Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Star Wars hangulatuk van. Ez egy orosz X-Wing 😊))

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

joebacsi
hmm eléggé f35re hajaz <#fejvakaras>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

[NST]Cifu
Úgytünik Oroszországban is divatja van a hóbortos vadászgépeknek:

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu

[NST]Cifu
Az nem éppen "sima" plexi, hanem egy igen erõs ragasztott üveg, de igen, annak is ki kell bírnia.

Sadist
Köszi! És ugyanezt a plexi "ablakocska" is kibírja?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Egy ilyen pajzs milyen lövést bír ki? Meg hány kg lehet?

Általában Level IIIA., esetleg Level III. a besorolásuk. A IIIA. képes bármilyen maroklõfegyverbõl és géppisztolyból lövedéket megfogni, ezek a pajzsok olyan 7-12kg súlyúak. A Level III. már képes megállítani a gépkarabélyok FMJ lõszereit is (bár a többszöri találat már problémát okozhat), de ezen pajzsok már jóval 10kg felettiek.

narazzino
a felségjel tényleg indiai.

Sadist
A gengszter style még szerintem elmegy, mert a pajzs mögül normálisan tartani elég kényelmetlen lehet.

Egy ilyen pajzs milyen lövést bír ki? Meg hány kg lehet?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

A neve olyan hangzású, meg a felségjelzésbõl gondoltam (bár, amennyit én értek a repülõkhöz...) <#idiota><#vigyor>
Szemüveg nélkül meg nem láttam az apróbetûst...<#guluszem1>

Bucser
Meg azon a képen eléggé gengszter style-ban fogja😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ghost cb
Igaz én nem látom a képet, de rengeteg képen feszítenek a katonák egy puskával (M4, Mp5, stb.) a kezükben, amiben nincs tár. Mondjuk 1 lövésük még lehet... <#vigyor3>

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Sadist
Hehe, 3. képen a pisztolyban nincs is tár 😊

[NST]Cifu
USMC SRT (Special Reaction Team), aka katonai SWAT egység:

Ja kérem, így az én találati arányom is perfekt lenne lõtéren... 😊))

[NST]Cifu
Könnyû önjáró löveg. Általában egy könnyû harckocsi testére felszerelt tüzérségi vagy páncéltörõ ágyút jelent. Maga a harctér nem volt különösebben erõs páncélzattal ellátva, sokszor csak elõrõl védte egy ágyúpajzs a kezelõszemélyzetett a kézifegyverek tüzétõl, és miután nem forgatható toronyba voltak építve, az ágyúval a test forgatásával céloztak (kis mértékben persze lehetett oldalirányban korrigálni az ágyúval is). Cserébe sokkal nagyobb löveget lehetett ráépíteni, mint harckocsiként.

Lengyel TKD önjáró löveg, a TK "tankocskák" alvázára egy 47mm-es gyalogsági ágyút szereltek fel.

Egy francia harckocsialvázra épített Marder I.-es, a harcteret csak egy vékony acéllemez védte körben, felülrõl nyitott volt.

"Light Self-Propelled Guns" Ez mi akar lenni??
Kössz az oldlakat a masodik világháborúhoz! Ha még van valami ne tartsd vissza.
[NST]Cifu
Harcu ha vagy, akkor légyszives oszd már meg velem, hogy írjam le helyesen a 'Shkval' torpedó nevét. A tippem Szkval, de ha ezt írom, akkor tuti megint leharapod a fejem... <#vigyor>

[NST]Cifu
A gyártó állítása szerint a gép +10G-ig terhelhetõ, ofkoz egy olyan gépnél, amely csak tervezõasztalon létezik, ez nem sokat jelent. Viszont figyelembe véve milyen csodákat hoznak ki manapság a kompozitokból, nem tartom teljesen elképzelhetettlennek, hogy kellõen erõs legyen még ilyen faramuci alaknál is.

A variaszárny szvsz a nagy fegyverterheléshez kell nekik, több felhajtóerõ a felszálláskor, és kellõen nyilazott szárny (vagyis kisebb légellenállás) nagy sebességnél. A lopakodásnak már az is ellentmond, hogy a fegyverterhelés legnagyobb részét a szárny alá függesztve képzelik el, és hogy ennek ellenére teljesen lopakodónak aposztrofálják a gépet, hát....

Érdekes gép, de arra azért kiváncsi lennék, mit bír a függõleges. Szerintem csavarodna mint állat. Lehet én tévedek, de mintha a változtatható szárnynyilazást túl nehéznek és bonyolultnak találták volna. Az agyonmechanizált szárny jobb megoldásnak ítéltetett, ráadásul az F-15-ösön még belépõélmechanizáció sincs, de a jelek szerint nem is hiánytik neki. Ráadásul a változó nyilazási szög mintha ellentmondana a lopakodásnak.

[NST]Cifu
A szánra legalábbis az volt gravirozva, persze ez még nem perdöntõ bizonyíték...

Az F-7U, és F-4D volt. Egyébként jónéhány ismertetõ anyag csupaszárnynak írja õket... Ezekszerint nem olyan egyértelmû a besorolása.

A Fegyvermester 2-ben szétbontott M1911 példány bizony markolatbiztosítós. Mivel ezt a pisztolyt, és klónjait a mai napig fossák a különféle fegyvergyárak, vannak ennélkül készült változatai. A spanyol változatok például tipikusan enélkül készültek. Persze õk "Europizálták", áttervezték 9mm Parára. Az argentín Hafdasa szintén markolatbiztosító nélkül gyártotta, megtartották a .45-ös ûrméretet, viszont átrendezték a felhúzóbordákat. Ez utóbbinak biztos sok értelme volt, tekintve, hogy több forgácsolást igényelt.

Biztos, hogy eredeti Colt példány volt a kezedben?

[NST]Cifu
Namost...

1.: képen látható kínai fegyver a P7 pisztolyhoz hasonlóan megoldott (elõfeszítõs) biztosítóval rendelkezik, tehát ezért említettem a P7-et.
2.: A Colt M1911 nem rendelkezik a markolat-biztosítóval, csak az M1911A1.
3.: Az UZI-t és a többit bizony bebuktam, maxima mea culpa, bõvebben lent.
4.: A Kaliber összes száma megvan...
5.: Miután Colt M1911 már volt a kezemben, sõt lõttem is vele, és nem volt rajta markolatbiztosító, automatikusan úgy álltam hozzá, hogy tévedsz (az M1911A1 meg eszembe sem jutott). Már csípõbõl reagálok a hozzászólásaidra, talán emiatt nem is izgattam magam, hogy utánanézzek a dolgoknak, miután amióta itt megjelentél, más sem csinálsz, csak velem kötekedsz, és általában csacskaságokat hozol fel (az F-4F mint csupaszárny gép, stb...), és azt ugyan elvárod, hogy én elismerjem, ha tévedek, de a saját tévedéseidrõl és hülyeségeidrõl mélyen halgatsz.
Az tény, hogy ezt most saját önhittségem miatt ezt jól benéztem, ott a pont...

Glpetyus
Király.
1000 éve kerestem ilyen oldalt <#eljen>

Az elõbb kifelejtettem a linket az ajánlott helyre.
Ehun ni:Explosion Drawings

Glpetyus
Ne idegeskedj.
És hol a link?

Ezen azt hiszem jobban látszik:

Az Schwarzlose M1908-ról nem találtam képet, de nem keverendõ össze a Luger P08 Parabellummal!!! Egyébként ezen is a markolat elején van a biztosító.

De volt még a MAB Model D-n, Unceata Astra 400-on, vagy a Remington M51-en is.
Nézz el erre az oldalra, meg fogsz lepõdni!

Továbbra is fenntartom korábbi, ám törölt, véleményemet, miszerint az, hogy te nem hallottál még valamirõl, nem azt jelenti, hogy nincs is! Korábban, a vadászrepgépekrõl szóló cikkedhez írt hozzászólásaim egyikénél, lexikon(ok)ra hivatkoztál. No... Akkor üss fel egy fegyverlexikont és olvass! Nem kell túl drága belõle: Klabacsek Gyula Fegyvermester 1-2. címû kiadvanyaiban is megtalálhatod ezeket az információkat!!! (Valószínûleg csak könyvtárban, vagy ott sem találkozol ezekkel, elég régiek.) Egyébként írj a Kalibernek, és kérdezd meg tõlük, ha nekem nem hiszel! Megemlítem, azon számaik, amelyek már remittendában sem léteznek, letölthetõek az oldalukról PDF-ben. Azt hiszem rád férne, mert a jelek szerint nem rendelkezel komoly fegyverszerkezeti ismeretekkel! Mellékelem az URL-t, hogy ezzel se kelljen fárasztani magad... Ajánlom figyelmedbe a 25. számot... Az a 3MB nagyjából 20s alatt lejön ADSL-lel.

Gondolom ezt is törölni fogod, de szerintem inkább utána kellene nézned a dolgoknak, mielõtt letorkolsz valakit, aki valamit jobban tud, mint te! Lehet, hogy te vagy a házigazda, de ettõl még a tények tények, nem bírálhatod felül õket kedved szerint!!!

[NST]Cifu
A Stavatti egy amerikai cég. 😉

Érdekes elgondolás, ha valóban igaz, ami a weboldalukon olvasható, akkor gyakorlatilag megpróbálnak egy 'betörni' a nagy katonai piacra. Mindenestre sokkal látványosabb (és szerintem szebb) gép, mint az F/A-22 vagy az F-35. 😉)

Asszem az indiaiak egy kicsit sok Star treket néztek, vagy ez csillagok háborúja?

[NST]Cifu
Mutass nekem egy olyan Colt 1911-est (de akár az M1908-at is mondhatnám, az UZI-t és a Vz. 25-öt nem is említve) légyszives, amelynek a markolat megszorítására oldó biztosítószerkezet található...

A HK P7 elõfeszítõje egyben biztosító szerkezet is, lévén a biztosítószerkezet feladatát látja el, ami ugye az, hogy megakadályozza a nem kivánt elsütést...

Még mielõtt azt mondaná valaki, hogy sorozatlövö fegyveren nem jellemzõ: Uzi, vz. 25...

Hmmm... A markolatbiztosító nem annyira újdonság, volt/van az agyonmagasztalt M1911-en, sõt már a Schwarzlose M1908 is rendelkezett ilyennel. Frommer Rudolf is gyakorlatilag összes maroklõfegyverére (vagy ahogy friss-ropogós-dilettáns fegyvertörvényünk nevezi: rövid lõfegyver)! Egyébként a HK P7-en az nem biztosító, hanem az elsütõszerkezet elõfeszítõ karja. Igaz ha nincs benyomva nem is lehet elsütni. Ez volt egyébként az egyik leginkább kritizált része a fegyvernek: rengeteg gyakorlást igényelt a megfelelõ használata.

[NST]Cifu

[NST]Cifu
Néhány újabb Kínai fegyver (kicsit lassan fognak bejönni....):

Mint egy MP7 másolat - leszámítva a 'Bizon' géppisztolyhoz hasonló, de a csõ felett elhelyzetett tárat.

Ugyanaz a fegyver.

Egy hangtompítós, bull-pup géppisztoly, érdekes, a HK P7 pisztolyhoz hasonló biztosítóval, csak éppen a pisztolymarkolat hátsó részén elhelyezve.

Egy 12.7mm-es rombolópuska.

12.7mm-es öntöltõ, bull-pup rombolópuska.

[NST]Cifu
Pár csecsenföldi kép:

nem igy értettem hanem hogy a géppel csak addig foglalkozik amig az élete függ tõle, ergo benne van, azon biztos nem vacilálnak hogy ugorjanak vagy elkormányozzák etc 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

narazzino
ha már ugrott akkor már úgyis mindegy

attól függ, amig benne van igen 😛PP

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Tikal
Szerintem meg minden pilotának számit a gép... 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Glpetyus
Úgyértem,hogy ott a GÉP nem számit....

biztos úgy érti hogy usa-ban nem számit ha a gép eltarol 6 lakóházat mert majd max a terroristákrafogják 😛PP

Tikal
mibol gondolod hogy egy "nyugati" pilota hamarabb ugrott volna? Netán ismered mindet személyesen? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

narazzino
kifordult a beton felé mert vannak a reptér mellett tanyák, nehogy elkaszáljon egy-kettõt. egyébkent akár fel is robbanhatott volna a gép. hamarabb is ugorhatott volna, de mostmár végülis mindegy

Glpetyus
Hmmm...milyen nyugodtak maradtak. <#eljen>
Egyébként az jutott eszembe,hogy egy "nyugati" pilóta már nyilván sokkal elöbb kiugrott volna,de ez a srác még próbálta menteni a menthetõt <#eljen>
Kár hogy nem jött össze,...mégegy 29-es minusz :S
De legalább most a pilótának nem esett semmi baja :I

narazzino
jah😊... Értem. csak azt nem ide írtam😊

Seaweed
"otthon"

Egy pl. pesti nem nevezi mas orszagbol kecskemetet az otthonanak...
narazzino
mivel árultam el magam? 😊 (azon kívül hogy az elõbb beírtam ide)

Seaweed
igen 😊
narazzino
hogy kecskeméti vagyok?