Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Már dolgozom rajta, csak éppen az idõhiány... :(

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A Frommer Baby és a Stop pontosan így mûködik, igaz ezek csak pisztolyok.

IlluminatoR: a Mach pontosan megfogalmazva helyi hangsebesség többszörös. A hang sebessége ugyanis nem állandó. Függ a közvetítõ közegtõl és annak állapotától. Levegõ esetén leginkább a hõmérséklettõl, páratartalomtól, sûrûségtõl, magasságtól. A Sadist által említett érték földközelben, normál hõmérsékleten és légköri nyomáson igaz.

Seaweed
http://www.boeing.com/defense-space/military/f4/

Errol irkalhatna egy ideig...bar lehet megteszi amilyen elvetemult<#ravasz1><#vigyor3>
Trade
Hi Cifu'

F4 phantomrol tudnal infot irni?
Annyit tudok hogy a Vietnami haboru idejen haszanltak.
Ma volt a Ragadozok c. filmben

Adam II
MP7

Az a pici az mi? Az nem HK 11 amit nem rendszeresitettek?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

ghost cb
"Auch ich" amugy fasza <#eljen>

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

[NST]Cifu
A Bundeswehr "Jövõ gyalogos katonája" (Soldat der Zukunft) program:

"Ich bin ein übersoldat"

"Ich auch"

Eddig 300 van már átadva éles tesztelésre a Koszovóban szolgáló, ill. a gyors reagálású egységnek.

Beng! Meghaltál!

Látod, ilyen könnyen megy (MG43 könnyû géppuska)

[NST]Cifu
Viszonylag olcsó, de azért elég tisztes kis stáb van mögötte... szóval azért még bizakodni lehet, fõleg a rendezõ, Andrzej Bartkowiak miatt (korábbi munkái a Halálos Fegyver 4, Az Ördög Ügyvédje, Dante Pokla, stb.), ami a szinészeket illeti, hát... The Rock nem egy szinész óriás, de nála jobb Doom marinet keresve sem találnának.

[NST]Cifu
Kozmodrom? De az nem a csillagváros neve, hanem az indítóállásé (pl. Bajkonuri Kozmodrom).

Zsolo007
Ezt ugye nem Uwe Boll készíti? Mert ha igen...<#wilting><#csodalk><#ijedt>

Adam II
A kép alapján elég olcsó film lesz a DOOM<#szomoru1>

Trade
igen arra,ugy emleksztem van vmi neve is,lehet hogy csak vmi orosz szo volt

[NST]Cifu
Van külön neve? Én úgy tudom, hogy simán csak Csillagváros (ha a Moszkva melletti ûrhajóskiképzõ központra gondolsz).

Trade
mi a csillagvaros neve?

Zsolo007
Értem, thx <#worship>

Sadist
De, van azokon is, csak nem ilyen henger alakú lyukasztott fém, hanem ált. mûanyag.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Zsolo007
ÉS akkor a rendes M4en vagy sok fegyveren miért nincs? Vagy ott a csõ nem az a csõ?

Sadist
Azért, hogy a felforrósodó csõ ne égesse meg a használója kezét.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Zsolo007
THX <#worship>
Tehát ez létezõ "alfaja" az M4nek? nekem az a kör alakú akármi a csõ körül érdekes, az minek van ott? dizájn? :)

[NST]Cifu
Valami nagyon rövid csövû M4 mutáció, a második két képen C-Mag-al.

Ez egy M4 es.

Van valami speci neve ennek a verzionak, de nem talalom. Amint megtalalom megirom.

Persze lehet hogy tevedek :)

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Zsolo007
Szerintetek ez milyen fegyver, ilyet még nem láttam a Csillagkapuban. Igaz nem sok fegyvert ismerek de ez tuti valami módosított változat :). A kérdés az hogy mié?

1.kép
2.kép
3.kép

Ezek a képek mutatják talán a legjobban :)

Sadist
Igaz, reflexbõl ezt raktam be :D (Kedvenc fegyó) De az elõágya még ennek se olyan vastag, mint a #10736-ben lévõ.

Seaweed
Ha valakit kifejezettem a Sepecat Jaguar erdekel!
http://sepecat.info/
[NST]Cifu
Pardon, de amit beraktál, az a rövid G36C változat, ami kb. akkora, mint a HK MP5. A teljesméretû G36-os bizony tényleg olyan batár.

Seaweed
<#nyes>
Sadist
Áááááááh, az mekkora film :D Tony a "Sivatagi Sas .50"-el és a monológjával mindent überelt :DDD

Sadist
Nem, valóságban egész tûrhetõ méretû:

Seaweed
"A suly a megbizhatosag jele" <#wink> (Snatch rulez)
"Ez nehéz, ez a megbizhatóság jele."

[NST]Cifu
Október 21., legalábbis a hírek szerint.

Úgy látom a filmkészítõk még mindig a minél nagyobb, annál jobb elképzelésnél tartanak :)

Zsolo007
Érdekes..<#gun>, mikor lesz moziban?

Elég nagyra sikerült a fegyver, vagy ez a valóságban is ekkora? :)

jesszus :D

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Seaweed
Optikai tuning? :D
[NST]Cifu

G36 a'la Doom mozifilm... :)))

Seaweed
Hat sok minden lehet...:P
az lehet de még ugyis nyerõk lennének :DDD

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Seaweed
Szerintem mire ideernenek elfogynanak mindenbol! Penzbol, uzabol, emberbol :DDD
lehet hogy nem tul sok a mûködõképes de ettõl függetlenül minket még igyis seperc alatt lesöpörnének az égrõl szvsz :)

[NST]Cifu
Ha degradálod az érzékenységet, csökken a lövés biztonság

Azért van egy arany középút...

(ütõszeges rendszer esetén emelkedik a besült töltények száma).

Ha már ennyire a részleteken lovaglunk, akkor besülni inkább a lõszer fog, a töltényben ugyanis valami hiányzik, ami a lõszerben megvan (normális esetben a hajtótöltet, vagy lövedék nélküli lõszert hívjuk tölténynek, pl. vaktöltény).

Nagyjából ezen bukott meg a G11 is. Zárt, forgózáras fegyver (ugye hüvely nélküli lõszer tüzelt), nincs természetes légmozgás a tokon belül, ami hûtené a töltényûr környékét (ami a hüvelyes lõszer esetén a hüvely kivetés során megvalósul). A fegyver intenzívebb használat során túlmelegedett és bizony néha becsúszott egy-egy spontán lövés

Azért ezen felülkerekedtek a Dynamit Nobel szakemberei, és a sorozatgyártásra érett fegyvernél már elhanyagolható volt a jelenség, a fegyver nem is ezen bukott meg, hanem a rendszerbe állítás költségein...

A Chauchat pedig a saját érájában inkább golyószóró volt mint géppuska.

Errõl volt már szó párszor, nyugaton ezeket könnyû géppuskának kategorizálják.

Seaweed
Ezen kepen csak Su-27, Su-24 es Mig-29 van (szerintem te a Su-24-eseket nezed annak).
Sanyix
Ott látsszik még jópár MiG-23/27 is.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Seaweed
Szepen "orokolt" azert anno az Üzbég legierõ! (Azert kivancsi lennek arra hogy ebbol menyi uzemkepes)

Su-27-esek, Su-24-esek, Mig-29(S)-ek (klick a nagy kepert)
[NST]Cifu
Illetve, ha tudnátok linkelni egy kis beszámolót, hogy pilóták milyennek élik meg az utazást ilyen sebességnél, azt megköszönném! :)

Semmi különös, a hangsebesség körüli tartományban esetleg enyhe (vagy komolyabb...) rázkódás, majd a hangsebességet elhagyva nagy csend és nyugalom (a hajtómû zaja nem jut el a pilótafülkéig, lévén a gép gyorsabb a hangnál).

A Chauchat pedig a saját érájában inkább golyószóró volt mint géppuska.

Az elsõ világháború idején géppuskának az állványos lövészfegyvereket nevezték, amelyek rendszerint háromlábú állványról vagy kerekes állványról tüzeltek és egyetlen katona nem tudta nem tudta mozgatni a szerkezetet (a Maxim rendszerû géppuskák tömege állvánnyal és hûtõvízzel elérte az 50 kg-ot). Minden esetben hevederes adagolású fegyverek voltak és szükség esetén egy szuszra el lehetett velük lõni egy százas hevedert (pl. tömeges gyalogsági rohamok visszaverése esetén, a nagy önsúly miatt a fegyver csöve ui nem mászott el függõlegesen hosszú sorozatnál).

A golyószórók a gyalogsági puskák és a géppuskák közti hézag betöltésére jöttek létre.
A puskák könnyûek, de a tûzereje kicsi, 5-6 lövés után újra kell tölteni.
A géppuska nehezen mozgatható, tûzereje nagy, ezzel együtt a lõszerfogyasztása is, elõállítása pedig az akkori viszonyok között bonyolult és drága volt.

Kellett egy fegyver ami, ami alkalmas sorozat lövés leadására és egy ember is képes szállítani (ez rendszerint két embert jelentett, mert a tárakat egy másik muki cipelte) vagyis képes követni a rohamozó gyalogságot a lövészárok rendszerben és tûztámogatást biztosítani neki. Ez lett a golyószóró. A géppuskánál kisebb, könnyebb. A célzott tüzelés érdekében volt rajta villaállvány és tusával is ellátták. Tárból tüzelt, rövid sorozatokkal (a lõszer takarékosság és túlhevülés elkerülése érdekében, lévén a hordzhatóság oltárán feláldozták a csõ körüli komolyabb hûtõköpenyt).

Ezzel az a probléma, hogy a gyújtó töltet (vagy gyúelegy, kinek hogy tetszik) minden esetben hõre, ütésre erõsen érzékeny (pl. ólom-azid). Ha degradálod az érzékenységet, csökken a lövés biztonság (ütõszeges rendszer esetén emelkedik a besült töltények száma).

Nagyjából ezen bukott meg a G11 is. Zárt, forgózáras fegyver (ugye hüvely nélküli lõszer tüzelt), nincs természetes légmozgás a tokon belül, ami hûtené a töltényûr környékét (ami a hüvelyes lõszer esetén a hüvely kivetés során megvalósul). A fegyver intenzívebb használat során túlmelegedett és bizony néha becsúszott egy-egy spontán lövés.

Adam II
Top Gun<#falbav>

Sanyix
Egy rakás filmben Mig-28-nak hívják az F5-öt is, szóval filmekbõl ne indulj ki :)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)