94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#30530 a címben ott volt, hogy news/humor.. -
HunGripen #30529 Pufffff. A rejtély megoldódott. A nevet nem néztem csak az adatokat, azért is kérdeztem meg, mert ez elég nagy volumenű vállalkozásnak tűnt. Azért kösz. -
gyalogstuka #30528 Hali
Szerintem bedöltél egy április 1-i hirnek.
Az Admiral Gigantov névre azért illik gyanakodni -
#30527 Kérdésem lenne a repülés mániásoktól!
Kik voltak a vezető személyiségei a Magyar Kir. Légierőnek a 2. VH elött és közben? (1936-tól elég)
Ugyanez a kérdés a földőrőknél. Kik voltak a magyar vezérkar tagjai, és milyen érdemek fűződnek hozzájuk? -
HunGripen #30526 Egyébbként se a legbiztosabb forrásból volt az info.
Azért kösz. -
#30525 Nem tudok ilyenről. Az 1970-es évek elején-közepén volt a Orel program, ami egy amerikai szuper-repülőgép hordozóhoz hasonló, ~80.000 tonna vízkiszorítású nukleáris meghajtású hordozó lett volna, 70 repülőgéppel, hagyományos, gőzkatapultos indításúakkal.
Az 1980-as évek végén elkezdtek építeni egy aféle késői manifesztációját ugyanennek, ami kicsivel kissebb, csak cirka 75.000 tonnás lett volna, ez is alapvetően hasonló lett volna az amerikai hordozókhoz, csak sokkal erősebb hajó-hajó kategóriájú fegyverzettel. 1991-ben az építést végképp leállították, a csak részben elkészült hajótestet szétbontották. -
HunGripen #30524 Hello tudna valaki pontos adatokat mondani oroszok által tervezett gigantikus repülőgéphordozóról? Valahol azt olvastam, hogy a tervekben 900 méteres hossz szerepel, valamint azt, hogy deszant hajóként is szolgálna. Megtudná ezeket valaki erősíteni?
Előre is kösz! -
#30523 hogy a francba írtak meg annyi szelvényt? és meddig tarthatott átnézni az összeset, hogy nem nyertek e?:)
egyébként ilyen nagyértékű lopásnál mo-n is be lehetne vezetni az életfogytiglant. -
Cat #30522 évente saját adataik szerint cirka 2000 embert végeznek ki Kínában, az emberi jogi szervezetek a tényleges mennyiséget ennek a három-négyszeresére teszik. -
#30521 kínában tényleg nincs kivégzés..... -
#30520 erdetetielg ezt akartam írni, de túl egyértelmű. -
#30519 konkrétan ezt írtam. -
#30518 A fedezék arra is jó, hogy ne lássanak. Ez mondjuk pont nem olyan. Egy sövény nem fog meg semmit, de marha jól eltakar. -
#30517 Te jobban érzed magad kinnt a mezőn?Akkor inkább egy tégla fal mögé állok lehet átviszi az utolsó cyma airsoft pisztoly de legalább tudom, hogy van előttem valami. -
#30516 nem ezt mondtam, de akkor konkrétan csak pszichikai haszna van. -
#30515 lehet rajta nem használt horvát mellény volt? mint a HM oldalas fényképeken. -
Ren #30514 A semminél azért lényegesen jobb. Vagy vigyenek magukkal 50 cm vastag betonfedezéket mindenhova? :) -
Thanatos #30513 mármint a magyar honvédsgében? kötvehiszem -
#30512 biztosan -
#30511 van ekkora bajtársiasság a honvédségben? -
#30510 aztamindenit, csak az orra vére eredt el... jókis kevlármellény lehetett rajta meg mi volt a hátizsákjában ? acéllapok?:D -
SZU #30509 Elég kemény! Megérdemelten kapja meg a kitüntetést! -
tank link:) -
#30507 akkor nem sokat használ a fedezék. -
MuldR #30506 Talan ezert van 29 000 serult US katona. -
#30505 Szerintem röhögve. -
#30504 mint a taknyot :) -
#30503 ezeket a téglafalakat nem viszi át a sima 7.62x39es? -
#30502 Hello!
Ha voltak már sry.
-
#30501 -
Cat #30500 Airbusokból tankolnak majd a brit vadászgépek
Aláírták azt a szerződést, amelynek értelmében az EADS európai légiipari csoport és partnerei 13 milliárd font (26 milliárd dollár) értékben 14 légi utántöltő repülőgépet gyártanak a Royal Air Force-nak (RAF). A 27 éves lefutású projektre az EADS és a tulajdonában lévő Airbus SAS, illetve a gépek hajtóműveit szállító Rolls-Royce Group Plc közös vállalkozást hozott létre AirTanker néven. A megállapodás különlegessége, hogy az államnak nem kell kifizetnie az elkészülő gépek árát, az AirTanker kölcsönből megépíti azokat, majd lízingeli a brit hadseregnek.
Amikor nincs szükség a légi utántöltőkre, akkor polgári légitársaságoknak is bérbe adhatják a gépeket, ugyanis az A330-as utasszállító gépre épülő tankerek alkalmassá tehetők 300 személy szállítására. Az új repülőgépek 2011-ben állnak szolgálatba. Az EADS négy héttel ezelőtt nyerte el az elsőséget a Boeing előtt az amerikai hadsereg új légi utántöltő gépeinek szállítására szóló 35 milliárdos tenderen. -
#30499 Elég jól álcázta magát a néni azzal a körömlakkal:
(18) -
kiskorúbézoltán #30498 Laikusnak fel sem tűnik a dolog... :)
Tény, a honvédelem.hu sem a szakma hozzáértés melegágya, de van rosszabb is, nem is egy... :) Ha visszaolvasol itt is találhatsz parádés hozzászólásokat. :) -
#30497 A cikk tatárszentgyörgyről szól, tehát az "összes" jelzőt az ott végrehajtott lövészeteken való részvételre használtam. A cikkből a laikusnak nem derül ki, hogy a támogató szakasz vetősei miért is lőnek pct. rakétával. Bár a szörnyű vegyesnél megesik az ilyen.:)
De belátom, Te nyertél, és részemről értelmetlen a vita.
Uff! -
kiskorúbézoltán #30496 Hmm, úgy gondolod csak nálatok van lövészet? Van még egy pár lőtér az országban, tehát az összesen nem igazán lehettél ott. Nem kötekedésképpen szintén de lásd be az "össszes" azé' egy kicsit erős volt...
Nem az aknavető lő rakétát, hanem az aknavetős(és minha a cikk is aknavetőst írt volna nem aknavetőt, nem?), ha ez újdonság, akkor csak ott voltál, de lemaradtál néhány dologról... Pedig 99%-ban pont T.falván voltunk... :)
Ez legalább 8-9 éve így megy...
Van még valami ami nem dőlt meg? :) -
#30495 De van, hogy részt veszel! :) Ha ott dolgozol a lőtéren.:)Lőteres voltam, ha belepillantasz a galériámba, eldől, hogy ismersz-e.
De azt még most sem vágom, hogy a 82-es vető milyen rakétát tud lőni...
Nem kötekedésképp kérdezem, egy éve leszereltem, lehet, hogy azóta beújított az MH.:) -
#30494 Nem, eredetileg 4000 óra volt a tervezett élettartam, utólagosan lett csak 8000 óra. -
kiskorúbézoltán #30493 A, nincs olyan ember aki - akár csak 2 évet nézve is - részt vett volna valamennyi av. és pct. lövészeten (tekintve, hogy különböző alakulatok, különböző lőtereken voltak).
B, ha ott voltál akkor tudhatnád, hogyan lőhetnek vetősök rakétát (ez esetben viszont nem vágom miért hülyeség amit a firkász írt?).
C, tippelek: K.F. vagy? :) -
#30492 csak ma élőben a sokszoros résztvevő vs a turbános oktató :)
[fogadni nálam lehet] -
#30491 "Ha teljesen tök vagy a témához legalább ne próbálj meg minősíteni másokat." Ezeken a lövészeteken az összesen részt vettem, 6 éven át. Valamennyi rálátásom azért van.
De PEACE!
De elnézve a kommentedet, Te is mintha jártál már volna arra, megeshet, személyesen is találkoztunk...