94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Zenty
    ehhez elöször a szemléleten kéne változtatni. A "gyalogos kis katonák" mindig is a legalálljan voltak a létrán. Soknak, és könnyen potólhatónak tartják ezt a szegmenst.
    De egyébként valóban nem olyan egyszerű még ideális könnyű páncélzatot készíteni.
  • degenerator
    több a semminél.
  • degenerator
    én is kb ennyire emlékszem, és ez bőven sok.
  • Sadist
    Igen, de az se olyan, hogy ott kering 24/7. Meg szerintem azzal se nagyon szúrod ki, hogy valaki épp ledob az út mellé egy IED-t.
  • degenerator
    hát végülis uavok vannak.
  • Punker
    szerinted van állandó áram ellátás?
  • Sadist
  • Animefox
    220v-ról közvetlenül, tudni illik sokat fogyaszt.
  • Punker
    plutónium pasztilla, mint bármelyik scifi-ben :D
    az egyéni páncélok is menjenek arról.....
  • Sadist
    Áramellátást hogy oldod meg, áruld már el :D
  • [NST]Cifu
    Nem túl gyorsan, ha jól rémlik 20-30 sec.
  • [NST]Cifu
    Amerikában az árakat két tételben nézik. Az egyik a program teljes ára elosztva a legyártott gépek példányszámával, így a költségben benne vannak a fejlesztési költségek. A másik pedig csak a gyártási költség per darab, a fejlesztési költség nélkül. A Northrop az 1990-es években már azt is felajánlotta, hogy ~700 millió dolláros áron gyárt újabb B-2-eseket, ha bizonyos szám feletti megrendelést kap.
  • Animefox
    Igen és lesz a kamerán célpont kereszt is, meg felirat hogy "ide lőjjél" nyilakkal. El is felejtettem hogy egy kamerát nem lehet csak úgy eldugni és túl nagy ahhoz hogy elférjen bárhol. lol

• Zenty
    Aki tart az embargóktól az nem fog amcsizni..
    meg egyébként is fölöslegesen drágák az amcsi cuccok, és nem feltétlen sokkal jobbak.

A t-90 egyébként ár értékék arányba nem rossz. Mondjuk reaktív páncélzat nélkül lóturó.
  • Animefox
    Nem csak viselkedtek, de mindent meg is kaptak! Tisztekkel ültek le egy asztalhoz, a szállásuk is kényelmesebb volt, anyagilag többet áldoztak rájuk mindig! Sima katonákat a vezetés mindig leszarta. MAi napig... Eszembe jut mindig az a jelenet mikor Iraqban mindenki elkezdte ásni a saját rókalyukát...
    m16-ost homokba dugod, mellényedet ráteszed és izzadva ásod a lyukad.. szaros kézi ásóval vacakolsz... úgy mint 60 éve vagy előtte.. Semmi se változik... fegyvered se nagyon jobb... aztán csak annyit látsz hogy a pilóták elhúznak fölötted és ha lent összefutsz velük akkor csak szemedbe köpnek és lenéznek...
    Egy hadsereg mindig fejlődik, a gyalogság sose fog...
  • Animefox
    Vicces hogy egy sima katona 2008-ban nem érezheti magát biztonságosabban mint a Napoleoni háborúkban... lol

Meg lol az is hogy a civíl szférában megtalálok olyan külyüket, amiket ha a zsebembe teszek akkor máris felfegyverzettebb vagyok technikailag mint egy US Marine... és akkor ezek meg itt el kezdenek nekem fikciózni...
  • Kurfürst
    Hát, ruszki tankok azért annyira nem tűnnek ki ezen a téren.. relatíve gyenguskák a hk motorok hozzá ami van nekik. Inkább a jó öreg ruszki módszer, van 10 000 hk, a fegyverzet megfelelő, anno a páncélvédettség sem volt rossz, és könnyebbel lévén a stratégiai mobilitásuk jobb (hidak jobban elbírják őket stb.). Aztán velük mély áttörést csinálni, mint a világháborúban, özönlenek át a kis zergling T-harckocsik a résen. :)
  • Animefox
    suttogás is eredményez hangszálrezgést csak nem hallani, a gép viszont felismeri. rosszul fejeztem ki magam, de akkor se halja meg őket senki se.
  • Sadist
    A bekamerázást hogy gondoltad? :D Bagdad főutcájára IP alapú kamerákat telepítenél, wifi kapcsolattal? :D Áramot meg kapna napelemről? Szerinted egy orvlövésznek meddig tartana kilőni őket? :D
  • degenerator
    a pilóták már a 2. vh előtt is elitként viselkedtek.
  • qtab986
    a felkelők megtanulták, hogy a "felpáncélzott" katonák ellen nagyszerű fegyver az RPG-7
    Ezek a "felpáncélzott" katonák pl. a HMMWV-k géppuskásai vagy másképp helyhez kötöttek mint őrtoronyban?
    Milyen gránátot használnak ellenük,HEAT;thermobaric vagy más?
  • Animefox
    Egyszerűen nem a kényelemre kéne hajazni!!! Ennyi... Tudjuk hogy vannak már brutál erős testpáncélok, de rpg-t nem fog kivédeni. Okés akkor nincs 0 emberveszteség. tölcsér aljas jármű létezik. Ha már évek óta örzök egy területet akkor nem ártana bekamerázni, legalább a fő útvonalakat. Vagy saját utat csinálni. Saját táprendszert. Főleg ha sok a puszta!!!
    De a legfőbb gáz pedig az hogy a második világháború után nagyon trendi lett kinyalni a pilóták seggét!!!!! Ez az igazság. Fél évszázada csak azzal vannak elfoglalva a mai napig.
    Gyalogság vagy az egyébb földi alakulat mit kapott 60 év alatt? Kérdem én?? Szar mechanikus fegyverek, kevlar mellény se jár minden katonának és az még nem is testpáncél. Szar sisak, szar ruha, izzadnak, nem látnak semmit, nem tudnak egymással kommunikálni normálisan és kellően, oda nyomnak nekik papír térképet amivel max a seggüket törlik ki és még cserébe a kordináta megadásakor a pilóták nekik szórnak ólmot. azok meg akik jól végezték a dolgukat hazarepülnek és beülnek egy fotelbe kakaóval mint akik jól végezték a dolgukat...
  • degenerator
    azt írtad, hogy a kommunikáció anélkül zajlik, hogy az embernek meg kéne szólalnia....
  • Thanatos
    nem semmi azért milyen élénk a fantáziád, csak a realitásal kár keverni :P
  • Animefox
    gégemikrofon a második világháború óta van, szerinted azóta nincs továbbfejlesztve??? Ember!!! Több mint 60 év!!!
  • Animefox
    Én már a 2005-ös Sony kézi kamerában is láttam már ilyen hagfunkciót, vagy a mosolykereső Sony fényképezőgép, nem nagy kunct.. Ma a modern mobiltechnológia korszakában semmin se csodálkozok. Tudjuk milyen pici tud lenni ez meg az, min csodálkoztok ha ezt beleteszik egy sisakba? Engem jobban aggaszt az a pár vezeték, ha elszakad vagy az ürge beleakad vele valamibe. Najó persze még nem kész verzió.. Dea fegyver is összevolt kötve a sisakkal meg.... minthaaa... lett volna valami a hátában is az ürgének... Ja meg külön volt orvosi sisak is, a medicnek külön e célra volt kialakítva a gépe... neki más célja volt. Végülis ahogy mondták, sok ember szerepét felveszik és a csapat tagjai jól kivannak képezve és nem valami 120 kilós tengerész tehenek akik a délutáni járőrözés után sírva rohannak a kantinba zabálni. MAi tengerészgyalogosok legnagyobb baja hogy túl sokat zabálnak és többe kerül az etetésük mint egyéb más hadtáp...
  • Sadist
    Most nézem a videót, elég durván lenullázta azt a gépet. Úgy tűnik tényleg a pilóta cseszett el valamit. Esetleg még szemből jöhetett egy jó nagy széllökés, ami a gép alá kaphatott?
  • degenerator
    ez már neked is gyanús lehetne.
  • degenerator
    milyen gyorsan frissülnek az adatok?
  • Sadist
    "Each B-2 bomber costs about $1.2 billion to build."

Akció van a teszkóban? Én utoljára még 2.2 milliárd $-ról hallottam.
  • Sadist
    Szartót? Szartengert nem tud?
    Amiről te beszélsz, az koncepció. Olyan, mint a Miki egér. Nem valódi.
    De a keresztes lovagos sztori is szép legenda.
  • [NST]Cifu
    Az US ARMY-nak van (volt) egy ilyen oldala, ahol CGI és valós színészekkel csináltak ilyen promo videókat, hogy képzelik el a gyalogsági harcot 2020-ban. Ott voltak hasonló dolgok, de nem találom az oldalt...
  • Animefox
    Nameg hogy a kommunikáció anélkül zajlik hogy valakinek meg kéne szólalnia. Namost akkor nem headset van és nemis gége mikrofon... hűűű.. akkor mi a szarral dumálnak egymással??? Nekem ez egy kicsit magas.... Gondolat átvitel! Najó ez sok... bizti valami speckó gége mikrofon...
  • Animefox
    Tudja a p*csöm, de amit én leírtam azt nem én találtam ki, én is csak pislogtam. Főleg mert hogy annyit tud a sisak hogy lehet ennyi mindenre egyszerre figyelni? Csak összezavar mindenkit. A program kitalálója azzal nyugtázott hogy katonákkal folyamatosan együtt működnek és személyre szabnak mindent. Lehet XP-vel megy :D ilyen menürendszert mutattak és az egér helyett a pupilla mászkált az opcióban. Hang azonosító is tetszett nekem, vicces hogy külön külön beprogramozzák a jármű hangját a gépbe?? Ja meg hogy extra speciális füles van a sisakban. Kis stúdió, mondja az ürge hogy madár hang és egyébb szélhang levan halkítva, és csak a lépteket és lövést meg fontos hangokat felnagyít és bemér.
  • [NST]Cifu
    Per pillanat legalább 11 ország dolgozik úgymond "digitális katona" programon (USA, Anglia, Németország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Svédország, Oroszország, Japán, Kína, Dél-Korea). Ha az alant leírhatóak megvalósíthatóak reálisan, akkor kétlem, hogy nem valósították már meg. Márpedig én nem tudok olyanról, hogy ilyen szintű dolgokra képes lenne bármelyik ország programja. Ha pedig valaki a piacon kínálna egy ilyen kész csomagot, akkor mi a fenéért fejlesszenek sajátot komoly pénzért, és sok idő rááldozásával?
  • Animefox
    Persze az a bizonyos hadi bemutató kamu volt és az ipse mosolygós arca valójában kínnal teli volt. Lazán ugrándozott, de biztos csak bolha ment a valagába. Ezt csak egy szaros cég műveli kikkel bizonyára nem lehet milliárdokat közösen lenyúlni, szal nem kötnek velük üzletet és soha se fox róluk hallani többet.
    "Jajj szörnyű páncélos lovag aki ha egyszer leesik a lóról, soha nem kell fel mert olyan nehéz..." Viccesen kuncogva nézem mindig újra azt a felvételt mikor egy faszi cigánykereket vet és szartót dob egy olyan páncélban amiből "alig lát ki" ;)
  • [NST]Cifu
    de most nem ez a lényeg, hanem hogy egy olyan intelligens sisak volt mindenkin hogy benne kijelzőn látták hogy ki-ki merre van és merre jár.

Ez nem sisak, hanem csak egy szem elé lecsapható kijelző, a Land Warrior csomag része. GPS alapúan követi a katonákat, és a baráti egységeket kékkel jelöli a térképen. A katonák legnagyobb baja per pillanat az LW-vel a tömege. Nem hiányzik az a cirka 6-7kg plusz, mert ehhez képest túl kevés extra segítséget nyújt...

A sisak érzékelte hogy más típusu fegyverrel lőnek hol és mikor és hányan. Melyik irányból és merre felé érdemes menni. A gép automatikusan felvet tippeket és stratégiát kidolgoz...

Ilyen nem létezik.

Amit leírtál, az mindenestre Sci-Fi, nem realitás. Talán pár évtized múlva...
  • Animefox
    Igen, akkoriban drága mulatság volt a hadászat és mindig kitüntek azok akiken "más" páncél volt :D Aztán a mester a sírba vitte, vagy inkább sírba küldték a páncél elkészülte után :D Nehogy másnak is ilyen jó fegyverzete legyen!!! Akkoriban nagyon furcsa dolgok előfordultak bizony. Gondold el hogy ezt nemesek és kiskirályok tették. Akkor elképzelheted hogy 1-1 keresztes lovagnak mi lehetett a birtokában akik még gazdagabbak voltak a királyoknál is. Főleg olyan lovagokról beszélünk akik máig rejtélyesek és titkosak. Akiknek leszármazottjai a mai napig a világ leggazdagabb emberei!!! a'la Szabad kőművesek.... és még folytathatom....
  • degenerator
    nem lehet, hogy mesekönyv volt?
  • Animefox
    Az az igazság hogy a nagymamám mindig azzal büntetett és terrorizált engem hogy órákra bezárt kulccsal a könyvtárába. Pedig nem érdemeltem meg mert olyan rossz kölyök azért nem voltam. Meg sokszor menekültem és bújócskáztam. Olvasni nem tudtam, de már a képeket nézegettem. Utána megtanultam olvasni is és... hát.... sokat olvastam. Emiatt már teljesen kihagy a memóriám és képtelen vagyok számokat és neveket megjegyezni. Story történet, kb ilyenek maradnak meg bennem. Szal ezt könyvből meséltem el, ami megmaradt a fejemben.