Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
Ha jol emlekszem volt is mar ide linkelve...itt egy kicsinyitett kep.
Ezt amugy Cifu majesztro magyaritotta, szal fel lehet majd hasznalni a cikksorozathoz! (bar tudvan hogy ideje szegenynek nuku, es igy se halad a dologgal..tok felesleg kerni ilyen dolkokat ;| )
Seaweed
Van ilyen tablazatunk orosz forrasbol ami szinte tokeletes (nem kepekkel, hanem profilokkal, de az informaciohordozasra boven alkalmas).
f2d
Egy ilyen táblázatot Te is csinálhatnál a Flanker cikksorozathoz.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

Animefox
Akkor tökmind1... f@szom emléxik mindenféle dolgokra.. amúgyse az én hobbi érdeklõdési területem az ilyesféle ügyek... bocsesz..

Animefox
Amúgy a fegyver hangjából lehet hallani hogy eléggé ilyen köpködõs hangot ad ki.. ez arra utal hogy preciziós fegyver és eléggé bajos a szélsõséges körülmények közt.. hideg, por..stb. leginkább a 60-as 70es évekbeli M16-osokhoz hasonlítanám... Nemtom továbbá, hogy mennyire kiforrott fegyverrõl van szó, de ami hót ziher, az az, hogy ezen fegyver egyszerûsített változata azaz újabb verziója az AK széria. Az az irányzat...

Seaweed
Mar bocs de mifele lazado szomaliaiakrol beszelsz te?!
A gyakorlatolag torzsi haboruk voltak/vannak szomaliaban ahol kisebb nagyobb hadurak vettek at a torzsfonokok helyet! ("totalis kaosz")

plz tajekozodj!
Animefox
A képek alapján hadrendbe volt állítva a fegyver... Annak maradéka jutott el a lázadó Somaliaiakhoz...

f2d
Ezt az MP44-et egy múzeumból nyúlta. Ahogy elnézem a képet a többi fegyver sem a legmodernebb, leszámítva a frissen tört botokat.
(1:50 arány a kép alapján nem meglepõ.)

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

Animefox
[/img] Szomália..zsíírr

Animefox
Szépek ezek a fegyverek...

Seaweed
Animefox
Az a SVD Dragunovok, STG44-esek, ÁKÁK... íjhaaa!!!!

Seaweed
Jah..bar ez hajnal fel negykor fel se tunt 😄Dd
[NST]Cifu
Szerintem nem csak le van egyszerûsítve, de több ponton is hibás, a Szu-27K egyenlõ Szu-33, és nem külön géptípus, a Szu-30MKI esetén van némi örökség a Szu-37-tõl, a Szu-35UB szinte alig különbözik a Szu-30MKK-tól, a Szu-30KI pedig inkább az MKK változat együléses változata. A Szu-27P helye a PU mellett lenne, stb...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Seaweed
erdekes..bar szvsz egyes agak eleg durvan le vannak egyszerusitve...ennel azert bonyolultabb a helyzet <#smile>
Adam II
Még mindig ezen van a vita?
Seaweed jó képek fõleg az amelyiken a huzagolás látható!<#worship>

Seaweed
HT
42nd Intruder
Seaweed
(kar hogy a dugattyuban bennehagytak..)

(amugy ez egy lengyel valtozat)

Seaweed

Seaweed

Ha valakinek van jó képe az AK zárjáról és csõfarról pls linkelje be mert , nem találtam semmi használhatót .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

A tok lemaradt , de csak most keresgélek képeket és jobban nem találtam .

Frankó video az AK mûködésérõl , bár a zárrendszerbõl természetesen semmi sem látszik ...

Seaweed
Ezen a kepen en nem latom a tok-ot vagy tenyleg nincs rajta?!

Amugy a kepek eleg jol bizonyitjak azt hogy max "hasonlit"...de nagyon idezojelben...ezt csak full laikustol fogadnam el! 😉
AK alkatrészek :

Mûködés :

A zár közelebbrõl :

MP44 alkatrészei :

Írd. Szívesen elolvasom, kíváncsi vagyok rá.

Ismervén a szovjetek második világháború utáni haditechnikai "fejlesztéseit",úgymint a fejlett német technika pontos lemásolása (pl:Me-262), illetve egyes rendszerek koppintása (német rakétatechnológia, ahogy az amerikaiak is), beláthatod hogy logikus következtetés azt gondolni, hogy az AK-47 sem egyéb, mint lopott cucc, az utolsó csavarig. Elnézegetve az MP-44-et, a gyanú csak erõsebb lesz az emberben.
Tehát, miben más akkor a két fegyver? Nem lehetséges, hogy az MP-44 legalábbis inspirációul szolgált?

Jajj-jajj mit csináltam ! <#idiota> Flémmet szítottam , bocsi mindenkitõl ! <#falbav>

Tisztelt bgabor !
Töredelmesen beismerem , hogy gúnyosan "gyöngyszem"(#13292)-nek minõsítettem hozzászólásodat (#13265) és különben is lekezelõ és szemét volt a stílusom (#13309) . Egyetlen mentségem arra hogy így "merészel"-tem (#13311) beszélni a net név és arctalansága , szemtõl szemben sírva szaladnék a mamám szoknyája mögé .
Tisztelt bátyám (ha már - rendkívül megtisztelõ - módon öcséddé fogadtál (#13305) ! Ha valóban érdekel mi a különbség a két fegyver között - és persze erõt tudok vanni lustaságomon , hogy beírjam ide - én bevállalnám az "öntelt nagypofájú "szakember"" szerepét (feltéve , hogy a szakembert idézõjelesen érted) . Természetesen ha csak a flém iránti vágy irányított vagy egyszerûen csak hisztis napod van akkor hagyjuk , inkább bocsánatot kérek és elismerem , hogy mindenben igazad van .

Rendben, biztosan túlreagáltam a dolgot. Bocs.
Peace. <#smile>

Seaweed
bgabor:

Nem akratalak en se megbantani (ugygondom eddig "joban voltunk")! Becsulom hogy ennyi lelkesedessel irtatok egy olyan temarol amibe en semmi penzert nem bonyolodnek bele, es nem is tettem meg! Tobbek kozott mert szerintem az en nezopontom nagyon radikalis es elhatarolt, plusz realista (mondjuk mint altalaban).
Ha megbantottalak azzal hogy nem olvastam el, es kiskoru baratom belinkeleset "furan" fogadtam, termeszetesen elnezest kerek!

:peace:

Seaweed
Bucser
Ja és szerinted az általad felháborítónak vélt hozzászólásban hol is beszéltek úgy rólad mint te lentebb??? Fel volt téve egy tök egyszerû kérdés...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
JA mert a te hosszászólásodban nem volt stílusbeli hiba igaz?😊

Sztóval elõbb saját porta utána piszkáld a más kertjét...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
Eleg volt beleolvasni az elejen..nem szeretem az ilyen szerintem igy meg szerintem ugy lesz/lenne meg hasonlo okossagokat..foleg olyanoktol akik meg csak fegyvert se fogtak a kezukben! (pl nem voltak katonak se)...
Tudom hogy ezzel megbantok egyeseket, bocs - de nem erdekel...
Akkor is tálalhatná normális stílusban. Még ha történetesen neki is van igaza, akkor sem értem, hogyan merészel így beszélni.

[NST]Cifu
Anno a topicban már ki volt vesézve ez az Stgw-44 / AK-47 téma, ott éppen én fürödtem be, és lettem kioktatva kiskorúbézoltán által - teszem hozzá teljes joggal.

Az AK-47 talán tényleg bizonyos fokig az MP-43/MP-44/Stgw-44 hatása alapján készült, de attól rengeteg téren eltér, és a külsõ hasonlóságon túl csak közös bennük, hogy gázelvételes rendszerû mindkettõ. Az AK-47 forgó zárszerkezettel rendelkezik, míg az Stgw-44 zárszerkezete billenõ (ez a world.guns.ru oldalon is le van írva, az AK-47-nél "rotating bolt", míg az MP-44-nél "tilting bolt" olvasható). Szóval a helyzet az, hogy AK-47 nem koppintás. Hogy esetleg néhány részletében esetleg megfigyelhetõ az MP-44 hatása, az egy más tészta, bevett szokás, hogy a jól mûködõ dolgokat lemásolnak más fegyverekrõl.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Bocsi, hosszú napom volt,és nagyon nem szeretem ha így mernek beszélni rólam. (#13292-#13295) Szerintem normális hangnemben is ellent lehet mondani valakinek, nem csak ebben a szemét és lekezelõ stílusban.

Egyébként az elrontott link nem nagy gond, az oldalon pillanatok alatt ki lehet keresni az AK-47 leírását.

ha innen akkor bocs..de az elmult napok agymeneset nem tudtam elviselni igy nem is olvastam el

Megkérdezhetem hogy ha nem is olvastad el, honnan tudod, hogy "agymenés" volt?<#conf>

Sanyix
Lehet szerkeszteni, vip tagsággal, amúgy ak-47-es link ugyanaz mint az mp44-es.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Az elõbbi hozzászólásban a world.guns.ru-ról belinkeltem egy egy képet az MP-44esrõl és az AK-47esrõl. Sajnos manapság már sehonnan sem lehet normálisan belinkelni egy képet, utólag meg nem lehet szerkeszteni a hozzászólást.
Úgyhogy itt a link. MP-44 és AK-47.

Na melyik öntelt nagypofájú "szakember" magyarázza meg hogy ez nem koppintás?
(Mert ha õk ilyen hangnemben beszélnek, én ugyan miért ne tehetném meg?)

És igen, öcsém, 60 éves konstrukció, tudod 2005-1947=58. Bár a lekezelõ stílusod alapján nem lepne meg ha abba a két évbe kötnél bele.

az, emiatt kezdek elszokni discovery-ról (ergo egész tvrõl...) mert eddig még csak csak el lehetett nézni de egyre szarabb, az ultra hulladék amcsi motorokal az élen 😞 szerencsére a horgászosdiból mrá ekvesebb van régen attól hemzsegett a csatorna 😞

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

lehet de elég gáz hogy egy ember nincs aki szólna nekik (azt gondolom hogy a magyarul nem tudó fõmuftik nemv eszik észre 😛)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Koszi szepen, ez tenyleg az. Csak a legmodernebb verziorol lattam meg kepet, ez meg jocskan elter tole (tar/markolat teljessen mas)

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Bucser
Még jó hogy UPC Direct-nél az ajánlók megmaradtak angolul.. nõvéremnél kábelen a magyar borzalom megy.. valami félelmetes...

nem magyar a fickó, nem is veszik észre

amugy discoveryn az a muki aki mondogatja be az ajánlásokat valami oylan hihetetlen unalommal és közönyel probálja amgára erõltetni az izgalmat hogy borzasztó, hihetetlen hogy ezt nem veszik észre az illetékesek :/

Sanyix
Megmég "vannak halaaszok meg rakaaszok" ez az "emszi motorok" mellett a legnagyobb szöveg 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)