94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Molnibalage
    ÖNMAGÁBAN egyik sem hozza meg a kívánt hatást. A terroristák ellen katonák specális erők + légierő párosítás nagyon is nyerű húzás.
  • horthy
    A terroristák ellen katonák ( specális erők ) , meg nagyon jo titkosszolgálat ,( felderitők )ügynökök kellenek ! Esetleg segédeszköznek nehézfegyverek ( légierő stb ) , de alapvetően ezek játszák a legkissebb szerepet !
  • bgabor
    Jaja. Már látom is amint a helyi feketepiacon sétálgató terroristát ballisztikus rakétákkal támadják. Nem térhetnénk vissza a valóság talajára?
  • horthy
    Szerintem LGM-118A Peacekeeper ICBM rakéták volnának a leghatékonyabb fegyverek a terroristák ellen mert azokkal nagy távolságbol , megfelelő robbanoerővel még egy kis szorás mellet is ki lehet öket füstölni ! Még ha nem is a legolcsobb fegyver ! Bár még nem láttam a spektrumon reklámozni a terrorizmus elleni harcban az atommeghajtásu katonai tengeralatjároval szemben ,de ha csak Bush uron mulna szerintem ezt is kiprobálná !
  • degenerator
    az angolok argentinában milan rakétákat használtak a géppuskafészkek ellen. drága volt, de hatásos.
  • MuldR
    Aztan meg majd ugy jarnak mint vietnamban, ahol dragabb volt a ledobott bomba, mint a megsemmisitett ojjektum :)
  • Molnibalage
    Azért az Afgán - Pakisztáni határt ne hasolnítsuk már a nyugati országok elég erősen őrzött határaihoz, mert még röhögőgörcsöt kapok...

Én nemrég láttam egy spektrumos filmet ahol elmagyarázták hogy az atommeghajtásu katonai tengeralatjáro az egyik legjobb fegyver terroristák ellen!

Ez természetesen nyilvánvaló hülyeség, egyetértek.

És szerinted asszimetrikus háboruban mit ér a nehézbombázó vagy a vadászbombázo terroristák ellen ?

Talán nézegesd a felvételeket amin AC-130, helik és egyéb vadászok kapnak szét asszimetrikus hadviselében ellent vagy omlasztanak barlangokat rájuk mielőtt fröcsögnél még egy sort.
  • horthy
    És szerinted asszimetrikus háboruban mit ér a nehézbombázó vagy a vadászbombázo terroristák ellen ? Jo feltudják robbantani az egész hegyet vagy városrészt az igaz egy terrorista elháritásáért , és a többi civil halottat is kinevezik terroristának hogy jobban hangzék ! Én nemrég láttam egy spektrumos filmet ahol elmagyarázták hogy az atommeghajtásu katonai tengeralatjáro az egyik legjobb fegyver terroristák ellen !
    Azt hittem eldobom az agyam !
  • degenerator
    a határokról annyit, hogy a msot afganisztánban harcoló terrorostiák nem abbna az országban születtek nagyrészt. és nem is a földből nőttek ki:)
  • degenerator
    mielőtt személyeskedsz, próbáld meg újra elolvasni a mondandóját, nekem leesett elsőre, és nem írt hülyeséget.
  • Molnibalage
    A halott embert semmi sem zavarja már...
  • Punker
    meghaltak és? azt kéne elfogadni hogy ez őket nem zavarja.....
  • Molnibalage
    Ezt esetleg a halott terroristáktól is megkérdezhetnéd. Annyira bírom ezeket a sarkított és 0 objektivitással rendelkező kommenteket.
  • Punker
    hm nézzük csak mi van afganisztánban vagy irakban, szerintem az elmúlt 5 év bebizonyította sz@rt sem érnek a modern hadseregek a "kecske pásztorok" ellen.....
  • Molnibalage
    Egy dolog pár embert feljuttatni (az akkori biztosnsági állapot már rég a múlté) egy gépre és más tömegesen átküldeni embereket...
  • Hypo #31963
    ez igaz, hajra izrael:)
  • Hypo #31962
    jaj mar azert ennyire naiv ne legyel mar, amerika se hataros aztan meg is szept 11 e megtortent, nem kellenek ehhez hatarok.
  • Molnibalage
    Nem nyílt fegyveres összecsapással csak "kényelmetlenné" lehet tenni egy megszállást, de katonia győzelem reménytelen. Sebaj...
  • Molnibalage
    Hol?? Sem Izrael sem USA nem határos Iránnal. A tömeges határátlépés az iraki határon meg elég feltűnő...
  • Hassel606
    De azért azt is be kell látni, hogy a "mai" világban elég kevés a nyílt, fegyveres összecsapás.
  • Hassel606
    "Csak tudod nem ők rendelkeznek az atomfegyver feletti ellenőrzéssel." És azt honnan tudod, hogy egy valós fenyegetettség, vagy válsághelyzet esetén milyen mentalitással bírnak azok a vezetők, akik rendelkeznek ezen fegyverek sorsáról?
  • Hypo #31957
    A vegen a megjegyzesedet inkabb figyelmen kivul hagyom, nem kene szemelyeskedni elnezest hogy egyaltalan meg mertem szolalni
  • Hypo #31956
    Hat epp ez az ki beszelt itt nyilt katonai valaszrol, arra nem nagyon lesz erejuk egy megelozo csapas utan, en inkabb arra gondolok, hogy egy esetleges izraeli vagy usa altal mert csapas utan lehet majd szamitani kemenyebb iongyilkos merenyletekre
  • Molnibalage
    Az, hogy egy civil környezetben egy öngyilkos merénylő hatásos az tény. Egy nyílt fegyveres ütközeben szart sem. Ott mindenkire lőnek. Mit csinál egy öngyilokos merénylő egy vadászéggép ellan azon kívűl, hogy rázza az öklét felé?

Honnan szalajtják az olyan nagyoksokat, mint te?
  • Hypo #31954
    nem tudom mirol beszelsz, az volt a tema hogy mennyire veszelyes esetleg ha iran rendelkezik barmifele tomegpusztito fegyverrel, es iranban az a szazalek amire te hivatkozol az joval tobb meglepodnel.

De majd meglatjuk mi sul ki belole a vegen,
  • Molnibalage
    "Hat erre nem vennek merget, olyanok akik kepesek bombaval a testukon 70 szuzert a mennybe artatlanok koze berohanni es ongyilkos merenyletet vegrehajtani"

Ez a felnőtt lakosság kb. 0,000001%-a vagy még annyi sem...

"azok siman leszarjak hogy az atomba bele doglenek ok is az nem szamit csak minnnel tobb ellenseget vigyenek magukkal."

Csak tudod nem ők rendelkeznek az atomfegyver feletti ellenőrzéssel.
    Azért gondolkozzunk már mielőtt ilyen vad dolgokat írunk le...
  • Hypo #31952
    :) na nem mintha ez nem lenne magatol ertetodo:)
  • Ren
    Vedd észre, hogy sohasem a fanatikusok vezetői robbantják fel magukat, hanem azok a szerencsétlenek, akiket sikerül erre rávenni.
  • Hypo #31950
    Hat erre nem vennek merget, olyanok akik kepesek bombaval a testukon 70 szuzert a mennybe artatlanok koze berohanni es ongyilkos merenyletet vegrehajtani azok siman leszarjak hogy az atomba bele doglenek ok is az nem szamit csak minnnel tobb ellenseget vigyenek magukkal. Sajnos ezeknel a szelsosegeseknel barmifele fegyver veszelyese valhat.

Biztos vagyok hogy izraelben akik a terv elokeszitesevel foglalkoznak merlegelik az irani ellencsapast is, es olyan tervet probalnak alkotni amivel letudjak oket egy joideg, bar igy is sok kerdes merulhet fel, mert mi van peldaul 2 honappal a tamadas utan amikor esetleg talpra allnak barmikor szamithatnak egy tamadasra....szoval meleg szitu
  • Molnibalage
    Én enélkül sem veszem komolyan iránt...
  • bgabor
    Manipulálták az iráni rakétakilövés fotóit

Akkor talán ennyit a fenyegető iráni rakétaveszélyről.
  • bazza
    köszi de nem ezt kértem, ezt én is megtaláltam. :)
  • Molnibalage
    Még 10 másodperc. Azért ilyen egyszerű dolgot nem olyan nehéz megtalálni...
  • Molnibalage
    Goggle-vel volt 2 másodperc...
  • bazza
    Előre elnézést kérek, de esetleg valaki nem tudna nekem egy olyan oldalt linkelni ahol a II.vh-s angol/usa rangjelzések vannak sorban, esetleg magyar szöveggel. Köszönöm!
  • Molnibalage
    "De viszont azért iránnak Oroszország meg Kina haverja"

Cifu már leírta, hogy nem annyira cimborák az oroszok és irániak, mint amennyire itt sokan hiszik. Az, hogy valaki "haver" szart sem jelent ma. Nem haverság viszi előre a nagypolitákt, hanem az érdek ami = pénz. Pénz beszél és az oroszoknak semmiféle érdekük nincs egy halál lepattant iráni gazdaságért bármit tenni. Nem érni meg. És, ha még olyan fasza haver is mi a túróval segítené iránt?

- Repcsik átadása nem segít semmit, mert ahhoz képzett személyzet is kell. Légévédelmi rendszerekre szintén ez a helyzet.

- Orosz személyzettel nem repülhetnek, mert az tuti politikai öngyilkosság, mind otthon mind nemzetközi szinten. Nem a '60-as '70-es éveket írjuk...

- Se mennyiségileg se minőségileg nem sokat tudna tenni az orosz légierő..
  • horthy
    Abban igazad van hogy az USA hadserege erősebb Irán-nál .
    De viszont azért iránnak Oroszország meg Kina haverja !
    És a ferdeszemüek biztos nem néznék jo szemmel ha bombáznák az az Iráni olajlétesitményeket amibe 25 millárd dollárt fektettek be pár évvel ezelött ( 25 éves olajipari szerzödéssel ! ). És ráadásul az USA Kina fele el is van eléggé adosodva ! Szal kétélü fegyver volna az Iráni háború ! Még egy irakit se tudtak normálisan megnyerni , legalábbis ez a megszállás amolyan gyöztünk-gyöztünk de igazábol mégsem ( Viszi a lovét mint az állat ! )!
  • Molnibalage
    ???? Magadnál vagy?
  • Punker
    mondom újra, megtorló fegyver, Iránnak nem áll érdekében első csapást indítani, de ha megtámadnák akkor tekintet nélkül ütne vissza.....
  • Freeda Krueger
    Ezek szerint semmi komoly alapja nincs,nem reális félelem.
    De ha lenne si iránnak atomfegyvere,mi ellen vetné be hogy az még meg is érje?
    Számolva a reális ellencsapással,ami biztosabb mint a csapás.
    Mert ennyi eszük még nekik is van,