Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Például nem fából készül a váltámasz. 😊
Hogy a világ legjobb géppuskája? Nem tudom, szerintem mindjárt jön Kiskorúbézoltán, és helyreigazít. 😊

Szóval egy alapjában véve nem rossz géppuska, de túl nagy a tûzgyorsasága, és túl nehéz pl. a PKM-hez képest.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
60-70 év alatt sok mindne változott azért, tudtommal a szerkezetelv ugyanaz de az anyagok stb nem.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Pluskast
Mit kellett ezen modernizálni? Tudtommal az MG-42 még ma is a világ legjobb géppuskája.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

[NST]Cifu
MG-3, az MG-42 egy modernebb változata 7.62x51mm NATO ûrméretben.

Azok a védõrácsok, ha megnézed ágybetétek, amiket a berliniektõl zsákmányoltak, és hevenyészett Panzerfaust-védelemnek használták fel õket.
PrasCo
Mi a rosseb van azon a teherkocsin? MG-42-es? 😮 <#idiota>
Sadist
Ha az alján a két RPG rakétáit egyszerre begyújtanák, lehet hogy el is repülhetne vele az ember <#idiota>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Alternatív szék a múltkori témára!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

[NST]Cifu
Strykerek irakban:

Egy felzsákolt terepjáró Afganisztánban:
[center]

[NST]Cifu
Észt "Mad Max" teherautók Irakban:

[NST]Cifu
Improvizált védelem:

Stug III.-as, a frontpáncél betonnal, az oldalpáncél farönkökkel megerõsítve:

T-34-85 védõrácsokkal:

[center]

Bucser
Õk sem tudják mit akarnak...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

I.C.ram
Ma is volt a Spektrumon az a mûsor. Most repcsikrõl volt szó. Egyik csókának saját MiG-15öse volt, és repked is vele rendesen. Másiknak egy nukleáris csapásmérõ Buccaneer, amivel szinten repked teljesen legálisan. Egy másiknak meg egy Cobra helikopterje volt fegyverzettel. Utolsó csókának meg egy F-104-ese, és azzal repked, csak annyi a megkötése, hogy nem repkedhet hangsebesség 2szeresével. Ezek mint magán emberek.
Na persze... aztán meg annak túl drága lesz az üzemben tartása

[NST]Cifu
December 12.-én a Pentagon leállította a J-UCAV programot, amelynek a célja egy, az USAF és az US NAVY számára egyaránt rendszeresíthetõ pilóta nélküli harci légijármû, mely elsõ sorban preciziós légibombákkal mérhetne csapást az ellenséges területeken a légvédelmi rendszerek és kulcsfontosságú célpontok ellen. A Pentagon új irányvonala egy nagy hatótávolságú, nagy sebességû, nagy fegyverterhelésú, szárazföldi bázisú bombázógép. Az X-45 és X-47 program további sorsa még tisztázatlan, de az általuk gyûjtött tudás nem vész kárba: várhatóan az új bombázógép is személyzet nélküli jármû lesz.

Én inkább Pumát kérnék...

<#miaz> Koszi a kiigazitast.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

[NST]Cifu
A pontosság kedvéért: az M2 Bradley a lövészpáncélos (IFV) változat, az M3 Bradley egy gyalogsági harcjármû (CFV - Calavry Fighting Vehicle ~ Lovassági Harcjármû), amely a hat gyalogos helyett csak két felderítõt (scout) szállít, és a fentmaradó beltérben további rádióelektronikai eszközöket, plusz TOW rakétákat és lõszert szállít.

Csini, kettot kerek US Woodland szinben. Mondom a cimem ....
😊

Igen az kiamradt, szóval 3 fõs személyzet mellett 9 fõ gyalogost tud szállítani. Szokták amúgy XK300 néven is emlegetni.

schrank
gondolom mivel majdnem 30T nem tudna úszni a vízen kell neki egy kis segítség de lehet hogy csak élénk a fantáziám <#miaz>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Jol nez ki, de mi az az oldalan? Oldallegzsak?😊 Ez tud gyalogsagot szallitani, mint az M3 Bradley, vagy csak ilyen tamogato doboz, ami vonza az RPGket?😊

[NST]Cifu
Elég visszagondolni arra, hogy egy Szingapuri, ex-svéd tengó sikeresen tüzelési pozicióba került egy amerikai hordozóval szemben. Ekkor tört ki a botrány, minek a végén kénytelen-kelletlen az US NAVY elismerte, hogy a hagyományos meghajtású tengók elleni ASW képessége... hát... gyenge. Így aztán tavaly megállapodtak a Svéd kormányal, hogy a Gotland tengót egy évig kibérlik személyzetestõl, hogy az amerikai ASW egységek gyakorlatozhassanak modern, hagyományos meghajtású (SSK) tengók ellen is. Ugye az USA-nak az 1960-as évek óta nincs rendszerben SSK tengója, és a hidegháborúban fõleg az orosz atommeghajtású tengók ellen készültek. Márpedig tudni kell, hogy az azonos technikai szinten álló SSK tengók csendesebbek, mint a nukleáris meghajtású társaik.

Tehát igen, veszélyt jelentenek az iráni Kilo-k.

I.C.ram
Nem ez egy rendes terepzöld festésû Scorpion volt, rajta az angol felségjelzés, ami minden angol katonai gépen van. Volt rajta két antenna is.
I.C.ram
Naja, csak nem nagyon felel meg az NCAP törés követelményeinek 😄 Igen nagy veszélyt jelent a többi autós számára 😄
csini <#eljen>

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Dél-Koreában jelenleg tesztelik a "Next Generation Infantry Vehicle (NIFV)" prototipusát. A jármû tervezett harci tömege 26 tonna. A meghajtásról egy 750 LE-s V-8 dízelmotor gondoskodik, ami igen jó ~28L E/t fajlagos teljesítményt és kb. 70 km/h-ás sebességet (közúton) biztosít. A fõ fegyverzete egy 40mm-es L/70 Bofors gépágyú és egy vele párhuzamosított 7,62-es géppuska. A gépágyú mellett két páncéltörõ rakétaindító is helyett kapott a torony bal oldalán (mint a Bradley-n). A páncélzata szembõl ellenáll 30mm-es APDS lõszernek, oldalról pedig a 14,5 mm-es páncéltörõ lõszernek és a 155mm-es tüzérségi lövedékek repeszeinek. A védelemhez tartozik még az NVB védelem, tûzoltórendszer és a lézerbesugárzás-jelzõ.

Egy amerikai carrier group ellen van egyátalán bármi esélye 3 kilo-nak? Úgy gondolnám, hog azért elég komoly ASW tevékenység folyik ott...

CIFU Isten vagy! <#worship> <#vigyor2>

Ambar ez lehet egy kemeny ervagas a penztarcamnak. <#wilting>

hát ez már más tészta, vagypedig auto ugy megoldni hogy iylen jármû ha balesetet okoz akármilyen helyzet vna automatice az õ hibája 8mintpl amikor a mentõ átkamikázézza magát a piroson az is igy megy...) és akkor 20sor körültekintõbb lenne 😊 (mivel ugye tõlünk nyugatabbra az ilyesmi dolgokat nem lehet annyival meguszni mint nálunk...)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

[NST]Cifu
Nem egészen erre céloztam. Egy harckocsiból korlátozott a kilátás, begombolkozva pedig egyenesen pocsék. Ehhez jön hozzá, hogy a jármû biztonságtechnikai szempontból egy guruló acéltömb, legalábbis a közlekedés többi résztvevõjének szemszögébõl. Szvsz egy ilyen jármûnek felvezetõ jármûre, nehezebb jármûnél pedig útvonalengedélyre lenne szüksége.

hát azért balesetnél már nehogy az legyen a gáz hogy te jól jössz ki belõle 😊 mert uyge amugy vagy mindketten meghalnak jóesélyel vagy egyikse ha oylan a baleset, igy emg vagy a nem páncéldobozos résztvevõ hal bele vagy pedig azsem, ergo csökkentetted csak a lehetséges áldozatok számát 😊

[NST]Cifu
A vitális katonai rendszereket (tûzvezetõ rendszer, rádió(k)) általában kiszerelik az ilyen jármûvekbõl, és természetesen a fegyverzet is hatástalanítva van a legtöbb esetben. A repülõgépeknél a viccesebb dolog az, hogy civil is hozzájuthat így szuperszonikus katonai géphez - márpedig a civil légügyi törvények nem engedélyezik a szuperszonikus repülést.

Ami a Scorpion-t illeti, ha jól rémlik egy sárga festésû jármûrõl van szó nem? Annál mintha gumipogácsás lánctalp van fent a közút kímélése céljából. Hogy mennyire bölcs dolog kiengedni a közútra egy ilyen jármûvet... hát jó kérdés, egy közuti balesetnél meglehetõsen egyesélyes lenne a dolog pl.

[NST]Cifu
Ez nekem egy Springfield Socom 16-nak tünik. Tehát maga a fegyver létezik.

[NST]Cifu
Van három Kilo-ja, és korábban volt hír, hogy esetleg (a hír nem volt egyértelmû) VA-111 szuperkavitációs torpedót licencgyártását is elkezdik. A betontengót nem õk terveik, de az aknásítással már próbálkoztak ugye anno. Irán felügyeli gyakorlatilag az arab-öböl bejáratát, továbbá a sekély víz is kedvez az aknatelepítésnek.

De. Ott ha vizsgáztatsz egy jármûvet elég csak bemondani milyen gyártmányú, hengerürtartalom, etc és kapsz rá forgalmit. Ott nem kell vizsgáztatni a jármûveket semmire, ott minden roncs szaladgálhat az úton... <#shakehead>

A SOPMOD az mas. Amugy hasznaljak, mert a militaryphotos.net en lattam egy irakban szolgalo katonanal. Ez valami mas verzio ha egyaltalan letezik, csak nem talalok rola infot. Talan valami kezifegyveres konyvben lenne, de nekem nincs olyanom. 😞

Miért ne engedne? A fegyvereket gondoom hatástalanítják, utána meg már csak egy jármû. A saját birtokodon azt csinálsz vele amit akarsz. Közúton sztem amerikában sem közlekedhetsz lánctalpas jármûvel.

I.C.ram
Ma reggel volt a Spektrumon egy mûsor mindenféle hkgyûjtõ emberrõl. Nagyon durva! Amerikában nem egy embernek van kb 1-200 hkja, aminek a nagyrésze teljesen mûködõképes. Egyik csókának még sugárhajtású gépei is voltak. 😄 Nem is értem ,hogy ilyeneket hogy enged az amcsi jog 😄 Mi van, ha gondol egyet, és megindul hirtelen felindulásból? 😊 Egy másik angol cóskának, meg Scorpionja volt, és azzal ment angliából franciaországba, teljesen legálisan. Rendes forgalmija volt, magyarul akármelyik EU-s úton használhatná teljesen legálisan. 😊 Bár az 1l/1km-es fogyasztás elég gázos 😄

Én ezt találtam... de kitudja, hogy ez hivatalos SOPMOD változat vagy valaki otthon fabrikálta. De nekem úgy rémlik, hogy Vienam-ban használták a SEAL-ek a speckó változatát.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Cifu: (vagy valaki mas fegyverguru)
Letezik az M14 nek roviditett S.O.C. 16 verzioja? En gugliztam, de csak airsoftosat talaltam. A world.guns-on nem tesznek rola emlitest. Szoval letezik ez, vagy fantazia? link rola:
S.O.C. 16

Elore is koszi az infot.

Ami még érdekes lehet az a három Kilo tengó, ha azok is rendesen mûködnek és jó a személyzet, nem biztos hogy az amik odaengednék a hiperszuper védett repülõgép-hordozókat.
Tényleg, nem Irán tervezi azokat a víz alatti hiperkvartíziós torpedó indító bunkerféléket?

[NST]Cifu
Robotrepülõgépekkel szemben elég sebezhetõnek tünik nekem azért, egyedül az új Tor M-1-ekben lehet ilyen téren bízni. Iránnak nincs AWACS gépe.

Nem lesz olyan könnyû akkor bombázni, ha ezek kezelõszemélyzete kellõen képzett.

[NST]Cifu
S-200 (SA-5): 10db
V-75 (SA-2 / HQ-2J): 50db
3M9 KUB (SA-6): 50db?
Improved HAWK: 150db
HQ-7 / FM-80: 10db
Plusz ugye jönnek majd a Tor M-1-ek.

Továbbá Igla, Sztrela és Stinger vállról indítható légvédelmi rakéták.

És földi légvédelem terén mijük van?

Pluskast
Ebben egyet értek veled. Sosem lehet tudni mit hoz a holnap és a világtörténelemben láttunk már egy s más hasonló 180 fokos hatalomváltást. Másrészrõl én azt sem zárom ki, hogy Iránnak már van is atomfegyvere. Azért ma már nem annyira nehéz ezt elõállítani mint annó 45-ben. Egyébként meg gondolom tudjátok, hogy a jelenlegi iráni elnök igen tevékenyen részt vett a 72-es izraeli olimpikonok elrablásában. Szóval szerintem tõlle kitelik, hogy atomot dob izraelre...

Elkéne néhény Kamov is 😄
[NST]Cifu
Az adatok hozzávetõlegesek természetesen, a Globalsecurity.org-ról illetve a Jane's-tõl vannak, a hadrafoghatóság pedig részben becslés, részben megfigyelés (légi parádékon, hadgyakorlatokon hány gép van a levegõben, stb.).

Pluskast
Ismét köszi a kimerítõ infókat Cifu!<#eljen><#worship><#taps>