94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#29810 egy kis érdekesség :) -
#29809 Finom... -
#29808 a honvédségnél mi lenne az eredmény?:D -
#29807 OFF
Igen köszi! Hát egy kis kulccserélgetés kellett (de, így már van pár szerver, ahová beenged)
ON -
#29806 Sikerült a cod4-es téma? -
#29805 MIG-21-es témában az alábbi linkről pár e-könyv pdf-ben. Hasznos lehet. A MIG-17/19-ről is biztos akad.
MIG-21 ismertető típusfüzetek -
#29804 A MIG-21 előtti típusokról van kevés infóm. A MIG-21-et kellően behatóan ismerem.
(MF-től lehetett 4 Atoll-t a bisz-re lehetett akár 6 R-60-at vagy vegyesen 2-4 R-60 és 2 SARH Atoll vagy az Atoll fejlettebb IR változatából.) -
harcu #29803 pl. -
Freeda Krueger #29802 A Mig-21 némely változatára fel tehetsz 4 légiharcrakétát.
Az Exprint kiadó könyve nagyon jó,van Mig-21 röl is.Ajánlom figyelmedbe. -
Ren #29801 Ezeken az oldalakon egész soknak tűnő adat van:
http://www.airwar.ru/firm/srus.html
http://legion.wplus.net/guide/air/s/su7b.shtml -
Ren #29800 Nekem ebből van vagy 200GB-nyi a vinyómon, de a Szu-7-es nem igazán népszerű. Amit találtam az egy Squadron-Signal füzet, de abban van Szu-7/17/22 és ugye inkább fotók vannak benne mint szöveg.
Másrészről meg a régebbi (értsd mondjuk 90-esek évek eleje elötti) nyugati szakiradolomban is van sok tévedés a keleti gépekről, amit néha még mostani könyvekbe is átvesznek.
Tapasztalotom szerint a legmegbízhatóbb forrás általában a gyártó országban kiadott szakiradalom :)
-
harcu #29799 Ha komolyan érdekel, akkor modellezőknek adnak ki az egyes gétípusokról könyveket. Szuhojéktól a 7-esről jelent meg, az biztos. Egy modellboltban szerintem hozzáférhetők ezek a könyvek, azokban az adatok is elég korrektek szoktak lenni. -
#29798 A net nem megbízható forrás... de megfelelő tapasztalattal és háttérismeretekkel ki lehet szűrni, hogy mi lehet az ami és mi nem. -
#29797 Most éppen a Su-7 adatai után kutatok. Hát ahány forrás annyi adat és szemre látszik, hogy sokszor még a font és kg-ot sem tudja megkülönböztetni a szerző. Ennyit a net megbízhatóságáról...
A maximális felszállótömeg egyes helyeken 29 (!!) tonnának van megadva. Ez tutira nem igaz. Az F-111 érte el a 40 tonna környékét az meg "picivel" erősebb, nagyobb, nehezebb madár volt.
A belső üzemanyag kapacitás is elég nagy szórást mutat 5000-8000 font között. A maximális bombaterhelés ami nagyjából egyezést mutat 2000 kb környékén 6 felfüggesztőn. (A legkülsőre is lehetett 500kg-os bombát rakni?)
-
#29796 navy -
Cat #29795 George W. Bush tegnap nyilvánosságra hozta költségvetési javaslatát a 2008 októberében kezdődő 2009-es pénzügyi évre. A 3110 milliárd dolláros büdzsé tervezete a folyó pénzügyi évre 410, a következőre 407 milliárd dolláros hiánnyal számol, ami nagyjából a GDP 2,9 százalékának felel meg. A büdzséverseny győztesének a fegyveres erők látszanak: a kormány 515,4 milliárdot kér a Pentagon számára, nem számítva az iraki és az afganisztáni háború költségeit. Ez 7,5 százalékkal több az idei előirányzatnál. A háborús kiadásokra Bush a folyó évben 193 milliárdot kért, de a kongresszus ennek csak egy részét hagyta jóvá. A jövő évre mindössze 70 milliárdot javasolt erre a célra, de ez csak a két konfliktus első néhány havi költségét fedezné. A javaslat nyilván újraéleszti a vitát az elnök gazdaságpolitikájáról, egyrészt az iraki háború költségeiről, másrészt a tervezett, közel 150 milliárd dolláros gazdaságélénkítő programjáról, amelynek adócsökkentései - legalábbis kezdetben - nyilván a hiányt fogják növelni. A szakértők szerint erősen kérdéses, tartható lesz-e a tervezett deficit. -
#29794 Aztán a történelem bebizonyított mire jó az. Nagyjából semmire. -
dara #29793 Talán azért mert a jelentősen nagyobb sebességet csak így tudták biztosítani. -
#29792 Nézd meg az aláírásom. -
#29791 19? 21? valami múzeumi project-en dolgozol? :) -
#29790 Skacok magyarázza már meg nekem valaki, hogyan lehet hogy a MIG-19-re négy légiharcrakétát lehet tenni és még póttartályt is KÍVŰLRE (760 literest), de az időben újabb fejlesztésű MIG-21-re csak két légiharc rakétát? Miért ez a hatalmas visszalépés a fegyverzet terén??
Vagy én tudok rosszul valakit. A MIG-19 ésJ-6A/B gépekről nincs valakinek információja, hogy milyen fegyverzet függesztési lehetőségek voltak? -
#29789 De az a kapucnis iraki kissrác jól nyomja :D -
#29788 zicherman könyvében olvastam, neki hiszek. a távra meg már nem emlékszem, de majd megnézem.
egyébként:It's Mig21 Lancer and it's not an actually Mig21, it's a totally different plane. No Grippen would like to be in it's range, and no one else in fact. Ask the F15 and F18 american pilots :)
egy komment egy romános videó alatt. én csak annyit írtam neki, hogy már szövetségesek vagyunk:) -
#29787 szegny iraki biztonsági őrök kicsit megvannak szeppenve :D -
#29786 :DD Agyukra ment a feszültdég.:) Az M4 nem éppen egy báli kiegészítő öltözet! :DD -
#29785 "felszámolják a magyarországi fegyvergyártó és fejlesztő kapacitást"
Nem beszélve a MH felszámolásáról... -
#29784 LOL -
#29783 a hét képe:
RIP -
bgabor #29782 "Újabban meg nagyon emlegetik, hogy a magyar fegyver gyártás mellet kiáll a honvédség. Szóval ez logikus"
Tök logikus, ja. Kiállnak a fegyvergyártás mellett, miközben teljesen felszámolják a magyarországi fegyvergyártó és fejlesztő kapacitást.
Te nem látsz ebben egy icipici ellentmondást? Ez a mondat ("kiállunk a magyar fegyvergyártás mellett") is ugyanolyan hazugság, mint a G36-osok vásárlása volt. -
#29781 Szépék lobbyznak, de mivel? Egy olyan AMD átalakítással, ami katasztrófa, és nem gyártás, csak "upgrade", illetve egy olyan mesterlövész puskával, aminek például a csövét Dél-Afrikából hozzák be. Szóval jó meg minden, de ez nem valódi hazai gyártás.
A hazai fegyvergyártás lényege két okra vezethető vissza, az egyik inkább csak a nagy országokra jellemző, nevezetesen hogy akár konfliktusok esetén is biztosítva legyen a hadianyag utánpótlás. A másik ok, hogy az állami pénz lehetőleg az országban legyen felhasználva, ne vándoroljon külföldre. Ezt ahol a saját fejlesztésű hadiipar nem képes erre, licencgyártással pótolják. Viszont azt is csak bizonyos megrendelési szám felett éri meg. Itt harap a kígyó a farkába, mert Mo. semmiből nem vásárol komolyabb mennyiséget, még gépkarabélyból, géppisztolyból is csak legfeljebb pár ezres megrendelési tételről lehet szó, ami szánalmas szintű hadiipari szinten. -
#29780 a szép féle dolog az csak módosítás házi barkács, és mivel a HTI megszünt tudtommal nincs fejlesztő szervezet szélnek eresztették az embereket, annak az esélye hogy az elkövetkező 10 évben a kornak megfelelő alap fegyvert fejlesszenek ki itthon szerintem NULLA és fölösleges is, azt a kevés pénzt ami van értelmesebben kell elkölteni! -
Zenty #29779 ki mondta azt, hogy most? Fejlesztés szerint van sorrend. Viszont ha rá kerül a sor akkor nem hiszem a magyar fejlesztéseket megkerülik. Ugye példáúl inkább szép mesterlövész puskákat vettek ( csak azért lényegében mert magyar fejlesztés). Egy elsődleges fegyver meg nagy üzlet. Újabban meg nagyon emlegetik, hogy a magyar fegyver gyártás mellet kiáll a honvédség. Szóval ez logikus -
#29778 van benne igazság. -
bgabor #29777 Persze. Valóban roppant valószínű, hogy Honvédség(és az ország) jelenlegi helyzetében saját fegyver fejlesztésébe és gyártásába fog belevágni. (merthogy ennél kevésbé gazdaságos fegyverbeszerzési módszer nincs)
Már nem azért, de a jelenlegi körülmények között a fegyverbeszerzés(nem a saját fejlesztés, a vásárlás) a legutolsó dolog, amire pénzt fog kiadni az ország. És ezt már akkor is pontosan tudták, amikor egy éve beígérték a G36-ost. Parasztvakítás.
-
Zenty #29776 pontosítva már nem létezik :) -
Zenty #29775 három magyar gyár csinálja a gepárdot. Panaszokat nem tudom hol olvastad én nem tudok ilyenekről.
Nem sikerült sehova eladni meg vicc? A törökök csak gepárdot használnak, légió egy része is. Régen a horvátok Vették a szerbek ellen stb.
Nem csak a fég gyár létezik.
-
#29774 azt a gepárdot amit sehova nem sikerült eladni? amit az alu cső miatt mindenhol szidnak? nem kéne összehasonlítani az általános fegyvert 1 romboló puskával kicsit más a felhasználás gyakorisága....
Lengyelország icipicit nagyobb, reális darabszámokban gondolkozz! azon kívül se gyártásban se fejlesztésben nincs semmi gyakorlat, ugyanis nem 1-2 éve nincs gyártás... -
Zenty #29773 egy ily fegyvert meg elsődlegesen az anyaországnak szánják nem más eladásra. Az már csak + pont.
Elég a lengyelekre gondolni az ő fegyverüket is csak ők veszik. -
Zenty #29772 a gepárdot is sikerül itthon gyártani.
Tapasztalattal már rendelkezünk fejlesztés, és gyártás terén is. Méghozzá az ak-án nem is kéne olyan sokat alakítani.
És nem hiába nyomták el a g36. Az a érzésem Szépék lobiztak egyet a honvédségnél, és lesz valami. -
#29771 tippre venni 10-15 ezer darabot belőle olcsóbb lenne mint fejlesztgetni gyártsósort felállítani stb, bár jelenleg szerintem 100 db teszt példányra se lenne pénz.