Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
amugy jah<#idiota>#idiota>
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Aztán hitler meg csinálhatott volna amit akar az angolokkal, meg a franciákkal...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Én Hitler helyében partraszálltam volna Angliában,sztem simán összejött volna nekik és a ruszkik nem támadtak volna
utánna meg összeugrasztottam volna az usával õket
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
MEntél volna a HitlerJugendbe.. Oda valók az ilyen fanatisták.. méghogy ilyet mondani, hogy kár, hogy a németek elbukták háborút... (nem beszélve arról, hogy vesztett háborúba mntek bele 41 teléán mikor a nyugati front lezárása nélkül megtámadták a ruszkikat...)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
meg az angol ss hadosztály is inkább propaganda célokat szolgált!
ahogy Cifu is mondta a szovjeteket nem lehetett volna megállítani egy sikerese ardennek után sem!
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
2.: Az Ardenneki csata nem fordított volna semmin. Legfeljebb egész németországot a szovjetek foglalják el. Nem volt több üzemanyaguk, nem volt több municiójuk, nem volt semmi utánpótlásuk. Gyakorlatilag a veszett háborúban agonizáló német hadsereg utolsó rúgása volt, de akkor már mindenki tudta, hogy a szövetségesek fognak gyõzni, már csak az volt a kérdés, hogy mikor...
persze kellett volna még egy rakás szerencse... mindenképpen el kellett volna érni az ellenség tartalékait. ilyenkor mindig a halál 50 órája címû filmre gondolok.. valahogy azt a hangulatot átadja a film.. bár nem egészen realisztikus a film, de mellé javaslom elolvasni az igazi Halál 50 órája címû Földi Pál-tól könyvet!!! Ott minden ..még legípróbb hirszerzési baszás is le van írva. Egyszerûen az idõjárástól minden a németek kezére jácott! Minden über fasza volt de mégis valamit elszúrtak! Egyszerûen mindenképpen össze kellett volna hozni egy jobb utápótlást!!!! Több üzi anyag és muníció kellett volna! Teljes bika erõbõl ismét meg kellett volna mutatni hogy milyen is a Blietzkrieg NÉMET módra!!!! kicsin múlott!!!
a pecsáába!!!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Magyarul a probléma mindkét oldalon ugyan ez volt 1943-ban (gyengén kiképzett személyzet, esztelen bevetés)...
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
M10 sem votl túl sikeres asszem.
A T-34 viszont fiatalabb típus volt, bõséges továbbfejlesztési lehetõséggel. Voltak olyan német tervek, hogy azt gyártják majd, persze saját standard szerint - annyival volt jobb az 1941-42-es német típusoknál. Végül a Párduc mellett döntöttek, ami fölényben volt a T-34/76-hoz képest és kb. egy szinten állt a T-34/85-el, csak túl késõn érkezett és túl kevés volt belõle. Lehet találgatni, mi lett volna, ha Kurszknál nem 30 Panther hanem 600 T-34G harcol a német oldalon.
- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.