Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
OFF:
ez mekkora 😄DDD
http://theteatime.free.fr/talc/rocky.html
ON:
Rég jártam erre. Olvasgattam, és azt kell mondjam, van néhány fogalomzavar.
A Harpoon és a Tomahawk nem rakéta, hanem robotrepülõgép. A félrefordítás abból ered, hogy a "missile" szót rakétának szokták fordítani, pedig nem azt jelenti. A probléma az, hogy terminológiákat (terminus-technicus) nem lehet tükörfordítani. A magyar terminológia a hajtás módja alapján különbözteti meg meg a reaktív fegyvereket. Azaz rakéta az amit rakétahajtómû hajt (az indítófokozat nem, csak a menethajtómû számít). Amit a környezeti oxigént használó reaktív hajtómû (pl.: gázturbina, pulzáló hajtómû, valamilyen torlósugárhajtómû (ramjet, scramjet...)) az robotrepülõgép. Amennyiben mindezt programozott pályán repüli, manõverezõ repülõgéprõl beszélünk. Ez utóbbit hívják az angolszász terminológiában "cruise-missile"-nak (a cruise itt nem cirkálást, hanem a fent említett programozott útvonalrepülést jelenti).
Az angolszász terminológiában összetettebb a helyzet. Náluk csak az rakéta, amit rakétahajtómû hajt, és nem rendelkezik irányítórendszerrel. Ezért rakéta a Hydra 70, ami az FFAR (Forward Firing Aircraft Rocket) kategóriába tartozik. Szintén rakétának sorolták be a Genie-t, ami egy az ellenséges bombázókötelék felé indított nukleáris töltetû légiharcrakéta volt, irányítás nélkül. A harcirészt az indító gép pilótája robbantotta távirányítással. Ennek a fegyvernek ezért lett AIR-2 a típusjele és nem AIM-2. A missile kategóriába tartozik minden irányítórendszerrel felszerelt, reaktív hajtómûvû repülõeszköz a légiharcrakétától a ballisztikus rakétáig, ha egyszerre megfelel a fenti követelményeknek. Ide fog tartozni a SAL Hydra 70 is!

mondtam én ilyet? 😊 én csak annyit mondtam hogy totalwarokhoz naggyából semmi köze 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

I.C.ram
és nem tetszik? 😊
épp ezaz hogy totalwar lényege a csata a többi körités..., nem az a lényeg..., ez emg full ellentéte..., amugy ismerem énis hoi2-t 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

I.C.ram
Azért jó mégez a játék, mert ugyanolyan fontos az ipar, mint a hadviselés. Jó kis összetett játék, de mostmár tényleg befejeztem, mert ki leszek moderálva.
I.C.ram
Pedig ahhoz tudnám a legjobban hasonlítani. Egyedül a csatákat nem lehet benne lejátszani.

Az egész világ benne van, és BÁRMELYIK országgal lehet lenni, akár még Magyarországgal, Venezuelával, Kínával, stb-vel is. Elég részletesen kivannak dolgozva az országok. Benne Horthytól kezdve Gömbösig mindenki, még Szálasi is. Olyan fejlesztõ gárdák is benne vanna, hogy FÉG, Ganz-MÁVAG, ICN. stb. Multiplayerben meg az eddigi legjobb játék, amivel valaha találkoztam, csak egy kicsit bugos, de nem vészes. Jó játék nagyon.

Akit kicsit jobban érdekel, annak: Paradox Plaza: Hearts of Iron 2 (Europa Universalis készítõitõl)
magyarul inkább mindenre hasonlit csak totalwarra nem... 😊
inkább axis & allies-ra hasonlit (a régire szigoruan nem a nemrég megjelent fosra...)

I.C.ram
Ne haragudjatok, hogy ide írom, de félig meddig ide is tartozik. Aki szereti a II. vh-s környezetet, és szereti az igazi stratégiákat is, akkor nézzen be a hearts of iron 2 topikba, vagy szerezze meg magát a játékot, mert nagyon jó. Ennél jobb ii. vh-s játékkal még soha sem találkoztam. Hasonlít a Total War sorozatokra, annyival más, hogy sokkal komplexebb haditechnikai/ipari fejlesztésre van leehtõség, és sokkal inkább a nagy hadmûveletekre koncentrál, tehát csatákat nem lehet lejátszani sajnos, de tényleg nagyon jó.

Múltkori OFP témán felbuzdulva írtam 😊
miért? honnan tudod hogy a bokrokon/dombokon tól nem egy sivatag van?? 😄DDD

Seaweed
De azert az sem piskota hogy a terepszinu G-36 a nem "ide" valo* terepszinnel csak ugy vilagit a kezukben! 😄
Van alcagunya, meg arcfestes kozben egy majd feher fegyverrel pozol a PR anyag kedvert...hat GRAT!

(*szvsz sivatagi)

mas:
Jujj de utalom a nemet gyakorlo mintazatat!
[NST]Cifu
KSK mesterlövészek és spotterek (a mesterlövészek segédei):

A Spotter kezében érdekes a terepszinû G36, és rajta az 1.1-4x nagyítású távcsõ.

Fura egy póz...

...és a végére egy "szokásos" PR-fotó-marhaság: G36 éjjelátóval - nappal.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

köszi a pontos dátumot/idõt.

azért érdekes lesz 40 év mulva, hogy az unokák errõl tanulnak, teljesen más szemszögbõl, beállításból, mi meg hiába szajkózzuk, hogy már akkor is tudvalévõ volt, hogy az egész háború mondvacsinált okokból, kétes értékû bizonyítékokon alapult
egyszeruen nyilvánvaló volt egész europa számára hogy nincs indok megtámadni irakot, de pár évtized mulva errõl mit tudnak majd az akkor tanulók? semmit, max. felmutatják a napokban meghozott bizottsági jelentéseket, amelyekben szintén semmi nem áll, és azt állítják hogy lehetett volna...

Seaweed
Igen vagom, kozben rajottem es mar en se vagyok anyira biztos a dolgomban!
..es igen kosz ilyet nem talaltam!
I.C.ram
Egy kis érdekesség:

Baghdad április 2-án. Landsat felvétel.

I.C.ram
02:30 UTC March 20, 2003–április 15. itt van a pontos idõ.
[NST]Cifu
2003.03.19.

köcce ismét

köszi szépen az infókat.

egy kérdésem lenne még: (diploma munkával tojózom)

mikor kezdõdött pontosan a második Öböl-háború?

Umm Qasr ostromáról írok, és most bizonyítom cikekkel, hogy a CNN hírei ellenére egy héttel késõbb foglalták el teljesen a várost az amik, mert cirka 100 iraki katona még egy hétig kitartot, pedig ez "elsõ" iraki város.

pont ezaz de azt emg nem mehetsz ki müvelni zöldkártya nélkül hogy bebizonyitsd..., ördögi kör, iylen alapon kb 0 az esélye az eégsznek... (max ha nem valami ultra nagy név a szakmában, de akkor meg már megint ott tartunk ugye hogy us army ide vagy oda igyis igyis bekerülne a körbe...)
az emg hogy a világ leginkább fekete és szürke tény sajnos 😊

Nem kell mindíg fekete vagy szürke dolgokra gondolni ez lehet annyi is , hogy olyan szakmája van a paciensnek amire szükségük van . Persze érteni is kell hozzá a papír nem elég .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Nem , nem fût-fát , nagyon is válogatnak . Eü , nyelvtudás stbstb ...

Hmm , nem is tudom az amik azt mondták , hogy x év után (nem emlékszem pontosan mennyi) megkapják az állampolgárságot , de nem tudom , hogy ezt úgy értik jár vagy úgy , hogy gyakorlatilag aki kéri megkapja .

tény, de ettõl még nem áll fent az a verzio hogyfüt fát befogadnak max valami felvételi eljárás után és állampolgárság..., aki már bekerül az jó esélyel amugy is megkaphatná idõvel állampolgárságot igy ebben nekik nincs semmi extra...
(az emg hogy valaki "kell nekik" az inkább a mindenféle titkosszolgálatokra jellemzõ nem a us armyra 😛)

Hivatalosan valóban nem segít , de ha bármiért úgy gondolják , hogy kell nekik valaki akkor szinte bármit meg tudnak tenni .

én fogalmaztam rosszul, mert az eredménye ugyan ez de hivatalosan nem automatikus hogy megkapja ugye, ennyi a léyneg (valójában gondolom szinte mindenki megkapja)
a különösebb tökölés meg elég relativ 😛PP

Sry , akkor félreértettem valamit ... <#idiota>

tény de nem külföldröl szerik, ahoz tulságosan féltik a drágalátos állampolgárságukat 😊 de amugy ha nem hiszitek nézzetek utána hivatalos odlalon..., mindenhol az az elsõ pont hogy az army NEM segit zöldkrátya szerzésben (ráadásul armyba is max zöldkártyával mehetsz) , állampolgárság megszerzéésében meg max anyit hogy ha lejárt a szolgálati idõd akkor gyorsitot eljerást kapsz ha kéred az állampolgárságot 8de ugyan úgy elutasithatják mint ha polgári uton kéred, szal egyátalán nem garantált, msá kérdés hogy nagy valoszinüséggel emgkapja az illetõ...)

az amry nem egy rossz hely én nem azt mondom de us army nem egyenlõ frnacia idegenlégióval, nagyon nem..., ha tesodnak van zöldkártyája akkor eprsze hogy hivják rendes amcsikat is hivják..., ellenben ha zöldkártya megvan onnan az állampolgárság is meglesz kicsivel több idõ alatt mint armyban...

tökéletes csak mint mondtam ezt nem ugy kell felfogni hogy boldog boldogtalan igy fog állampolgárságot szerezni alá francia idegenlégió..., ha már iylen eccerûen bejutsz az armyba akkor már amugy is meg tudnád szerezni hadakozás nélkül 😊)

ezt mondtam énis csak azt felejted el hogy bizonyos idõ után ha ott élsz és dolgozol legálisan akkor is kapsz max picivel több tököléssel 😊

[NST]Cifu
Akkor én néztem biza el. 😉

Viszont az M113-nak több 6 futógörgõs változata is van, az amerikaiaknál az M113A3+ (MTVL) és M113A4 változatok, valamint pl. a törökök saját meghosszabított M113 változata.

M113A3+ aka MTVL

Az Egyiptomi M113 variáns Bradley toronyal.

I.C.ram
Amiknak szükségük van a sok töltelékre, azoknak kell a mézesmadzag.
I.C.ram
Szvsz tuti, hogy automatán állampolgár lesz, vagy valami nagyon nagy kedvezmény tuti van. Mint a franciáknál az idegenlégió. Tesóm kint él amcsiban, és állandóan küldik az army-s polókat, hogy gyere megdögleni irakba, és akkor állampolgárként fognak eltemetni.
ghost cb
Nagyon valószínû, vagy legalábbis nem M113. Én még nem hallottam 6 futógörgõs M113-ról, meg az alakja is más. Amúgy te tettél be ugyanerrõl egy képet 8900 környékén, és ott te is Bradley-t irtál. Mellette volt az ugyanígy felpáncélozott M113.

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

ghost cb
Az M113-as comment-tel illetett képre gondoltam. Tehát a 2. kép. Amugy 9658-as hsz-ban látszik a vezetõ feje, vagy nem ilyet nem találtál?

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

mivel a szülõföld mindegyik elesettnél "usa", leszámítva a szövetséges veszteségeket

és találok valahol a neten egy olyan veszteség listát ami a US ARMY tagjaként Irakban elesett külföldi állampolgárokat összesíti. Mert a CNN, Washinton Post, SanFrancisco Cronicle meg ilyenek nem jók, ott csak állampolgárság szerint van, USA meg 1 hun, 8 bul, 4 svk meg mittomén... és az usa jelzõsök alatt egy mexikói sincs

A "front" nincsen benne .

"de lényeg, hogy lehúzod az öt évet a hadseregben, mondjuk abból min.2fronton akkor megkapod.

(De addig mint mexikói állampolgár a US ARMY alkalmazásában cselekszel és tevékenykedsz, legyél bárhol küldetésben, az ARMY szabályai vonatkoznak rád)"

EZ ÍGY OKÉS?

Bizonyos számú leszolgált év után (ha kéri a pciens) különösebb tökölés nélkül kap állampolgárságot az amiknál .

tehát aki ugy akar amcsi állampolgárságot szerezni hogy belép az amry-ba az mondjon le róla..., inkább probálkozzon az idegenlégióval ha a franciák is megfelelnek neki és ott 5 év után tényleg jár az állampolgárság 😊 (vagy 10 után? már nem emléxem 😛)

bármelyik us army-s honlapon... (hivatalos ugyértem...) iylen szempontbol us army egy teljesen átlagos munkahelynek felel meg (legalábbis a felvételig tutira...😛)
amugy a "már zöldkártyával" azt ugy nézd hogy ismerek embert aki 30 éve él kint és azóta se kapta meg... (amcsiban a zöldkártya már kishilyán olyan mint az állampolgárság, nem annyira egyszerû megszerezni... 😛)

köszi<#worship>

és olyan dok-ot hol találok, hogy már zöldkártyával mehetsz a seregbe?

ezen nincs mit bizonyitani..., lehetni lehetnek ha van zõld kártyájuk de zöldkártya/állampolgárságban NEM segit az amcsi hadsereg külföldieknek..., ergo ez a bevándorlót besorozzák cserébe katonáskodik emg egyébb balfaszság marhaság...
tény hogy ha már bentvanak hadseregben zöldkártyával és x év után kérik az állampolgárságot 8amit amugy is kérhetnének ha kint élnek hadsereg nélkül) akkor õk gyorsitott eljárást kapnak (nem garantált...) ,tehát mongyuk nem egy évik tologatják papirjaikat hanem mongyuk csak fél évig... 😊

Halisztok.

tudtok segiteni nekem?

keresek egy olyan infót ahol bizonyítást nyer, hogy az amerikai hadseregben mexikói állampolgárok is vannak (pl.Irak) és 5 év szolgálat után állampolgárságot kapnak. Õk nem szerepelnek sehol a veszteséglistákon.

köcce

Seaweed
Nekem az ilyen dolgokrol mindig egy melodia kuszik az agyamba:

AC-DC: "Big gun ..... "
"Big gun kick the hell out of you...."

(<#vigyor>)
fõlapos xxx kettõ kritika képe, nagyon büntet a srác 😊