94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#29770 H&K-416? :) Azt hiszem, versenyképes lenne.:) -
#29769 ez valami vicc? se kifejléeszteni se érteles mennyiségben nem tudnánk gyártani, nem még eladni, akad jópár használható modern fegyver a piacon bármelyik megvétele olcsóbb lenne mint 1 saját fejlesztés. -
#29768 Milyen lőtávnál? Két kilométer? :) -
Zenty #29767 az Ak :) -
Zenty #29766 egyetértek! A g36-tot sem tartom már olyan nagyszámnak így jobban megnézve. Nekünk egy saját ak kéne megint - egy kis updatel. Igazi háborús fegyver. -
Zenty #29765 Szerintem nem kéne forcirozni ezt a román dolgot, de annyi helyesbítés, hogy ezt is a románok kezték el. A magyaroknak meg elege lett a propaganda hülyeségekből amit terjesztettek például youtuben. Szóval magunkat is megtudom érteni. Álltalába a románok forcirozák ezt. Nem csak a történelmileg, hanem a mostani viselkedésük is szánalmas. nah ennyit erről -
#29764 viszont néha 2 méteres szórást is produkál. -
#29763 Nem tudom, csak a saját véleményem, de ha az én seggem épsége múlna rajta, inkább kellene az a 40 éves AK-63 (AMD-ket a hadsereg nem nagyon használ már), mint az M4-es...
1.: Megbízhatóbb.
2.: Sokkal könnyebben/gyorsabban karbantartható, tisztható, szét- és összerelhető.
3.: Jobb a megállító hatása (stopping power), és az átütőereje. -
bgabor #29762 Jobban, mint a 40 éves AMD-kel. Csak örülhetünk az M4-eseknek. Az amcsik "ajándéka" nélkül ki tudja, meddig lettünk volna még modern fegyver nélkül. Főleg, hogy egy éve még vadiúj G36-osok vásárlásával parasztvakított a miniszter. Volt is nagy öröm itt a fórumon, aztán valahogy abból az ígéretből se lett semmi. -
#29761 Arról sem vagyok meggyőződve, hogy azokkal az M4-ekkel annyira jól jártunk volna. Tudom, "ajándék lónak...":) -
#29760 jön a globális felmelegedés,tengerpartról lounk homokot és szétszórjuk az alföldön,és miénk a siker:D -
#29759 sajnos van benne valami.. -
#29758 a víztisztítók világszívnonalúak, szal csak sivatagba kell csalni az ellent...... -
bgabor #29757 Pontosan. Ezzel együtt én sem kedvelem a románokat, se a romákat, de ezzel szvsz így van az ország nyolcvan százaléka. Viszont ennek dacára nagy hülyeségnek tartom, hogy valakik ilyen videókat fabrikálnak, mert tényleg csak gyűlölködés lesz belőle. Lassan már ott tartunk, hogy a két ország közötti gyűlöletet már nemnagyon van hová mélyítani.
A másik dolog meg az, hogy köztudott, hogy a Magyar Honvédség és légierő olyan helyzetben van, amit nemnagyon kéne reklámozni.
Azon a 15 darab harmincéves T-72-esen, ócska Hindeken és Hipeken, meg a többi ócska felszerelésen inkább csendben szégyenkezni kellene, nem pedig kérkedni vele. Tudom, óriási kormányfelhajtás volt a Gripenek átvétele körül, de be kéne végre látni, hogy az a kevés Gripen jelenleg az egyetlen elfogatható színvonalú fegyverrendszer a magyar légierőben.
A hadseregről nem is beszélve, ott a kevés ajándékba kapott amerikai M4-esen kívül semmi említésre méltó nincs. -
#29756 Én végignéztem őket...Az "alapművet" is hülyeségnem tartom, sajnos nem a legjobb passzban van az MH.:( -
#29755 akkor nézd meg a többit is, amit az a videó gerjesztett. Tökéletes példája a gyűlölet gyűlöletet szűlnek! -
HunGripen #29754 Tetszett a videó -
tomcat1 #29753 köszönöm. -
#29752 MOA: Minutes Of Angle
Egy szögpercet jelent, ami 100 yardon durván 1 inch szórásnak felel meg.
Ha utánaszámolsz trigonometrikus szögfüggvényekkel, akkor egy picit több jön ki, mint 1 inch.
Tehát az alábbi esetben azt jelenti, hogy ha mindkét fegyvert lerögzíted egy céltáblától 100,200,300, ... yardra, és lősz vele néhányat, akkor a Gepárd lövései 0.7, 1.4, 2.1, ... körben lesznek, míg a Barretté több, mint 1,2,3, ... inchesben.
CQC: Close Quarter Combat
Magyarul épületharc. -
Ren #29751 A MOA az Minutes of Angle/Arc, azaz szögperc. Ez pontosságnál azt jelenti, hogy a fegyver szorása az adott szögperc alatti. Az 1 MOA pl az 100 méteren kb 2,9 cm-es körön belüli szórást jelent. (Az angolszászok azért szeretik mert kb 1 inch) Azért ívpercben van megadva, mert így bármilyen távolságra kiszámolható a szórás.
A CQC (vagy CQB is szokot lenni), pedig a Close Quarters Combat/Battle azaz a közelharcot (általában épület vagy városi harc) jelenti. -
tomcat1 #29750 hali,
nézegetem a gepárd m1 vs barrett összehasonlítását, de nem tudom, hogy ez :Accuracy/pontosság/ : 0.7 MOA; above 1 MOA mit jelent,
Szóval mi az a MOA?
Másik kérdés, hogy "short rifle for CQC purposes" ban a CQC mit jelent ?
Ja és mér csak az m1 van redszeresítve? Olyan drága :)))) -
#29749 Off
Cod4-re ment válasz! :)
On -
#29748 román airforce-nál pont erre számítottam:D -
lopbisz #29747 "Nézd meg még 100-szor.." miről beszélsz elgurult a gyógyszered :)? -
#29746 Nagyon jó poén télleg... Szánalmas. Nézd meg még 100-szor. És itt teljesen off... -
lopbisz #29745 erre a román ügyre van egy jó poén video:
http://www.youtube.com/watch?v=xGh0oHjJGu8
:)
-
Freeda Krueger #29744 Az első harci bevetéseknél kiderülhet mennyit ér. -
#29743 Ezekszerint igen. -
#29742 akkor a lap szerkesztői biztos rosszul informáltak. -
Ren #29741 Egyrészt az aktív védelem kizárólag az irányított páncltörő rakéták egy része ellen alkalmazható. Másrészt ez a felső védelem azért eléggé korlátozott. Harmadrészt meg a modern nyugati harckocsik jó 20 tonnával nehezebbek, azért az nem csak ballaszt :) -
#29740 Kicsit erős azért a világ legjobban védett harckocsijának aposztrofálni, én inkább a Merkavát és a Leopard 2A6-ot tekinteném annak. -
#29739 link
A tornyot kombinált passzív páncéllal és aktív védelemmel láttak el. Ez a T-90-t a világ legjobban védett harckocsijává teszi. A tégla formájú elemek a torony felső részét is védik a felülről érkező támadásokkal szemben.
cáfolat? -
#29738 képek az öbörháborúról. -
Zenty #29737 kösz majd megnézem -
#29736 Igaz,de volt valami kavarc velük,mert mintha kaptunk volna a lezuhantak miatt potlást ,legalábbis az elején.Vagy ezt rosszul tudom?Vagy ennyi volt az alapmennyiség? -
#29735 Pl. Zord Gábor blogjában, de máshol is meg lehet találni ha rákeresel. -
Zenty #29734 és erről info hol van? Nem is hallottam -
dara #29733 MiG-23-ból 16db (12+4) került rendszeresítésre, míg Szu-22-ből ha jól tudom 12+3. -
#29732 Tíz évre vettünk 16800 órát. Ez röhejesen kevés. -
Zenty #29731 hivatalosan még nincs közölve mennyi lesz a gripen rep óra nem?