Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Mit tud?

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

I.C.ram
Egyébként, ha valaki kedvet érez egy kis katonsádihoz, a használtautó.hu-n van egy Steyr Pinzgauer 800ezerért. Elég jó állapotban van. Gondolom ez is egyike a Svájcban leselejtezetteknek.

Apám egy Steyr Haflinger-rel (kisebb változata) járta be Ecuadort, azóta az egyik kedvenc autója 😊
I.C.ram
Jól néz ki szerintem!
[NST]Cifu
Mintha kiskorúbézoltán linkelt volna be egy képet egy éve kb. amelyen vagy tucatnyi GAZ-39371 volt látható csecsenföldön (?). Szóval szerintem ha csak kis szériába is, de már sorozatban készül.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

schrank
valahol már hadrendben vannak ezek a GAZ vodnikok vagy csak tervezõ asztalon mek prototípusok formájában létezik <#miaz>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

😄DD

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Ha konkurens gép nyerte volna a tendert, akkor nem lenne ilyen probléma. Ha jól emlékszem, a beömlõnyílás elhelyezkedése miatt a Monika nevet kapta (persze nem hivatalosan). <#eplus2>

[NST]Cifu
Kigördült a szerelõcsarnokból az elsõ (elõ)széria F-35A. A gép várhatóan még az idén levegõbe fog emelkedni. Érdekes amúgy, hogy még mindig nincs fantázianeve a típusnak, miközben a korábbi gépeknek már prototípus fázisban is volt (YF-22 Raptor, YF-23 Black Widow II.).

[NST]Cifu
Nesze neked békés, tárgyalásos alapú megoldás...

Irán felfüggeszti az EU-t képviselõ államokkal, Nagy-Britanniával, Németországgal és Franciaországgal folytatott tárgyalásait és ezentúl csak egyes országokkal folytat megbeszéléseket - jelentette be kedden az iráni külügyminiszter. Válaszul Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter kijelentette: nem zárható ki, hogy Németország hozzájáruljon az Irán elleni gazdasági szankciók bevezetéséhez.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20060221iran.html

Az idézõjeleket kihagytam 😊 Nekem semmi közöm az egészhez, csak a jetfly-on olvastam a hírt, gondoltam érdekelhet pár embert.
Jelen állapotában nem túl nagy eresztés az oldal, de még akár valami jó is kisülhet belõle.

Bucser
Ahogy nézem ugyanazon alapokra épül mint jetfly lapja Nem-e közös szerkesztés😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Használj valami rendes böngészõt 😊

ez az állandoan felugró popup katasztrófális, ki is kapcsoltam a lapot 2 kattintás után.

I.C.ram
Igazán kitalálhattatok volna valami frappánsabb nevet 😞 Dizájn sem valami jó szerintem (nem illik a koncepcióhoz ez a sok lágy szin), bár ez csak magnyvélemény.
Örömmel jelenthetjük, hogy útjára indult Magyarország legújabb, online összhaderõnemi haditechnikai lapja, a Háború Mûvészete! A repülõs berkekben már nagy ismertségnek és elismerésnek örvendõ JETfly Internetes Magazin társlapjaként mûködõ új website naponta frissülõ hírekkel, valamint a különbözõ fegyvernemekhez kapcsolódó technikai, történelmi cikkekkel várja látogatóit. Tüzérség, harckocsik, hadihajók és speciális alakulatok fegyverzete, mind-mind terítékre kerül. Hatalmas videó és képanyag, valamint a vadonatúj Életképek rovat színesíti ezt a tartalmas weboldalt, melyen már az induláskor is több száz cikk található.

www.haborumuveszete.hu

schrank
ezzel a nagy fekete golyóval az orrán hasonlít a plútóra <#idiota>

JohnnySmith
Egyszerû a megoldás pimpelik a helikoffert ! 😊))

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

schrank
ezeket ismerem látásból <#miaz>

I.C.ram
Hagyd, õ nem ismeri az ilyen szarokat névrõl, csak am ia DCben van 😛
Én minden nap kocsival járok dolgozni. A katonai változatot kérem. <#vigyor1>

Ez GAZ , nem UAZ ...

schrank
itt most nem a tetszésrõl van szó hanem hogy nehéz kilátni belõle különben ha már UAZ akkor legalább valami trendit tegyél be <#papakacsint>

[NST]Cifu
Ez az UAZ jobban tetszik?

schrank
de ennek a bulldózernek olyan magas a motorházteteje hogy az már többet árt mint használ

I.C.ram
Hummernek sem sokkal nagyobb a szélvédõje. Egy civil változatot nyilván módosításokkal hoznak ki.
schrank
ahogy én elnézem a sofõr szerintem nem sok mindent lát ugyhogy ezzel civil életbe közlekedni tuti roncsderbi <#confused>

I.C.ram
mondjuk a neve igencsak idétlen.
I.C.ram
Ez jól néz ki! Kiváncsi vagyok, mikor jön a civil változat 😄
[NST]Cifu
A Svájci MOWAG cég sem akar lemaradni a jelenleg "slágerré" vált páncélzott katonai terepjáró piacról, így csináltak egy saját változatot, az Eagle IV.-et:

I.C.ram
és? zsidók úgy is szarrá lövik az elsõ héten arra hivatkozva, hogy veszélyt jelent rájuk 😛
Hmmm, fegyvereket adnak a Hamasz-nak...

[NST]Cifu
Fegyverbeszerzési rövidhírek:

-A máricusban Moszkvába látogató Hamasz-küldöttség a hírek szerint megállapodást ír alá 2db Mi-17-es helikopter és mintegy 50db páncélzott szállítójármû megvételérõl. A dolog szépsége az, hogy közben az USA bejelentette, hogy nem folyósítja a Palesztin államnak a korábban, még a választások elött megígért támogatást.

-Japán érdeklõdik az F-22A Raptor megvételérõl, a Lockheed pedig beindította a lobbygépezetét, hogy ismét asztalra kerüljön egy export-Raptor változat. Korábban felmerült már ennek a lehetõsége, a bizonyos szintig "lebutított" gép Ausztrália számára lett felajánlva, de õk nem kértek, nem kis mértékben köszönhetõen a mintegy 100-110 millió dollárra várható gépenkénti vételár miatt. Azt már régóta lehetett tudni, hogy a Lockheed igyekszik export útján pótolni az USAF megkurtított Raptor beszerzéseit, de komoly problémát jelent ebben egyfelõl az, hogy csak a Pentagon által legmegbízhatóbbnak tartott országok (Anglia, Kanada, Ausztrália és Japán) "tehetik" rá a kezüket a legmodernebb amerikai vadászgépre. A második problémájuk viszont az, hogy ezen országok többségének esze ágában sincs a méregdrága gépekbõl rendelni. Japán jelzése arra, hogy esetleg a jövõ évtizedben kivonásra kerülõ F-4 Phatomokat F-22 Raptorok váltsák le, kétségkívûl az utolsó szalmaszál, amibe a Lockheed kapaszkodhat.

Crokin
Hali. Szerintem ismeritek az oldalt, de ha mégsem: 2. világháborús színes fotók és videók.

Repatarurgyán

Fenrir
Itt egyértelmûen szemüveget írtak. De a vizuális észlelés(amit a pilóta a saját szemével lát) meg ugyebár nem sokat jelent ilyen esetben.

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Az éjjellátó szemüveg nyugaton is általánosan használt, elõnye hogy egyszerû, és "csak" azt kell a használatához megoldani, hogy a mûszerfal kijelzõi és fényei csökkentett fényerõre állíthatóak legyenek, hogy ne vakítsák el a pilótákat. Az AH-64 és az A129 (és talán a Tiger/Tigre) esetén van csak külön éjjellátó "szem" az IHADSS sisaknak hála. Mondjuk nem tudjuk, hogy pontosan milyen éjjellátó megoldást is alkalmaznak az oroszok, elvileg a Mi-28 orrában is ott van a független TV/Éjjellátó elektronoptikai érzékelõ, tehát lehetõség van arra, hogy sisakkijelzõt használjanak (a sisakcélzó meg ugye nem újdonság arrafelé).

[NST]Cifu
Nem tudom mi a színezett üveg lényege,talán a csillogás csökkentése lehetne?

Mi-28A sötétített üvegekkel

MÁÁÁÁZLI 😛PP

Ilyen távról EZZEL a fegyverrel a szerencsének már elég komoly szerepe van <#nezze>

Fenrir
"The crew are equipped with night-vision goggles."

Igazi orosz módszer, kapnak egy sima éjjellátót 😄

Mint annó a malév 154-eseire feltettek egy hordozható, kézi gps vevõt és kirakták az ablakba az antennát LOL.

Hmm , akkor a technológiai elmélet kilõve . <#fejvakaras>

Még egy lehetõség - bár kétlem - ha az üveg a gyártási technológia miatt lesz ilyen , nem célzatosan .

Fenrir
MI-28N NIGHT HAVOC

The Night Havoc helicopter retains most of the structural design of the Mi-28. The main difference is the installation of an integrated electronic combat system. Other modifications include: new main gearbox for transmitting higher power to the rotor; new high-efficiency blades with swept-shaped tips; and an engine fuel injection control system.

The main sensors of the integrated electronic combat system are the microwave radar antenna, mounted above the rotor head, and a forward-looking infrared (FLIR) system. The system displays the helicopter location on a moving map indicator, and flight, systems and target information on liquid crystal displays. The crew are equipped with night-vision goggles.

Fenrir
"THE NIGHT capable version of the Mi-28 Havoc, the Mi-28N (Nochnoy/Night) is scheduled to start series production soon at the Rostvertol manufacturing plant of the Mil OKB in Rostov-on-Don.

Itt is színezett a szélvédõje.

Itt meg nem.

Egyetértünk . De akkor miért színezett az üvege a kabinnak (mert minha az lenne) ? Egy kicsit emlékeztet a nyugati "fél-lopakodó" upgrade-ekre ahol aranyozott(?) kabintetõket alkalmaztak , de esetünkben ugye ez nem az , akkor viszont mi ? Ezért gondoltam , hogy az optikai eszközökhöz hasonlóan egy színszûrõ szerûség ami alacsony megvilágítási szint esetén segíti a látást , de ugye ez csak ilyenkor jó , nappal nem .

Fenrir
És mi a helyzet a Mi-35-ös szériával? Egyáltalán használják õket?

[NST]Cifu
Kétlem, bár a gyártó a fantáziadús "Északai Vadász" nevet akasztotta rá. Elvileg a Mi-24PN gépeket váltják, tehát valóban a kifejezetten északai feladatkörbe szánják (amúgy közben kiderült, hogy az orosz hadsereg 2012-ig 300 ilyen Mi-28N gépet akar, de egyelõre 50-re van megrendelés). Viszont ugyanakkor mennyi értelme van egy külön "északai" és egy külön "nappali" típust hadrendben tartani? A nyugati harci helikoptereknél alapvetõ az a képesség, hogy északai is képesek legyenek biztonságosan repülni kis magasságban, felderíteni és megsemmisíteni a célpontokat. Erre nem volt képes sem a Ka-50, sem a Mi-28 egészen az úgy 1998-2000-ig (akkor is még külsõ konténerre volt szükségük, ami az egyik külsõ pillont lefoglalta).

Nekem kifejezetten ez tetszik:

Afféle karikafújás szivarral? =D

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Persze! Csak vicceltem! 😉

Mondjuk egy M16-al sem lenne kisebb teljesítmény, de a hosszabb csõ az hosszabb csõ!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ennyit is ér? =DD
Bocs, nem lehetett kihagyni! Amúgy én is csak másodikra vágtam le, hogy elõbb lõtte le a társát. Bár mentségemre legyen szólva, nekem semmilyen nyelvvizsgám sincs 😉.