Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bigfoot
vetették be akart lenni

bigfoot
köszi!!
a b2t nem vetették még se sehol igaz?

[NST]Cifu
A Radarnak már a nevében benne van, hogy rádióhullámokkal mûködik - tehát a válasz az, hogy nincs. Viszont van más módja is egy célpont felderítésének és követésének. Ilyen például az infravörös érzékelõ, amely például a MiG-29-esek orrán, a pilótafülke szélvédõje elött látható. És létezik optikai célazonosító, például az F-4-esek és F-14-esek esetén valóban létezett ilyen, ám ennek inkább az a feladata, hogy azonosítsa a radarral észlelt célpontot, tehát megállapítsa, hogy baráti vagy ellenséges géprõl van szó.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

bigfoot
van olyan hogy tv optikás radar?

Seaweed
[NST]Cifu
annyira hogy egy F117-es képes magától szétesni, volt rá példa, hogy egy légibemutatón leszakadt a szárnyvége, aztán az egész szárny, majd darabokra hullott az egész

Azért annyira ne temessük - emberi mulasztás (karbantartási hiba) miatt szakadt szét az a bizonyos F-117A a levegõben.

B2-ben sincs semmi, fõleg, hogy a formáját letagadhatatlanul a II. vh végén prototípusként létezõ GO 229-tõl lopták (persze ez nem lopakodó volt)

Egyfelõl a "lopás" eléggé erõs szó (ezzel az erõvel az F-15 akkor a MiG-25 "lopása"? Ez nonszensz.). Másfelõl a Northrop cég a 30-as évek óta foglalkozott repülõ szárnyakkal, de nyilvánvalóan felhasználták a lefoglalt német tervekbõl kiolvasható tapasztalatokat.

A többi része igaz. A lopakodó gépek nem láthatattlanok a radarok számára, csak csökkenten érzékelhetõek. Tehát ha egy Földi, légvédelmi radar egy átlag vadászgépet 150km-rõl észlel, akkor egy F-117A-t mondjuk csak 30km-rõl. De már ez is jelentõs elõny, ami megfelelõ taktikai elõnyhöz jutattja a gépet.

Az infravörös részhez (hajtómûvek) annyit tudnék hozzátenni, hogy a B-2 esetén még valami trükköt bevetettek, talán valamiféle elektromos-ion meghajtás is rendelkezésre állhat (de ez csak egy feltételezés).

bigfoot
szóval akkor full igaz minden amit a gyerek leírt vagy mi?

Seaweed
Tortent..de nem csak ugy szethullott...hanem letort a szarnya...ez meg semmit sem jelent...plane egy ilyen irtozatosan kisszeriaban gyartott tipusnal!!!
f2d
Tudtommal a hazaikat a Rába gyártja, vagyis bizonyos alkatrészeket a Rába gyárt és szerel össze.
(Lehet, hogy az aksit is itthon rakják bele, hogy költséghatékony legyen)

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

bigfoot
és tényleg történt ilyen f117 el??

bigfoot
de hülyeség amit a gyerek írt?

Seaweed
milenne ? 😄DD
"eszosztas"

<#idiota>
[NST]Cifu
Li-ION akkumulátorokkal készül a tervek szerint.

Apropó, akkumulátorok. Nemrég az egyik Afganisztánban állomásozó 'Wolf' terepjárónk akkumulátorja felrobbant. Savas aksi volt. Az érdekes csak az, hogy elvileg már évek óta zselés aksival készíti a Daimler-Chrysler az autóit (a katonaiakat is).

bigfoot
errõl mi a vélemény?most olvastam egy fórumban!
"Ezekben a gépeken nincs semmi különleges, annyira hogy egy F117-es képes magától szétesni, volt rá példa, hogy egy légibemutatón leszakadt a szárnyvége, aztán az egész szárny, majd darabokra hullott az egész 😊 pilóta katapultált. B2-ben sincs semmi, fõleg, hogy a formáját letagadhatatlanul a II. vh végén prototípusként létezõ GO 229-tõl lopták (persze ez nem lopakodó volt). Amúgy igazából sima repülõk, olyan formatervezéssel (lekerekített formák, vagy föld felé nagy sima felület, ezért nem érdemes velük fejjel lefelé repülni 😊 ), hogy minél jobban megtörje meg a rá érkezõ radar hullámokat, de ne szórja szét, és így ne jusson vissza a kiindulási ponthoz, tehát a radarhoz, így az nem érzékeli. És persze elrejtik a hajtómû forró levegõjét terelõlappokkal, hogy a földrõl ne legyen érzékelhetõ, így kivédik a földi indítású infravörös irányítású rakétákat. De a szinte minden modern harcigépen, alkalmazzák már az ilyen formatervezést, hogy legalább kevésbé érzékelhetõek legyenek. De a lopakodók egyetlen különlegessége, és az egyetlen titka a radarhullámelnyelõ festék. Egyébként ezeket a lopakodókat B2, F117 80-as években állították hadrendbe, és a 70-es években fejlesztették ki õket. Persze ma is folytatják a lopakodó gépek fejlesztését, ilyen például az F-22-es. És ezeket a gépeket is érzékeli a radar, csak sokkal kevésbé, mint egy normál repülõt, pl lopakodót ha nincs közel a radarhoz akkor egy madár nagyságú tárgynak érzékeli, de ha közel megy simán észrevehetõek ezek is"

f2d
Nagyon frankó lesz. Kérdés az, hogy milyen akkumulátorok lesznek benne. A hagyományos nagyon kis hatásfokú és sérülés esetén veszélyes a legénységre (Lásd 2. vh-s tengeralattjárók). Egyébként az elgondolás nagyon hasonlít a németek által tervezett gumikerekes páncélosra (errõl már egy képet régebben tettél be afórumba).

Seaweed
"Haladunk az Aliens-féle APC felé... 😊))"

hat a koncepcio nem eletkeptelen! 😉
f2d
Pedig töménytelen mennyiségû b@szott hosszú video van rajta. 100 megás 2005-ös parádékró stb. Van a balsarokba egy angol zászló, de hiába nyomkodom mindig a ciril betûs oldalt adja be. Én most egy harckocsisat töltök.

[NST]Cifu

Ime az AHED (Advanced Hybrid Electric Drive) páncélos prototípusa. A britek számára készülõ 8x8-as jármû egy diesel-elektromos hajtáslánc segedelmével halad, ha kell, szinte zaj nélkül. A jármû olyan alacsony, hogy "normális" helyzetben sincs két méter magas (torony esetén is csak 2.2 méter), de képes 1.7 méterre "lehasalni" például aszfaltúton. A jármû orrába kerül a diesel-motor és az akkumulátorok egy része, mögötte foglal helyet a személyzet, utána pedig a "szabadtér", amely feladatfüggõen 12 gyalogos katona székét, egy 30mm-es gépágyúval és pct. rakétákkal felszerelt tornyot vagy akár egy 120mm-es harckocsiágyút befogadó tornyot is jelenthet.

Haladunk az Aliens-féle APC felé... 😊))

[center]

Seaweed
Nem jon be az oldal...hmm
Seaweed
nezem...
f2d

Király ez az oldal, csak az angol verzió még nem mûkszik. Seeawed a lapalján van egy 22.7 MB-os Mig-23 video (én sajna nem tudtam letölteni).
Ha már ismeritek, akkor bocs.

[NST]Cifu
Az MTI licenc esetén ez hogy van szabályozva?

http://www.privatbankar.hu/html/cikk/frisshir.php?hir=27327
nédda, egy az egybe kirakta, át se irta

MTI hír, azok mindegyike ilyen bénán van fogalmazva

Seaweed
"A fogalmazása tényleg érdekes, bár én vagyok az utolsó, aki e téren bármit is szólhat. 😊))"

Hat nem tudom..ezt 2x kellet elolvasnom, hogy felfogjam mit akart mondani...
Tieidet mindig felfogom elsore <#eljen><#vigyor3>
[NST]Cifu
A fogalmazása tényleg érdekes, bár én vagyok az utolsó, aki e téren bármit is szólhat. 😊))

Viszont pár kitétel:
-A "legújabb" Gripen ugyanaz a JAS-39C, ami a csehekhez is került.
-A 200 Gripen értékesítése jól hangzik, de az már kevésbé, hogy ebbõl csak 56db export (14 Cseh, 14 Magyar és 28 Dél-Afrikai), és a svéd kormány, amely eredetileg 204 gépes megrendelést realizált, alaposan megkurtította a beszerzést (ha jól tudom, a jövõben csak négy Gripen század fogja szelni a svéd égboltot).
-Viszont az tény, hogy leszámítva a megvesztegetési botrányokat, az ellentételezés jól halad mindhárom exportáló országgal (mondjuk megkérdõjelezhetõ apróbb lépésekkel, mint nálunk a százalékszorzós területi fejlesztési tervek). Szemben például a Lengyeleknél komoly hullámokat vert az F-16-os szerzõdésekben foglalt ellentételezések elmaradása...

Seaweed
Azta ku**a..nem tudom ki fogalmazta..de raferne egy kis trening...ha meg ujsagiro, menjen inkabb kapalni!
A Gripen Romániában keres piacot

keresnek most piacot a svédek a Gripen repülõgépeknek, kompenzációs alapon, tekintettel arra, hogy a majdani NATO követelmények a dél-európai ország harci gépeinek flottájában cseréket tesznek szükségessé. A Gripen a Saab-gyártotta gépek legújabb generációját ajánlja, melyek üzemeltetési költsége az eddigieknél mintegy negyedével kisebb.

A svéd vállalkozás illetékese szerint nem csupán a máskülönben a legmodernebb berendezéssel felszerelt gépek költsége kedvezõ, hanem a Gripen biztosította finanszírozási lehetõségek is. Nem véletlen, hogy a Gripen 1997. óta mintegy kétszáz repülõgépét tudta értékesíteni, egyebek között a magyar és a cseh légierõnek is.

[NST]Cifu
Kazan Aktai (2. kép): Egy olcsó, "Robinson" stílusú dugattyúmotoros gép.
Kazan Ansat (3.-4.kép): A már lent említett olcsó, könnyû helikopter, három "méretben" készül majd a tervek szerint 3.5 és 5.5 tonna felszálló tömeg között.

Seaweed
Amugy a hir nem legbolkapott! Ime:
(Klick a nagyobb kepert)
Seaweed
nah meg par kep...

Mi-54 makett

ez is valami Kazan "csuda masina"

detto...

Tetszik ez a Kamov-60-as!
Seaweed
Vagy 8 eves kisgyerekeket az ostrom alatt levo homokvarbol <#nyes><#idiota>
[NST]Cifu
Hát ha a Mi-28 esetén csináltak ajtót a törzsön, azzal a célal, hogy körbezárt egységeket kimenekíthessenek (és legalábbis a hírek szerint a sorozatgyártott példányoknál is megvannak ezek!), akkor talán az lesz a válasz, hogy ez a heli is képes kimenekíteni - a körbezárt kertitörpéket. <#idiota>

Seaweed
Viszont a Mi-38 az szerintem valami kifejezetten szep helikopterre sikerult!
Seaweed
Nah hat innen a "nem ertem ne ezt a masinat" arckifejezesem: <#confused>
<#vigyor3>
[NST]Cifu
Mondasz valamit.... Viszont akkor tényleg nem értem a kilincses és ablakos ajtó rejtélyét... <#idiota>

Seaweed
Aha kosz. (bar en a szegecselesbol nem makettnek nezem...de nem tudom...)

(klikk a nagyert)

Seaweed
Nincs sajna.
[NST]Cifu
Hát az elhárító torpedó adatlapján csak legfeljebb v=25m/s (90km/h; 48.6 csomó) van fentüntetve, dehát ezt valószinüleg mindenki jól megmosolyogta. 😊

f2d
Ja.. kattints a képre, és megnõl.

f2d
Shkval super-kavitációs torpedo. v=200 knt

Shkval antitorpedo.

Bucser
nekem volt hogy 1 lövés és kampec.-.. attól függ hogy hol találod el...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Szoval ezek lennenek az aldozatok, melyik a leg authentikusabb Ranger felszereleshez?:

PASGT replika: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GD-CG-V04CWC_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f

Ez valami PASGT szeru (nemtom pontossan mi lenne):
http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GD-CG-V10CWCL_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f

RBA replika:
http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GD-CG-V09CWC_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f
http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GP-CG-RBAWC_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f

Ez valami hasonlo, de nemtom mi:
http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GP-CG-FSBEWC_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f

Van SPEAR is, de ha jol tudom az nem lett rendszeresitve (legfokepp nem SOCOMnal)
http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=GP-CG-SBAWC-L_cat_Vests&PHPSESSID=f788faa1123c302c3ce14b5bddbd536f

Vagy ha esetleg valami mas lenne a legjobb, akkor inne mi?
http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?cat=Vests

Koszi koszi.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

[NST]Cifu
Ha jó helyen találja el, akkor egy lövésnek is elégnek kell lennie. 😊))

A T-72 BiF-ben nekem is voltak érdekes eseteim (T-34/85-ösbe hármat kellett belelõni, mire megadta magát, stb.).

Hi,

A Rangerek nem is PASGT mellenyt hasznalnak, hanem RBA Ranger Body Armor-t?
En azt hittem ok is PASGTbe nyomjak. Nincs is nalunk rendszeresitve, csak az RBA?

Most akkor nem tudom milyen replikat vegyek 😞

Az mar biztos, hogy malhaov+Y hevederrel oldom meg a cucc hordast, de alatta akkor most milyen melleny legyen?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

f2d
Cifu!

OFF

Szerinted egy T-34/85 tank 1000 és 500 m közötti távolságról egy Super Sherman-t hány lövéssel tud kilõni AP típ. lõszerrel? Ezt azért kérdezem, mert játszottam a T-72 BiF c. gameval és 5 telitalálat a (toronyra) és akkor adta meg magát a Sörmen. Szerintem egy kicsit túlértékelték a játékban a Sherman páncél védettségét.

ON

[NST]Cifu
Ez a helikopter a Kazan helikoptergyár "Ansat" családjának (ez egy olcsó, könnyû, általános célú helikopter, P&W PW207 hajtómûvekkel) katonai verziója lesz. Már 2001-ben bemutattak egy életnagyságú makettet róla, akkor még mint megfigyelõ és járõrhelikopter (a katonai cél akkor nem volt kihangsúlyozva, környezetvédelmi, vízügyi, mezõgazdasági, erdõvédelmi, határõr, stb. feladatkörök voltak megjelölve, fegyver nem is volt mellette, az orrában volt egy optikai és IR kamerát tartalmazó gömb, valamint a szárnyai alatt póttartály és feladatspecifikus "szenzorkonténer"). Feltehetõen ez annak a full katonai változata akar lenni, de ahogy elnézem, továbbra is csak makett formájában.

Kazan Ansat "járõrhelikopter" a 2001-es MAKS-on.

Glpetyus

😄
Ezek a kínaiak olyanok,mint vmi klón hadsereg 😄

[NST]Cifu
A hajtómûve és az orrkiképzése alapján tényleg szuperkavitációs torpedó. Érdekes kérdés, hogy irányított vagy irányítattlan eszközrõl van-e szó (az adattáblájáról nincs kép?).

Seaweed
<#confused>=ez nem veletlen..nem tudom mire velni ezt az elso masinat!...a legviccesebb a kilincses hatso ajto <#nevetes1>