Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Firing .308 Winchester ammunition in a firearm specifically chambered for the 7.62mm NATO risks damage to the firearm and injury to the shooter.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az F2000-nél az elõre történõ kivetés jó ötlet, viszont szerintem az már baj hogy felülrõl teljesen zárt lett a töltényûr. Ez számomra azt jelenti hogy egy esetleges kivetési hiba elhárításához részleges szétszerelés kell
A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...
A FAMAS-nál ilyenkor a hüvelykivetõt kell a másik oldalra áttenni.
Tehát mindkét fegyvernél részleges szétszerelés kell.
A 7.62x51 NATO és a .308 Winchester nem teljesen azonos lõszer
Itt azonos
Talán kevered a 7,62x54R és a 7,62x53R-el.Azok tényleg hasonlóak de nem azonosak.
(Mondjuk épületharc közben így sem fogja az ipse elkezdeni szerelgetni a fegyvert 😊
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
de a felfele álló szekrénytár eléggé egyedi a Bren esetén, és talán nem véletlen, hogy senki sem másolta le a "jó" öltetett
A Bren maga is másolat.A csehszlovák ZB26 golyószóró másolata.A cseh fegyveripar mindig nagyon jó volt és most is az.
ZB26
Bren
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A 7.62x51 NATO és a .308 Winchester nem teljesen azonos lõszer, van egy minimális méretbeli eltérés, plusz a .308 Winchester nagyobb töltényûri nyomást engedélyez. Egy 7.62x51 NATO lõszerrel tehát lehet használni elvileg a .308 Win kaliberû puskát (bár öntöltõ fegyvereknél elõfordulhatnak problémák), de fordítva már nem az igazi, és balesetveszélyes lehet.
A SCAR-H esetén elvileg a zár cseréjével megoldható a másik lõszer használata
.308 Win-rõl M43-ra?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Esetleg az még megvalósítható lenne, hogy az F2000-hez hasonló rendszer egy alagúton lefele dobálja a hüvelyt, de valószinüleg az sokkal macerásabb lenne.
Elég meggyõzõ, eddig az volt a gond a lábakkal operáló robotokkal/jármûvekkel, hogy nehézkes mozgásúak voltak, instabilak, nem tudnak megbírkózni a súlypontváltozásokkal, és nem szeretik az instabil terepet.
Ez meg sétál a saras udvaron, dombra fel, dombról le, és akkor sem jön zavarba, ha "véletlenül" fel akarják lökni. Persze van még vele egy kis probléma szerintem - nem mutatják, hogy fel is tud kelni adott esetben, ha végül mégis sikerül felborítani õket. Bár az is igaz, hogy a gumikerekes robotok sem képesek erre. Viszont azok sokkal gyorsabbak...
Hmmm... akkor valamivel keverek, mert utánanézve én is azt találtam, hogy a SAS tényleg már jóideje AR-15-ösöket, CAR-15-ösöket használ.
A HK USP .45 Tactical ezek mindegyikét teljesíti.Annyira,hogy P12 jelzéssel a GSG-9 és a KSK használja.Csak a hosszú csövet nem értem.Most a hátukat akarták vakarni vele?
Passz. Lehet az is az elõfeltételek között volt, hogy pörölyként is lehessen használni (a mérete és a tömege adott ehhez 😄).
Elsõ körben eddig pozitív.
Ez a preferálás nem tetszik.Igaz lehet miattam de az M4-es -200J torkolati energiát teljesít az M16-hoz képest.Szerintem a fegyvereket is az adott feladathoz választják.
A rövidebb és könnyebb fegyver az SF egységeknél jobban díjjazott dolog, mint a -200J torkolati energia, és a valamivel kissebb effektív lõtávolság. Pont azért lett népszerûbb, mivel átszedett terepen (dzsungel) vagy városban a hosszú M16-os túlságosan is nagy és nehézkes.
Az IMI Galil eleve 7.62x51mm NATO és 5.56x45mm NATO kaliberben készül.Az már kiprobált.Olcsóbban kijöttek volna vele.Bár lehet nem jó példa mert nem tudom lehet-e oda vissza alakítani a két kaliberre.
Valamiért nem tetszett nekik a Galil, plusz olyan fegyvert akartak, aminél maximalizálva van a közös részegységek száma. A Galilal azért nem lehet úgy "legózni", mint az M16/M4 vagy a SCAR gépkarabélyokkal.
Ez a legjobb.Na persze.Ilyet lehet kitalálni meg jól hangzik.Akkor már inkább eleve az ellenség fegyverét kell használni mert a SCAR meg pl. egy AK nem egy hasonló fegyver.Mondjuk egy afrikai oszágban megy két néger csóró ruhában.Az egyik kezében AK a másik kezében SCAR.Kérdés.Melyik a felkelõ és melyik a Special Force felderítõje?És ahogy én tudom nem csak az M43-as lõszerhez kell átalakíthatónak lenni hanem a 6.8x43 Remington SPC-hez amit a US Special Forces-nak hoztak létre.És itt van kína a 5.8x42-esével.Az a lényeg nem a mi pénzünkbõl csinálják.
Arra számos példa volt, hogy azért kezdtek el az SF-ek AK-kat használni, mert egész egyszerûen a frontvonal mögött nem jutottak volna 5.56x45-ös lõszerhez. Ha pedig az M4-est amúgy sem tudják huzamos ideig használni, akkor minek cipeljék magukkal. A SCAR-H esetén elvileg a zár cseréjével megoldható a másik lõszer használata, a 6.8x43 vagy az 5.8x42 esetén már csõcserére is szükség lenne.
Mint említettem, a különleges erõk élveznek bizonyos privilégiumokat. Nem csak az USA-ban, de a legtöbb országban.Például az angol SAS is M4A1-eket rendszeresített,miután az L85 / SA80-asokat alkalmatlannak tartották, és az elsõ öböl-háború után sirámaikat meg is halgatták.
Nekem úgy rémlik eleve M16A2-t használtak már a '91-es öböl háborúban.Az,hogy van M4A1-ük?A Britt SAS-nek saját költségvetése van,közbeszerzési pályázat nélkül vásárolhatnak felszerelést.
A HK Mark 23-nál kérték azt, hogy lehessen vastag kesztyûben is használni,hogy a csõre lehessen hangtompítót szerelni, illetve hogy a csõ alá lehessen lézeres célzást segítõ rendszert szerelni, illetve hogy lehetõleg hosszú legyen a csöve. Az USP .45 erre a célra nem felelt meg.
A HK USP .45 Tactical ezek mindegyikét teljesíti.Annyira,hogy P12 jelzéssel a GSG-9 és a KSK használja.Csak a hosszú csövet nem értem.Most a hátukat akarták vakarni vele?
Steyr AUG-al tüzel egy katona. Ha bal kézzel fogná a fegyvert, akkor a hüvelykivetõ pont az arca mellett lenne.
F2000 gépkarabély, jól látható a hüvelykivetés
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Az US SOCOM, illetve elõdei régóta "különcök", az a nézetük, hogy õk másféle hadviselést folytatnak, mint a hagyományos haderõ (ami igaz is), ezért másféle fegyverekre is van szüksége.
Lelkük rajta.Majd meglátjuk milyen fogadtatása lesz a SCAR-nak.
Hiába rendszeresítette a hadsereg az M16-ost, sok speciális egységnél továbbra is az M14-et használták, mivel nagyobb az ölõ hatása, és az átütõ ereje.
Persze.Hiszen nincs univerzális lõszer és ahova 2x akkora mozgási energiáju lövedék kell mint az 5,56x45-ösé oda a 7,62x51 való.
Az M16-ost szinte nem is használták, helyette a rövidebb csövû M4-est preferálták, de különféle apróbb módosításokkal
Ez a preferálás nem tetszik.Igaz lehet miattam de az M4-es -200J torkolati energiát teljesít az M16-hoz képest.Szerintem a fegyvereket is az adott feladathoz választják.
Az M16A2-õt elvetették, mert a rögzített sorozat nekik nem kell, ellenben városi hadviselésben a sorozatlövés hasznos lehet.
Akkor ott az M16A3.
A SOCOM most egy új, egységes fegyvercsaládot akart, hogy valahogy átlépjen a jelenlegi kismillió M16/M4 változat, és a mellettük használt M14-ek párhuzamos használata miatti logisztikai káoszon.
Az IMI Galil eleve 7.62x51mm NATO és 5.56x45mm NATO kaliberben készül.Az már kiprobált.Olcsóbban kijöttek volna vele.Bár lehet nem jó példa mert nem tudom lehet-e oda vissza alakítani a két kaliberre.
A másik kitételük az volt, hogy lehessen a SCAR-H fegyvert 7.62x39mm-es orosz lõszerrel használni,így egyfelõl a frontvonalak mögött harcoló egységek lõszerutánpótlása megoldható az ellenségtõl zsákmányolt lõszerrel,
Ez a legjobb.Na persze.Ilyet lehet kitalálni meg jól hangzik.Akkor már inkább eleve az ellenség fegyverét kell használni mert a SCAR meg pl. egy AK nem egy hasonló fegyver.Mondjuk egy afrikai oszágban megy két néger csóró ruhában.Az egyik kezében AK a másik kezében SCAR.Kérdés.Melyik a felkelõ és melyik a Special Force felderítõje?<#nemtudom>#nemtudom>És ahogy én tudom nem csak az M43-as lõszerhez kell átalakíthatónak lenni hanem a 6.8x43 Remington SPC-hez amit a US Special Forces-nak hoztak létre.És itt van kína a 5.8x42-esével.Az a lényeg nem a mi pénzünkbõl csinálják.
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Ettõl függetlenül fegyvernél a kinézet sokadlagos szempont, elõször legyen alkalmas arra, amire használni szeretnék, jobban, mint más fegyverek. Ha pedig esetleg az ellenség még a gatyáját is telerakja a félelemtõl, mikor meglátja, az már csak a ráadás.
Az egyes egységek meg eltérõ igényeket formáltak meg. A HK Mark 23-nál kérték azt, hogy lehessen vastag kesztyûben is használni, hogy a csõre lehessen hangtompítót szerelni, illetve hogy a csõ alá lehessen lézeres célzást segítõ rendszert szerelni, illetve hogy lehetõleg hosszú legyen a csöve. Az USP .45 erre a célra nem felelt meg.
A SOCOM most egy új, egységes fegyvercsaládot akart, hogy valahogy átlépjen a jelenlegi kismillió M16/M4 változat, és a mellettük használt M14-ek párhuzamos használata miatti logisztikai káoszon. A másik kitételük az volt, hogy lehessen a SCAR-H fegyvert 7.62x39mm-es orosz lõszerrel használni, így egyfelõl a frontvonalak mögött harcoló egységek lõszerutánpótlása megoldható az ellenségtõl zsákmányolt lõszerrel, másfelõl a nyomaik nem feltünõek, lévén nem hagynak hátra amerikai gyártmányú hüvelyeket. Mondjuk nem tudom, ez végülis meg-e valósul, mert voltak szóbeszédek, hogy a SCAR-H mégse igazán képes erre.
Az M9 az M11 és a különleges erõknek a Mk.23 mod.0 (amit állítólag azért mégse kedvelnek).Nekik egy HK USP .45 Tactical nem volt elég jó ha már .45 ACP kaliberü pisztolyt akartak.És a SIG-Sauer P226.
Nem tudom, de ami itt van (ástak kijev körül) annak felét sem hiszem el, de azért a képek érdekesek.
Ezt is vegyék meg.
Fizesse ki az USA Oroszországot, asszem 10 milliárd dolláros az iráni megrendelés, ezért a pénzért ne építsenek/tartasanak karban/dolgozzanak az oroszok és kész, meg van oldava...
Elszállt az utolsó esély az iráni atomválság rendezésére?