Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ghost cb
Sajna mind felett eljár az idõ, és néhány fan kedvéért nem csinálnak újakat, így mi a régivel kényszerülünk játszani.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Seaweed
Nekem az OFP...bar R6 sorozat is tenyleg jo. Meg Ghost Recon 1 is jo volt szvsz.
ghost cb
R6 3: Raven Shield
Sry.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

ghost cb
Bár kezd nagyon offtopic lenni, de ha a reális játékokról beszélünk, akkor az elsõ helyezet a R6: Raven Shield.

[NST]Cifu
Anno az õsidõkben még UT Inf. szerverünk is volt (miután a CS 1.0 megjelenése után nagyon kiábrándultunk, és átállítottuk a FUZIO-t UT realmodokra a Negás srácok segítségével), de annyira nem volt érdeklõdés iránta (az NST-seken kívûl csak 2-4 ember lézengett rajta), hogy aztán a csapat továbblépett (elötte a Tac-Ops volt rajta, utána az SF).
Nekem mondjuk bejött alapjában véve, bár a pályák többsége iszonyúan rossz volt szvsz, és kevés volt a játékos (a normális játékos meg még kevesebb, az újoncok elsõ kérdése általában mindig az volt, miért nincs célkereszt... :)). Ráadásul nagyon csiga volt a fejlesztés (már 2000-ben igértek vezethetõ jármûveket, meg anyámkínyját, de egy-egy verzióváltás is évek mûve volt).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

CSOCSO
Cifu.. sajna fogalmam sincs de nem probaltad meg az Infiltration jatekot?
UT mod... a legelethubb a vilagon.
pl a tavcsoves problemad is ki van kuszobolve a jatekban.
setalas kozben a tavcso ugy mozog hogy szart se tudj leloni..viszont joggingolasnal vagy futasnal fel se emeli celzasra.
kulon gomb van a levegovisszatartasra ami persze veges, igy ujra kell nyomni a gombot a levegobenttartas miatt ( kifujas?) blahblahblah.. nagyon elethu jatek, az egyetlen baja hogy unreal torunament ala van..= csunya..
CSOCSO
"A féltérdelõ pozició már más tészta, de szerintem (ismétlem, szigorúan a saját véleményem!) e pozicióban sem fogod stabilabban a fegyvert, mint álló helyzetben (sõt! álló helyzetben sokkal kényelmesebb és jobban követheti a célpont mozgását).

Ami jelentõsen növelheti a találati hatékonyságot az a fekvõ pozició, amikor a fegyvert letámaszthatjuk (akár bipodra, akár csak egy homokzsákra). Persze a fegyver letámasztása álló helyzetben is sokat segíthet."

termeszetesen en is igy gondoltam!
Azaz fekve a legjobb..csak kerdes hogy mondjuk a konyokod meddig birja.. es lehet egy ido utan az is rohadt kenyelmetlen lesz mert a visszarugasoknal szepen lassan a konyokod szetmegy mert azon tamaszkodsz.....
Felterden allva is instabil az ember.. leginkabb jobbra es a balra iranyban.
ghost cb
Aszmás <#smile>

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Az ereje van ugy megtervezve, nem az alakja.:) A hivatalos leiras szerint. Persze tuning nelkul! :)

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

ghost cb
Úgy van megtervezve? LOÁL! :)) Úgy van megtervezve, hogy tökéletes 6 mm átmérõjû müanyag gömb legyen. :)

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Hmm , azt hittem ez a durvább mert itt nem megy szét a lövedék , bár nyilván egy 6-8 mm-es müa. lövedék azért eltérõ az általam ismert 4,5(?)mm-es kis ólomlövedéktõl .
Haaat, valtozo. Milyen tuningal, milyen messzirol, melyik testreszt :)

Van hogy eszre sem venni a talalatot. Altalaban testreszeken nem problema. kb 3 masodpercig erzi az ember. A huzosabb, az a szaj, ful, orr, arc, nyak. Az kellemetlen tud lenni. Egy sallal meg lehet oldani. Igy mar nem a csupasz vekony bort kapja el, es nem faj annyira. Amugy az AS fegyverek sokkal gyengebbek mint a PB Markerek. Szoval ossz vedoeszkoznek egy vedoszemuveg eleg. Azert poloba es rovidgagtyaba senki se nyomja ! :) Katonai gyakorlo eleg vedelmet nyujt,hogy ne maradjon lathato nyom. Ha csupasz bort kap el, akkor lesz ott egy "pattanas" szeru nyom. Ez nehany nap alatt eltunik.

(Bar hallottam mar olyanokrol, akik balatonnal 1 szal furdogatyaba es 1 vedoszemuvegbe nyomtak. Nekik csak gratulalni tudok) :)

Köszi ! Gondolom azért kellemetlen lehet ha eltalálnak vele valakit .
Az airsoft fegyverek 6 vagy 8 mm -es muanyag golyot lonek ki, kb 1 Joule energiaval. (tuningal, max 2,5 Joulig fel tudnak menni) Lotavjuk 35-50 meter. Lovedek kezdosebessege: 250-300 Feet per Second. (Tuningal max 600 FPS)

Az airsoft ugy van megtervezve, hogy nem kepes atszakitani az emberi bort.

Teljesen jogos ! De sose gondoltam volna , hogy airsoft-hoz gyártanak külön motyót .
Egyébként mi a külömbség az airsoft és a mezei légpuskák között ?
Én vadászpuskával nem lõttem még soha , de ha az SzVD-t elfogadjuk golyós+távcsõnek (ok , messze van a vadászpuskák minõségétõl , de talán esetünkben ez most nem is lényeges) nekem akkor is jobb térdelve mint állva , gondolom ez már inkább az izlések és pofonok világa .
Remélem azért abban egyetértünk , hogy fekve , feltámasztva a legstabilabb (golyós+távcsõ ill. SzVD) ? <#awink>
[NST]Cifu
Sorozatlövõ fegyverrel még nem lõttem sem állva, sem térdelve, de vadászpuskánál határozottan kényelmesebb állva, és semmivel sem volt stabilabb térdelve (golyós vadászpuskából következik, hogy távcsõvel használva). De ezért hangsúlyozom, hogy ez csak az én személyes nézetem/észrevételem. :)

Nem vagyok hajlando 300$os alkatreszt venni a szamitogepembe se :)

Nalam a lelektani limit brutto 30 000:) amugy ja, tenyleg annyi mint egy kozepkategorias VGA kartya. De minek vegyem meg, ha AS-ben a 60$ -os ugyanugy teljesit?:)

Azért az a 300 dolcsi másképp nézve csak egy középkategóriás VGA , nem ? <#nevetes1>
SZVSZ a térdelõ testhelyzet stabilabb mint az álló , lejjebb van a súlypont , a könyököt fel tudod támasztani a térden .
[NST]Cifu
Van olyan térdelõ testtartás, amiben a fegyver tartása teljesen stabil.

Stabilabb, mint álló helyzetbõl? Tüzelés közben is?

Airsofthoz paintballhoz kulon gyartanak. A rendes Aimpointok 200-300$ ba kerulnek. Az AS/PB replikak 30-100$. nemtudom egy Aimpoint mivel tudhat tobbet. Szerintem a belseje stabilabb, mert egy igazi fegyvernek van egy durva visszarugasa. Szoval folyamatossan razkodik, mig egy AS verziot lehet silanyabb anyagbol csinalni, hiszen ott nincs visszarugas. (leszamitva a Gas Blow Back rendszerueket, de ott meg a nemmozgo alkatreszhez rogzitik a sint, igy ott is minimalis a razkodasa.)

Hat 300$-os Aimpointra nekem se telik. Ez egy Top Point 60$-os keleti reddot. Semmi gond nem volt vele. Siman bejott. Persze a dobozra nem azt kell rairatni, hogy Reddot for killing :) 3 zacsko BB mellett sima elhiszik, hogy ez Toy Parts :)
Vegulis az. :)

Adam II
Hát szerintem egy "rendesetre" nem az lenne írva ,hogy Made In Japan

Különösen ez a fajta tûnik sérülékenynek :

Igaz ez egy airsoft-os oldalról származik de nem hiszem , hogy az airsoft-hoz külön gyártanának iylesmit , tehát feltételezem , hogy "rendes" fegyvere is ilyen van .
Nekem inkább keleti optikákhoz volt szerencsém eddig , azok elég jól bírták a gyûrõdést , de a legtöbb reddot irányzék - legalábbis nekem - elég sérülékenynek tûnik így képrõl .
ghost cb
Annyira sérülékeny mint egy optika általában. Minden optikához van + védelem ami lehet egy plexi lap, egy rács, használaton kívül egy ráhajtható gumi/mûanyag borítás, de nem dobálásra tervezték.
#11139 Cifu:
Van olyan térdelõ testtartás, amiben a fegyver tartása teljesen stabil.

Az ok , hogy kis távolságra találták ki , éppen ezért érdekel , hogy közepes távra milyen lehet . Vámnál volt vele valamilyen probléma vagy simán meg lehet rendelni ?
Hat a reddotot CQBra talaltak ki. Nem hiszem hogy 300 meterre lehet vele loni. Nem tudom, nekem Airsoft M16 oson van. Azzal kb 50 meterig lehet loni:) De addig teljessen jo :)

Ja , még egy dolog , mennyire sérülékeny ? Kell rá figyelni , vagy nem jobban mint általában egy fegyverre ?
Tudom mi a reddot csak használni nem használtam még ilyesmit . Mennyire pontos egyébként ? 300 m-ig van olyan pontos mint a sima nyilt irányzék ?
Ahh elgepeltem :) Sokkal nagyobb latoteret. :)

Hat a reddot egy nagyitas nelkuli "tavcso" Egy led vilagit az elso uveglapra egy piros pontot. 2 szemmel lehet nyugodtan nezni, igy nem csokkenti a latoteret. Csak magadele tartod, es mesz. Ahova vilagit a piros potty, oda losz. :)

Rendkivul egyszeru, de hihetetlenul sokat segito kis eszkoz:)

CIFU meg majd linkel neked nehany kepet rola, mert biztos tud:)

De ha jatszottal a Battlefield2 vel, ott a SpecOps egysegeknek reddot van a puskan. Amikor celzol vele, latszik hogy is nezne ki. Az egy mas dolog, hogy rosszul implementaltak, mivel itt ha celzol vele, akko rugyanugy belassul mintha tavcsovel menne. Sokkal gyorsabban lehetne vele haladni mint ahogy lemodelleztek. Ja es ottkal nagyobb latoteret enged.

"Baromi kellemetlen tud lenni egy ko"

Próbáld ki az üvegszilánkot és visszasírod a követ ! <#nevetes1>

Sose láttam még ilyen reddotos dolgot kézközelbõl , írnál róla pár szót ?
Az a gugolva araszolas szerintem inkabb gornyedve araszolas. Ha megnezed ezeket a jatekokat kulso nezetbol, akkor mar ottis latszik, hogy ha mozog, akkor nem gugol. Bar CSben valoban "bekajarasban megy" de pl COD ban csak gornyed, meg asszem BF2 ben is.

Amugy szerintem van ertelme a megall/leterdel/lo, felall rohan tovabb dolognak. Ha megallsz egy pilanatra, sokkal jobb celpontot nyujtasz. Akar jatekban is kiprobalhatod, hogy sniperrel kovetsz valakit. amig szald, nehez rajtatartani a celkeresztet, raadasul a mozgas miatt sokkal nehezebb is elloni. Ha megall 1 masodpercre akkor viszont biztos a headshot :)

Es szemely szerint a kovetkezokeppen szeretem: gornyedve menes, terdek szigoruan egyutt, reddot folyamatossan elottem. Ha tuzharc van, vagy azonnal lovok, vagy ha latom, hogy nem vesznek eszre, akkor terdeles, es utana loves. (ezert volt megvaltas szamomra mikor megvettem egy terdvedot. Baromi kellemetlen tud lenni egy ko) :)

[NST]Cifu
A játékokban a realitás a legtöbb esetben még nyomokban sem fedezhetõ fel, inkább a játszhatóságnak nevezett dolgot eröltetik. Erre a kedvenc példám az, hogy a legtöbb játékban a mesterlövész fegyverekkel séta/futás közben is lehet lõni. Namost aki már fogott a kezében távcsöves fegyvert, az tudja, hogy még álló helyzetben is kell legalább egy-két másodperc (a cél kiválasztására, azonosítására és a célzásra), amíg egy lövés leadása megtörténhet, mozgás közben ez egy 3-4x vagy még nagyobb nagyítású távcsõvel szinte lehetettlen, erre a feladatra a reflex és red dot irányzékok valóak.
A gugolás maga szerintem inkább célfelület csökkentésére szolgálhat a valóságban, és nem a pontosabb célzáshoz (nem kaptam ezzel kapcsolatos kiképzést, tehát a saját tapasztalatomra tudok csak hagyatkozni, ami lehet akár teljesen téves is :)))). A féltérdelõ pozició már más tészta, de szerintem (ismétlem, szigorúan a saját véleményem!) e pozicióban sem fogod stabilabban a fegyvert, mint álló helyzetben (sõt! álló helyzetben sokkal kényelmesebb és jobban követheti a célpont mozgását).

Ami jelentõsen növelheti a találati hatékonyságot az a fekvõ pozició, amikor a fegyvert letámaszthatjuk (akár bipodra, akár csak egy homokzsákra). Persze a fegyver letámasztása álló helyzetben is sokat segíthet.

"hogy lõnek a katonák."

Össze vissza , ahány hadsereg annyiféleképpen csinálják . A guggolva lövés pl izraeli specialitás .
Pont most nyomtam egy kis single R6IW-t ott térdelnek , de emlékeim szeint a H&D-ben is térdeltek és nem gugoltak .
ghost cb
Ott a baj, hogy játékokat és filmeket veszel alapnak. Látogass el a katonai weblapokra, és meglátod, hogy lõnek a katonák.

f2d
Gugolva tényleg rosszabb lõni és célozni, de féltérdre ereszkedve már jobb, viszont lehasalva mégjobb.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

CSOCSO
Remelem nem leszek valami nagyon OFF.. de fogalmam sincs hol ferne el ez a tema.
tudom hogy a jatekok nem elethuek...de ma elgondolkoztam valamin...
Ja es filmben is lattam hasonlot.
A lenyeg hogy jatekokban altalaban ha allsz akkor loves kozbena golyok jobban szetszorodnak.
Viszont ha legugolsz akkor mar nem annyira.
Nahmarmost, en meg sosem lottem. Nemhogy meg gugolva de cseppnyi parasztagyammal szerintem gugolva nem 'pisztos' hogy jobban lehet loni mint allva.
Kezdjuk ott, hogy gugolva az ember tartasa sokkal instabilabb mint allva.
Tehat burst modban jobban meg lehet tartani a fegyvert allva mint gugolva.
jo ok ertem hogy gugolva megkisebb a celpont.
PLusz gugolva araszolni valamerre es ugy celozni sokkal nehezebb lehet mint allva.
Szoval a lenyeg hogy elhiszem hogy az ember kisebb kisebb celpont gugolva de nem vagyok biztos abban hogy gugolva jobban lehet celozni...
egy tegnapi filmben a katonak meg azt csinaltak hogy futottak.. legugoltak lottek 3 at felugrottak futottak leugrottak lottek 3 at es igy tovabb....
szerintem ennyi szarakodas alatt allva 3 szor annyu lovest le tudtak volna adni.. a sok le fel ugralastol csak elfaradnak es szarabbul lonek...
Múltkor ki is hivatkozott ol vehemensen a Magyar Nemzetõrségre? Ugye, hogy nem komoly! Legalábbis remélem.

A kanadai zaszlofelvonas nem minosul hivatalosan invazionak?:)

I.C.ram
Han-sziget:

Dán zázszlófelvonás 2002-ben, és kanadai 2005-ben:

Zsolo007
Hogy a földdarab miatt kirobban-e az elsõ dán-kanadai háború, azt nem tudni, de a dánok nagyon mérgesen néznek a kamerába.

Hát ez nagyon lol, hihetetlen mennyire kicsinyesek tudnak még mindíg lenni. Egy kis picsányi sziget fölött vitatkozni, egyszerûen nevetséges....

Zsolo007
Szerintem kamu a dolog....

I.C.ram
Nehogy már. Lazán elsétáltak. gondolom a lövésztiszté lett volna a felelõsség, és egyszerûen megakarta úszni az egészet, és elsunnyogott. Egyébként a csávó simán meg is halhatott, de belsõvérzése + bordatörések tuti vannak.
Sadist
Szerintem föl se fogták, hogy mi történt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

http://index.hu/politika/kulfold/hanszg0729/

Dania vs Kanada :)

Zsolo007
Már láttuk, be volt linkelve nem iy olyan rég...