Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A másik dologra csak annyit tudok mondani , hogy a csõfar valószínûleg (nem ismerem a felépítését a SCAR-H-nak) nincs hátrébb mint a tár eleje . A tár max. 5 mm-rel hosszabb mint a lõszer - ami ugye kb. 5,5 cm - és arányaiban nézve (tár hossza- csõ hossza) a csõ nem hosszabb mint a tár 5-6X ezért saccoltam 25-30 cm-re . Persze ha a csõfar hátrébb van a tár elejénél akkor bukta az egész .
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Ez az AK-5-ös alap is meglepõ számomra , mintha a modern fegyvertervezés kezdene visszatérni az '50-'60-as évekhez ha ezt vették alapul (20 éves motyó ?). Mintha kezdene elmúlni a bullpup divatja .
Az XM8 az US Army "hagyományos" erõinek fegyverének készül lenni. És itt most egy pillanatra álljunk meg. Jelenleg úgy tünik, hogy a nagy egységesítési folyamat preciziós gépezetébe nem is por, hanem egyenesen sziklák kerültek. A hadseregnek új kézifegyvere lesz (valószinüleg az XM8). A SOCOM most jóideig a SCAR gépkarabélyokat fogja használni - ugyanakkor a Légierõ, a Haditengerészet és a Tengerészgyalogság tervei még nem tiszták, lehet, hogy náluk maradnak az M16/M4 fegyverek!
Nesze neked egységes fegyver. :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Sajnos. Sõt, egyetlen normális kép sincs róla, pedig a hírek szerint már hónapok óta tesztelik a katonák, több, apró módosítást is javasoltak, amik meg is jelentek a fegyverek (ilyen pl. a cserélhetõ pisztolymarkolat).
A belsõ szerkezete alapjában véve a Bofors AK5 lehet (ez az FN FNC kissé megváltoztatott Svéd licence, ahol pl. már nincs rögzített sorozatlövés).
Bofors AK5
Bofors AK5, megfigyelhetõ a Steyr AUG-féle mûanyag tár.
Bofors AK5 szétszedve.
Bofors AK5, figyelemre méltó a csõsapka, melyel lezárható a csõ, hogy ne kerüljön bele kosz.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
PUBLIC BETA LINK: http://mambo.agria.hu
Hírszerkesztõket, cikkírókat és játéktesztereket keresünk!
Ha úgy érzed, hogy szívesen részt vennél a BOP készítésében ne habozz és jeletkezz mielõbb! Az elérhetõségeinket a Kapcsolat menüpont alatt találod!
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
Ha raknánk Gripenbe tolóerõvektor-eltérítéses hajtómûvet, hát repülne.
kiskorúbézoltán:
És ha hasonlít szerkezetileg az miért baj? A TT ebbõl az aspektusból egy szimpla M1911 klón! A jó megoldásokat nem átvenni sokkal nagyobb f@szság, mint másolni!!! Sajnos Európa ebben a kórban szenved.
Cifu:
Így is használunk elég magyartalan kifejezést, ez már nem befolyásolna semmit. Én a Nemzetõrség kifejezést az erõs magyar kötõdés miatt vetem el. Ugyan ezért lettek az amerikai különleges harccsoportok a WWII során Rangerek: nem akarták az erõsen angol kötõdésû Commando szót alkalmazni.
Azzal tisztában vagyok, hogy az ANG a mai napig alkalmaz használt USAF gépeket,viszont pont az F-15, -16 voltak az elsõ tipusok, amelyekbõl új példányokat kaptak, és nem a USAF szolgálatra már alapvetõen alkalmatlan tipusokat. Sõt, volt idõ, hogy bizonyos képességekben felûlmúlták a USAF F-16-osait: az ADF alkalmas volt BVR harcra a Sparrow-knak köszönhetõen, és valamivel fejlettebb volt az IFF rendszerük is. A technológiai lemaradás ma már koránt sem akkora, vagy egyáltalán nincs, mint mondjuk 15-20 éve.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Azé a SU vagy mi, olyat repüljön egy Gripen is :P
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A régebbi gépek átadása az ANG-nek abból szempontból még él, hogy az F-15A és az F-16A/B gépek vannak rendszerben az ANG-nél (igaz fõleg légvédelmi feladatkörben), amelyeket a légierõ már nem használ.
A SCAR esetében azért én látok rációt abban, hogy kimaradt a rögzített sorozatlövés lehetõsége. Egy gyakorlott, rendesen kiképzett katonának (valjuk meg, hogy azért a SOCOM felügyelete alá tartozók ezek közé tartoznak) képesnek kell lennie arra, hogy az elsütõbillentyû megfelelõ kezelésével rövid, 2-3 lövéses sorozatokat adjon le. Akkor minek még egy lehetõség a tûzváltón? Emiatt kérték a NAVY SEAL egységei is rögzített sorozat helyett három állású, sorozatlövéses (biztosított, egyes lövés és sorozatlövés) tûzváltóval.
(Mellesleg a Gripent 1 p-vel írják)
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
A PAK-FA-hoz egyelõre nem hasonlítanék, mivel még csak terv szintjén létezik, szemben az F-35-el.
Cifu: Amúgy mint már többször írtam én inkább maradnék az eredeti elnevezésnél, jelen esetben a Nemzeti Gárdánál, mivel Õk így nevezik. Ezt pedig illik tiszteletben tartani! Külföldön a Magyar Honvédséget Magyar honvédségként értelmezik (pl Hungarian Army), pedig az ereje nem igazán több egy hadosztálynál!!! Gondolom Bucser megsértõdne, ha az MH-t külföldön lehadosztályoznák. Ez a helyzet a National Guarddal is. Õk gárdának nevezték el, tehát gárda. A Nemzetõrség egyébként is pontatlan fordítás, pontosan Nemzeti Õrség lenne. Te is leírtad, hogy Mo-on más az asszociáció erre a kifejezésre. Ezekszerint azért valahol egyetértesz velem. (A két kifejezés egyébként problémás: ezek szerint a kisebbségek nem élvezik a védelmüket?) Lehet én tudom rosszul, de hivatalos fegyveres szervezetként nem létezik Nemzetõrség nálunk sem, csak mintegy hagyományõrzõ szervezet gyanánt. (Mondjuk a szocializmusban Munkásõrségnek hívták, és funkciójában/helyzetében alapvetõen hasonlított a National Guardhoz. Azaz a Nemzetõrség hivatalosan a rendszerváltáskor szûnt meg.)
Sokáig az ANG és az NG, a USAF és a US Army kivont eszközeit kapta, így általában generációs lemaradásban voltak. (Így lehetett rendszerben az F-106 a '80-as évek végéig az ANG-nél, holott a USAF már jóval régebben kivonta õket.) Ez mára alapvetõen megszûnt.
Tûzlökés, rögzített sorozat, kötött sorozat, mind elõfordul szakirodalomban, mind szabatos kifejezés. Az angolszász burst kifejezésnek leginkább a tûzlökés felel meg, ezért használtam azt. Nomeg sokkal rövidebb a többinél<#wink>#wink>. A rövid sorozat már többértelmû, viszonyítás kérdése mit nevezünk annak. (Zárótûznél akár 20 lövéses sorozat is lehet rövid!) Ezt a tûznemet pontosan ugyanazért találták ki amire hivatkozva az FN csökkentette a tûzgyorsaságot. (sorozetlövés pontatlansága...) Szerintem jobb megoldás lett volna az MP5-höz hasonló: döntse el a felhasználó, melyket is akarja alkalmazni. Mindkettõnek van létjogosultsága , a helyzet/cél határozza meg melyk a megfelelõbb.
Nemtom, de nekem vhogy az XM8 szimpibb mint ez a SCAR...
A Grippenekrõl meg annyit hogy én tök feleslegesnek tartom õket, mert elég kicsi rá az esély hogy háború legyen... Meg ha annyira kell az új repcsi akkor nemtom arra a pár évre ménem felelt meg a MIG-29 stb, és majd pár év múlva majd az ötödik genes vadászgépekbõl vettünk vona jóval kevesebbet, jóval nagyobb technológiát..
Azokból kevesebb is elég lenne, fenntartani is olcsóbb lenne /hosszabtávon mindenképp/, a harcértékrõl meg nem is beszélve, egy JSF-hez vagy egy PAKFA-hoz képest a béka segge alatt van a Grippen...
Jah, és kegyetlenül rondák ezek a Grippenek :Ð
szóval én nem a national guard-al nem értettem egyet hanem azzal hogy a fegyvereket hagyák szétrohadni jó magyar modra..., azthittem amcsik hadseregében azért legalább egy nagyon picit normálisabbak ülnek mint itt :))
tehát én csak azt modntam hogy a fölösleges fegyvereket amiket még kiképzési vagy egyébb célokra se használnának és tényleg csak raktárban vagy msáhol szétrohadnának azt simán lepaszolhatnák más szövetséges országoknak akiknek még kellhet... (ezek alatt olyanokra gondolok uyge akik kevésbé fejlettek tehát jól jönne nekik és jóban vannak usa-val is ugye...)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Az USA ebben eléggé élen jár, igaz ott a National Guard eredetileg másért jött létre (amerika területén a regurális fegyveres erõk nem vethetõek be, csak a National Guard). Amerikában az ANG (Air National Guard) aféle második légierõ, ha az USAF-nak valamibõl kevés van, legyen az kiszolgáló személyzet, vagy bármilyen repülõgép a tehergéptõl kezdve a légi utántöltõn át a vadászgépig, csak fogja magát, és csak "átveszi" õket az ANG-tõl ideiglenesen. Miután a szükséghelyzet elmúlik, az ANG-sek mennek vissza a civil életbe, a karbantartók a gyárakba, szervízekbe, a pilóták meg a civil repülésbe.
Ha a tûzlökés alatt a rövid sorozatot érted, akkor egyetértek, de a folyamatos sorozatlövés esetén más a helyzet - a SCAR gépkarabélyokon pedig nincs rögzített sorozatlövés.
A fegyver kétszeres élettartama a csõhöz viszonyítva érdekes dolgot vet fel: ha hegesztéssel, vagy valamilyen más oldhatatlan kötéssel van rögzítve a tokhoz, akkor nem sok értelme van.
A csõ cserélhetõ, hiszen más csõ van a mesterlövész és a CQB változatoknál (eddig kétféle csõvel láttam képet róla, azt nem tudom, hogy kettõ vagy háromféle hosszúságú csõrõl van-e szó).
A Nemzetõrség kifejezés elég komoly magyar vonatkozással bír (legutóbb Orbán és vidéke víziójiban tûnt fel). A National Guard esetén teljesen megfelelõ, és elfogadott a Nemzeti Gárda elnevezés.
Tény, hogy általában a Nemzeti Gárda elnevezés a használatos, pedig igazság szerint Nemzetõrségrõl van szó - noha itthon tényleg teljesen más az asszociáció erre. Amúgy ha jól tudom magyarországon még mindig mûködik a Nemzetõrség maradványa, nemrég volt egy lõversenyük, a mi egyik sportlövõnk is volt rajta (tagja a nemzetõrségnek).
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
A Nemzetõrség kifejezés elég komoly magyar vonatkozással bír (legutóbb Orbán és vidéke víziójiban tûnt fel). A National Guard esetén teljesen megfelelõ, és elfogadott a Nemzeti Gárda elnevezés. Ne érts félre nem kötözködés!
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
A gyártó, az FN Herstal állítása szerint a fegyverek élettartama mintegy 90000 lövés, a csövek élettartama 30000-40000 lövés (2x annyi, mint az M4A1-nek), a tûzgyorsaság 600-650 lövés/perc (szemben az M4A1 mintegy 800 lövés/percével), mivel a tesztek szerint a nagyobb tûzgyorsaság felesleges: a szóráskép jelentõsen romlik, és nincs értékelhetõ elõnye. (megjegyzés: az FN Herstal az utóbbi idõben M16A2-õket és A4-eseket szállított a seregnek). A fegyverre felszerelhetõek az M4A1 SOCOM összes szereléke, de lehetõség van a különféle alkatrészek utánrendeltre való cseréjére (pl. pisztolymarkolat, távcsõ, stb.) - elvégre is a Különleges Alakulatok katonái imádják személyre szabni a fegyverüket.
Bye-bye szása... akarom mondani M4A1...
...és hail for the new king(?).
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Miért nem lehet legalább egyszer ide csábítani egy Flankert bemutató repülésre vagy csak simán statikus kiállításra?
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
Áhh, dehogy! Nem is egy képet lehetett látni az elhasznált golyóálló mellényekkel "páncélozott" terepjárókról. A géppuská állvány meg tényleg nem veszélyeztette a katonákat, mert esély nem volt rá, hogy egyáltalán eltaláljanak vele valamit, ami nem egy ház tetején van.
Azért jócskán van bõr a pofájukon.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A katonai ügyészség szerint cáfolhatóak Farkas Roland századosnak az afganisztáni magyar katonai misszióval kapcsolatos bíráló észrevételei - jelentette ki a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivõje az MTI-nek csütörtökön. A katonai ügyészség Farkas Roland észrevételeivel közvetlenül össze nem függõ területeken észlelt kisebb hiányosságokat, ezek miatt jelzéssel élt a honvédelmi miniszter felé. A szóvivõ elmondta: az ügyészségi vizsgálat kizárólag a jogszerûség kérdését érintette, és nem terjedt ki az afganisztáni magyar alakulatoknál történtek szakmai, illetve pénzügyi szempontú értékelésére.
Az ügyben Havril András vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari fõnöke fordult a katonai ügyészséghez, miután Farkas Roland százados február végén a szakminiszternek címzett, a Honvédelmi Minisztérium internetes oldalán közzétett nyílt levelében számos panaszt, problémát fogalmazott meg az afganisztáni misszió felszerelésével, biztonságával kapcsolatban. Farkas Roland nyílt levelében egyebek között az volt olvasható, hogy nem megfelelõen páncélozottak a terepjárók, nem használhatóak a terepjárók géppuskaállványai, és nem szereltek drótvágót a jármûvekre.
A nyílt levél nyomán a szakminiszter vizsgálatot indított és szigorú felelõsségre vonást helyezett kilátásba, amennyiben fény derül mulasztásra, szabályszegésre. Az esettel márciusban az Országgyûlés Honvédelmi Bizottsága is foglalkozott, meghallgatták a politikai államtitkárt, a vezérkari fõnök helyettesét, és Farkas Rolandot is. A százados miután a bizottság elõtt fenntartotta állításait bejelentette, hogy beadja leszerelési kérelmét. Havril András, a bizottsági ülés utáni napon tartott sajtótájékoztatóján elismerte, hogy vannak hiányosságok az afganisztáni misszió ellátórendszerében és bizonyos eszközök beszerzése nehézkes, ugyanakkor hozzátette: nem volt olyan probléma, amely veszélyeztette volna a katonákat, vagy a mûvelet végrehajtását."
csak kimosták magukat.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
A jegyek június 20-tól az ország lottózóiban, a postahivatalokban, és minden olyan helyen, ahol lottószelvényt árusítanak elõzetesen megvásárolhatók. Július 31-ig a kedvezményes (gyerek 14 éves kor alatt, nyugdíjas) jegy 1500 Ft, a felnõtt jegy 3500 Ft. Mindez augusztus 1-tõl 2000 Ft-ba, illetve 4000 Ft-ba kerül. A belépõjegy egyben nyereményszelvény is, amelynek tulajdonosa részt vesz a második nap végén, a helyszínen tartandó sorsoláson, amin egy Opel gépkocsit lehet nyerni. Augusztus 10-én pedig egy Volkswagen Polo személyautót is kisorsolnak azok között, akik a 06 /90-633-613-as emelt díjas számra már mostantól elküldik a város nevét, amely az idei repülõnapnak otthont ad."
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Errõl a Halálos fegyver 4 jutott eszembe, amikor a magánnyomozó kérdezi:
- Nahát, új pisztoly?
- Nem, lézerszike. (Közbe meg belevilágít a csávó szemébe <#idiota>#idiota>)