94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Thanatos
    csak ugy általában ez ideologiai kérdés mint minden hasonlo, és ezt szerintem te is tudod jól, csak attol függ hogy látod hogy melyik odlalról nézed :)
  • degenerator
    az aljas tűzszerészek társai segélyeket osztogatnak, és építenek arrafele, persze csak olyan szinten, hogy ne szokja meg a helyi lakosság, és valamilyen szinten önellátó legyen.

az igazságért harcoló tálibok pedig mecsetek mellé rakják a bombáikat...

nem neked szólt, csak úgy általában:)
  • Thanatos
    flame generálásért sorry, nem akartam, csak porbáltam jelezni hogy ez a MINDEN kijelntés erős, amugy meg hogy én kiről mit hiszek hiszadrangu mintahogy az is ki kit tektin orvosnak szal szeritnem zárjuk is le mielött tényleg flame lessz belőle :)
  • Thanatos
    de elötte ettől még az volt, bár ez hogy ki kit minek tekitn elég trükkös..., ennyi erővel a magyar tüzszerés is lehet aljas megszállo az ottaniak szemében... (mielött valaki félremagyarázza én nem azt az álláspontot védem hogy nem lenne hős, csak ezt hogy minden tüzszerész orvos, etc az kicsit elhamarkodott kiejelntés, ennyi)
  • degenerator
    a nagyhatalmi játszmák előtt volt ott valami? úgy értem, központilag írányított, működő, egységes állam. volt ilyen valaha afganisztánban?:)
  • degenerator
    ugyanis ez nálam flame-t generál.

van bármiféle hiteles, mondom, hiteles, nem pedig valami profitorientált "túlélő" homályos vallomására alapuló vád ellene?

te komolyan elhiszel ilyesmit, hogy savat fecskendezett kisgyerekek szemébe, meg hobbiból falhoz állította az embereket, és agyonlőtte? ópersze.

megjelent a 70es években egy könyv, mengele segédje voltam címmel. azóta kiderült az írójáról, hogy a *******-t volt a segédje, még csak tizenéves lehetett akkoriban, de levették a polcokról ezt a könyvet? nem, kb másfél hónapja láttam egy keszthelyi boltban. és ezt az emberek megveszik, elolvassák, és tényként kezelik a benne levő hazugságkat.

de csak ennyit akartam, ha esetleg folytatni szeretnéd, akkor priviben ajánlhatok egy topikot, és ott kultúráltan eszmét cserélhetünk.
  • Garga Pitic #32332
    Az USA (és Oroszország) is inkább azt emelné ki, hogy Afganisztán a nagyhatalmi játékaikban ment trottyra és hogy felelősséggel tartoznak az ottaniakért, nem pedig ezt a kábszer/Oszama szálat.
    Remélem, mihamarabb javul a helyzet.
  • Molnibalage
    Hóóóóóóóóó, az F-15E külsőleg valóban hasonlít az F-15C-re, de szerkezeti elemeinek 60%-a más. Teljesen újra lett tervezve a gép.
  • Punker
    trükkös kérdés volt ugyanis onnantól kezdve hogy megszegte orvosi esküjét nem tekinthető orvosnak, max elfajzott kutatónak.
  • Thanatos
    értem :)
  • Thanatos
    ez miért anyázás? egyszerü krédés volt egy kijelentésre :)
  • Garga Pitic #32327
    Az egy emberalkimista volt, nem orvos.
  • degenerator
    ne itt ilyesmit. vannaz az sg-n anyázós topikok.
  • Thanatos
    ez biztos? mengele? :D
  • degenerator
    innét könnyű osztani az észt, de ha majd ali elhozza neked az ópiumot az utcákra, vagy ha az élhetetlen országából menekülve egyszercsak magyarországon köt ki, akkor bezzeg jön az, hogymiér nem mentek ki katonák, hogy rendet tegyenek ott.....
  • kocsisgabor9999
    Már mondtam hogy bocs! Elnéztem!
  • Garga Pitic #32322
    Bocs' :)
  • Garga Pitic #32321
    Te vagy hülye.
    Egy tűzszerész, tűzoltó, szanitéc vagy orvos mindig mindenhol hős.
  • kocsisgabor9999
    Igen.. bocs én a katonákra értem akik nem civileknek segítenek.. még egyszer bocs
  • Torzonborz
    vazz Te nem vagy normális
  • Punker
    hülyék? pont ők azok akik nem átlag zsoldosok, hiszen a tűzszerészek elsődlegesen a civileknek segítenek.
  • kocsisgabor9999
    Nem sajnálom őket egy kicsit sem! Hülyék voltak hogy kimentek!
  • bgabor
    Az F-15-ös se, mégis remekül megbirkózik a feladattal. Miért ne lehetne az F-15E mintájára egy FB-22-est kialakítani? Már feltételezve, hogy lenne igény rá, mert most szerintem nincs.
  • Punker
    merénylet volt, de mikor lesz a következő?
  • leonforce
    bocsi de tevedsz..!
    tobb nemzet is kepes erre,es az h nem tettek meg nem a kepessegek hianyarol arulkodik...(egyszeruen nem lattak ertelmet a horribilis koltsegeknek a dolog hozadekat tekintve..pl.franciak,vagy EU)
    hulye pelda:az h en nem rugtam bele az utcan egy 6 eves gyerekbe nem jelenti h nem is lennek kepes ra..fogalmazz pontosabban lecci..!
    mit ertesz ezen pl..?"..gyártásban már bőven felette vannak a világ átlagszínvonalának.." mi tekintesz atlagszinvonalnak..?abban benne van pl.csád is..?vagy uganda..?
    senki sem tagadja h kina politikai es gazdasagi vilaghatalom...
    megmerem kockaztatni katonai is,bar efelol vannak ketsegeim...legalabbis arnyaltabb a kep....
  • horthy
    "Légvédelem terén a területi légvédelem alapja még mindig a HQ-2, vagyis a szovjet S-75 Vega rendszer, amit többszörösen felújítottak, de a lényeg (a rakéta) maradt szinte érintettlen."

Gondolom azért a SA-2 rendszer teljes elektronikáját felujjitották , rakéta vezérlését stb , hogy azért egy esetleges konfliktusba lehessen valamit kezdeni vele ne menjen 99 %-ban a rakéta a cél mellé vagy 1 km-re ? Mert lehet hogy a rakétatest önmagában nagyon jo de azért kell hozzá egy hatékony , rávezetőradar stb !
  • harcu
    Kína fejlettségéről csak annyit, hogy jelenleg összesen 3 nemzet képes embert juttatni a világűrbe, és onnan vissza is tudja hozni épségben: USA, Oroszország és Kína. Márpedig nem hiszem, hogy bármilyen műszaki tudományág ennél nagyobb fejlettséget és felkészültséget igényel. A kínai, mint a többi ázsiai nép hihetetlen szorgalommal és alázattal képes alkalmazkodni és tanulni. 15 éve a legnagyobb kínai autógyár évi 120000 autót gyártott, a 4. legnagyobb 15.000-t. Ma gyakorlatilag ott tartunk, hogy elárasztják a piacot az olcsó másolataikkal, és csak akkor van esély ellenállni, ha védővámokat vet ki az EU vagy egyszerűen kitiltják őket. Jelenleg csak Pekingben évi kb. 400.000 új autót vásárolnak az emberek, szemben a 15 évvel ezelőtti éves összes 250.000 autóval teljes Kínát tekintve.
    Igen, másolnak, de tovább is fejlesztenek. Sokan hisznek a revolúció helyett evolúció elméletben. Az összes komoly elektronikai cég ott gyártat náluk, megvan a szaktudásuk és a tapasztalatuk a saját ipar felfejlesztéséhez.
    Nem állítom, hogy ők a világ legjobbjai, és a hadseregükben még mindig jobban építenek a darabszámra, mint a minőségre. Elektronikai gyártásban már bőven felette vannak a világ átlagszínvonalának, még ha fejlesztést nem is ők végzik mindig. De az idő nekik dolgozik, Kína már most is nagyhatalom, akikkel számolni kell.
  • kocsisgabor9999
    Tényleg! :D Kössz!
  • Molnibalage
    Ott a fotó nevében. F-117 szerelés közben.
  • kocsisgabor9999
    Ja és az 51-es és 52-es körzetben milyen munka folyik? :D
  • kocsisgabor9999
    Ez mi? Ez.
  • Pluskast
    Tanúlságos....
  • leonforce
    a 9.13-as gyartmany (pupos)Fulcrum C,valtozatra gondolsz...?
    az alapvetoen kettos feladatura keszult(persze precizios csapasmeres kepessege nelkul,nem az akarat hianya miatt...)..!!!!!
    vagy mit nevezel B-nek..?a Fulcrum B az az UB...
  • Bucser
    Annyit érne mint az Me 262 schnellbomber... nem erre lett kitalálva...
  • Molnibalage
    Cifu van arra bármiféle logikus magyarázat, hogy az F-15E miért nem képes HARM-ot cipelni? Elég fura, hogy egy olyan légtérben ahol komoly légvédelem várható F-16 kíséretre (aminek hatótávja jóval kisebb) vagy Hornet kíséretre szorul, mert nem képes légvédelmet leküzdeni igazán (max. JSOW-vel.)
  • Gundark
    Várható egy ilyen prodzsekt valamikor? Pl ha kiöregednek a Strike sasok. De gondolom akkor is marad együléses. Igaz hogy nagyon drága, és az "olcsó" tipusok is jók a csapásmérésben, de egy 22es képességeivel rendelkező vadászbombázó.. Hmm :)
  • Palinko
    van valahol információ arról, hogy hogyan van kialakítva a motor hogy egyen mindent?
  • [NST]Cifu
    A J-10 különféle szériái más-más radart kaptak, az információk pedig elég ellentmondóak. Az első J-10 szériák legvalószínübben a "Gyöngy" fantázianevű radart kapták, ami a "Zsuk" orosz radar drasztikusan áttervezett változata, könnyebb és kisebb, mint a Zsuk. 20 célt képes követni, 4-re rakétát rávezetni, hatótávolsága befogás/rávezetés terén 80/60km, viszont nem rendelkezik igazán komoly földi célpontok elleni üzemmóddal.
    A legnépesebb típusuk az 1471-es típus, ami 15 célt képes követni, ebből 4-re rávezetni rakétát, és már rendelkezik fejlett földi célpontok elleni üzemmódokkal is. Hatótávolsága nem ismert, becslések szerint 100/70km körül lehet.
    A legújabb hírek szerint egy olyan hazai fejlesztésú radart kaptak a legújabb gépek, amelyek 10 célt tudnak követni, 4-re rávezetni, fejleszt földi célpontok elleni üzemmódja van, hatótávolsága pedig 160/100km lehet nagyságrendileg.

A légiharc rakéták terén elég abba belegondolni, hogy a kínaiak rendeltek az R-77 légiharc rakétákból, de csak kisebb mennyiséget, mert rövid úton arra jutottak, hogy ők jobb minőséget tudnak gyártani. Ennek az eredménye a PL-12, ami az AIM-120/R-77 kategóriája, a radar és a célkövető berendezés az R-77-esén alapszik, de elég keményen áttervezték.

Légvédelem terén a területi légvédelem alapja még mindig a HQ-2, vagyis a szovjet S-75 Vega rendszer, amit többszörösen felújítottak, de a lényeg (a rakéta) maradt szinte érintettlen.

Utódja a HQ-9, ami az orosz S-300PMU-val lehet egy szinten, 200km-es hatótávolság, és 30km-es max. cél repülési magasság. A rendszer kinézetre az S-300 alapokra utal, a radarja is hasonló, fázisvezérelt rendszer. A HQ-9 van alkalmazásban az új Type-53C légvédelmi rombolókon.
  • [NST]Cifu
    Elférni elférne az F-117-es bombaterében is, mégse merült fel, hogy valaha is integrálják a fegyverzetébe. Az F-22 sem arról lesz híres, hogy sok csapásmérő fegyvert fognak integrálni. Légifölény célra tervezték, és erre is szándékozza az USAF használni.
    Ha lopakodó csapásmérő gépet akarnak, akkor FB-22, vagy hasonló program kerül elő...
  • [NST]Cifu
    A legtöbb katonai harcjárműben lévő diesel-motor is "mindenevő", de ez a képesség nem állandó használatra, hanem szükséghelyzetre van kitalálva. Ideig-óráig elmegy, jelentős teljesítménycsökkenés árán, de mégis, a lényeg, hogy megy.