94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#29690 OFF:
Bezzeg a románoknál aztán kolbászból van a kerítés is, mi? Gondolom az ottani dolgokban még tájékozottabb vagy... Nem vitatom a dolgokat, de nagyon egyoldalú, amit és ahogy írsz. Nincs világosan különválasztva, hogy a döntéshozókkal van-e bajod, vagy a végrehajtókkal... Ugye ők azok akik a szívóágon vannak. És akkor rúgjunk még itt is egyet beléjük mi?
Befejeztem.
ON -
#29689 és akkor mi van?? Miért kell oda más?? Ha beszólni akarsz meg flamelni azt csináld egyedül. Mindenki leírja amit akar. Amit meg nem akar azt nem írja le. hála az égnek még mindenkinek szabad függetlenül másokól gondolkodnia vagy éppen máshogy vélekednie ok-okozati összefüggésekről.
De majd jönnek a Borg-ok és akkor majd úgyis az Overmind lesz az úr... -
#29688 Vagy szerinted az a jel, hogy egy vérbeli harci helikopterrel gyakoroltak tűzoltást és azt akarják arra használni, az nem jel egy kicsit arról, hogy NAGYON nem úgy mennek a dolgok ahogy kéne???
Vagy az, hogy állandóan a nemzetközi szerepvállalásról papolnak, de Gripeneknek és pilótáiknak nincs ehhez repidő és szállítógép is kéne már az AN-24-es gépek helyett? Vagy az, hogy amit a Mistral rendszerrel műveltek azzal a platós vacakkal? SU-22-es gépek felújítása aztán szemétdombra dobása? Az elbaltázott MIG hajtómű felújíttatás? Még nagyon régen a T-72-esek kiválasztái procedúrájának története?
VAK VAGY?
Soroljam még? Van még ilyen ügyekből elég. Nos?
Ja és még a kínálkozó lehetőségekkel sem éltünk soha mikor lett volna alkalom. Így nem lett C-130-as géünk sem pl. Bezzeg a románok asszem most vesznek C-27 Spartan gépeket... -
#29687 Ez nem leugatás ls toborzás, csakhogy nem vagyok egyedül a véleményemmel. Sőt igazából se itt sem nagyon találkoztam olyan emberrel akinek más lett volna a véleménye. Ergo és nem ahogy mondtam nem leuhgatni akarom, de talán ha többen alátámsztják azt amit mondtam akkor elhiszi, belátja hogy így van. Mellesleg vannk olyan ismerőseim akik szolgáltak csak otthagyták a területet. Nem véletlenül.
(egy srác meg éppen most ássa be magát oda, kíváncsi vagyok, hogy mikor megy el tőle a kedve...) -
#29686 Mert te aztán tudod, hisz nap, mint nap benne élsz, surranóban kelsz és fekszel..persze...
Javaslom, fogadd el, hogy van olyan, akinek más a véleménye, mint neked és akkor nyugodt és hosszú életnek nézhetsz elébe. Nem kell itt toborozni, hogy közös erővel leugassatok egy ismeretlent. -
#29685 Gyerkek segítsen már valaki felvilágosítani ezt az egyént, hogy milyen súlyos tévedésben él.. (Mármint a figyu nevű kommentelőt akinek úgy tűnik, GŐZE nincs a honvédségi állapotokról..) -
tomcat1 #29684 Ha belegondolok, hogy már mentem ilyennel :(
-
#29683 itt is. -
SZU #29682 Lezuhant egy MI-8-asunk... -
#29681 Sok mindenből kellene pár darab! :DD -
#29680 Az amiből sürgősen kéne pár darab, sőt talán még a légimentősők is örülnének neki. (Bár ebben nem vagyok otthon.) -
#29679 PZL W-3 Sokol -
#29678 Ez mi?
-
Zenty #29677 nah valahogy így néz ki, de mondjuk ez valami tuningolt verzió lehet :)
-
#29676 Mindkettő ugyanazon okból lehetséges. A fejétől bűzlik a hal. -
Zenty #29675 szerintem ez műszaki hiba lehetett. mi-8 ra nem ártana egy nagyobb javítás, vagy új gépek. A Lengyeleknek kéne adnunk a mig 29 eseket, és adnának kb 10 darab sokol vagy valami hasonló nevü helikoptereiket. :D
Azoknak az alap koncepciója mi-8, de korszerű, és vadiúj. A Csehek is azt kaptak a régi mig 29-ért cserébe. -
#29674 még jó hogy ejtőernyősnél van (Bercsényi) a nővérem élettársa... szerencsére otthonvan :) azért megijedtem egy pillanatra. :]
bár (apám pilóta) tudom jól hogy a repülés a legbiztonságosabb közlekedés
.
na szóval MI8-as tényleg egy csodajó gép, eltalálták az oroszok, de hogy nem mai darab az fix, ****jó, volt amikor kitalálták... -
#29673 az meg az ezer + 1 éves vasakra vezethető könnyen vissza. -
#29672 Ide vezet a kevés repóra ,sztem.De lehet hogy müszaki gond volt.
-
#29671 nem szolnok hanem törökszentmiklós. -
#29670 anyám látott valamit hírtv-ben, de csak a felirat csíkon -
#29669 Mikor most?Hol hallottad? -
#29668 srácok milyen kopter zuhant le szolnokon? -
#29667 Egyiknél sem. Csak ott laktam az utóbbi 25 évben. Most költöztem Szegedre.
Egyébként a Zöldekre gondoltam nem a sárgákra. -
etnies #29666 tévesek=tévedek -
etnies #29665 Hát azok többsége szegedi katonajárat ami civil kézben(de javíts ki ha tévesek).abból a szép zöldből meg eddig max 2-t látam bent.
melyik zászlóaljnál vagy vásárhelyen? -
#29664 Nem lehet. Már csak aerodinamikai okokból se nagyon... -
#29663 TU-160 Blackjack-re lehet külső fegyverfüggesztőket szerelni? Ha igen akkor oda mehet rakéta is vagy csak buta bombák? -
Zenty #29662 Jó de most elsősorban a Bercsényieket, és a könnyű vegyest erőltetik. Már ez is nagyszám, hogy elkeztek ilyen írányba is menni, és nem csak "felderitősködnek". Gazdaságilag gondolom csak ennyit engedtek meg a nagy tábornokok.. A 24 meg úgy látszik az egyetlen felderítő egység lesz. -
#29661 Hát a vásárhelyi laktanyában 4-5 nem is akármilyen busz van pl... -
#29660 ismerve a jelenlegi állapotokat szerinted van pénzük buszra? :( -
#29659 Nem tök mindegy hol a laktanya egy ekkora országban? 1 nap alatt mehetnek ahova akarnak még busszal is... -
#29658 elvitték debrecenbe, ott aztán a sok hegy között lehet frankón gyakorolni stb..... -
Zenty #29657 Pontositva képzésbe lehet már azok :)
A delta force & ranger minta alap a terv. Így is gyakorolnak.
A special forces movimnál az egyik egri csávó azt mondja nem zárt be a 24 bfgz, és megvan még máshol.
Én eddig úgy tudtam a könnyű vegyesekhez olvasztották be őket.
-
#29656 "2007.03.01. - től a "közepes" koncepció van érvényben, amely eredményeként a korábbi könnyű lövészalakulatainkat átneveztük lövész alakulatoknak. Az már más kérdés, hogy közben a tűzerőt és páncélvédettséget sikerült-e növelnünk a kl.-hez képest"
nem lesz itt semmi ranger stb dolog a 24-esek felszámolása elég jó példa erre. -
Zenty #29655 MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj( ők az m4a1, mp5, m16, és egyben hivatalosan a special forces egységünk )
MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj ( ők láthatók a képeken)
Szolnokon állomásoznak, és együtt dolgozhatnak, de full más a kettő. A Könnyű Vegyes Zászlóalj feladatköre hasonló a rangereké. A felszerélsük, mint látható nem annyira jó még, mint a Bercsenyiéknek. Viszont egyszer ők lesznek a magyar rangerek a honvédség terve szerint :) -
Zenty #29654 de egyelőre még többségben a KGP-9 van -
Zenty #29653 Az a Bercsényiék, de még az ő fegyverük is elsődlegesen KGP-9. Mondjuk már nem nagyon használhatják ( azért vettek nekik mp5-töt). Az utód mindenhol biztos az mp5 lesz, mert egyre többet vásárol a honvédség belőle. -
#29652 ez ezer éves kép lehet, M4-gyel és Mp5-tel vannak felszerelve! -
Zenty #29651 új képek róluk :)