94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Zenty #29650 -
#29649 Pl. Könnyű Vegyes. -
#29648 összefoglaló videó -
#29647 hol? -
#29646 A KGP-t a honvédség is alkalmazza. -
#29645 ??? Ez poén kép vagy tényleg így megy? -
#29644 -
etnies #29643 na meg persze a honvédségre -
ambasa #29642 Objekt 19
objekt 19
TG -
#29641 2. képen lévő járgány az mi? -
#29640 ha ez az amire gondolok az is 1 halott fejlesztés volt mint a KGP9-es amit ugye végül csak a börtönőrökre tudtak rásózni, azok meg nem sűrűn használnak itthon géppisztolyt. -
#29639 Nem találok erről az NGM-ről képet...
-
Zenty #29638 hm úgy néz ki csak egy terv volt régen.. Már megörültem, hogy lesz egy új magyar ak -
Zenty #29637 nah ez az. Lehet úgy értették, hogy a fég kezte el. -
Zenty #29636 fég tudom, hogy befucsolt, de erről még nem is hallottam. -
#29635 a nemlétező FÉG-től rendelt? -
Zenty #29634 nah most ez micsoda? Állítólag az usa , és rendelt belőle. Most akkor lesz saját nato kompat fegyverünk vagy mi? -
Zenty #29633 NGM gépkarabély
A FÉG gyártmányú, 5,56 mm űrméretű gépkarabélyt a jól ismert Kalasnyikov-család változataként fejlesztették ki. Egyes és sorozatlövésekre alkalmas. A fegyver alsó és felső ágya, valamint a tusa fából készült. A fegyver tokrészét préseléssel állították elő.
Űrméret: 5,56 mm
Lőszer: 5,56x45 mm
Hossz: 935 mm
Csőhossz: 412 mm
Tárkapacitás: 30 töltény
Tűzgyorsaság: 900 lövés/min.
A lövedék kezdősebessége: 900 m/s
A fegyver tömege tár nélkül: 3,18 kg
tele tárral: 3,84 kg -
#29632 Mintha,egy kicsit képzetlenek lennének? -
#29631 A tárrugó a helyén tartja. -
SZU #29630 Nekem így elsőre az az érzésem, ha már tucat tárazást megélt, nem fog ez magától is lecsúszni? Mármint futás, rázkódás közben? =) -
#29629 Libériai speciális egységeket taktikái :P -
#29628 hmhm -
#29627 akkor linkben:
http://bp3.blogger.com/_LYYPIMTpiD0/Rf-bsmXEspI/AAAAAAAAADA/uca99y38PZg/s1600-h/iraq+war+4+years+D.jpg -
#29626 Ez jól néz ki :)
-
#29625 Ha jól tudom, az amik is töltőléccel töltik a tárakat, az sem sokkal lassabb. -
#29624 A hadsereg vagy a tengerészgyalogság nem rendszeresítette. Ergo semmit sem gyorsit. Ezen kívűl némi kétségeim vannak az élettartammal és a megbízhatósággal kapcsolatban... -
#29623 De nem is azt mondtam hogy mindenkinél legyen hanem hogy az utánpotlás helyen ahol ezt végzik ,sztem gyorsitana az utánpotlás folyamatán. -
#29622 Igen, tudom. Azért írtam az M-16-ot. :) -
#29621 Egy árából veszel 3 sima, 30 lőszeres aluminium tárat. Ha harcolni kell, akkor régen rossz, ha a harctéren kell betáraznod... én inkább extra tárakat vennék, és azokat készíteném elő (járműbe, bázison, akárhol)... -
#29620 az a tár simán belemegy HK416-ba is! -
#29619 Az már nem olyan biztos. De azért kipróbálnám én is. -
#29618 Nem tudom, ha az M-16-ot forgatta volna ilyen bőszen a homokban, akkor is ilyen kifogástalanul működött volna a "szupertár"? :) -
#29617 Az az easy loader sem hülyeség és csak 6000ft körül van az ára, a tárnak meg 8 körül. -
#29616 léggé jónak tünik,bár a kalapácsal verősnél szerintem kicsit csaltak:) -
#29615 érdekes gondolat, de koszolódik könnyebben? -
#29614 Attól, hogy a legnagyobb anyagi háttérrel rendelkező haderő, még nem feltétlenül a legfejlettebb minden téren. Azért a német haderőnél szinte kötelező volt már a Koszovói missziókban is, hogy minden katonánál legyen rádió és éjjelátó. Az amerikai haderőnél ez még mindig nem törvényszerű. Ráadásul a franciák és a németek a saját rendszerüket nagy mennyiségben kezdték el rendszeresíteni, legalábbis a mostani verziót már. Amerikában az első zászlóalj felszerelése után a Land Warrior program beszerzését befagyasztották. A felszerelt egység Irakban tesztel, a fejlesztés nem állt le, most is folyamatosan frissitik a szoftvert a katonák igényei alapján. De úgy tünik, hogy a jelenlegi rendszer csak próbapad lesz, és még kell pár év, amíg lesz egy olyan rendszer, amit valóban széleskörben rendszeresíteni fognak. -
#29613 Tavaly augusztus óta lebegtetik a tendert. Gyakorlatilag ez a legnagyobb, "tiszta" tender jelenleg a világon, tehát a gyártók ugrásra készen állnak, és folyton jönnek mindenféle sajtónyilatkozattal, hogy "már majdnem biztos, hogy mi nyerünk". Tavaly év végén a MiG jött ki havonta átlag két ilyennel, most a franciák játszák el ezt a kártyát újra és újra, mert Sarkozy a hétvégén indiában vendégeskedett. A döntés még mindig a levegőben lóg... -
HunGripen #29612 Hát én is így gondoltam.
Még a világ egyik legfejletebb hadereje(USA), se állította még hadrendbe a hasonló rendszerét(ami sokkal kiforotabbnak tűnik) és a többiek már itt tartanának? Nem valószínű. -
#29611 Az ilyen rendszerek még igencsak kezdetleges állapotban vannak, legalábbis ahhoz képest, amit elvileg takarniuk kellene. A német katonák jelenlegi rendszere pl. csak egy kis kézi számítógépet (GPS/Térkép), egy digitális rádiót tartalmaz, ami egyetlen újítást tud, visszasugározza a központba/vezetési pontba a katona pozicióját. A FELIN annyiból tud többet, hogy egy fegyverre szerelt kamera is van, továbbá a katona szeme elé hajtható kis méretű kijelzője van, mint a Land Warriornak. A franciák sem teljesen elégedettek jelenleg a rendszerre, még kissé megbízhatattlan, tovább nehéz, és a katonák egy jó része nehezen tud megbékélni a használatával, ergo nem is használják - magyarul csak ballaszt rajtuk az egész hóbelevanc.
Most a legvalószinűbb továbbfejlődés az, amerre a Land Warrior / Future Force Warrior indult tovább. Itt a sima bakának nincsenek csodaeszközei, csak rádiója, és térképe. A számítógépes rendszer csak a tiszthelyettesek és tisztek sajátja, ők cigőlnek teljes rendszert.