Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Hát nem tudom én pl mindig imádtam anno Építõk napján kölyök koromban tûzoltóautót meg pácélozott személyszállítót mászni.. egy kölyöknek ez irtózatosan nagy élmény... te meg úgyis kinntmaradhatsz estig zárásig amikor már tudsz képet csinálni....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Engem az zavart hogy a KAR98 ashoz es az MP40 eshez nem fertem kozel, mert sok suttyo bement a satorba, es miutan megnezte, nemhogy kijott volna, hanem ott allt es beszelgettek bent nehogy mas is beferjen.

GRRRRRR

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

ghost cb
Én inkább de. voltam kint, és akkor a tankot lepték el de teljesen. 1 futógörgõ nem látszott ki rendesen. A toronyra pedig fölültek az 5 éves sz*rosok. Elõször azt hittem csoport kép lesz, de nem. Csak ültek. Nézelõdtek. Akik nem, azok meg ugráltak, tolakodtak, ordibáltak. Mintha valami játszóház lett volna. Tiszta ideg voltam.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

[NST]Cifu
Jó képek!
A hadsereg napja errõl szól. Amikor Tatán voltunk kint, akkor is volt valami ilyen gyereknap. Volt kint BRDM-2, BTR-80-asok, stb. és ugyanez volt, bár annyi kivétellel, hogy ott azért viszonylag kevés gyerek volt. Ez az egy bajom van egyébként az ilyen nyilt napokkal, és a repülõnapoknál is emiatt viszolygok kicsit....

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Zs0lt1
Sziasztok, én csináltam pár képet a tegnapi honvédelmi napról:
http://zs0lt1.srv.hu/

Engem is idegesített nagyon, hogy a 4-5 gyerekes anyák úgy rakosgatták fel a gyerekeket a tankra meg a btr-re, mintha valami mászóka lenne egy játszótéren. A BTR-rõl nem is tudtam csinálni normális képet.
Egyébként jó volt nagyon sztem, a Hind ahogy felszállt az maga volt a büntetés 😊

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

[NST]Cifu
Érdekesen alakul az egyre inkább beinduló Neuron program. Eredetileg a francia Dassault cég kisérleti pilóta nélküli harci repülõgépe (UCAV) lassan egész európát felölelei, a svéd Saab, a svájci RUAG és az olasz Alenia már korábban csatlakozott a programba, most pedig a görög HAI és a spanyol EADS CASA cégek is beléptek a sorba.
Úgytünik lesz egy tápos kis európai konkurense az X-47B-nek.

[NST]Cifu
Iraki felkelõ mesterlövészek kézikönyve angolra fordítva.

Alapvetõ dolgok a mesterlövészetrõl, de érdekes olvasmány 😉

joebacsi
úgy mondod mintha bfben csak csavarkulccsal szaladgálnál 😄

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

azrt vald be ha pl mario sziluetje ltászana a képen nem teccene ennyire 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Sadist
Nekem nem azért tetszik, mert egy bazi nagy ágyú, vagy egy helikopter van rajta, hanem mert egyszerûen jól néznek ki.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Zsolo007
Jó csaj(ok)+kocsi a lehetõ legjobb háttér, semmi erõszak, vagy arra való utalás 😊

Sadist
Azért megnézném, hogy te milyen háttérképet használsz 😛

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

aki pacifista azzal is baj van 😛PP

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Aki ilyet tényleg betesz háttérképnek, szerintem ott már 1 kis baj van..
mondom én mint pacifista..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Sadist
Számomra az inkább érdekes 😊 De hát ízlések és pofonok. Nekem az alábbi hat képen a kellemes színárnyalatok tetszenek.

I.C.ram
szerintem a legelsõ kép is tök jó! a homokviharos.
Sadist
Hm, úgy emlékeztem, hogy a moderátorok is csak max törölni tudnak, szerkeszteni nem :S Bár ilyen esetekben kétségkívül hasznos dolog.

[NST]Cifu
A tudományos fórumba moderátori jogot is kaptam. 😉

Sadist
Köszi 😊 Házigazda mióta tud hozzászólást szerkeszteni? Úgy tudtam csak törölni tud.

[NST]Cifu
Már átszerkesztettem a hozzászólását, szóval már linkként mûködnek a képek. 😉

ghost cb

link a képre
np

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Sadist
Ezek csak az index képek te butus 😉
Nem akartam szétcseszni a topikot 6db ezervalamennyiszer ezervalamennyis képekkel 😊

ghost cb
Mekkora monitorod van neked? 😄
Vagy mozaikosan? 😛

Sadist

Ezek szerintem messze jobb (és mûvészibb) képek, mint az elsõ 3. Simán jók háttérképnek 😊

ghost cb
Most voltam kint a honvédelem napján a felvonulási téren. Volt MI-24, T-72, meg rengeteg hatástalanított kézifegyver (fõleg puskák) 2. Vh.-tól kb vietnámig. Volt vietnámi M16, sok AK, Mp-40, Stg-44, M1, stb.. Elég jó volt csak sajnos rengeteg volt a kis p*cs, aki felmászott a tankra így egy normális képet nem lehetett csinálni, mert eltakarták 😞(((((
Akit érdekel, azt mondta a Hind mellett álló fegyverkezelõ, hogy 1930-kor megy el a heli.

I.C.ram
gondolok itt a "hogy szaporodik a polc" címû alkotásra pl.
I.C.ram
Vannak egész jó képek, de vannak olyanok, amik nem is értem, hogy kerültek bele a listába.
[NST]Cifu
Egyébként sorry a csendért, de megint újat tanultam: a túlfeszültség elleni védelem nem véd a félfázis ellen. Egy sz.gép minuszban... :\

Érdekességek:

Misszióban jártam fotópályázat (szemezgettem, klikk a nagy képért):

A kép címe: "a tökéletes megfigyelõ"

[NST]Cifu
Az ellentételezési program mértéke a Gripen vadászgépek értékének 110 százalékát teszi ki a közlemény szerint.

Sajnos a kisbetüs részt nem említik: nem valós a 110%, hiszen a Magyar állam bizonyos, elmaradottabb régiókban történõ befektetésekre "szorzót" számol. Persze ez a megoldás végülis érthetõ a kormány részérõl....

Kóka János a Gripen vadászgépek gyártásával ismerkedett

A Magyarország részére készülõ Gripen vadászrepülõk gyártásával ismerkedett Svédországban csütörtökön a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium küldöttsége Kóka János miniszter vezetésével - tájékoztatta az MTI-t pénteken a svéd cég PR ügynöksége.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a szaktárca felelõs a gépek ellentételezéséért. A minisztérium 2001. decemberében írta alá a Gripen International-lel a szerzõdést, amely tartalmazza a megállapodáshoz kapcsolódó ellentételezési programot. Az ellentételezési program mértéke a Gripen vadászgépek értékének 110 százalékát teszi ki a közlemény szerint.

A Gripen International hosszú távú jelenlétének, a szerzõdõ felek jó kapcsolatának köszönhetõen a program gyorsabban halad az eredeti ütemezésnél - jegyzi meg a közlemény. A minisztériumi küldöttség megtekintette a gyártósort, részt vett egy Gripen géprõl tartott elõadáson, valamint a repülési szimuláción. Kóka János Stockholmban találkozik Thomas Östros svéd kereskedelmi miniszterrel és Ulrica Messing infrastruktúráért felelõs miniszterrel - ismerteti a közlemény.

narazzino
2 nap volt a garanciából 😊

Az azért érdekelne, mégis ki versenyezne az amerikaiakkal ûrfegyverkezésben? Nekik csak elõ kell venniük az SDI eredményeit. A többiek kezdhetik a nulláról. Legfeljebb az oroszok tudnának valamit felmutatni, a Szovjetunió gazdasága viszont annakidején pont emiatt omlott össze.

Bucser
Hát szerintem azok számára akik látták a videot ez eléggé egyértelmû volt, hogy nem pilótahiba....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

MiG-29: Nem pilótahiba volt

Nem hibázott annak a MiG-29-esnek a pilótája, amely a múlt szerdán zuhant le Kecskemét mellett - állapította meg a szaktárca vizsgálata. A fekete doboz adatai szerint a gép hajtómûve nem kapott elég levegõt, emiatt keletkezett a tûz.

Kizárta a pilóta hibáját a MiG-29-es balesetét vizsgáló bizottság - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivõje. "A pilóta a feladatot a legjobb tudása és a vonatkozó szabályok szerint hajtotta végre. A repülõgépet azt követõen hagyta el, hogy a biztonságos katapultálási zónába vezette" - mondta Bocskai István.

Közlése szerint a pilóta a repülõgép hajtómûve leállásának pillanatától a katapultálás végrehajtásáig a vészhelyzetre elõírtak szerint tevékenykedett. A repülõgép fekete dobozának vizsgálata során kiderült, hogy repülés közben a jobb oldali hajtómû fordulatszáma egy másodperc alatt lecsökkent, majd egy úgynevezett pompázs-jelenség állt be, melynek következtében tûz keletkezett. Bocskai István elmondta: a pompázs egy mûszaki szakszó, azt a jelenséget takarja, amikor nem kap elegendõ levegõt a hajtómû.

A továbbiakban kizárólag a repülõgép hajtómûvét vizsgálják, a garanciális javításokat elvégzõ orosz gyári szakértõk bevonásával, akik szerdán érkeznek Magyarországra. Abban az esetben, ha garanciális jellegû meghibásodásról van szó, akkor a Honvédelmi Minisztérium kártérítést fog kérni a felújítást elvégzõ gyártól.

ghost cb
Cifu egy cikket össze tudsz majd dobni a Navy SEAL-rõl? Fõleg a kiképzés érdekelne.

Punkerwork
HT 2005/1 32. oldal: "Kurojedov tengernagy, az orosz haditengerészet fõparancsnoka felszámolta az Akula (Typhoon) hajóosztály megmaradt hajóegységeit (3 db). Jelenleg 5 db Delfin (+1 nagyjavításon) áll az Északi Haditengerészeti Flotta rendelkezésére, a Csendes-óceánon 6 db 667BDR (Delta-III) nukleáris rakétahordozó tengeralattjáró áll szolgálatban. Továbbá egy AKULA, amelyet az új rakétarendszer vizsgálataihoz átalakítottak."
Azaz igazad van aktív, de nincs hadmûveleti státuszban. Nem fogalmaztam pontosan.
Szétnézve a neten elég kuszák a szálak, sok itt az ellentmondás. Bár ezt az oroszoktól már megszokhattuk...

[NST]Cifu
Kettõ 941-es is aktív státuszban van, a TK-20 'Szeversztal' (igaz a rakétafegyverzete a hírek szerint nem teljes, és még az eredeti R-39-esei vannak), a TK-202 'Dimitrij Donszkoj' (ez az új 'Bulava' rakétákra való átfegyverzésre vár, amely lehet, hogy már megtörtént (a legutóbbi infom ezzel kapcsolatban jó fél éves), és egy harmadik, a TK-17 'Arkhangelszk' pedig szárazdokkban van felújításon, a TK-202-höz hasonlóan az új 'Bulava' rakétákra fegyverzik majd át.

Az oroszok idén jelentették be, hogy 2006-ban az Északi-flotta két rakétahordozót is átvehet, az egyik a feltételezések szerint a TK-17, a másik pedig az új Borej-osztál elsõ egysége. Majd meglátjuk mi lesz belõle...

[NST]Cifu
Orosz megalománia... 😊
Azt viszont meg kell hagyni, hogy messze a legtágasabb beltérrel rendelkezõ katonai tengeralattjárók. Ha innen nézzük, akkor végülis volt értelme. 😊

Le is állították mind a 6-ot. Azóta a 667BDRM-ek (vagy ha jobban tetszik Delta IV) mozognak a világtengereken, ha éppen ki tudnak futni.

szerintem totál értelmetlen ekkorát építeni, nem nyernek vele semmit. Mivel bujkálnia kell, és a cél a szárazfoldi célpontokra rakéták indítása, feleekkorák is ugyanugy megfelelnének a feladatra.

a vízt szvsz csak a csodás képminõség miatt zöldes 😊

I.C.ram
az a medence zöldes vízzel, és azzal a kis szolid rozsdafolttal, nagyon guszta 😊
[NST]Cifu
Olyan népszerû lett a 941-es típus, hogy gondoltam akkor berakok pár képet róla:

A 941-esek fedélzetén a legénység számára van egy mini-medence is...

...és persze szauna is.

Vezénylõterem. (mennyire más, mint a Vadászat a Vörös Októberre, mi? 😊)

Van rá egy tippem, hogy ez egy kémfotó... 😊)

A kettõs hajótest egy ilyen gigásznál így néz ki: a külsõ hajótest és a nyomásálló test közötti "rés"...

Tikal
amit gyakrolat közben készitettek 😉

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Sadist
Szerintem inkább csak PR fotó.

Tikal
lehet gyakorlat? 😊
egyébként tényleg elég fekásan tartja a stukit 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

ghost cb
kösz az infot

😄
Errõl jut eszembe, én meg nyertem két jegyet a Lurdy-házba.