94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • degenerator
    azér ha az a szilikon kap egy golyót....elég nehéz eset.
  • [NST]Cifu
    [gonosz]Bezzeg ha kevlár lenne a melleiben... [/gonosz]
  • degenerator
    hír
  • Zenty
    nah igen, de gizdán megcsinálva igaz a video minősége tré..
    Valami hasonlót alkothatnának a katonai stúdió vagy, hogy hívják őket a honvédségnél? :) Mert tudnak ők ha akarnak a Légierő filmanyaguk is egész jó volt. De a bercsényisból szét kellet hámoznom mindet, hogy valamit össze hozzak, és azok is távoli jelenetek.
  • ambasa
    Szia Repvez!

nem tudom pontossan mire van szükséged, de talán ezek a címek segítenek:

festés
    képek
    walk around
    arhív

biztonsági okokból ha a hivatkozás nem lenne jó:

http://wp.scn.ru/ru/ww4/b/657/1
    http://www.airwar.ru/photo/su24-1.html
    http://walkarounds.airforce.ru/avia/rus/sukhoi/su-24m/index.htm
    http://www.n-e-c.ru/foxbat/maks/su24_poland/su24_poland_01.htm

TG
  • Sadist
    Egy mezei AS csapat, plusz néhány összevágott részlet.
  • Zenty
    az lehet! Akkor gondolom a benne szereplő magyarokat mutatják vagy a magyarokat nevezték el esunak :) a gazellával nem Magyarországon repketek a video alapján. Kár pedig jó filmanyag lett volna az új movimhoz... :D
  • [NST]Cifu
    Nem került sorozatgyártásba, mivel senki sem rendelt eddig belőle. Egyébként Fehérorosz eredetű jármű.
  • StarFist
    Cifu, az orosz 2T Stalker gyártásba került már, vagy még mindíg csak prototípus szintjén létezik?
  • repvez
    Akkor az MP oldalon a 2. oldal lap közepénél a piros 42-es gépröl lenne szó aminek az oldalán egy piros bika embléma van.
  • [NST]Cifu
    Az oroszoknál eléggé hektikus volt a festési minta, szó szerint ritka volt két ugyanolyan festésű gép, ezért nem lepődök meg azon, hogy az MP oldalán ahány gép, annyi festés. Sajnos az első kép nálam sárgabéka... :S
  • etnies
    na megelőztél
  • etnies
    sok részlet sztem testőrképzőből való akkor meg az I.O.S.A.I.O.S.A.
  • repvez
    szerintem ez az izraeli testőr kiképzésböl valo mert oda mentek ki magyarok is és azt mutatták az activba is régebben meg a frei dossziéban is
  • repvez
    Tudna valaki segiteni,hogy hol találok erröl a szu-24-m-röl több jo minöségü fotot?Vagy a többi ebben a századba lévö gépröl.A festési minta és az egyedi részletek miatt kellene maketthez.
    eddig csak ezt találtam ,de itt ahány gép annyi festési minta és szinárnyalat.
  • Adam II
    Még jó ,hogy nincs benne tár mert ha a háttérben lévő srác kezében véletlen elsülne minimum lábon lőné azt aki fotóz:(
  • Punker
    haderőreformra:

A bankigazgató pirongatja a biztonsági őrt, mert az öreg ismét néhány percet késett a szolgálatból.
    - Pista bácsi! Hát vegye tudomásul, hogy a bankban a pontosság ugyanolyan fontos, mint... mint a katonaságnál. Volt maga katona?
    - Igen, kérem, voltam - így az öreg.
    - Na és mit mondott magának az ügyeletes tiszt, amikor késve ment be a laktanyába?
    - Alezredes elvtárs jelentem, a zászlóalj felsorakozott
  • Punker
    csak mert ezért mondtam én hogy ez nem csak itthoni anyagból van vágva :)
  • [NST]Cifu
    Hmm... lehet ezt kicsit elkapkodtam, rémlik, hogy mintha lett volna egy Gazelle a légierő állományában, de most utánanézve nyoma sincs sehol. Visszavonom a lenti állításom, akkor Gazelle nincs a hadseregben. :S
  • Punker
    van itthon gazelle?
  • [NST]Cifu
    Ez egy összevágott baromság. Hol rendőri egységek, hol katonai egységek, hol airsoftozók láthatóak rajta (sem rendőr, sem katona, pláne nem egy "elit" nem fog úgy csoportban mozogni, hogy az elötte lévő hátának tartja a fegyver csövét). Az MD500-as rendőrségi, a Gazelle a légierőhöz tartozik.

"Elit Support Unit" nevű magyar speciális egység meg nem létezik.
  • [NST]Cifu
    Ez nem harckocsi, hanem egy tűztámogatást nyújtó harcjármű. Az US ARMY még legalább 20 évig tervezi rendszerben tartani az M1A2 Abrams-eket, az USMC sem valószinű, hogy sokkal hamarabb le tudja cserélni őket. Harckocsinak tehát megmaradnak azok.
  • Zenty
    én is arra gyanakszok, de a magyar jeleneteken kik vannak? Például helikopteresnél, meg a tv2? nem átlagos a felszerelésük, és a többi egyénre is hasonlítanak.
  • Punker
    mondom összevágott, itthoni és külföldi videó anyagokból, egyszerűen gyanús nekem.
  • Zenty
    de mi a kamu? a tv2 nél tényleg valami rémlik, hogy volt ilyen. Ha meg nem magyarok akkor kicsodák?
  • Punker
    ez még nem jelenti azt hogy ne vághattak volna bele kamu részeket, olyan mintha direkt lenne hulladék a minőség, valszeg Ragnar-nak igaza van hogy akad benne jópár AS csúzli is.
  • Zenty
    ha összevágott akkor nagyon ügyes.
    Az a "tata" az elején is szerepel, és a tv2 ben is, és az egyik helikopteren ott a magyar jelzés. A végénél amikor oda adja a kézi gránátot - magyar címer feszül a ruháján.
  • Punker
    nekem ez összevágott fake cuccnak tűnik.
  • Zenty
    ESU? erről még nem is hallotam... Ez valami magyar magán cég vagy rendes honvédségi alakulat, vagy esetleg swat?
    esu
  • n003
    aham .. amúgy ezt mutatták a discoveryn mint a tankok 'jövője' a gumikerekes tank (?!).. ami nekem hozzánemértőnek is kicsit ferdén hangzik (lehet a fordítást rontották el)
  • degenerator
    látszik hogy későn írtam, aa tárra rá se néztem:)
  • Hassel606
    Egy bemutató, iskolásoknak.
  • Cnut
    A tár nélküli fegyverrel?
  • degenerator

erre jó:)
  • degenerator
    namost azt akarjátok mondani, hogy a srác élessel lő?
  • Zenty
    Mondjuk Bercsényikről már igazán csinálhatának valami részletesebb movit, vagy normálisabb képeket...
  • Zenty
    nah végre m4a1 is elő került :)
  • [NST]Cifu
    Először is, a városi hadviselésben is hasznos dolog, ha egy házat szét tudsz lőni. Ahhoz nagy bumm kell, azt a nagy bummot meg valahogy biztosítani kell. Irakban sok esetben HMMWV-re és Bradley-kre pakolt TOW rakétákkal "kopogtattak" az épületekbe, mert más megoldás nem volt. Az meg ehhez kicsit drága játékszer, az ágyúlövedék sokkal olcsóbb. A gyalogság nagyon szerette/szereti a harckocsikat, mert odagurul, belelő egy HEAT-MP gránátot az épületbe, és kész, már csak a törmelékhalmot kell majd átkutatni, hogy ki is volt az, aki az ablakból kilőtt.

A lent látható Stryker MGS célja az, hogy a Stryker-ekből) kiszáló gyalogosoknak legyen megfelelő tűzerő a hátuk mögöt, ha szükség van rá. Hogy egy épület, egy harckocsi vagy egy géppuskafészek, az tökmindegy. Egy mobil nagy bumm kell. Ez elvileg az.
  • [NST]Cifu
    Ez tüzérségi eszköz, az M109-eseket váltja majd a remények szerint, nem harckocsi.

Az FCS-en belül a "harckocsi" feladatkört az Mounted Combat System (MCS) fogja úgymond felvállalni. De amint a fantáziarajzon is látható, ez bizony más kategória, mint a lent látható orosz terv. Az MCS-től azt várják el, hogy a 40mm-es gépágyúktól (szemből ill. két oldalról) valamint a 14.5mm-es géppuskáktól és a 155mm-es tüzérségi lövedékek repeszeitől (360°-ban) védje meg a személyzetet. Ezen túl lesz aktív védelmi rendszere (valószinüleg a Trophy). De az ellenséges harckocsikat kerülni fogja, mert esélytelen túlélni akár egy T-55-ös találatát is.
  • [NST]Cifu
    Ez alapvetően igaz, de ott van példának az Izraeli szörnyszülöttek. Erős páncélzat, pár géppuska. A lényeg hogy az épületekben, kerítések mögött bujkálókat gyorsan, hatékonyan tudják eliminálni. Az pedig, hogy külön ember kezeli a fegyvereket azt jelenti, hogy több szem -> nagyobb esély a támadások időben történő észlelésére, plusz a parancsnok és az irányzó közben a saját dolgára figyelhet. A BMP-T ilyen téren szerintem nem annyira eltalált megoldás, mert főleg előre koncentrálja a figyelmet és a fegyvereket is. A 'Molot' féle megoldás szerencsésebbnek tűnik szerintem.

A nagyobb személyzet ugyanakkor üzemeltetési előnyökkel is jár amúgy. Anno a svédek az Strv.103 esetén pont azt tapasztalták, hogy a kisebb, 3 fős személyzet számára sokkal megerőltetőbb a napi karbantartási feladatok elvégzése, hiányzott a 4. ember. Itt pedig öt ember szolgálja ki a harckocsit...