Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
...meg "par" kep:

<#confused>

Mi-38:

Mi-28

erdekes kamuflazs:

elozo 29-eshez adalek:

SMT

M2/MRCA

..vendegek:

..gyonnyuru ez a gep..vagy csak a naplemente teszi "szeppe"? Nekem tetszik nagyon<#smile>
Seaweed
Maks 05-rol...

<#wow2> Eddig nem latott 29-es, toltocsonkialakitas nekem uj, es az ele kirakott fuggesztmenyekben is van ujdonsag!

ezt csak ugy...

Cifu! Baloldalit felismerem az egy torpedo. De a jobboldali? (Tippelni tudok: Egy szuperkavitacios torpedo?!))

Seaweed
Fighter Fling 2004-bol:

Sponsored by:

Seaweed
hehe...Fighter Fling 2000 videoban jo az a 90-ben lejart "szavatossagu" csorgokigyo 😄DD
Igen .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

[NST]Cifu
MPM-44? Az talán az aknavetõkön használatos?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Seaweed
Gorog kollegak nem gyengen adjak(tak anno 95-ben is mar) elo!

Hellenic Air Force - Kamperos '95
Hmmmmm , ez úgy néz ki mint egy módosított MPM-44-es irányzék és nem is változtattak rajta sokat , csak az otikai részt (meg nyilván a skálák beosztását) .
A második képet nézve - ha jól gondolom - a bal oldalt lévõ tekerentyûvel oldalt a felénk esõvel a távolságot lehet állítani , szvsz szimpla mechanikus irányzék lövegtávcsõvel , ha a tüzér megfelelõjét keresem .

[NST]Cifu
Ezeket találtam, de egyik sem mutat túl sokat (nekem):

kép 1.
kép 2.
kép 3.

Az én olvasatomban aféle automata aknavetõként lehet elképzelni esetleg, a becsapódások alapján korrigálva. De a pusztító hatása elenyészõ egy hasonló tömegû (mondjuk 82mm-es) aknavetõhöz képest. Esetleg még úgy tudom elképzelni, hogy 4 vagy több ilyen egyszerre tüzet nyit. Elég szép kis területlefogás lehet. 😊

Seaweed
hat nezven sorban ezeke a videokat...tenyleg lokottek ezek ott a Navy-nal 😄DD
Seaweed
Jah totok 1000L 😄
Bucser
látom egész nap patricksaviationön voltál😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
Seaweed
Ezt demegneztem volna eloben!! Sajna erre semmi eselyem ma mar..kivontak ok is a Mirage-aikat...<#shakehead>

Mirage III RS Live Fire Demo
Ha az irányzékról lenne egy közelebbi az alapján talán rájönnék , majd szétnézek guglival .

[NST]Cifu
Sajnos olyan képet vagy részletesebb leírást nem találtam, ahol ezt kifejtik, csak ennyit:

An important characteristic of the AGS-17 is its ability to provide indirect fire from protected positions against enemy troops in trenches, on reverse slopes of hills, or behind wooded areas. The gunner can engage targets by high-angle indirect fire at ranges from 1000 - 1730 meters.

[NST]Cifu
De montad jól, én b@sztam el (szokás szerint). Csigatár és nem dobtárról van szó. 😊

Azért jó egy fegyverláb (bipod) az RPG-7-esen és klónjain mert töltött állapotban meglehetõsen orrnehéz a fegyver és az elsütõ szerkezete is elég durva ami célzáshibákat okoz . Feltámasztott RPG kb 50-100 m-rel távolabbi célokra hoz olyan lõeredményt mint egy feltámasztás nélküli .

Van az irányzékáról közelebbi képed ? El nem bírom képzelni , hogyan lõnek ezzel közvetett irányzással ("indirekt tüzelési módban") ... <#nemtudom>

Szvsz kizárt hogy az dobtár legyen , ahhoz túl hosszú viszont az átmérõje kicsi , inkább csigatárnak néz ki . Van róla metszetrajz ?

Seaweed
Franciak durvan kenik a szinkronrepulest!

Voltige Victor 2002
Seaweed
<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>
Nem tudok betellni a Mirage 2000-el...szeressem nagyopn 😉))

Mirage 2000 a Djibouti
Seaweed
Jah odabasz rendesen! Felszallasbol az a manover <#wow2>
Meg a vegen a hajtomu "riszalasa"
<#guluszem1><#wow1>
[NST]Cifu
Ha fekve akarod használni. 😊

[NST]Cifu
Az iráni alkalmazásról szóló feljegyzések megbízhatattlanok (elég a két fél által nyílvántartott lelõtt ill. elvesztett gépek közötti különbségbe belegondolni), tõlem elfogadhatjuk (viszon akkor milyen eredményességel?), de akkor meg ne haljak még egy olyat, hogy az R-27, R-73 vagy a Mistral még nem bizonyított harctéren. <#ravasz1>

[NST]Cifu
A háttérképek.hu oldalról felesleges is próbálkoznod, mert nem mûködik a hotlink.

vagy eladják 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Sanyix
5. képen az RPG-7?? Annak minek bipod? 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Hümm hümm, én mintha olvastam volna mindenféléket az iráni alkalmazásról, az iráni-iraki háború idejébõl. ??? Vagy csak az amerikaiakról volt szó? <#idiota>
Bucser
A patricksaviationön a mig 29 OVT videót megnézted már??? elég impresszív amit csinál😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Az AIM-54 sose bizonyított harcban (utálom ezt a szófordulatot, de tény, hogy egyszer sem vették igénybe...), eredetileg a nagy távolságra lévõ, nagy magasságban haladó légi célok elleni harcra szánták, de e feladatkör szinte feleslegesé vált. A Phoenix hamarosan úgy is elavulttá válna az AIM-120D mellett, egyszóval a kiselejtezése már eléggé idõszerû volt....

Bucser
Akkor jó mert mi sem😄 egyébként remélem nem háttérkép nagységú képeket akrtál betenni!!!

Az én képeimet látja valaki? Mert én nem

Nem mondod😊

Bucser
ez nem pityu, hanem gránátvetõ😊

Bucser
ellövöldözik légi célnak vagy kísérleti célnak. hidd el fantáziadúsak az amcsik kellõen😊 Egyébként a kivonást már megtörtént ha jól tudom. Anyahajó fedélzeti vadászgépe már csakis az f/A - 18 -ak vannak a NAvynál... HA jól tudom😊

[NST]Cifu
Ha meg az AGS-17-re gondolsz, az egy 30mm-es automata gránátvetõ, az valóban hevederbõl lõ, melyet a fegyver melletti lõszertárolóba helyeznek el, egy heveder 29 gránátot jelent. A csõtorkolati sebesség 170m/s, effektív lõtávolsága direkt célzással kb. 400 méter (a csõtorkolattól mintegy 50m-re élesítõdnek a gránátok), indirekt tüzelési módban (ballisztikus röppályán) lõtávolsága 1000-1750m. Alaphelyzetben egy 2.7x nagyítású optikai irányzékkal van ellátva. Maga a fegyver 12kg, háromlábú állvánnyal és irányzékkal együtt a töltött fegyver 31kg-ot nyom. Tûzgyorsasága 400 lövés/perc, és repesz-romboló VOG-17M vagy az újabb, nagyobb hatású VOG-30 gránátot tüzeli.

Egy ilyen pityuval.............. nem is mondok semmit! A szürke hétkönapkon jól jönne!<#violent><#vigyor3>

[NST]Cifu
Hevederes géppuska? Ha az utolsó képen lévõ fegyverre gondolsz, az nem géppuska, hanem két Type 87 35mm-es automata gránátvetõ. Bipod verziójuk 12kg-ot nyom, háromlábú állványal már 20kg-ot. 6-os, 9-es és 12-es dobtárjuk van, melyekbe HEAT (~80mm-es páncélátütési képesség) és HE gránátok tölthetõek. A lövedék sebessége csõtorkolatnál 200m/s, effektív lõtávolsága kb. 300-400 méter körül lehet, max. lõtávolsága 1760m, tûzgyorsasága 500lövés/perc.

Sziasztok! Egy valamit szeretnék tudni! Ahogy így olvasgattam az írásokat láttam hogy eléggé jártas mindenki a repûlõk terén! Én a haditechnika minden részét szeretem úgy hogy jöhet bármi! Biztos tudjátok van az amcsiknak egy F-14 Tomcat nevû gépük! Azt hallottam meg hallom most is hogy le akarják selejtezni! Holott ez a típus képes a világon csak a legnagyobb legdrágább és legnagyobb hatótávolságú Phoenix levegõ-levegõ rakéta hordozására és indítására! Ha nem lesz gép mit csinálnak a 2 millió dolláros rakétájukkal? A hajukra kenik??????????

Seaweed
"He made his calculation based on an incorrect mean-sea-level altitude of the airfield. The pilot incorrectly climbed to 1,670 feet above ground level instead of 2,500 feet before initiating the pull down to the Split S maneuver."

Igen csakhogy ezt ugytudom ott se a pilota allitja be, hanem a muszaki szemelyzet...bar a pilotanak le kell ellenoriznie(az hogy ki szamolta ki, vagy ki "mondta" a beallitando erteket passz...nem tudom hogy ez odakint hogy megy)....de lehet a viharmadaraknal olyan profik hogy soha nem fordult meg elo ilyen hiba, es 100%-osan megbiznak a muszakiakban..megha az az eloirassal szemben is all...
Persze egy ilyen rossz beallitas csak igy okoz egybol repesemenyt, hisz ez mint tudjuk "Split S" manovert hajtott vegre (akik nem tudnak, felszallas utan, meredek emelkedes majd forditasbol "leboritas"-bukfenc). Valoszinu hogy szimpla kikepzorepulesnel a feszallas es utvonalazas kozben egybol kiderult volna hogy a muszer rossz erteket mutat, es nem egyezik az iranyitok adataival stb..
[NST]Cifu

JohnnySmith
Cifu ami az asztalon van hevederes géppuska, nekem nagyon tetszik. Valami kis infót nekem izibe😊

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Seaweed
Hat vegulis a "nagy segges" se pilotahiba volt
(a rosszul beallitott avionika...ergo emberi mulasztas)
Seaweed
öööö de <#bee1>
[NST]Cifu
Nem vagy te egy kicsit elõítéletes? <#ravasz1>

Egyébként szép kis programjuk van a Thunderbirds-öknek, 2005-ben (eredetileg) 200 nap repültek (volna) légishowkon, NFL döntõknél, és egyébb ünnepségeken. Mondjuk elnézve milyen közel repkednek egymáshoz, az is szép teljesítmény, hogy 6 évente csak egyszer ütköznek össze (a tavalyelötti balesetnél szólórepülésnél csapódott a földbe a pilóta).

Seaweed
Nem kis ironiaval mondom! De ide akarnak not pilotanak?!!<#confused>
Akkor pedig jo lesz ha hozzaszoknak! Ahogy a nok vezetik/torik az autokat...

"Koccanás a levegõben
A hétvégén Chicagoban rendezett légi és vízi shown összekoccant a levegõben az Amerikai Egyesült Államok Légiereje Thunderbirds bemutató kötelékének két F-16 Falconja.
A hétvégén az Egyesült Államokban, Chicagoban rendeztek légi és vízi showt, melyre több mint egymillió nézõ volt kíváncsi. A szombati program során a Thunderbirds bemutatója elején, a gyémánt alakzat repülése közben a négyesszámú F-16-os jobb szárnyvégi rakétaindítója összekoccant a kettesszámú Falcon baloldali stabilizátorával, aminek következtében a négyes gép rakétaindítója leszakadt és a közeli tóba zuhant. Az esetet követõen a csapat azonnal megszakította a bemutatóját és a tömeg nagy csalódására a vasárnapi programjukat is lemondták.
Az esemény kivizsgálását megkezdték a szakemberek, melynek befejezéséig törölték a csapat összes bemutatóját. „Meg akarunk gyõzõdni arról, hogy minden tökéletesen rendben van, mielõtt visszatérnénk a levegõbe,” mondta Angela Johnson százados a csapat PR tisztje. Utoljára 1999-ben fordult elõ, hogy a csapat két gépe összeütközött a levegõben.
"
[NST]Cifu

[NST]Cifu
Pár kép a jelenlegi Orosz-Kínai hadgyakorlatról:

Zsolo007
Köszi, hogy tisztáztad végre a dolgot! <#worship>

Ezzel asszem végleg pont került a téma végére...