt egy populárisabb CT vs. T játék is, azt hiszem TS-CO vagy mi volt a neve, és Quake 3 mod volt, ott pl. vehettél akár szuronyt is az AK-ra vagy az M4-re. 😄

Már csak abból gondolom , hohy a "Kontakt" sorozat kisebb volt nem ?

ERA lenne ? Nem nagy annak egy kicsit ?

Sadist
Melyik játékban van ilyen? 😮

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Köszi! <#worship>

Tehát akkor a III., IV., V. és VI. végû szövegek az ERA téglák változatai lennének?

[NST]Cifu
Ez is a játék "popularista" beállítása miatt van. A legjobb az lenne, ha mi "szerelhetnénk" össze az MP5-ösünket, ugye cswak tûzváltóból van pár fajta (0-1-3 (ilyen van a játékban), 0-1-2, 0-1-30, 0-1-3-30, stb.)...
Az ilyesmikkel tudok órákat elpepecselni a játékokban... 😉)

Hogyan lehet magyar bill-el cirilt írni ?

Egyébként D3 (DZ?) blokkokról ill. különbörõ változatairól ír meg valami "védõrács"-ról(???) , de semmi adat . Seaweed az ekrán rács vagy ernyõ ?

[NST]Cifu
Yepp, az tényleg hiányzik, esetleg az Infiltration-hoz hasonló módon nem is lenne célkereszt... bár akkor a játékosállomány fele alapból otthagyná. 😉

[NST]Cifu
Maximalista vagyok, tudhatnád. 😉)

[NST]Cifu

BMP-3 éleslövészet, jól néznek ki az elõrefele repkedõ hüvelyek. 😉

Van jó oroszos köztetek? Kiváncsi lennék miket írkálnak ezen a képen.

Sadist
Játsz Armyval! Ott mindig a legrosszabb pillanatban tud bedögleni a fegyver 😄

Én legjobban azon lepõdtem meg, hogy az MP5-ön csak 3-as burst és 1-es lövés van 😞 Na de a többit majd inkább a Swat 4 topikba 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Micsoda problémáitok vannak ... 😄DD

Én annak is örülnék ha végre megjönne a full végre . Egyetlen dolgot hiányolok belõle igazán a normális irányzékot , ami egyébként kezd elterjedni szerencsére .

Seaweed
ooooooo talan mert egy JATEK?<#rolleyes>
[NST]Cifu
Ahogy Bucser írja, minden egyes SWAT egységnek saját felszerelése van, nincs egységesített fegyverzetük. Oldalfegyvernek így aztán minden elõfordul, képeken lehet látni a Colt 1911-tõl kezdve a P7M13-on át az USP-kig és a kölönféle Glock pisztolyokig mindent. A SWAT 4 ilyen téren "popularizmusra" hajtott, van pár fajta fegyver minden fõbb dologra egy-egy (ugye oldalfegyverek terén van a "9mm-es" Glock, a Colt 1911 és a Colt Phyton), és ezzel el van intézve. Örültem volna, ha belekerültek volna olyan dolgok, mint az akadály (pl. "elcsettenés", amikor a lõszer nem sül el, vagy mondjuk ürítési hiba, amikor "keresztbeáll" a hüvely a kivetõnyílásban, stb.). Nekem sok fegyver hiányzik, pl. nincs benne P90 sem, pedig azt is használja jópár SWAT egység...

[NST]Cifu
A cikknek az angol eredetijében is benne volt egy apró ám sok esetben kínos félreértéseket okozó szöveg:

...köztük a víz alóli rakétaindításra képes orosz atom-tengeralattjárókkal is.

Kína sokmindent vett a szovjetektõl és az oroszoktól, especiel atomtengeralattjárót nem, csak hagyományos D/E tengókat. 😉

Bucser
Hát mivel minden nagyobb kapitányságnál saját SWAT egység van ezért a kapitányság által rendszeresített fegyvert használják.. szóval SWAt teamenként változó... legalább is szerintem...

Sadist
Cifu, a SWAT-nál melyik a rendszeresített pisztoly? Swat 4-el játszogatok és hiányolom belõle a H&K USP-t 😊

Zsolo007
Eljön majd a mechek ideje is egyszer <#nyes>

joebacsi
hmm, viszont lehet, hogy a paintball piacra próbálnak betörni, ott viszont elég komoly eredményeket érhetnek el vele <#idiota>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

[NST]Cifu
Tuti biztos voltam benne, hogy a Japánok egyszer megcsinálják a kétlábú lépegetõ harci 'Mech-et. 😉)

Bár egyet kell értsek az Indexes cikkíróval: ez nem valódi lépegetõ, valószinüleg a lábfejeiben görgõk vannak, és azok segítségével csoszog. Látványosan néz ki, de még ha a gumi-golyóbis "ágyú" helyett egy gépágyúval is szerelik fel, én akkor is inkább egy harckocsit választanék, mint ezt. 😉

ghost cb
Hú de komoly 😄DDD

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

http://www.sakakibara-kikai.co.jp/products/other/images/robo_s.wmv

http://www.sakakibara-kikai.co.jp/products/other/images/shot.wmv

[NST]Cifu
Érdekes, ilyet tényleg nem nagyon látni...

Seaweed
Jollatom hogy asszimetrikus a fuggesztes?!
<#eljen><#eljen><#eljen>

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ez nagyon <#nyes><#taps>

Bucser
Az tuti😊 szerintem még elõ is léptették😄

Seaweed
Pffffffffffffffffff
[NST]Cifu
Kellemetlen baleset (az oldallövészt valószinüleg megdicsérte a földi karbantartó személyzet 😉):

A magyar védelmi ipar a szellemi kapacitásaival kapcsolódhat az európaihoz

A meglévõ magyar védelmi ipar megfelelõ alapot nyújt ahhoz, hogy bekapcsolódjon a nemzetközi együttmûködésbe - jelentette ki Ráth Tamás nyugalmazott ezredes a honvédelmi tárca Technológiai Hivatalának fõigazgatója csütörtökön Budapesten.

"Az európai hadiipari integráció és a magyar védelmi ipar részvétele az együttmûködésben" címû elõadáson Thomas Nützel, a legnagyobb európai védelmi- és biztonsági ipari társaság, az EADS németországi cégének értékesítési alelnöke elmondta, hogy a magyar védelmi ipari cégekkel a kapcsolatfelvételen túl vannak, és néhány céggel konkrét fejlesztési tervekrõl kezdenek tárgyalásokat.

Hozzátette: Magyarország elõnye a védelmi iparban a rugalmas mozgású humán erõ és az, hogy - az európai gyakorlattól eltérõen - nem elszigetelt a civil- és a védelmi kutatás. Magyarország különösen erõs az információtechnológiában, a speciális szoftver- és hardver fejlesztésében és gyártásában.

A magyar védelmi ipar 1988-ban volt a csúcson, amikor termelõi áron 20 milliárd forint volt az éves kibocsátás, a GDP közel három százaléka - tájékoztatta a hallgatóságot a HM Technológiai Hivatalának fõigazgatója. Az 1990-es évek közepén évi 3-4 milliárd forintos termelési értékkel a mélyponton volt a magyar védelmi ipar - mondta el az MTI kérdésére Kovács Géza Péter, a Magyar Védelmiipari Szövetség elnöke, hozzátéve: a termelés tavaly ismét elérte az évi 20 milliárd forintot.

[NST]Cifu
Yepp, valóban C, megzavart a hordfogantyú (a C-ken inkább a felsõ szereléksín a jellemzõbb)...

Inkább G36C-nek nézem.<#rolleyes>

[NST]Cifu
Ezt sem hittem volna, francia spec. osztagnál (GIPN anti-terrorista osztag) HK G36K:

Yo kis kép, sajnos nagyobba nem találtam. Látható rajta sok minden érdekesség (HK MP5SD6, SG551, PGM Ultima Ratio, stb.)

Glpetyus
2-es GOLF!!!!!3 <#buck>

[NST]Cifu
Jaja, jó volt egy hétig mentesülni a hétköznapok idegeskedéseitõl... 😉

Bucser
Gondolom családostúl ment a móka😊 Remélem jól kipihented magad😊 mert jönnek a dolgos hétköznapok😊

[NST]Cifu
Télen nem jött össze, nyáron meg úgyse lesz rá lehetõségem, így most mentem el egy hétre Tunéziába. Megvallom jó volt egy kicsit kikapcsolódni, bár az idõjárás nem volt túl kegyes...

[NST]Cifu
Passz, a csapat németekbõl (egységek: SEK, MEK és GSG-9), osztrákokból (Kobra és WEGA), norvégokból (DELTA), svédekbõl (NI), csehekbõl (CB és Bojová) és kanadaiakból (ETF) áll. De szerintem is az angol lehet mondjuk a "hivatalos" nyelv.