Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
"arra céloztam hogy még a legmodernebb tervek is "csõrös" kivitelek"

Ez már beteges, amit mûvelsz.
schrank
ne keverjél mert én azt mondtam hogy az uaz hasonlít a plincgauerre és nem mondtam hogy csak "csõrös" lehet az mert a vodnik is egy teljes értékû hmmwv sõt a képeket elnézve ez a leguniverzálisabb szerintem

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Punker
nekem meg jogom megunni és a közösség védelmében cselekedni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bucser
Bár mindenkinek joga van hülyét csinálni magából😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Én egy szót nem szóltam😊 csak javasoltam és mivel szabad fórum azt is lehet nem?😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Punker
joga van hozzá szólni a fórumhoz, sajna el kell viselni az ilyeneket.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bucser
Azért ha hülyeségeket beszélsz legalább ne reklámozd....

I.C.ram
Az a vicc, hogy szerinted külsõre kell besorolni a jármûveket. Ilyen alapon a mai vadászgépek, sem vadászgépek, mert baromira nem hasonlítanak a legelsõkre...
schrank
azért a dobozos UAZ az állítólag pincgauer koppintás legalábbis dizájnra aztán hogy egy rakás szar az már más tészta <#hehe>

I.C.ram
UAZnak koránt sem votl akkora szerepköre, mint a Hummernek és a Pinzgauernek.
I.C.ram
Najó ez már durva!

Nem rohadtul mindegy, hogy hogy néz ki kívülrõl a jármû???
schrank
ennyi erõvel a régi uaz-ok is hmmwv-k <#papakacsint>

I.C.ram
Najó kicsit durva voltam, de nem értem ,hogy mit nem értesz, és miért nem akarsz hinni a szemednek.
schrank
egyezzünk ki abban hogy a pincgauer egy terepjáró esetleg terepes kisteher az GAZ VODNIK meg a hummer meg hmmwv <#ravasz1>
arra céloztam hogy még a legmodernebb tervek is "csõrös" kivitelek <#nezze>

I.C.ram
A videókat, amiket linkeltem, megnézted? Abból egyértelmûen kiderül, hogy ezt a jármûvet gyakorlatilag mindenre használják. Felderítésre, logisztikára, csapatszállításra, levegõbõl bevetésre, nehéz terepen, stb stb. Pontosan ugyanaz a szerepköre mint a Hummveenek. Erre is lehet pakolni géppuskát, ebbõl is létezik páncélozott verzió, ambulancia, stb.
I.C.ram
Idézet egy amcsi oldalról:

"The Pinzgauer is by design a typical multi-purpose vehicle. It will replace a number of out-of-date army vehicles."
I.C.ram
I.C.ram
"érdekes ezek közül egyik sem hasonlít a pincgauerre"

Najó menj vissza BFezni. Te most komolyan külsõre akarod meghatározni, hogy melyik a "többcélú terepjáró" és melyik nem??? Hihetetlen.
I.C.ram
Ehhh... nem véletlenül írtam, hogy a 4 ajtós. De még a platós sem 10 személyes.
schrank
azért ne keverjük a szezont a fazonnal mert humvee-ból is van platós és a 4 ajtós is úgy négy személyes hogy el lehet benne tévedni <#ravasz1>
érdekes ezek közül egyik sem hasonlít a pincgauerre<#ravasz1>

Te nem vagy trendi.Ma minden trendi lehet.

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

I.C.ram
Anglia sorra cseréli le a Defendereket a Pinzgauerre, mert jóval igénytelenebb jármûvek, és jobbak is. Pedig a Land Rover a saját gyerek. Bár már azthiszem, hogy a Pinzgauer gyártási jogát is megvették az angolok.

Van belõlük Indiában is, Dél-Amerikában, USA-ban, Kanadában. Elég elterjedt típus. Arról nem is beszélve, hogy a Svájci hadseregnél szinte csak ilyeneket használnak. Most cserélték le õk is az újabb VW motorosokra. Ezért most baromi sokat lehet találni megvételre. Használtautó.hu-n is van egy ilyen ex-svájci 800ezerért, ami azért nem rossz ár szerintem egy ilyen jármûért.

Van a Pinzgauernek egy kevésbé ismert verziója a jóval kisebb (mindössze 800-900 kgos) Haflinger, amit szintén a hadsereg használ.
I.C.ram
Ez a hivatalos alneve: High Mobility All-Terrain Vehicle azaz HMATV. Nem összekeverendõ az ATV-vel, ami fõleg Quadokat jelöli. Most nem értem mi a problémád igazából.

Ugyanarra tervezték mint a Hummert. Csak sokkal jobb lett, és olcsóbb. Jóval nagyobb a raktere, és 1 tonnányi csomagot be is pakolhatsz neki. Míg a Hummerben (a 4 ajtósban) pl csak 4 max5 ember utazhat, addig a Pinzgauerben 10 is lazán elfér.

Motorja ugyan kisebb. VW Turbodiesel van benne. Amivel a végsebessége 120 körül lehet. A Hummer 80-90jéhez hasonlítva. Mindkét autó kb 2 tonnás.

A hummer egy kicsit "macsósabb" ennyiben jobb a hummer. 😊
pedig inkább arra használnák, mint háborúzásra, lehet szebb lenne a világ <#beka2>

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

[NST]Cifu
Okés, hogy minden harci eszköznek valahol "coolnak" is kell lennie, de szvsz elsõ sorban arra kell alkalmas lennie, amire használni fogják. Márpedig a felhasználói többsége nem a csajozós autónak akarják használni. 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Nehéz sokszor a különféle elvárások alapján készült jármûveket összehasonlítani. A BRDM alapvetõen felderítõjármû, illetve van páncélvadász változata irányított rakétafegyverzettel. A HMMWV illetve a Pinzgauer nem azonos kategória, a HMMWV és a Pinzgauer is elsõ sorban személy- és teherszállításra szolgál.

BRDM-2

A BRDM micsoda?Nem valami könnyûpáncélos?

Hát ez a Pinzgauer biztos jó kis kocsi lehet, de egy randira azért nem mennék el vele 😊) Akkor inkább már egy Landrover.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

schrank
most a pincgauer egy hmmwv vagy csak szimla terepes teherautó mert nem nagyon találok képeket ahol eleget tenne a "Nagy mobilitású sokcélú kerekes jármû" sok célú követelményének vagy csak azért van ez így mert ez a kategória csak az usa-ban van pedig elméletileg a BRDM-ek is ezek voltak nagy is sokcélú is meg kerekes is volt és még a vizet is szerette de akkor mi tölti be az európai haderõknél ezt a szegmenst <#fejvakaras>

I.C.ram
Tudtommal ez a megerõsített váltoat:

[NST]Cifu
Terepjáró képesség terén a Steyr az ász, pont. Kezdve a méretekkel (keskenyebb, kisebb a tengelytáv, stb.), át a futómûvön minden téren. A motorja összeségében jobb és fõleg kisebb étvágyú.
A HMMWV mellett szól, hogy annak az alváza úgy van kialakítva, hogy jobban ellenálljon egy aknára futásnak, míg a Steyr e téren nem rendelkezik alapból felészítéssel (de úgy tudom van speciális páncélzott változata is).
Ugyanakkor a Steyr alapára kb. fele a HMMWV-nek, és van belõle külön háromtengelyes teherszállító/vontató változat.

Oldal a jelenlegi Pinzgauer-rõl.

Amikor anno az MH mérnökei megvizsgálták a lehetséges terepjáró-aspiránsokat, összességében a Pinzgauer-t hozták ki gyõztesnek. Aztán persze mégis a G-Wagen lett a választott, mert azt kínálták nekünk csomagban...

schrank
nnna jó elég diplomatikusan kikerülted a választ akkor inkább azt kérdezem hogy anno amikor kiírták a pályázatot kik voltak a vesztesek (attól függetlenül hogy esetleg jobbak voltak mint a hummer)

Ha az aktuális hírekre vagyok kiváncsi, akkor internet.

Nesze semmi fogd meg jól.

I.C.ram
I.C.ram
Itt van egy elég meggyõzõ videó a Pinzrõl 😊

http://www.buypinzgauer.com/images/Videos/PinzgauerVideo2.wmv
I.C.ram
Defendert pl mindenben veri, akkor képzelheted, hogy elég jó kis gép 😊

Itt egy oldal a Pinzgauer és a Defender összehasonlításával.

http://www.bagstraining.co.uk/Pinzcomp.html
I.C.ram
Gyakorlatilag ugyanazokat tudja mint a hummer, sõt valamiben jobb is viszont míg egy hummer árából 3-4db pinzgauert lehet venni tudtomal. Olcsóbb fenntartani is. Világ legjobb terepjáró 4kerékhajtása van benne, amit a Steyr a Mercedes-szel együtt fejlesztett ki.
schrank
engem érdekel ez a Steyr Pinzgauer vs HMMWV vita ezért szeretném ha valaki alátámasztaná valami linkkel vagy mûszaki rajzzal hogy miért is jobb a Steyr Pinzgauer <#ravasz1>

I.C.ram
Napilap eleve faszság szerintem. Ha az aktuális hírekre vagyok kiváncsi, akkor internet. Ha meg cikkeket akarok olvasni, akkor havi vagy hetilap.
Punker
jogos de más nincs

I.C.ram
A mióta napilap? 😄 HETI Világgazdaság 😊
Egyetértek, de énnéha Aranysast is olvasok.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Punker
szerintem csak a HVG-t érdemes

Milyen napilapot lehet olvasni?

Nekem nincs meg eredetiben.Nem nagy dolog vagy kis dolog ha valakinek eredetiben megvan.Nem értek angolul.Szinkronizált filmeket nézek ezért abból tudok kiindulni.

Bucser
már többször be lett téve idézetként

"Ne olvassál Indexet mert lelkisérült leszel"

Azaz sok baromság egyhelyen na ez az index.. pláne ha bármilyen technikai jellegû dolgot vesznek a kezükbe...

Bucser
Nekem is megvan eredetiben ez nem tudom miért olyan nagy dolog... Az meg köztudott, hogy néha sikerül igencsak ökör szinkronokat kitalálni vagy a feliratozók sincsennek a helyzet magaslatán..

Te egy ÁSZ vagy!!!<#puszis>Vágod a témát.És eredetiben láttad a filmet?Nemzetvédelmi Egyetemre jársz?Vagy kanadában repülõs suliba?

<#worship>
Egyszer az egyik netes újságot én is kiigazítottam (azt hiszem az indexet).Nem tudom foglalkoztak vele esetleg lesöpörték.Volt egy olyan része ahol röviden ismertették a cikkekben szereplõ fegyvereket (repülõgépek;rakéták;stb amik nevei egyben linkek amikrõl a cikkbõl az adatbázisukra lehet ugrani).Valami olyat írtak,hogy az SVD a Kalasnyikovból lett kifejlesztve/rokonok vagy valami ilyesmi.Ha valaki megtalálja az újságban azt az oldal ami ezzel foglalkozik az legyen szíves elárúlni mert kíváncsi vagyok megvan-e még mert én nem találom.Na a lényeg az,hogy a Kalasnyikovból egy távcsöves puska lett fejlesztve de az nem a USSR-ben vagy Oroszországban hanem Yugoszláviában és annak a fegyvernek a neve Zastava M76.