Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tényleg, ez a valóságban katonáéknál hogy müködik/müködött? Egy idõ után mindenki kicsit halláskárosult lesz és szépen hozzászokik?

[NST]Cifu
Szvsz nem is torkolattûz, hanem a lövés döreje az, ami brutális hatásokat tud okozni. Amikor elõször lõttem 9x19mm-es pisztollyal, fülvédõben, még nem tünt vészesnek, ám amikor mellett elsütötték, és nem volt rajtam fülvédõ... hát az már viccesebb volt. A csúcs pedig az volt, amikor zárt lõtéren sütöttük el a .357-es Magnumot, pedig még nem is valami brutális lõszerrel lõttünk. Vagy egy negyed óráig semmit sem hallottam. :-)

Ezt (is) hiányolom a reálisabb játékokból....

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Bucser
nem rossz😄 ettõl a látványtól vajon összef*snák magukat a terroristák?😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Jaja, ez egy HK53, és az illetõ valamiért (talán pont a fotó kedvéért?) leszerelte a lángrejtõt is a csõ végérõl. 😉

😊
Egy pillanatig csodálkoztam , hogy lehet egy 9mm-esnek ilyen torkolattüze , aztán rájöttem , hogy nem is 9mm-es ...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

[NST]Cifu

[NST]Cifu
Ami viszonylagosan jó, és nem fizetõs oldal (mint a Jane's) az a Globalsecurity.org, ugyan nem tökéletesen megbízható, de irányadatoknak megfelel.

Kína - Szárazföldi erõk
Kína - Haditengerészet
Kína - Légierõ

India - Szárazföldi erõk
India - Haditengerészet
India - Légierõ

Haditengerészet terén egy fokkal megbízhatóbb a World Navy's Today oldal:

Kínai haditengerészet - Tengeralattjárók
Kínai haditengerészet - Nagyobb felszini hadihajók
Kínai haditengerészet - Kisebb felszini hadihajók

Indiai haditengerészet

Nezzuk mas oldalrol, szamszerint es tipus szerint kinanak es indianak milyen haditechnikaja van?
Van errol valahol statisztika?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

arról nem is bezsélve hogy nagyon politika ami nem igazán illik a topic profiljába... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Seaweed
Amit leirtal az alapjan szamomra az jott le hogy nem ertunk egyet, es az is lejott hogy feleslegesen tepnem a pofam....ezert inkabb nem teszem.
. Nyiss topicot Kinarol, vagy ha van oda mehet a tobbi...(bar nelkulem)...de ebbe ITT NE bonyolodjuk bele!!!! (Foleg mert ennek a 99.9%-a FELTEVES, SEJTES, ERZELEM lenne...es nem tudna egyik fel sem biztosan alatamasztani az erveit.)
Mert az itt OFFtopic lenne.....
india teljesen másképp müködik mint kina, és sok ok miatt max. kiegyezhetnek egyes dolgokban, de gondolkodásmódjuk alapvetõen eltérõ (pl. fõképp a hindi vallás és kasztrendszer miatt). India az mégiscsak egy demokrácia, amit az angolok párszáz év alatt némileg civilizáltak, kína pedig egy begyöpösödött nagyravágyó, korábban aránytalanul visszafogott, és most túl korán túl nagy hatalmat élvezõ kommunista rendszer.

miért baj a nagyhatalmi törekvés? usa jobb? szeirntem nem...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

1. mert egy diktaturáról beszélünk
2. egy gazdaságilag szárnyait bontogató országban mindig felébred a nacionalizmus
3. mert elég jol ismerem a kinai kulturát, és (japánhoz hasonlóan) számukra a külföldiek alacsonyabb ranguak a legutolsó szennyvizpucoló parasztnál is - ilyen a kulturájuk, ezt nem hibáztatom, de ez jelen esetben hátrányos 😊
4. mert számukra az emberélet semmit nem jelent. Tavaly csak az egyik tartományukban 20e embert végeztek ki (ebbõl 2ezret vallottak be), azaz évente kinában sokszázezer ember kerül bitora korrupció, pénzügyi csalás és hasonlók miatt (tehát nem csak az erõszakos cselekményeket torolják meg igy).
5. Mert jelentõs kisebbrendüségi érzésük van már vagy kétszáz éve. Korábban a nyugat elnyomta õket, elvette tõlük hongkongot, néhány hadihajó szarrá gyalázta pekinget, és tudatában vannak, hogy most is kihasználják õket, és csak az olcsó munkaerõ miatt mennek oda a cégek. Éppen ezért fordítanak aránytalanul sokat egyes fejlesztésekre, duzzasztják fel a csucstechnikai részleget (pl. urkutatáson százezrek dolgoznak, ami racionálisan nem indokolható), azaz nyilvánvalóan nagyhatalmi törekvéseik vannak.

Azzal, hogy el akarják foglalni a "méltó helyüket" számukra lehet hogy természetes, de 1. nem fogják tudni hol a határ, lásd hongkong és makau visszakapása után vérszemet kaptak, és tajvan se szent, 2. A növekedésükkel ohatatlanul érdekeket sértenek japánban, tajvanon, ausztráliában, oroszországban, indiában, és persze az USA ban, ami háborút fog szülni.

Kb. ennyi a bajom kinával.

Kina+India egyutt 2,5 milliard ember!
Ha ok egyutt megindulnak az durva lesz 😞

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Seaweed
Most ez kicsit OFF-ba fog csapdosni de megkockaztatom:

Miert tartasz enyire Kinatol? Szerintem hulyek lennenek az aranytojast tojo tyukot levagni!
én örülnék ha india "lepaktálna a jenkikkel", és méginkább, ha kicsit összevesznének valamin, az visszafogná kínát. Ha india erõs, az kiegyenlítheti kínát - és hossutávon csak nekik van esélyük hogy megfogják õket valamelyest.

igen, hát nem a csúcstechnikát képviseli a rendõrségi felszerelés. egyébként a toknál tényleg kevéssé befolyásolhatja, viszont mondjuk asztalról/padról való felkapásnál elõfordulhat a vázolt probléma, bár tényleg csak nagyon kicsi a valószínûsége

[NST]Cifu
A "kitöltött" elsütõbillentyû bonyolultabb, hiszen a markolatban biztosítani kell neki egy ûrt, ahova becsúszhat néhány mm-et. A hagyományos megoldásnál nincs ilyen gond, hiszen egy csap körül fordul el az elsütõbillentyû, és nincs mögötte semmi.

A fegyver elõvétele más tészta, a gyors elõvételhez rejtett viseléshez jó fegyver és jó tok kell. A rendõrségi fegyvertokokról mondjuk hallotam egy's mást, ha látatlanba tippelnem kellene, a nyomozó ismerõsöddel történt eset sem valami minõségi fegyvertokkal és rejtett viseléshez ideális fegyverrel (például a P9R/RC nem igazán jó erre) történt.

De ami az elsütõbillentyût illeti, nem hiszem, hogy különösebben felmerülne az a probléma, amit te felvázoltál. Ahogy már írtam, ha rendesen fog rá az ember a pisztolymarkolatra, egyszerûen nem tud az ujja az elsütõbillentyû mögé kerülni, amíg pedig elõ nem veszi a fegyvert rendesen, az a mutatóújj amúgy is a sátorvason pihen.

Seaweed
Kezdhetnek! Foleg ha vegen india lepaktal a jenkikel es netan amcsi fegyvert vesz amire az esely jozan esszel kicsi...de nem lehetetlen!
[NST]Cifu
Hoppá, Rendezi területi vitáit Kína és India.

Tudni kell, hogy Pakisztán legnagyobb fegyverszállítója, és szövetségese eddig Kína volt. Most erre Kína Pakisztán legnagyobb ellenfelével, Indiával barátkozik. Szerintem Iszlamabadban kezdenek idegesek lenni...

Valami téren is ki van állítva egy tigris oroszországban. Megnézem. Vagy Leningrád (ma esetleg Szentpétervárként ismeri valaki) vagy Moszkva.

ebben tökéletesen igazad van, viszont nem véletlenül fejlesztenek mindig mindent, azért hogy egyre jobb, tökéletesebb legyen, minden apró részletre és lehetõségre figyelve.bár a kettõ nem vág egybe, de az egyik nyomozó barátomat már majdnem lelõtték amiatt hogy megszorult a hónaljtáskában a fegyvere, a gyanúsított fegyvert rántott, és akár le is lõhette volna, mert már nem tudott volna visszalõni.egy másikat pörgõólömmal lõtték hasba, bár nem halt bele, egy csomó mindent ki kellett belõle operálni, amit szétvitt a golyó. na most ez is egy ilyen dolog hogy aki bûnelkövetésre akarja használni a fegyert annak úgyis a keze ügyében lesz, aki meg rejtve viseli, az esetleges stressz miatt lehet hogy idõ veszít ezzel.biztosan nem véletlenül gyártanak olyan elsütõbillentyût ami kitölti a hátsó ûrt, habár tényleg nem elterjedt

[NST]Cifu
Nézd meg a HK MP7-nél a felsõ képet. Egy átlagos ujj egész egyszerûen nem is fér oda be, fõleg, hogy az újjadat csak akkor hajlítod be, amikor már ráfogtál a markolatra, így fizikai képtelenség, hogy oda érjen az mutatóujjad. Plusz aki pedig rejtve visel fegyvert, annak nem árt gyakorolni a fegyverelõvételt (ehhez még csak lõtér sem kell, csak a fegyver, a tokja, és némi szabadidõ)...

[NST]Cifu
Az angol Tigrist a Bovingtoni harckocsimúzeumban találod, a 131-esnek még külön oldala is van: Tiger-Tank.com.
Található egy Franciaországban is, a Saumur-ban lévõ harckocsimúzeumban, ennek oldalát itt találod.

elsütõbillentyûknél miért nem az olyan terjedt el ami hátrafelé kitölti a markolatig az ûrt.egy váratlan helyzetben mikor már az ellenfélnél kézben van a fegyver és a lehetõ leggyorsabb idõ alatt kell visszatüzelni, a stressz miatt nagyon a letõsége hogy elõrántás közben beakad a mutatóujj oda, és pár tizedmásodperc veszteséget okoz

Bucser
tudtommal a fin mûzeumban is van az egyik aranyverébben is volt...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Trade
Hello!

Tudna vki segiteni?
Szeretnek megnezni egy PzKpfw VI Tigrist vmelyik Nyugat Europai muzeumben.
Meg mult nyaron lattam egy kepet egy amerikai fazon pozolt egy Tigris mellett Belgiumban.Irtam is a Belga tank muzeumnak de azt mondtak hogy nekik nincs Tigrisuk.Azt tudom hogy Angliaban van egy mukodo(!) PzKpfw VI,meg ruszkiban is van zsakmanyolt Tigris.
Probalom a google-val keresni de sajnos mar nem adja vissza ugyanazt a talalatot.Tudna vki segiteni?elore is kossz

[NST]Cifu
Uzinál lehet elvileg fogantyúnak használni a behajtott váltámaszt, de szvsz elég béna megoldás lehet (még nem fogtam a kezemben ilyet 😉). A hosszabb csõ elképzelhetõ Mac-10-esen, és végülis markolat is: amerikában a fegyvert ugyanúgy tuningolják, mint az autót. Ha veszel egy fegyvert, vehetsz hozzá minden alkatrészt külön, másféle elsütõbillentyût, másfajta csövet (hossz, huzagemelkedés, csõszáfék/lángrejtõ, stb.), különféle markolatokat/markolathéjakat, kiegészítõket (szereléksínek, fegyverlámpák, célzóberendezések, stb.).

Szóval ha azt mondod, hogy láttál egy elsõ markolatos Ingramot, készségesen elhiszem, bár valószinûbb, hogy más fegyver lehetett (ha jól látható a videón a fegyver, akkor esetleg van esély beazonosítani).

Hogy milyen más fegyver, hát például Ruger MP-9:

[NST]Cifu
Én nem magán a rendszeren vagyok megütközve, hanem a rájuk szánt fegyverzeten. Oké, jó fegyver a géppuska, de azért pár rakéta, vagy valami jobb lenne.

Ha mondjuk nekem kéne hasonló rendszert terveznem, én mondjuk úgy csinálnám, hogy kamerás/mozgásérzékelõs megfigyelés, aztán hátulról aknavetõkkel/tüzérséggel megszórni azt a szektort, ahol mozog valami. 😉

köszi az infokat. ahogy látom az uziknál ha nem hajtjuk ki a válltámasz akkor egyben elsõ fogantyúként is funkcionálhat. vagy ez csak látszat? a mac-nél egy nem is oly nagyon régi belinkelt amerikai fegyverõrült lövöldözõs videón fogantyúval láttam a kicsit hosszított csõre volt rászerelve egy tök ua mint a fúrókon(nem a legutóbbiak), vagy legalábbis nagyon hasonló fegyvert (esetleg home átalakítás?). ha nem mac volt, akkor mi lehetett az?

tekintve hogy europa nagyon amellett van, hogy feloldja a kinai fegyverembargót, mert soktizmilliárd euró bevételt + munkahelyeket jelent honpolgárai számára, európa nem nagyon fog beavatkozni senki oldalán, csak sajnálkozik, mérsékletre int és max. néhány elitélõ határozatot hoz. De hogy õszinte legyek, ez nem is biztos hogy baj.

Egy igazi reményünk van, hogy tiz év mulva a multik már nem fogják engedni hogy nagy háboru legyen, mert iszonyatosan visszaesne a kereslet minden iránt. Hiába pattog a fegyverlobbi, a többi ágazathoz képest elenyészõ a szerepük.

Cifu : Jaja, zárótûz hazavágja az egészet, az természetes, de szerintem részben ezért is 1 robot/km. Csak nem szórnának meg 250km-t végig... a maradék meg némi mákkal kiiktathat egy adag gyalogost, csapatszállítót, ha elég hatékonyra tudják fejleszteni. Mondjuk MetalStorm szerû gránátvetõkkel szivatós tudna lenni 😊 Perpillanat szerintem nagyrészt Észak-Koreának szóló üzenet, hogy csak okosan...

kiskorúbézoltán: Köszi. Domain megvan már egy ideje, de a rendszeresebb frissítgetés még csak egy rövidebb ideje megy.

htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu

[NST]Cifu
HK MP5K-PDW

Az eredeti MP5K az MP5 "törpe" változata, amely alig nagyobb, mint egy hadipisztoly, nincs váltámasza, de alapból van egy elsõ markolata, és a csõtorkolat nem lóg ki a tokból. Az MP5K-PDW kapott egy behajtható váltámaszt és a csõ valamivel hosszabb, a végére pedig egy lángrejtõ került, és felszerelhetõ rá hangtompító is. Csak 9x19mm-es változata van, tár nélkül 2kg-ot nyom, optikai irányzékkal ellátható, 15-ös és 30-as tár használható hozzá, tûzgyorsasága 900 lövés/perc.

HK MP5K 30-as tárral.

HK MP7

A HK "válasza" egyfelõl az FN P90-re, másfelõl a növekvõ PDW (Personal Defense Weapon) piacra. Nincs 9x19mm-es változata, de egy új, 4.6x30mm-es lõszert tüzel, amelyet akárcsak az FN P90 5.7x28mm-es lõszere, kifejezetten a golyóálló mellények ellen lett "tervezve". Kompakt, könnyû (üresen 1.5kg) és hatásos fegyver, az elsõ markolat behajtható, így egy mini elõágyként funkcionál, a fegyver tetején szereléksín található az optikai irányzékok számára. Tûzgyorsasága 900 lövés/perc. Tára 20 ill. 40 lõszert fogadhat be.

Steyr TMP

Könnyû, kis méretû 9x19mm-es géppisztoly, tár nélkül 1.3kg, van 15-ös és 30-as tár hozzá, alapból van melsõ markolat, és felszerelhetõ hangtompítóval valamint optikai irányzékkal is. Tûzgyorsasága 800-900 lövés/perc. A Steyr 2001-ben abbahagyta a TMP gyártását, de a svájci Brugger+Thomet cég MP 9 néven kicsit módosítva elkezdett újra piacra dobta. Ez a változat már rendelkezik egy behajtható váltámasszal is.

Steyr TMP 30-as tárral.

A B+T MP9 minden földi jóval felszerelve.

Mini UZI és Micro UZI

Az eredeti UZI géppisztoly csökkentet méretû változatai, mindkét változat esetén igaz, hogy behajtható váltámasszal rendelkeznek, valamint nincs melsõ markolat, sõt, a Micro UZI olyan kicsi, hogy ilyesmire lehetõség sincs. Mindkét változat 9x19-es lõszert lõ, a Mini UZI 2.7kg-ot nyom tár nélkül, 20/25 és 32 lõszeres tárral etethetõ, szükség esetén hangtompítóval is felszerelhetõ és a tûzgyorsasága 950 lövés/perc. A Micro UZI-nak van egy különleges erõk számára készített változata, amelynek van az oldalán és a tetején szereléksín (pl. fegyverlámpa, lézercélzó ill. optikai célzóberendezés), a fegyver üresen 1.5kg-ot nyom, tûzgyorsasága 1250 lövés/perc, így alig több, mint egy másodperc alatt kiûríti a 20 lõszert befogadó tárját.

Mini UZI

Micro UZI

PP-2000

Az orosz KBP tervezõiroda egyik legújabb fegyvere, 9x19mm-es para lõszert tüzel, de használható hozzá az ugyanilyen kaliberû 7N31 páncéltörõ lõszer is. A fegyver üresen 1.5kg, tûzgyorsasága 600 lövés/perc, melsõ markolata gyakorlatilag a "sátorvasból" lett kialakítva, egy tartaléktárat a tok végébe nyomva váltámaszként funkcionál (elvileg).

Bal oldalon fent látható három páncéltörõ lõszer is, az alsó képen pedig a "váltámasz-tár".

Mac-10 és Mac-11

E két fegyver az Gordon Ingramtól származik, és a Military Armament Company (MAC - innen a név) számára tervezte, de a tervezõje után Ingram Mac-10/Mac-11 néven is ismertek. Az UZI-hoz hasonlóan igen egyszerû szerkezetû fegyverek, melsõ markolata egyiknek sincs (nem is lehet), de a csõ alatt lévõ szíjat megfogva végülis kétkézzel is használható. A Mac-10 9x19mm-es vagy .45ACP változatban készül, 2.8kg a tömege, tûzgyorsasága 1100 lövés/perc, a Mac-11 9x17mm-es lõszert tüzel, 1.6kg a tömege, tûzgyorsasága pedig 1600 lövés/perc. 30 v. 32 lõszeres tárjaik vannak.

Mac-10 klón igényes kiszerelésben.

Na, remélem ennyi elég lesz... 😉

Én egy kicsit másképp látom ezt a dolgot .
Elõször is nem a páncélosok mennek elöl , hanem a felderítõk . Ha õket egy kicsit megtépik az már nem jó a támadó számára , ha egy kis mélységet is adnak a vonalnak és kombinálják robbanó és nem robbanó mûszaki zárakkal akkor az komoly akadály lehet . A tüzérségi tûzzel való átjárónyitás pedig rendkívül lõszer és idõigényes , nem beszélve arról , hogy a végrehajtó egységek felfedik magukat és a kifelé menõ cucc mellett meg fognak jelenni a bejövõk is ...
Mindezek mellett lehet , hogy hosszabb távon olcsóbb a robotok használata az embernél , de ezt csak hasraütve mondom .

[NST]Cifu
Ez már nagyon politika. De én két lehetõséget látok:

1.: Japán + USA ill. Kína + EU (miután az EU-nak nincs egységes külpolitikája, ez reménytelen)
2.: Európa hátradõl, és éles hangú békéltetõ szónoklatokon kívûl nem fog beavatkozni.

[NST]Cifu
Azért én némi kétséggel fogadom ezt a dolgot. Azt még megértem, ha megfigyelõrendszert telepítenek. Nade robotokat géppuskával? Könyörgöm, azok ott páncélosokkal fognak jönni, ráadásul elõre tudni fogják, hogy mire számíthatnak (egy ilyen védelmi rendszert egy tüzérségi zárótûz pillanatok alatt semlegesíthet). Bár az is igaz, hogy még nagyon a program elején járnak...

olyan géppisztolyokról tud vki leírást fényképpel, ami az alábbi kritériumoknak megfelel:
kis méret (pl:mac-10, skorpio), tehát egy hk mp5 már nagy, nem kell fix tus, de legyen kihajthatós/kihúzhatós válltámasza
nagy tárkapacitás (min 20 lõszer) vagy duplatárral szerelhetõ
9mm para lõszert tüzel, vagy több lõszertípusra átalakítható legyen(akkor úgyis tudja a kilences parát)
szerelhetõ legyen a csõ alá fogantyû, és ha lehetséges rögzítés red dot-nak.
na hát ez elég igényes megközelítés, bár az új nagyobb drága fegyvereken ez mind megtalálható, de éppen hogy a kicsikre lennék kíváncsi hogy létezik e ilyen

Bucser
A lényeg, hogy minnél messzebb legyen.. Kérdés ki mellett fog az Eu lándzsát törni?? A nagyon jó export területnek számító Kina vagy a nagyon erõs importõr Japán mellett???

[NST]Cifu
Szvsz ez tiszta politika, mi köze hozzá Kínának, hogy Japánban mit oktatnak, vagy egy történelemkönyvben mit nem? Ráadásul emlékezzünk csak, itt, nálunk is bizony ki-ki hagytak dolgokat a történelemkönyvekbõl nem is olyan régen.

Ami azt illeti, én is úgy látom, hogy a "háborús" zóna éveken belül át fog helyezõdni a közel-keletrõl Ázsiába...

Vagy csak én vagyok lemaradva ??? <#confused>

Hmm , nem is hallottam még errõl az oldalról , de jónak néz ki .

Sok sikert hozzá ! <#eljen>

Dél-Korea bekeményít : felfegyverzett határõr robotok 2011-re?

Végülis semmi extra, csak egy kisebb szösszenet.

htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu

joebacsi
huhh még azelõtt reagáltam rá, hogy elolvastam volna a cikket, a címbõl meg kicsit félreértettem a dolgot...
így elolvasva tényleg nehezen érthetõ, hogy miért ilyen erõszakosan reagáltak rá

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
hát ha kötelezõ tantárgy lenne itthon a román történelem, akkor azért itt is lenne balhé rendesen

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Tojással vonultak a japán konzulátus ellen Dél-Kínában

érdekes ez a dolog, hogy állítolag a japán történelemtanítás miatt vannak a tüntetések
el tudnátok bármilyen tüntetést képzelni mondjuk magyarországon egy román történelemkönyv miatt, vagy lengyelországban, egy német könyv miatt? Annyira nyilvánvalóan és egyértelmûen felheccelték, vagy más módon befolyásolták ezeket az embereket, mégpedig a kinai állam...

A korábbi fegyverkezésbe kezdett japán cikkbõl kiindulva nagyon gázos lesz a helyzet egy évtized mulva
nem örülök

nm 😊

meg esetleg bf style gameknél felszerelhetõ gépek (pl repülõ átépités a hangárban, esetleg elõr e beálittot config pack-os modszerrel)
durva lenne 😊

<#eljen> jólenne, bármelyik gameban elviselném iylesmit... 😊

Seaweed
<#vigyor>
[NST]Cifu
Ilyen téren volt jó az Infiltration. Jobb egérgombal egy pillanat alatt magad elé emelhetted a fegyvert (ahogy az OFP-ben a 'V' csinálta), oszt hajrá. 😊