Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az feltünt , hogy a töltõkezelõ periszkópjait kispórolták a gépbõl ?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Abból gondoltam én is. :-)

[NST]Cifu
Hát a száma (221) alapján igen. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hát, nem tudom, én ezekre az indiaiakra még öngyújtót sem bíznék, nemhogy tankot. Amúgy jól látom hogy mindhárom képen ugyanaz a példány látható?

Seaweed
Railgun. (Cifu tobbet tud a mukodeserol, en csak anyit hogy a lovedeket elektromagnesekkel gyorsitjak fel(mar ha jol tudom))
Sanyix
Jé ezt a btr-t nemis ismerem, ugyanezt ismerem, csak dupla 2A38 gépágyúval, meg szokásos 30mm és AT5-el. Ez milyen fegyver ami itt rajta van?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

[NST]Cifu
Arjun Mk.1.:

Érdekes az irányzó torony frontpáncéljába épített optikája. A korai Leo2-eseknél is hasonló volt a helyzet, aztán rájöttek, hogy ez a megoldás sérülékennyé teszi a jobb oldali toronyrészt, mivel az optika miatt "kivágot" páncélrész ugye jóval gyengébb, mint a másik oldalon homogén páncél. Így az irányzó optikája (az M1 Abrams és társaihoz hasonlóan) a torony tetejére került át.

Seaweed
Mert ott figyel a tetejen a Railgun 😄
[NST]Cifu
Akkor minek a BTR, egy négytengelyes Faun vagy Tatra magában is elég pusztító lehet. 😉

Seaweed
Veszek hozza egy brutat Tatra vagy Faun vontatot, trailerrel...es urany a sztrada 😄DDDD
[NST]Cifu
Szvsz magántulajdonban lehet ilyen gép (fegyverzet nélkül), de közútra nem mehetsz vele legálisan. 😊

Seaweed
Nah hat en konkretan valami ilyesmire(BTR-T) gondoltam! Ez nekem kifejezetten egy hernyotalpas munkagepre emlekeztet <#ravasz1><#ravasz1><#vigyor3><#buck><#nyes><#finom>

Megyek is veszek egyet..aztan levizsgaztatom dozernak....es aki csunyan nez ram az eldozerolom az elok sorabol <#idiota>
[NST]Cifu
Csak arra ügyelj, hogy ne legyen fegyvernek kinézõ tárgy. 😊
Egy hosszú csõ, tele vezetékkel 😊))

Seaweed
Akkor en a jovohettol Railgunnal fogok rohangalni az utcan <#idiota>
JohnnySmith
Tény 😊))

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

[NST]Cifu
Miért ne lehetne? Amíg nem okozol vele kárt senkinek, egy szó sem érhet. A hatályos jogszabályokban csak tûzfegyverek, íjak, pengés fegyverek, stb. vannak meghatározva (tehát még az elektro-magnetikus ágyú sem minõsül fegyvernek!).

szerintetek magánkezdeményezésben lehetne lézer fejleszteni, mundjuk hadi célra <#violent>..
persze ez nem békés célra jobb lenne<#vigyor5>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Pluskast
Topic off
Ez is igaz de ez már politika és ebbe ne menjünk bele mert ez nem aza fórum
Topic on

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

És sajnos még csak nem is kizárólag a honvédségre igaz ez. :-(

Pluskast
na ja ez igaz a honvédség minden haderõnemére.....

nem csak az 😊

Pluskast
Egyébként szégyen, hogy nállunk így el van hanyagolva a páncéloshaderõ<#shakehead>

Pluskast
Hm köszi a kimerítõ infót! Nagy vagy mint mindíg<#eljen><#worship>

[NST]Cifu
Persze, digitális tûzvezetõ rendszert építettek be, lézer-besugárzás jelzõ berendezés, stb.

Egyébként pár hasonló program a környékbõl:

PT-91 Twardy (Lengyelország)
850le-re felpiszkált motor, új digitális tûzvezetõ rendszer és lövegstabilizátor, infravörös éjjelátó a parancsnoknak és az irányzónak, lézerbesugárzás jelzõ, reaktív páncélzat.

M-84AB1 (Jugoszlávia)
A T-90S (indiai exportváltozat) rendszereivel felszerelt jugoszláv változat, új töltõberendezés, Sthora védelmi rendszer, infravörös éjjelátó rendszer, digitális tûzvezetõ rendszer, 9K119M Refleks-M pct. rakétaindító/irányító rendszer, belülrõl vezérelhetõ légvédelmi géppuskaállvány 14.5mm-es géppuskával.

T-72M2 Moderma (Szlovákia)
Külön infravörös irányzék a parancsnoknak és az irányzónak, VEGA tûzvezetõ rendszer, francia kétsíkú lövegstabilizátor, 850le-re felpiszkált motor, reaktív páncélzat, 2db 20mm-es oeriklon légvédelmi gépágyú.

T-72M4 CZ (Csehország)
Infravörös éjjelátó rendszer, olasz tûzvezetõ rendszer, reaktív páncélzat, új motor.

Kimaradt a TR-125, amely a románok változata volt, de a három prototípuson túl több nem épült belõle (jövõje kérdéses), továbbá ugye nem eset szó az ukrán harckocsikról, mert az egy külön téma...

[NST]Cifu
Non-eXplosive Reactive Armor. Vagyis nem-robbanó reaktív páncélzat. A lényege, hogy a reaktív páncélzat "téglájában" nem egy vékony robbanóanyag-réteg felrobbanása mozdítja el a kumulatív sugár útjában lévõ fémlemezt, hanem mondjuk egy vegyi anyag által létrehozott gáz. Vannak egyébb elképzelések is, például elektromágneses elven mûködõ megoldás.

Pluskast
Thx<#ravasz1>

Csak egy "l" betût hagytál le. Challenger.

Pluskast
Ja még egy kérdés. Csak reaktív páncélzattal erõsítették meg déli szomszédaink vagy az elektrónikán is változtattak valamit?

Pluskast
Nekem bejön! Kicsit hasonlít a brith Chalenger tankra😊) (bocsessz ha a nevet rosszúl írtam le)

f2d
Mondjuk a harckocsiban ülõk véleménye szerintem az, hogy vesszenek a mûszerek, de a torony maradjon a helyén viszonlag épen.
NxRA mis az, kicsit bõvebben, ha lehet.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

[NST]Cifu
Ez a veszély minden hagyományos reaktív páncélzatnál fent áll, az NxRA és társai segíthetnek csak ezen a problémán.

f2d
Az oroszok próbálják megtartani az "eredeti" formát pl T-90, T-72 modernizált változatai. A torony tetején alkalmazott reaktív páncélzat ellenrobbanáskor károsíthatja az ugyanazon helyen telepített optikai és egyéb mûszereket.

[NST]Cifu
Csak a reaktív páncél kockásodik, de az ilyen mindenhol. 😊
A tetõn is reaktív páncél figyel, mivel a pct. rakéták egy része "orvul", fentrõl támad. 😊

f2d
Szépen kockásodik az eredetileg ballisztikai szempontok miatt gömbölydednek tervezett T-72 (úgylátszik ny-i mbt mintát követik). Jól látom a torony tetetjére is raktak kiegészítõ páncélzatot (gondolom nem reaktív).

Bucser
Jaja😊 De ez vele járt a rablóváltásal ti is tudjátok😊 Az meg még mindig jövedelmezõ politikai szólam, hogy ami ex-szovjet vagy orosz az rossz.. annyi mindenrõl megfeledkeznek mindig😞

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
A Gripennel nekem se lenne bajom, nekem a lizingelés árával van bajom. Ennyi pénzért Szu-30MKI-kat és F-16 Block 60-asokat vásárolnak mások. Vásárolnak, és nem lizingelnek.

Ez viszont politikai kérdés inkább, mint katonai...

Bucser
Hát errõl mindig menni fog a vita. hogy mit érdemesebb rendszerben tartani. 2 külön speciális feladatú századot vagy 2 mindenest amelyek átvehetik egymás feladatit.. én világéletemben az utolsóra szavaztam, de sajnos imádom a Migeket (csak a 29-est a 3ast meg csak lelõni😄😄😄) Mondjuk a Gripennel sincs semmi bajom. Nem olyan rossz gép azt mint azt számosan kajabálják és ezzel a megoldással azert vaamilyen mértékben függetlenek is vagyunk az amcsiktól (már amennyire fegyverkezés terén bármennyire is lehet függetlenedni az amerikaiaktól...) Minden amerikai fegyverrendszernek adott az európai megfelelõje a gripen fedélzetén ha jól tudom (szóljatok ha nem és nem olyanokra gondolok, hogy még tart a tesztelés, hanem arra, hogy egyáltalán tervbe van véve a dolog)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Hát ha így nézzük, akkor végülis a Gripen sem olcsó. Alig valamivel kerül kevesebbe nekünk, mint a sógoroknak ajánlott Eurofighterek. Rendben, hogy az üzemeltetési költségek a JAS-39 esetén alacsonyabbak, de még így sem túl meggyõzõ...

Szvsz hosszú távon a könnyû támadó gépek jelenthettek volna / jelenthetnek megoldást. Légvédelemre egy század rendes légifölény vadászgép típus (akár felújított MiG-29), támadásra meg egy vagy két század ilyen olcsó gép (L-159, Jak-130, M-311, MAKO, stb.), amely korlátozottan légvédelmi feladatkörben is bevethetõek.
Egy L-159 ára 15-17 millió $, vagyis harmada, negyede egy Gripen-nek...

Seaweed
Ez a gep valjuk be tul draga egy magunkfajta orszagnak!
hát a festés a legkevesebb 😄

Mennyivel szívesebben látnám ezt Kecskeméten a gripenek helyett. Kár hogy ennek nincs realitása.

sz4bolcs
Nekem nem tetszik. Csúnya ez a fénylõ méregzöld... Soha nem szerettem.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Seaweed
I.C.ram
Nyilván arra gondoltam, hogy nem volt fizikai erõszak alkalmaása. 😊
Huuu, hat ez gyonyoru!

Nekunk is, nekunk is! 😊
(De azert meg a Leo-2 marad a kedvenc) 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Seaweed
Hat jah..meg a hulye O'Grady is ajandekozott AIM-120-at az oroszoknak 😉)
[NST]Cifu
Igen, ez a dolog csak egy politikai/média botrányszag-keltés, semmi több. Bár szerintem azért brüsszelben nagyon vigyorognak most a tábornokok, hogy "visszafizethetik" a Szerbia felett lelõtt F-117A esetét (amikor ugye a roncsok egy része oroszországba került...) 😊

Seaweed
Nevetseges cikk...egy Sentry siman bemeri es lemasolja barmilyen ismeretlen/vagy ismert de "ellenseges" jelet! (igaz ez sincs megerositve...bar a Sentry-vel kapcs semmi sincs megerositve, csak az hogy letezik)