Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
1 vh-ban nem volt még miniszter.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Az érdekelne, mikor a haditengerészeti minisztert lemondás után kivezénylik a frontra, mert nem jellemzõ dolog. Tény, hogy Gallopolli Churchill hibájaként lett elkönyvelve, de nem hiszem, hogy késõbb cserébe a frontra küldték volna érte. Aki tud valamit errõl az esetrõl, az írja meg legyen szíves!
joebacsi
hbd cifunak

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

I.C.ram
Akkor a hollandok kezében sûlt be 😛
Punker
szerintem is szolgált ott is.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nem akarok hülyeséget mondani de mintha a Dardanellák elleni sikertelen akció után egy ideig a fronton szolgált az I.vh-ban.A történelmet mindig útáltam és gyenge voltam belõle de a jó sztorikra kíváncsi vagyok.

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

Búr háborúban nyomult õ.

ezt kifejtenéd bõvebben is?
thx!😊

I.C.ram
Besûlt az õt támadó porosz kezében? 😄
schrank
azt elhiszem ekkora bunkó fatussal le is lehet ütni egy lovat <#miaz>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Azért kedvelte, mert egy ilyen mauser pisztoly megmentette egyszer az életét egy lovasrohamnál.
Punker
jaja összekevertem.

schrank
váltámasz és egyben pisztolytáska legalábbis az a másfél kilós acél zsanér arról árulkodik <#hehe>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

I.C.ram
Ja és az a nagy fa tuskó, a felszerelhetõ váltámasz.
I.C.ram
Túlélõ készlet:

Kínai változat, amit elõszeretettel használtak a Kínai nacionalisták a japán megszállók ellen.

Karabély változat:

Egyébként W. Churchillnek is nagy kedvence volt a fegyver, akárcsak a "Tommy Gun".
I.C.ram
I.C.ram
méghozzá c96
I.C.ram
Nem Walter, hanem Mauser.
Nem kell bocsánatot kérni, mikor megláttam, akkor azt hittem, hogy elgondolkoznak rajta, milyen is ez a fegyver, erre tényleg az alapot kezdték el keresni

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Sadist
Akkor utólag is bocsánat, gondoltam mindenki röhög egyet, hogy milyen baromságokat raknak az amcsi filmekbe 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Pedig ez kb. olyan volt, mint húst dobni a harci kutyák közé, nem tom jobban megfogalmazni a hasonlatot:-)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Sadist
Öhm, humoros aranyosból, gondoltam poénszinten bedobom ide, de nem gondoltam, hogy ekkora flém lesz belõle 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Meg kéne nézni hozza a filmet, viszont a 3,1-es imdb.com értékelés alapján nem merem 😊

Javaslok vmit, ha még érdekel vkit ez a fegyver. Ahelyett, hogy azt keresnénk mi lehet a kellék alapja, inkább próbáljuk meg kitalálni, mit tudhat a kellék maga, illetve mi lehet.

Szerinted a gáz/riasztófegyverek kilõnek lövedéket? Csak közlöm, hogy nem. Attól még kilövik. A piropatront meg lehet nevezni vaktölténynek (de nem vaklõszernek!) és mindjárt randben is van a dolog.

Igen.lehet jobb lenne törölni mindent #16207-tõl azzal együtt.

Ez csak egy példa.
Ami a képen látható annak a becsületes neve Yunker-3.Aki azt állítaná,hogy AK-74M az nem mond igazat.Ha ezzel valaki az ablakunkra lõne kinéznék mi az.Egy madár kopog a csõrével?Ha AK-74M-el lõne valaki az ablakunkra akkor nem néznék ki az ablakon.Van-e jelentõsége hogy a dolgokat a nevén nevezzük?Döntse el mindenki maga.Én már megtettem.

[NST]Cifu
Akartamvolt javasolni, hogy a másik sértegetést légyszives hagyjátok abba.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Megtenné?

Bucser
Erre inkább nem írok semmit mert valszeg Cifu moderálna....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Nem tudom, hogy közvetlenül a HK ad-e el MP5-öst, de szerintem minden bizonyal. Legalábbis a Gunsamerica.org-on simán lehet Class 3 engedélyel MP5-öst (akár hangtompítós változatot is) vásárolni.

Szerk.: bár ahogy az árakat elnézem, lehet, hogy tényleg nem lehet eredeti MP5-öst vásárolni, mivel igencsak horror árakon mérik a valóban HK gyártmányokat...

Látod milyen a fantázia.Egy képet láttál és már azt írod "piropatronokat kilõvõ szar".Hát mikor lõtt ez ki piropatronokat?Láttad?<#nevetes1>

Amit kilõnek az lövedék.A piropatron az lövedék?<#nyes><#taps>

Ja vannak ilyen országok de én valahol (talán a Zsarumagazinban)olvastam,a HK csak kormányoknak adja el.

Bár nem értek a fegyverekhez, de szerintem ezt a fegyvert egy régebbi fantáziafegyver alapján csinálták, amit egy még régebbi alapján, és vhol 6-7 ilyen lépéssel ezen fegyver elõtt volt egy igazi is.
Egyébként honnan is van a kép?

Bucser
"minden eszköz fegyver amely emberi élet kioltására felhasználható és arra alkalmas"

Mert Hülye azért nem vagyok...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Te meg ugye nem tudod, hogy mirõl van szó???

Szinte biztos hogy nem a HK32 (elõször én is annak néztem), de ahhoz túl ritka fegyver és látszik, hogy a tárfészek elejét szétbarmolták, hogy a jóval nagyobb tár beleférjen és alapból jóval kisebb inkább 9mm-es. Sokkal inkább valami kellék MP5 szétbarmolva.

Te ugye nem tudod mit jelent a fegyver.

[NST]Cifu
Pardon, de bizonyos országokban (illetve az USA egyes államaiban) civilek számára is hozzáférhetõek a sorozatlövõ fegyverek, így a HK MP5 is.

Bucser
Szerintem csak szimplán hülye....

Az OICW-nek semmi köze a képen látható fegyverhez.. ez egy több fegyverbõl összeheggesztett piropatronokat kilõvõ szar. Semmi más.. egy halom gumi vagy vas vagy ki tudja mi... KITALÁCIÓ NEM LÉTEZIK!!!!!!

Az OICW felejtõs téma.Nem gyártják.Nem veszik.Senki sem tartja rendszerben.Amíg ez megváltozik addig egy egyetemet biztos el lehet végezni.

[NST]Cifu
A fegyver egyértelmûen az OICW XM29-re hajaz, a gépkarabély része talán HK32K, a felsõ "fegyver" pedig szvsz csak kamu (a hüvelykivetõ nyílás jóval a tár elött látható).

HK32K

Punker
te kicsit nehéz felfogású vagy nem? elég egyértelmû hogy az ott egy kamucsúzli szal minek csinálod itt a fesztivált?

Az a valami egy MP5-ös?Ne már hülyességrõl szóljon a topic.Az a valami a képen lehet gumi.Abból is csinálnak fegyvernek látszó tárgyat a filmesek.
Mellesleg MP5-öst csak kormányszervek birtokolnak.A HK csak kormányoknak el olyat.

Amennyire én tudom, az OICW "hagyományos" fegyver része egy módosított G36K. (A módosítás lényege, hogy M16-os tárat tud fogadni)

A HECKLER & KOCH GmbH készített egy OICW-t (Objective Individual Combat Weapon) de annak a megjelölésében nincs G36.A megnevezése XM29.Annak nem is része a G36.Azt hiszem az XM8-al van közelebbi rokonságban.Már csak azért is mert az OICW egy amerikai program és az XM8 is az amerikaiaknak készült.Szintén a HECKLER & KOCH GmbH terméke.

Punker
na ja 😊

Bucser
Tudom de ebben a fromában soha nem létezett mint valódi fegyver csakis mint "kellék"😊

Csak ez volt az egyetlen triviális példa ami az eszembe jutott...

Punker
ennek elsõ vh-s walter volt az alapja 😊