Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Harpoon és a Tomahawk nem rakéta, hanem robotrepülõgép. A félrefordítás abból ered, hogy a "missile" szót rakétának szokták fordítani, pedig nem azt jelenti. A probléma az, hogy terminológiákat (terminus-technicus) nem lehet tükörfordítani. A magyar terminológia a hajtás módja alapján különbözteti meg meg a reaktív fegyvereket. Azaz rakéta az amit rakétahajtómû hajt (az indítófokozat nem, csak a menethajtómû számít). Amit a környezeti oxigént használó reaktív hajtómû (pl.: gázturbina, pulzáló hajtómû, valamilyen torlósugárhajtómû (ramjet, scramjet...)) az robotrepülõgép. Amennyiben mindezt programozott pályán repüli, manõverezõ repülõgéprõl beszélünk. Ez utóbbit hívják az angolszász terminológiában "cruise-missile"-nak (a cruise itt nem cirkálást, hanem a fent említett programozott útvonalrepülést jelenti).
Az angolszász terminológiában összetettebb a helyzet. Náluk csak az rakéta, amit rakétahajtómû hajt, és nem rendelkezik irányítórendszerrel. Ezért rakéta a Hydra 70, ami az FFAR (Forward Firing Aircraft Rocket) kategóriába tartozik. Szintén rakétának sorolták be a Genie-t, ami egy az ellenséges bombázókötelék felé indított nukleáris töltetû légiharcrakéta volt, irányítás nélkül. A harcirészt az indító gép pilótája robbantotta távirányítással. Ennek a fegyvernek ezért lett AIR-2 a típusjele és nem AIM-2. A missile kategóriába tartozik minden irányítórendszerrel felszerelt, reaktív hajtómûvû repülõeszköz a légiharcrakétától a ballisztikus rakétáig, ha egyszerre megfelel a fenti követelményeknek. Ide fog tartozni a SAL Hydra 70 is!
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Az egész világ benne van, és BÁRMELYIK országgal lehet lenni, akár még Magyarországgal, Venezuelával, Kínával, stb-vel is. Elég részletesen kivannak dolgozva az országok. Benne Horthytól kezdve Gömbösig mindenki, még Szálasi is. Olyan fejlesztõ gárdák is benne vanna, hogy FÉG, Ganz-MÁVAG, ICN. stb. Multiplayerben meg az eddigi legjobb játék, amivel valaha találkoztam, csak egy kicsit bugos, de nem vészes. Jó játék nagyon.
Akit kicsit jobban érdekel, annak: Paradox Plaza: Hearts of Iron 2 (Europa Universalis készítõitõl)
inkább axis & allies-ra hasonlit (a régire szigoruan nem a nemrég megjelent fosra...)
Múltkori OFP témán felbuzdulva írtam 😊
Van alcagunya, meg arcfestes kozben egy majd feher fegyverrel pozol a PR anyag kedvert...hat GRAT!
(*szvsz sivatagi)
mas:
Jujj de utalom a nemet gyakorlo mintazatat!
A Spotter kezében érdekes a terepszinû G36, és rajta az 1.1-4x nagyítású távcsõ.
Fura egy póz...
...és a végére egy "szokásos" PR-fotó-marhaság: G36 éjjelátóval - nappal.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
egyszeruen nyilvánvaló volt egész europa számára hogy nincs indok megtámadni irakot, de pár évtized mulva errõl mit tudnak majd az akkor tanulók? semmit, max. felmutatják a napokban meghozott bizottsági jelentéseket, amelyekben szintén semmi nem áll, és azt állítják hogy lehetett volna...
..es igen kosz ilyet nem talaltam!
egy kérdésem lenne még: (diploma munkával tojózom)
mikor kezdõdött pontosan a második Öböl-háború?
Umm Qasr ostromáról írok, és most bizonyítom cikekkel, hogy a CNN hírei ellenére egy héttel késõbb foglalták el teljesen a várost az amik, mert cirka 100 iraki katona még egy hétig kitartot, pedig ez "elsõ" iraki város.
az emg hogy a világ leginkább fekete és szürke tény sajnos 😊
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
(az emg hogy valaki "kell nekik" az inkább a mindenféle titkosszolgálatokra jellemzõ nem a us armyra 😛)
a különösebb tökölés meg elég relativ 😛PP
Viszont az M113-nak több 6 futógörgõs változata is van, az amerikaiaknál az M113A3+ (MTVL) és M113A4 változatok, valamint pl. a törökök saját meghosszabított M113 változata.
M113A3+ aka MTVL
Az Egyiptomi M113 variáns Bradley toronyal.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
(De addig mint mexikói állampolgár a US ARMY alkalmazásában cselekszel és tevékenykedsz, legyél bárhol küldetésben, az ARMY szabályai vonatkoznak rád)"
EZ ÍGY OKÉS?
amugy a "már zöldkártyával" azt ugy nézd hogy ismerek embert aki 30 éve él kint és azóta se kapta meg... (amcsiban a zöldkártya már kishilyán olyan mint az állampolgárság, nem annyira egyszerû megszerezni... 😛)
tény hogy ha már bentvanak hadseregben zöldkártyával és x év után kérik az állampolgárságot 8amit amugy is kérhetnének ha kint élnek hadsereg nélkül) akkor õk gyorsitott eljárást kapnak (nem garantált...) ,tehát mongyuk nem egy évik tologatják papirjaikat hanem mongyuk csak fél évig... 😊
tudtok segiteni nekem?
keresek egy olyan infót ahol bizonyítást nyer, hogy az amerikai hadseregben mexikói állampolgárok is vannak (pl.Irak) és 5 év szolgálat után állampolgárságot kapnak. Õk nem szerepelnek sehol a veszteséglistákon.
köcce
AC-DC: "Big gun ..... "
"Big gun kick the hell out of you...."
(<#vigyor>#vigyor>)