95080
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • fade2black
    Még annyit, hogy amit én látok Mariupol, Szumi, Chernihiv... ostrom alatt lévő városok alapján az az, hogy fullba megy a tüzérség, a kazettás bomba. Mindegyik Groznij. Elképesztő Ukrán civil veszteségek lesznek, a városok 50-80% megsemmisül(t).

És itt megjegyezném, hogy jórészt olyan helyeken harcolnak ahl a lakosság 30-40% orosz. pl Mariupol 40+%a Orosz volt! Az ő házaikat is szétlötték az Oroszok, az ő gyerekeiket is szétlötték az Oroszok, nem csak a kisoroszokét.

kb egy hete linkeltem ide két videot ahol látszott a pusztítás, az utcán heverő halottak. Az gyerekmese pár napja találtam (nem ytn) videokat egyszerűen sokkolt amit láttam de annyira, hogy azóta nem nézek. De ott van az agyamba tudom mi van.
    Utoljára szerkesztette: fade2black, 2022.04.03. 23:09:47
  • savaz
    Görgess le az ukránokig

Nem teljesek, de felszorozhatod annyival, amennyivel többet jelentenek a hivatalos ukrán források az orosz veszteségekről ugyanezen oldalhoz képest.
    Aztán ezt vesd össze az ukrán haderő háború előtti létszámával és felszerelésével, meg ugyanezt az orosz veszteségekkel és a bevetett hadseregük méretével.

De ezt is nézheted, elvileg ott vannak a források.
    Ja, és ne gyere nekem azzal, hogy az ENSZ adatok is ukrán propaganda.

Tonnaszám találsz képeket a rommá lőtt városokról is, Google street view alapján kezdhetsz számolni, hogy hány lakást lőttek szét. Azzal se gyere nekem, hogy amint megjelennek a környéken az oroszok, az ukránok gyorsan rommá lövik a városaikat, csakhogy megnyerjék a propagandaháborút. Budapest sem nézett ki jobban 56-ban.

Ha nem hiszed, kérdezd meg Dózsa Lászlót! Őt civilként/gyerekként háromszor is kivégezték.

A modern médiakörnyezetben nem az igazságot látod, hanem azt, amit az arcodba tolnak. Csak az a hír, ha megölnek valakit, arról nem írnak, minden nap, hogy ugyanazt a csávót az előző 62 évében egyszer sem ölték meg. De ha odafigyel az ember, meg van némi figyelme a világról, akkor kaphat egy reális képet.

Rajtad csak azt látom, hogy beleálltál egy adott prekoncepcióba, abba, amit az orosz propaganda tol, azaz semmi nem reális, minden hamis, a "nyugat" hazudik, csakhogy az oroszok is mindíg hazudnak.

Na ez tutira az Epimenidész paradoxon..
  • SZUsszan
    Tudnál linkelni valamit, ahol az ukránok veszteségeit lehet látni?

Én teljesen megértem amit látok. A háború zajlik, a médiát is fegyverként kezelik, propaganda. Ha a saját nép morálját növeli, az előny, ha az ellenfélét csökkenti az is előny. Ha a szomszédok segítőkészségét növeli az is előny.

Tiszta sor, hogy nincs olyan, hogy csak az oroszok hullanak és már nem is tudom mióta nyomják a városok rommá lövését. Kizárt, hogy az ukránoknak ne lenne nagy veszteségeik. Civilekben, katonákban, infrastruktúrában, pénzben, ellátmányban és haditechnikában.

Ha te ebből azt szűröd le, hogy nekem ez nem tűnik fel és nem értem miről van szó, akkor elbeszélünk egymás mellett. Ettől függetlenül, amíg nem linkelsz nekem egy olyan hírfolyamot, videót, kimutatást, bármit, amiből ez számszerű, látható és tény, addig csak feltételezzük mi, akik a valamennyire próbálunk hozzá érteni. De a népesség igen nagy százaléka, csak a propaganda videókat látja.

Nekem több ismerősöm is ki van akadva az ukránokra és minden ilyen videóval csak azt hajtogatják, hogy hogyhogy nincsenek már visszatolva a határon túlra az oroszok és mégis miért kéne bárkinek az ukránoknak segítenie, ha megy ez nekik és az oroszok ennyire balfaszok.
  • savaz
    Mondom, hogy nem jó médiát nézel (vagy továbbra sem érted meg), és neked ez fel sem tűnik.
  • SZUsszan
    Úgy olvastam DA módban is van egy minimál 20 m élesedési távolsága. Külön lehet állítani 20-100 között, de teljesen kikapcsolni nem lehet.
  • repvez
    pont ez az, nem hinném, hogy megvolt a 20 m. kb 2 vagy max a 3. emeletről lötte ki a rakétát ami meg nincs 10m se. szoval ha csak pár méterrel is, de sztem nem érte el a minimumot. a menetrakéta is csak féluton indult be.
  • aksurv2
    Az ukik azt mondják nem ők voltak.:)
    Valaki nagyon ráér az amerikai cimicnel.
  • fade2black
    OTA módban NLAW 20m a min lőtáv.

Ilyen spec helyzetben át kellett volna akttintania DAra.
  • repvez
    nekem inkább tunk ugy ez a video ,hogy csak elcseszett egy raksit a semmibe, mert összehasonlitva gyári bemutató éleslövészetekkel, ahhoz képest itt semmi robbanás és hatás nem volt .
    ATalán a rakétának van egyfajta védő mechanizmusa az inditoval szemben is, hogy csak egy bizonyos távon és ido után élesedik, és itt nem volt meg ez a táv, igy ami kárt tett az a rakéta sebességéből adodott és a rakétatest felkedödött esetleg a tankra ,de maga a robbanofej nem möködött el.
  • militavia
  • SZUsszan
    Azt látod, hogy a civil épületeket szarrá lőtték az oroszok és az oroszok haditechnikájuk nagy részét hátrahagyják, vagy szétlövik az ukránok. Erről beszélek. Te meg én csak ezt látjuk. Az oroszok nem töltik fel a videóikat közösségi portálokra, mert ki vannak tiltva.

Az ukrán haderő nagy veszteségét csak te képzeled oda, mert hozzáértő vagy. Aki meg nem az, az azt látja hogy itt feltörölték a taknyot az oroszokkal. Egyébként minek is kell akkor az ukránoknak segítség?
  • SZUsszan
    A videó alatt vitáznak ugyanerről, de állítólag a személyzet nyilatkozott később.
  • savaz
    Azok alapján amit hozzáértő szemmel látsz a médiából, az oroszok és az ukránok nagy veszteségeket szenvedtek, az ostromlott ukrán városokat valaki durván rommá lőtte, de még mindíg Ukrajnában harcolnak.

Ha te nem ezt látod, akkor nem értesz hozzá, és/vagy rossz médiát nézel, és/vagy nem tudsz különbséget tenni a fantáziáid és a valóság között.
  • tpM
    Én azt hittem, hogy a lángok a Munroe / Neumann hatás nyomai, tehát az olvadt fémsugár megolvasztotta a páncélt és belül az fröccsent szét. Arra tippeltem, hogy a parancsnoknak kampó.
  • SZUsszan
    Engem nem kell meggyőznöd, hogy amit a háborúról látunk a médián át, az alapján már Moszkvát kéne ostromolniuk az ukránoknak.

Bár Belgorodot már megtámadták helikkel a határ másik oldalán. Szóval izé =)
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2022.04.01. 17:04:43
  • aksurv2
    Azom kívül?
  • SZUsszan
    Nem, valóban nem. Valószínűleg sok minden mást sem gondolnak túl, de ez már rasszizmus a részemről.
  • SZUsszan
    Végül is ott van az a videó, amikor túl közelről lőnek a T80-ra és minimális károkat okoznak benne több tízezer dollárért.
  • aksurv2
    Az arabok kommunikációját nem az USA PSYOPS és CIMIC egységei irányították ami jelenleg a röhejes módon a saját nyugati adofizetőikre dolgozik amit maximálisan kiszolgal a Big Tech és a Big Data. A ruszkikat akik viszont a valódi célosok lennének nem érik el.
    Tanultak Vietnambol, nem adnak esélyt a nyugati közvéleménynek.
    Egyébként pontosan a túl tökéletes talalas teszi hiteltelenné az egészet.
    Egy egy ilyen arabos elcsesztük videó sokat tett volna hozzá a hihetőséghez.
  • HöfEE
    Naja, mondjuk náluk nem hiszem, hogy sokat gondolkodtak azon, hogy mi van ha az ellenség is meglátja a felvételeinket.
  • SZUsszan
    Valószínűleg jól átgondolt és megtervezett támadásra rakták fel a sok kamerát az emberekre, mert zsebükben tudták a végkimenetelt. Szóval igen, propaganda, mintha csak kihívnák a tv stábot hogy megmutassák hogyan morzsolják fel az ellenfél egy izolált csoportját.

Az araboknál például akkor is volt itt-ott kamera, amikor nemigen jöttek ki jól az összecsapásból.

Abu Hajaar mindig jó kedvre derít.

• fade2black
    vzseg volt intelük nem kockáztattak sokat.
  • fade2black
    https://www.portfolio.hu/global/20220401/hatalmas-robbanas-tuz-van-belgorod-korul-ukrajna-helikopterekkel-tamadhatta-meg-oroszorszag-teruletet-536915

Ha ez megtörtént nem vmi Orosz önmegtámadás akkor egészen elképesztő, hogy 35nap után Ukrajnának nemcsak van két helikoptere de az is megfelelő helyen és azok be is repülnek 40km!!! mélységben Oroszoba aztán pedig erősen tovább nehezíti Oo logisztika/üzemanyag ellátását.

Mindezt ráadásul azután, hogy Tocskával két hadianyag raktárat is kiiktattak ugyanitt.
  • HöfEE
    A sport/testkamerás/gopro-s videóknál mindig eszembe jut, hogy ez nem e megint csak propaganda céllal készült (vagyis nyilván azzal készült, csak tudatosan). Ha valamelyik katona egy kamerával a fején, fogságba esik, vagy netán elhalálozik, de csak szimplán elöfordulhat hogy harc közben leszakad róla vagy elhagyja a kameráját és a felvételek az ellenfél kezébe kerülnek az azért elég komoly információt tud szolgáltatni a másik félröl. Nem is értem, hogyan engedélyezhetik az ilyen kamerákat, parancsnokként elégge félnék attól, hogy egy bakám ezzel hozza rám a bajt.
  • RatBaG #94452
    volt video az állítólagos crew-val. azt hiszem minor injuries-ról volt szó az egyiknél.
  • SZUsszan
    Egyetértek. Valahol láttam egy posztot, ahol pontosan megtalálták az ablakot és a helyszínt. 20m-en belül volt a lövés.

Belül biztos jól hallották a találatot és nekem tele lett volna a gatyám.
  • Nagydög
    Mas tollaval ekeskedem: Valoszinuleg senkinek nem lett baja a tankban, hacsak a szobatisztasagukon nem esett csorba. Tul kozelrol inditottak es nem robbant fel. A langok vagy az osszetort raketa hajtoanyagatol vannak, vagy a reaktiv pancel aktivalodott tole.
  • tpM
    Szerintetek itt mi történt a bent lévőkkel? Szerintem a hk. parancsnoknak kampó. A többiek?
  • SZUsszan

Komoly, hogy 2022-ben ilyen szinten dokumentált videók lesznek a háborúkról.

Megnéznék orosz videókat is, ha nem lennének mindenhonnan bannolva. =D
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2022.03.31. 14:49:53
  • SZUsszan
    Értő olvasás hiánya.

"Amit mi a neten látunk annak a fele igaz, a fele meg nem pontosan az, ami. Láttam civileket lemészárolva egy kocsi körül. Aztán egyik sem volt igazából halott,"

Egy konkrét esetet írtam le, hogy láttam civileket lemészárolva egy kocsi körül és nem voltak halottak. Egy kocsi körül. Nem az összes videóban mindenhol, házak előtt, utcán, az óvoda romjai között. Egy kocsi körül. Ha te ezért úgy érzed fölényeskednek kell és vissza vissza kacsingatnod, hát tedd azt. Csak ne ragadj ki fél szót a kommentemből, hanem értelmezd egyben amit írtam.
  • Nagydög
    Ha azt mondtad volna, hogy a videok egy resze kamu, akkor senki nem vitatkozott volna veled, mert a videok egy resze egyszeruen kamu.(Jellemzoen nem megrendezett videokrol van ugyan szo akkor sem, hanem jatekokbol szarmazokkal es teljesen mashol keszultekkel evekkel korabbrol) Ellenbe te kifejezetten specifikus videokat mutattal nekunk, felvetve, hogy azok nem valodiak, mert nem illeszkedtek a valosagrol meglevo elkepzeleseidhez.

Aztan mindenfele ironia nelkul sikerult leirnod ezt:

...Aztán egyik sem volt igazából halott, mert marha sok halottat láttam már a liveleaken.

Hogy is mondjam csak, hogy ne legyek nagyon serto... Dunning es Kruger urak udvozolnek.

• SZUsszan
    Neked is ugyanazt tudom mondani. Ha nem fogtad fel a mondandómat akkor nincs miről beszélni.
    A háború első két hetében több kamu videó is volt, a hős sziget védői az utolsó lehelletükig védték a jelentéktelen szigetet. Aztán kiederült, hogy mind egy szálig megadták magukat.
    Kinyírták a csecsen vezért, heti 3x.

Volt videó, ahol meg volt játszva a téma.

Sehol nem mondtam azt, hogy kizárólag kamuzzák a halottakat, főleg nem a sérülteket. Ráadásul most, hogy a ruszkik bedurvítottak a polgári áldozatokat már nem kell eljátszani, mert vannak bőséggel.

A háború első hetében azért kifejezetten kimélő módban mentek még a csapatok előre.

Ezzel én letudtam. De nyugodtan lehet élcelődve bedobálni minden vércseppes videót, hogy majd megszakértem. Tojok rá.

Kis on:

Itten lemészároltak egy kupacon majdnem egy egész századot, de legalább két teli szakaszt.
  • savaz
    Csecsenek Ukrajnában - most is hozzák a formájukat.
    :-)
  • lac coo
    a lábam nem teszem be ilyen fidess propaganda szarra ! :D
  • aksurv2
    Egyébként megy az olvasás is?
    A cikk pont nem az energiáról szól.
    Máskor ha okoskodsz valamiről, legalább előtte olvasd el.
  • lac coo
    mi a csuda... csak oroszoknál van gáz és olaj ? :DDD

ezze lszembe bulgária teljes egészébenleválik az orosz energiáról...

És nem titok, bár nem megy egy pillantról a másikra de az EU is ezt fogja tenni, nincs már választás... Ha egy örült zsarolásra használja az energiakincseit, ashelyett . hogy szép élhető országot építene .... akkor hajrá...

mondjuk mi magyarok ahogy kinéz hamar a CCCP részeei leszünk ismét... A Gecine kaz is jó, lopni mindenhol tud és örök életére hatalmon maradhat ...

szép jövő !!!

Portfoliót hagyjuk már... fidess csicska szemét ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2022.03.27. 12:43:31
  • aksurv2
    Semmilyen ellenpont nem volt.
    A szokott bullshit volt hogy a ruszkik szarok, a nyugat meg legyőzhetetlen. Csak háború és politika több annál hogy fegyverek műszaki adatain megy faszverés.
    A ruszkik ezzel fogják teljes szétszopatni a nyugati dominaciajú vilagrendszert.
    5 tonna buzahoz 9 hónap 1 ha fekete föld és 300 kg műtrágya hatóanyag kell és ezen a világon semmilyen fejlett technológia nem tud változtatni.
    Ezek döntő többsége felett pedig sajnos a ruszkik fognak dominalni.
    A gabona fegyver
  • fade2black
    na vmi video is legyen.
    How Kharkiv Is Resisting Russia’s Invasion
    [/URL]
    btw kharkiv 30-40% Orosz.
    Chernihiv[URL=https://www.youtube.com/watch?v=KOao41OlzaU&t=2s]Chernihiv

detto 30% Orosz.

Két Orosz határ menti Ukrán város. Jelentős Orosz lakossággal. Egyiket se sikerült Oroszoknak elfoglalniuk. Mindkettőt masszívan szétlövik.

A szakértőnk megmondhatná, hogy az egész csak megrendzett e és a halottak azok csak ott fekszenek e?
  • fade2black
    ld az én hszemre adott választ. Nincs érdemi cáfolat, Csak annyi, hogy de geopolitikailag még jó is lehet. Miközben még úgy is baromi necces. A NATO egyértelműen megerősödött, Mindenki nekiáll fegyverkezni. Finnek, Svédek két komoly hadsereg, nagy határral jó esélyel NATO vagy kvázi NATO tag lesz. Mindenki titkon/direkt NATO/US csapatokért könyörög és ami Oonak különösen súlyos, hogy meg is kapják. Lengyelek pl 10éve! könyörögnek érdemi US jelenlétért, tényleg mindent is megtettek volna de US pont az Orosz lelkifájdalom miatt nem adott. Most megkapják.

Cifu merre? Rendet kéne vágnia.
  • Bucser
    A vicces az amikor azt hiszed hogy azok akik a te erveidet nem fogadjak el a dezinformaltak mikozben a felhozott ellenpontokra ervben nem vagy kepes valaszolni. Lehet a kuruc.info bezart de a method tovabb el...