Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt (is) hiányolom a reálisabb játékokból....
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Egy pillanatig csodálkoztam , hogy lehet egy 9mm-esnek ilyen torkolattüze , aztán rájöttem , hogy nem is 9mm-es ...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Kína - Szárazföldi erõk
Kína - Haditengerészet
Kína - Légierõ
India - Szárazföldi erõk
India - Haditengerészet
India - Légierõ
Haditengerészet terén egy fokkal megbízhatóbb a World Navy's Today oldal:
Kínai haditengerészet - Tengeralattjárók
Kínai haditengerészet - Nagyobb felszini hadihajók
Kínai haditengerészet - Kisebb felszini hadihajók
Indiai haditengerészet
Van errol valahol statisztika?
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
. Nyiss topicot Kinarol, vagy ha van oda mehet a tobbi...(bar nelkulem)...de ebbe ITT NE bonyolodjuk bele!!!! (Foleg mert ennek a 99.9%-a FELTEVES, SEJTES, ERZELEM lenne...es nem tudna egyik fel sem biztosan alatamasztani az erveit.)
Mert az itt OFFtopic lenne.....
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
2. egy gazdaságilag szárnyait bontogató országban mindig felébred a nacionalizmus
3. mert elég jol ismerem a kinai kulturát, és (japánhoz hasonlóan) számukra a külföldiek alacsonyabb ranguak a legutolsó szennyvizpucoló parasztnál is - ilyen a kulturájuk, ezt nem hibáztatom, de ez jelen esetben hátrányos 😊
4. mert számukra az emberélet semmit nem jelent. Tavaly csak az egyik tartományukban 20e embert végeztek ki (ebbõl 2ezret vallottak be), azaz évente kinában sokszázezer ember kerül bitora korrupció, pénzügyi csalás és hasonlók miatt (tehát nem csak az erõszakos cselekményeket torolják meg igy).
5. Mert jelentõs kisebbrendüségi érzésük van már vagy kétszáz éve. Korábban a nyugat elnyomta õket, elvette tõlük hongkongot, néhány hadihajó szarrá gyalázta pekinget, és tudatában vannak, hogy most is kihasználják õket, és csak az olcsó munkaerõ miatt mennek oda a cégek. Éppen ezért fordítanak aránytalanul sokat egyes fejlesztésekre, duzzasztják fel a csucstechnikai részleget (pl. urkutatáson százezrek dolgoznak, ami racionálisan nem indokolható), azaz nyilvánvalóan nagyhatalmi törekvéseik vannak.
Azzal, hogy el akarják foglalni a "méltó helyüket" számukra lehet hogy természetes, de 1. nem fogják tudni hol a határ, lásd hongkong és makau visszakapása után vérszemet kaptak, és tajvan se szent, 2. A növekedésükkel ohatatlanul érdekeket sértenek japánban, tajvanon, ausztráliában, oroszországban, indiában, és persze az USA ban, ami háborút fog szülni.
Kb. ennyi a bajom kinával.
Ha ok egyutt megindulnak az durva lesz 😞
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Miert tartasz enyire Kinatol? Szerintem hulyek lennenek az aranytojast tojo tyukot levagni!
A fegyver elõvétele más tészta, a gyors elõvételhez rejtett viseléshez jó fegyver és jó tok kell. A rendõrségi fegyvertokokról mondjuk hallotam egy's mást, ha látatlanba tippelnem kellene, a nyomozó ismerõsöddel történt eset sem valami minõségi fegyvertokkal és rejtett viseléshez ideális fegyverrel (például a P9R/RC nem igazán jó erre) történt.
De ami az elsütõbillentyût illeti, nem hiszem, hogy különösebben felmerülne az a probléma, amit te felvázoltál. Ahogy már írtam, ha rendesen fog rá az ember a pisztolymarkolatra, egyszerûen nem tud az ujja az elsütõbillentyû mögé kerülni, amíg pedig elõ nem veszi a fegyvert rendesen, az a mutatóújj amúgy is a sátorvason pihen.
Tudni kell, hogy Pakisztán legnagyobb fegyverszállítója, és szövetségese eddig Kína volt. Most erre Kína Pakisztán legnagyobb ellenfelével, Indiával barátkozik. Szerintem Iszlamabadban kezdenek idegesek lenni...
Található egy Franciaországban is, a Saumur-ban lévõ harckocsimúzeumban, ennek oldalát itt találod.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Tudna vki segiteni?
Szeretnek megnezni egy PzKpfw VI Tigrist vmelyik Nyugat Europai muzeumben.
Meg mult nyaron lattam egy kepet egy amerikai fazon pozolt egy Tigris mellett Belgiumban.Irtam is a Belga tank muzeumnak de azt mondtak hogy nekik nincs Tigrisuk.Azt tudom hogy Angliaban van egy mukodo(!) PzKpfw VI,meg ruszkiban is van zsakmanyolt Tigris.
Probalom a google-val keresni de sajnos mar nem adja vissza ugyanazt a talalatot.Tudna vki segiteni?elore is kossz
Szóval ha azt mondod, hogy láttál egy elsõ markolatos Ingramot, készségesen elhiszem, bár valószinûbb, hogy más fegyver lehetett (ha jól látható a videón a fegyver, akkor esetleg van esély beazonosítani).
Hogy milyen más fegyver, hát például Ruger MP-9:

Ha mondjuk nekem kéne hasonló rendszert terveznem, én mondjuk úgy csinálnám, hogy kamerás/mozgásérzékelõs megfigyelés, aztán hátulról aknavetõkkel/tüzérséggel megszórni azt a szektort, ahol mozog valami. 😉
Egy igazi reményünk van, hogy tiz év mulva a multik már nem fogják engedni hogy nagy háboru legyen, mert iszonyatosan visszaesne a kereslet minden iránt. Hiába pattog a fegyverlobbi, a többi ágazathoz képest elenyészõ a szerepük.
kiskorúbézoltán: Köszi. Domain megvan már egy ideje, de a rendszeresebb frissítgetés még csak egy rövidebb ideje megy.
htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu
Az eredeti MP5K az MP5 "törpe" változata, amely alig nagyobb, mint egy hadipisztoly, nincs váltámasza, de alapból van egy elsõ markolata, és a csõtorkolat nem lóg ki a tokból. Az MP5K-PDW kapott egy behajtható váltámaszt és a csõ valamivel hosszabb, a végére pedig egy lángrejtõ került, és felszerelhetõ rá hangtompító is. Csak 9x19mm-es változata van, tár nélkül 2kg-ot nyom, optikai irányzékkal ellátható, 15-ös és 30-as tár használható hozzá, tûzgyorsasága 900 lövés/perc.
HK MP5K 30-as tárral.
HK MP7
A HK "válasza" egyfelõl az FN P90-re, másfelõl a növekvõ PDW (Personal Defense Weapon) piacra. Nincs 9x19mm-es változata, de egy új, 4.6x30mm-es lõszert tüzel, amelyet akárcsak az FN P90 5.7x28mm-es lõszere, kifejezetten a golyóálló mellények ellen lett "tervezve". Kompakt, könnyû (üresen 1.5kg) és hatásos fegyver, az elsõ markolat behajtható, így egy mini elõágyként funkcionál, a fegyver tetején szereléksín található az optikai irányzékok számára. Tûzgyorsasága 900 lövés/perc. Tára 20 ill. 40 lõszert fogadhat be.

Steyr TMP
Könnyû, kis méretû 9x19mm-es géppisztoly, tár nélkül 1.3kg, van 15-ös és 30-as tár hozzá, alapból van melsõ markolat, és felszerelhetõ hangtompítóval valamint optikai irányzékkal is. Tûzgyorsasága 800-900 lövés/perc. A Steyr 2001-ben abbahagyta a TMP gyártását, de a svájci Brugger+Thomet cég MP 9 néven kicsit módosítva elkezdett újra piacra dobta. Ez a változat már rendelkezik egy behajtható váltámasszal is.
Steyr TMP 30-as tárral.
A B+T MP9 minden földi jóval felszerelve.
Mini UZI és Micro UZI
Az eredeti UZI géppisztoly csökkentet méretû változatai, mindkét változat esetén igaz, hogy behajtható váltámasszal rendelkeznek, valamint nincs melsõ markolat, sõt, a Micro UZI olyan kicsi, hogy ilyesmire lehetõség sincs. Mindkét változat 9x19-es lõszert lõ, a Mini UZI 2.7kg-ot nyom tár nélkül, 20/25 és 32 lõszeres tárral etethetõ, szükség esetén hangtompítóval is felszerelhetõ és a tûzgyorsasága 950 lövés/perc. A Micro UZI-nak van egy különleges erõk számára készített változata, amelynek van az oldalán és a tetején szereléksín (pl. fegyverlámpa, lézercélzó ill. optikai célzóberendezés), a fegyver üresen 1.5kg-ot nyom, tûzgyorsasága 1250 lövés/perc, így alig több, mint egy másodperc alatt kiûríti a 20 lõszert befogadó tárját.
Mini UZI
Micro UZI
PP-2000
Az orosz KBP tervezõiroda egyik legújabb fegyvere, 9x19mm-es para lõszert tüzel, de használható hozzá az ugyanilyen kaliberû 7N31 páncéltörõ lõszer is. A fegyver üresen 1.5kg, tûzgyorsasága 600 lövés/perc, melsõ markolata gyakorlatilag a "sátorvasból" lett kialakítva, egy tartaléktárat a tok végébe nyomva váltámaszként funkcionál (elvileg).
Bal oldalon fent látható három páncéltörõ lõszer is, az alsó képen pedig a "váltámasz-tár".
Mac-10 és Mac-11
E két fegyver az Gordon Ingramtól származik, és a Military Armament Company (MAC - innen a név) számára tervezte, de a tervezõje után Ingram Mac-10/Mac-11 néven is ismertek. Az UZI-hoz hasonlóan igen egyszerû szerkezetû fegyverek, melsõ markolata egyiknek sincs (nem is lehet), de a csõ alatt lévõ szíjat megfogva végülis kétkézzel is használható. A Mac-10 9x19mm-es vagy .45ACP változatban készül, 2.8kg a tömege, tûzgyorsasága 1100 lövés/perc, a Mac-11 9x17mm-es lõszert tüzel, 1.6kg a tömege, tûzgyorsasága pedig 1600 lövés/perc. 30 v. 32 lõszeres tárjaik vannak.
Mac-10 klón igényes kiszerelésben.

Na, remélem ennyi elég lesz... 😉
Elõször is nem a páncélosok mennek elöl , hanem a felderítõk . Ha õket egy kicsit megtépik az már nem jó a támadó számára , ha egy kis mélységet is adnak a vonalnak és kombinálják robbanó és nem robbanó mûszaki zárakkal akkor az komoly akadály lehet . A tüzérségi tûzzel való átjárónyitás pedig rendkívül lõszer és idõigényes , nem beszélve arról , hogy a végrehajtó egységek felfedik magukat és a kifelé menõ cucc mellett meg fognak jelenni a bejövõk is ...
Mindezek mellett lehet , hogy hosszabb távon olcsóbb a robotok használata az embernél , de ezt csak hasraütve mondom .
1.: Japán + USA ill. Kína + EU (miután az EU-nak nincs egységes külpolitikája, ez reménytelen)
2.: Európa hátradõl, és éles hangú békéltetõ szónoklatokon kívûl nem fog beavatkozni.
kis méret (pl:mac-10, skorpio), tehát egy hk mp5 már nagy, nem kell fix tus, de legyen kihajthatós/kihúzhatós válltámasza
nagy tárkapacitás (min 20 lõszer) vagy duplatárral szerelhetõ
9mm para lõszert tüzel, vagy több lõszertípusra átalakítható legyen(akkor úgyis tudja a kilences parát)
szerelhetõ legyen a csõ alá fogantyû, és ha lehetséges rögzítés red dot-nak.
na hát ez elég igényes megközelítés, bár az új nagyobb drága fegyvereken ez mind megtalálható, de éppen hogy a kicsikre lennék kíváncsi hogy létezik e ilyen
Ami azt illeti, én is úgy látom, hogy a "háborús" zóna éveken belül át fog helyezõdni a közel-keletrõl Ázsiába...
Sok sikert hozzá ! <#eljen>#eljen>
Végülis semmi extra, csak egy kisebb szösszenet.

htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu
így elolvasva tényleg nehezen érthetõ, hogy miért ilyen erõszakosan reagáltak rá
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
érdekes ez a dolog, hogy állítolag a japán történelemtanítás miatt vannak a tüntetések
el tudnátok bármilyen tüntetést képzelni mondjuk magyarországon egy román történelemkönyv miatt, vagy lengyelországban, egy német könyv miatt? Annyira nyilvánvalóan és egyértelmûen felheccelték, vagy más módon befolyásolták ezeket az embereket, mégpedig a kinai állam...
A korábbi fegyverkezésbe kezdett japán cikkbõl kiindulva nagyon gázos lesz a helyzet egy évtized mulva
nem örülök
durva lenne 😊