94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    1200$/hó az 14.400$/év, ez még a juttatásokkal együtt is elég szerény amerikai viszonylatban.
  • Bucser
    Az inkább valami ex-szovjet RPD változat szerintem.
  • Hassel606
    Hasonló, de én úgy tudom, hogy van "modernebb" változatban is. Talán az lesz az a bizonyos második fegyver a képen. :)
  • Bucser
    Erre gondolsz nem?

Ruchnoy Pulemyot Degtyaryova Pekhotnyi
  • Hassel606
    Egyébként ügyesek ezek a jugók, szépen lekerekítették az orosz formákat. Bár van tapasztalat, van miből meríteni. :)
  • Hassel606
    Itt meg a válttámasz nem stimmel. Segítsetek már, mi volt az az orosz LMG, aminek a tetején volt a dobtár?
  • Bucser
    Ez nem véletlenül egy Zastava M84?

M84/86

• Hassel606
    Az RPD-nek a csövén van a támasz, a képen pedik külön konzolt kapott. Én tudom, mi ez, azthiszem, csak hiába töröm a fejem, nem jut eszembe a neve...
  • Ren
    Ránézésre nem tűnik annyira rossznak: 1200$/hó körülről indul, de 1-2 év után az alap is felmegy 2000 körülre és erre még rájön csomó dolog, pl ha jól értem akkor kapásból fizetnek kb 300$/hó összeget kajára, lakásra is fizetnek ha nem a bázison lakik valaki (ennek nem tudom mi a feltétele). Amennyire tudom a legvonzóbb viszont az, hogy van aránylag jó egészségbiztosítás (ha jól tudom az egész családnak) illetve pár év szolgálat után felsőfoku képzést is fizetik (ami szintén elég sokba kerül kint) Meg az egész egy kiszámítható, vállalható pálya, nem úgy mint nálunk. Az iraki és afganisztáni balhé elöttig meg még relatív nyugis állás is volt, most azért nem tlejesen az.
  • [NST]Cifu
    Nekem egy RPD-nek tűnik, ami félig szét van szerelve.

• [NST]Cifu
    Már az angolok is kezdik keresi az L85-ös utódját. A tervek szerint 5 éven belül tendert írnak ki rá...
  • [NST]Cifu
    Mondjuk úgy, hogy az AK-63 megbízhatósága, átütőképessége, ölő hatása, karbantarthatósága még ma is kiemelkedő. Amiben nem brillirozik az az ergonómia, szerelékek alkalmazása, stb.

Ma már szinte nem is állítanak rendszerbe fegyver optikai, vagy legalább egy reflex irányzék nélkül. Szintén alap a szereléksín az előágyon.
  • [NST]Cifu
    A hadseregek szinte sehol sem az extrém fizetésről szólnak. Amerikai viszonylatban egy USMC vagy US ARMY katona sincs túlfizetve...
  • [NST]Cifu
    Ilyen jellegű eszköz nem volt. Légi felderítő repülőgépek voltak, de a Joint-STAR feladatköréhez fogható eszköz nem.
  • Punker
    józanul se mondom meg nem még így :)
  • degenerator

alulról a 2. micsoda?
  • Zenty
    nah ezek egész jó képek! Csak a képek jó minőségbe nincs? :D
  • VRSDM
    szar nemszar, szvsz a legszebb fegyver (külsőre), belsőről szintén nem hallottam semmi jót.
  • Hassel606
    Szerencsétlen angolok is kinlódnak azzal a xarral (SA80), de ott is csak módosításokat végeztek (H&K).
  • Ren
    Az túlzás, hogy akarják :) Igény lenne rá, de a vezetés egyelőre háritja a dolgot eléggé. (Ld. a nem olyan régi összehasnolító tesztet, amiröl Cifu írt) Nyilván baromi nagy tétel lenne a költségvetésben meg az eddigi megoldások nem annyira hazai termékek voltak :)
  • Hassel606
    Illetve az AK-63/D-vel sem lenne azért különösebb gond. Csak hát az a fránya NATO szabvány...Az amcsik is le akarják cserélni az M-16 családot, megbízhatattlanság miatt. Lásd poros környezet.
  • Hassel606
    RPD azért már nincs.
  • VRSDM
    hát... erre értettem a vicces részét, előlapon: " hype+hype+hype+..."

aztán beleolvasva kiderül hogy annnyira mégsem jó. de én aztmondom még egyenlőre (18 vagyok) hogy így is megér egy próbát, más nem érdekel egyenlőre mint munkahely, ez vonz, erről olvasok, ezt nézem, ezt tanulom AS-ben (attól akitől kaptam eztis). szóval egyenlőre ez mindenem, aztán meglátjuk majd hogy megbánom-e. mindenesetre tisztelem azokat akik a MH-ban szolgálnak, főleg ilyen fizetés mellett, ergó szerintem keményemberek (akiket ismerem legalábbis). aztán majd idővel eldől hogy tovább...
  • bgabor
    Szvsz 2008-ban nem AK val,RPDvel,Mi-8assal meg RPG-7essel kéne csalogatni a militaristákat, mert finoman szólva egy vicc az egész azzal összehasonlítva, amit nap mint nap látnak a tévében például az amerikai hadsereg kapcsán.

Jó fizetés, világszínvonalú felszerelés és előnyös juttatások kellenének hozzá, hogy megfogják a célközönséget.
  • VRSDM
    na akkor a toborzófüzet:
    borító
    2-3 lap Szolnok helyőrség - történelmi áttekintés - rendeltetés, feladatok
    4-5 lap szolgálat feltételei - információ, jelentkezés
    6-7 lap további információk a jelentkezésről
    hátlap még némi információval a jelentkezésről :P
  • VRSDM
    be.
  • degenerator
    be tudod scannelni?
  • VRSDM
    xyz hozott nekem a zászlóaljukról "propaganda GYERE KATONÁNAK" füzetszórólapot. viccesen jól adják el a helyzetet :]
  • Molnibalage
    Bazz most jövök rá, hogy én ezt tudom csípőből, de valamiért a Szu-27 családra tudtam csak hirtelen gondolni a Szu-32/34 miatt és emiatt írtam ekkora hülyeséget. Pirulok rendesen.
  • Molnibalage
    És amíg nem volt J-STAR addig volt helyette valmi más kisebb cucc vagy ezen a téren "vakok" voltak elektronikailag?
  • [NST]Cifu
    A Szu-39 alias a Szu-25TM egy erősen továbbfejlesztett Szu-25-ös, rengeteg új fedélzeti rendszerrel, sőt, Kopyo-25-ös radarral akár R-27R hordozási/indítási képességel. Az orosz légierő kis számban rendelkezik velük.
  • [NST]Cifu
    A földi célok követése a JSTAR dolga. Az E-3 alapvetően a légi célokat követi. A kettő adatkapocslattal rendeklezik ugyanakkor, képesek megosztani egymással az információkat.
  • Molnibalage
    Szu-39 az mi is? Van egyáltalán olyan még? Ha volt is csak, max. proto volt.

Szu-32/34 renszeresítése az orosz légierőben folyamatban van, de nagyon lassan és csak kevés van belőle. Tudtommal eddig senki nem is kért belőle a magas ára miatt és azért valljuk be őszíntén azért ez olyan gépet én sem vennék szívesen amivel gyakorlatilag 0 tapasztalat van eddig. Akkor inkább F-15E vagy még újabb verziói. Kipróbált, jó gépek sok százezer repült órával.
  • Freeda Krueger
    Sziasztok!
    Két kérdés:A Su-39 és a Su-32/34 tipusokat rendszerbe állitotta e valaki?
    Külföldi,nem orosz légierő.
    A másik:X-55 robotrepülőgépet mely tipusok hordoznak.A neten van olxyan adat mely szerint Irán Su-24 el kombinálja.Lehetséges?
    Köszönöm!
  • Thanatos
    szvsz ennél a mizériánál nem is a golyoval van a gondjuk hanem ugy álltalában a military way of life-al, pl iylen mellekkel hogy fog kuszni a szögesdrót alatt hogy csak a leg alapabbat emlitsem? :D
  • Molnibalage
    Az E-3 Sentry gépek képesek nyomon követni a földi célok mozgását is vagy arra csak az E-8 J-STARS képes? Vagy az E-3 gépek ezen képessége létezik csak korlátozottan? Az ellenséges radarrendszer feltérképezése melyik gép feladata?
  • Hassel606
    Előszőr az alapokkal kezdhetnék. Például megfelelő mennyiségű, és minőségű ruházattal láthatná el, ne ezzel az egyenruhának csúfolt, volt tábornok urak érdekeltségébe tartozó varrodák által kreált rongydarabokkal. De még ebből sincs elég mennyiségű. Vagy például még egy alapvető felszerelés, a málhamellény. Ahány alakulat, annyi féle. De a honvédségen belül rengedeg olyan alakulat van, ahol még a tártáskával szenvednek. 2008-ban...Vagy az "új" vegyivédelmi öltözet, ami már évek óta rendszerben van, de van olyan magyar baka (sok), aki még csak képeken látta. Tűzszerész robot...
    Bocs a bő léért, de az ilyenektől elpukkan az agyam.
  • Zenty
    "A Magyar Honvédség idei egyik fontos feladata a haditechnikai fejlesztések felgyorsítása - nyilatkozta kedden a honvédelmi miniszter Elsősorban a személyi védelmet biztosító fegyverzetet, illetve a hadsereg híradó- és informatikai rendszerét fejlesztik az idén, de beszereznek tűzszerész robotokat is. A tűzszerész robotok például az Afganisztánban mozgó magyar járőrök munkáját segíthetik, azok segítségével robbanthatják fel például az út szélén talált bombákat a tűzszerészek."
    pff ennyit a vége reform dumájáról :)
  • degenerator
    ha meglövik, szilikon nélkül, akkor az alap eljárás lép érvénybe.
    ha a golóbis az inplantátumot találja el, és annak a darabkái szétszórodnak a sebben, elég nehéz lehet ellátni. védelmet meg esetleg egy 2 cm vastag titán-lemez adna neki:)
  • I.C.ram
    Még mindig jobb, mintha a szíven lőnék. Ha nem abnormális méretű a melle, és nem gátolja a mozgásban, akkor miért ne? Végülis az is nyújt egy kis védelmet.