Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

f2d
Egy régebben írt témához találtam egy-két jó képet. Francia AMX-ek irakban.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

<#hehe>Ez LOL volt.<#taps>

[NST]Cifu
Talán légpuska lövedékkel lõttek? Vagy kevlárból, esetleg nomexbõl volt a lepedõ? Egy .22LR lövedék MCM pisztolyból simán átlõ egy függõ rongydarabot, pedig annak kisebb a tehetettlensége, és a lövedék energiája sem éppen egetvetõ...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ha közelrõl lõnek rá akkor úgy tûnhet hogy nem megy át hanem félretolja a lepedõt de ez csak azért van mert a torkolattûz meglobogtatja (vagis a forró gáz ami kilöki a lövedéket, béna fogalmazás de asszem érthetõ 😛)

A kollegád véletlen nem vmi kevlár tesztelést nézett? 😊

Ja igen, a nyílvesszõ is átmegy, még a láncosbuzogány is átmegy rajta ha belelövik 😊

SirThomas
Ebben csak az az érdekes,h a kolegám látta a TV-ben(Discovery),h a lövedék nem megy át!! 1.5X1.5 m-es lepedõrõl van szó! A nyílvesszõ átmegy?
Köszi,h foglalkoztok a dologgal!

Ha szilárdan megvetetted a lábad megerősített állásaidban, és készen állsz az ellenség rohamára, az egyszerűen megkerül.

[NST]Cifu
Azt nem tudom, egyáltalán hogy merülhetett ez a kérdés fel... Teljesen magától értetõdõnek kellene lennie...

simán átmegy rajta

SirThomas
A kérdésemet ugy értettem, hogy a lepedõ csak fönt a 2 sarkánál van megfogva. A golyó a lepedõt félre tolja vagy átmegy rajta? Nincs megfeszítve a lepedõ!
Körübelül arra gondolok mint Thanatos mondott.

Ha szilárdan megvetetted a lábad megerősített állásaidban, és készen állsz az ellenség rohamára, az egyszerűen megkerül.

szerintem õ olyasmiból probált kiindulni hogy pl egy ki nem feszítet lepedõre ha egy nem túlzottan éles kardal rávágsz nem fogja átvágni, vagy elgalábbis nem teljesen, csak éppen a lövedék energiája "kicsit" más mitn ami egy kardnál fentáll 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Bucser
Szerintem ezen nem sokat kell magyarázni mivel a a lövedék kinetkus energiája sokkal nagyobb mint a lepedõ tehetetlenséégbõl származó ellenállása ergó a lövedék kiképzésénél fogva áthatol az anyagon...

Ezen mit kell magyarázni?? szerintem eléggé egyértelmû😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zsolo007
Érdkes kérdés....Miért ne lõné át? <#fejvakaras>

[NST]Cifu
Igen. (mi a fenét lehet ezen magyarázni?)

SirThomas
Sziasztok!
Kérdés : Géppisztollyal vagy pisztollyal ki nem feszített lepedõre rálövök átlövi a lepedõt?
Csak olyan ember válaszoljanak akik meg is tudják magyarázni. Sõt aki probálta már!
elõre köszi a válaszokat!

nem ide vág de jó játék!
http://otvali.ru/ibank/temp/k.html <#mf1>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

ez igaz de attól "független" a test mérete bizonyos határok között.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

[NST]Cifu
A YAL-1A esetén 3-5 másodperces "lézercsapást" lehet mérni, és függõen a körülményektõl még így is elképzelhetõ, hogy nem pusztítja el a rakétát.

Az 1400°C/s hevítés is egy bizonyos felületnél igaz felteszem. Ha kisebb felületen közlöd az energiát, akkor jobban, ha nagyobb felületen, akkor kevésbé hevíti a céltárgyat. Ezért fontos a fókuszálás.

ez csak részben igaz, nem kell sok másodperc... elég 1-2. amúgy azt akartam modani vele, hogy a fémet lehet 1sec alatt hevíteni 1400fokra...

[NST]Cifu
Kösz a tippet, csekkolom. 😉

[NST]Cifu
Igen lehet - ha a cirka fél méterrõl nyomatják a lézert. Ez a probléma a YAL-1-el is. Megfelelõ fókusszal kellene nyomatni a célra a lézersugarat. Tehát minél kisebb felületen realizálódjon a közölt energia. Ha acélt akarsz vágni, nem kell 5MW-os lézer, elég pár kW-os is, csak éppen tized- vagy századmiliméteres fókusszal rendelkezzen.
A gond csak az, hogy ez többszáz km-rõl reménytelen, így az elvileg bivalyerõs, "megawatt-szintû" lézernek több másodpercig kell "megvilágítania" a céltárgyat, hogy egyáltalán legyen esélye a vékony aluminiumlemezt annyira felhevíteni, hogy megolvadjon.

<#violent><#violent><#hehe>

Ja, ha az acél nem mozog és nem lõ vissza 😄

Azoknak akik használják az EDonkey/Emule filecserélõt: úgy hallottam 😉, hogy egy jótét lélek felrakta a Jane's All the World's Aircraft ill. Fighting Ships 2004-2005-ös évkönyveket...

M mondták a suliba, hogy egy 5mwattos lézerrel fel lehet hevyteni az acélt 1400 fok/sec-mal mit szóltok hozzá?

I.C.ram
Mármint a wikimedia alapítványnak, mert a világ leghasznosabb oldala!
I.C.ram
Már adományt is küldtem nekik 😛
I.C.ram
Kedvenc oldalam! 😄 De sajnos azon nem nagyon van ilyen részletességgel, fõleg a kisebb országoknál.
Bucser
Abban az esetben szigetelni kéne a belsõ oldalt hogy a bentlévõket megvédjék ami plusz tömeget jelentene szerintem. másrészt figyelni kell minden érintkezõ felületre nehogy menjen arra az áram amerre nem akarják harmadrészt pedig egyszerûen akkor gumitalpú bakkancsban és kesztlyûben közelítenék meg a tankot.. végtére semmi hátrányt nem okozna szerintem... csakis a bentlévõknek nehezítené a gyors kijutását vészhelyzetben szerintem..

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

nincs ötlet arra, hogy pl. áramot vezessenek a harckocsi külsõ részére? aki hozzáér puff, annyi.

wikipedia.org

Seaweed
Jo ez a Gripenes video is (bar jo nagy...)

http://www.patricksaviation.com/videos.php?action=view&id=325
Seaweed
Hat ez kesz..kotelekezes kozben sisak nelkul telefonalnak 😄DDD
Beszartam ! 😄DDDDDDD
Seaweed
Francia komainknal ugylatszik sikk lett, vagy verseny van, hogy ki tud szebb videot osszehozni Miragebol 😉)

http://www.patricksaviation.com/videos.php?action=view&id=324
Seaweed
Nagyon jo ez a video! Rendesen huzza a pilcsi bele a G-ket ... tanulsagos!
(Pedig meg nem is egy hude nagy szam kurt repul!)
"kotelezo darab!"

http://www.patricksaviation.com/videos.php?action=view&id=326
Szia!

"Mit képzeltek a tervezõk..."

Hogy a közép európai síkságon és a kapcsolódó mellékhadszintereken a támadó, túlerõben lévõ VSZ harckocsikat kell megsemmisyíteniük. Mivel a légierõben erõsebbnek érezték magukat, úgy vélték, a légi fölény velük lesz. Igy a 12,7-es csak egy esetlegesen arra bóklászó Mi-8 / Mi-24 ellen keleltt (volna) használni,. de arra is ott voltak a csaptlégvédelmi egszközök.

Mindenesetre semmiképp sem civil ruhás utcai felkelõk elleni kûzdelemre tervezték, az biztos!!!!

TGR
Seaweed
Ne hulyeseg amit mondasz! ....csak ird be a gugliban hogy izrael meg a tobbi, izraeli harcjarmuvek nevet mint kulcsszot..es maris orrod elott 1000 kep amin epp egy suhanc C4 pakkal/molotovval/kezigranattal/home made bombaval maszik fel pl a merkavara es helyezi azt el....persze ezek meg nem biztos hogy a felszinen robbanva kumulativ toltet nelkul (inkabb biztos) hatasosak...de amolyan "le a patkanyokkal" gomb tenyleg nem huyleseg <#ravasz1>
Szerintem is muszáj a tetõgéppuska a bajom azzal volt hogy totál nyitott az Abramson, ha nekem kéne tankot tervezni legalább két belülrõl irányított géppuska lenne a tetején, köd meg könygázvetõ hegyek plusz gránátvetõk és egy gránát "nova" ha valami C4 kamikaze túl közel jutna. vagy csak egyszerûen túl zizissé válna a szituáció és a commandernek lenne egy ilyen nbagy piros pánikgomja amire rátenyerelhet

Tudom, túl sok BF2-t meg Warhammer40k-t játszom 😄<#hehe>

Sziasztok!

Tudnátok képeket belinkelni magyar katonai felvarrókról? Lehetõleg repülõsökrõl. És nem tudtok olyan militari boltot, ahol esetleg ilyeneket lehetne venni?

Üdv:
DJviolin

I.C.ram
Egy történész ide nem elég sajnos. A világ összes országának legalább kéne egy demokrata, szélsõséges miniszter a hoiban lévõ 8 miniszteri poszthoz az már kapsából 16 miniszter országonként, és ugye azért jó lenne, ha lenne min egy szélsõjobbos, szélsõbalos, jobbos demokrata, balos demokrata is. Mert ugye lehet állítani HoI-ban a politikai ideológiát, és aszerint változnak a miniszterek, sõt akár te is leválthatsz minisztereket, így nem árt, ha mégtöbb van belõlük, hogy lehessen válogatni, mert minden miniszternek saját tulajdonságai vannak, egyik jobb az iparban, másik a fejlesztésben, stb. Szóval túl komplex a HoI ehhez. Így asszem maradok az alternatív 2. vh-nál.
[NST]Cifu
CIA World Fact Book - ebbõl azért ki lehet gyüjtögetni a neveket. De kétségkívûl rahedli munkád lesz vele, ha meg akarod rendesen csinálni. 😊

Seaweed
Hacsak egy tortenesztoda nem ultetsz magad melle....amugy szerintem is veszett fejsze nyele....
I.C.ram
Oké köszi!

De az is lehet, hogy maradok az eredeti mod elképzelésemnél, azaz az alternatív 2. VH-nál, mert sajnos a jelen modhoz rengeteg ország politikusait kéne begyújtenem, ami elég gáz, mivel semmi forrásom nincs. Az jó lenne, ha lenne egy olyan oldal, ahol fent van egy rahedli politikus minden országhoz, köztük az aktuálisokkal, és másik ideológiai megfelelõjével. Tehát lenne egy kommunista honvédelmi miniszter meg egy demokrata, és ez kéne a nagyobb országokhoz is pl: Fro, USa, No, Uk, stb... Emiatt félek belevágni, mert ezt lehetetlen összeszedni szvsz.
Seaweed
En mostanaban igen komoly HT/tortenelmi hatteranyag menyisegre tettem ra a kezem, szal ha kerdes van es raerek en szivesen segitek!
I.C.ram
RTS, de olyan térképen, mint a Risk, csak kb. 500x több területre van felosztva a dolog, minden országgal lehet lenni, valós idõ, azaz nem körökre osztott, van benne ipar, fejlesztés, gazdaság, diplomácia, minden! Kedvenc játékom. Ez egy vérbeli strat, nem olyan, hogy legyártok 200 egységet, aztán legyakom az ellenséget. Szóval jó nagyon, de nehéz elmagyarázni! 😄
Seaweed
ez valami RTS?

vegulis egyszeru a kerdes! Felteszed a kerdesed! pl csehszlovakianak ettol addig mekkora volt a hadserege es osszeollozzuk...ha jol ertem mire gondolsz...
(De hogy most 1-el tobb PSZH vagy kevesebb az anyira nem szemit szvsz....)
[NST]Cifu
Mostanában amúgy is eléggé pang a topic, nekem meg komolyabb írásra alig-alig marad idõm, és én sem tudom, mirõl írjak egyáltalán... 😊

I.C.ram
Itt a jáék honlapja: HOI2

Sajnos nem túl elterjedt játék, de még mindig van egy kemény mag világszerte, akik játszák, és modokat csinálnak hozzá.
I.C.ram
-Hearts Of Iron 2: Szvsz a legjobb 2. VH "szim", amit szeretnék a jelenbe ültetni. Bár még a project nem biztos, hogy beindul, azért szeretném tudni, hogy lehet-e itt számítani valakire 😊

-Olyan kéne fõleg, hogy arányaiban milyen a hadsereg felépítése, mennyi légierõ, mennyi páncélos, stb, illetve, hogy összesen mekkora a sereg. Ja és hogy milyen technikai színvonal.

-Nekem bárhol jó végülis, ha nem zavar itt senkit, akkor itt is jó. Modnak még nincs semmi topikja, oldala, stb, mert még nem indult be, de tervezem, hogy pár héten belül neki esek. Szóval nekem itt is teljesen jó, ha másnak is.
Seaweed
hol2 az mi?
[NST]Cifu
Kérdéseim/felvetésem:

1.: Mi az a HoI2? 😊
2.: Pontosan milyen összegzés kell, milyen alapossággal?
3.: Itt is össze lehet ütni a topicban, vagy ha van a modnak saját topicja, akkor ott.