94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#32572 az tuti, csak utána a feldühödött helyiek bosszúja a családért csúnya lesz..... -
btr -
#32570 izrael hadisegély címen 40$-ért kapja az M4-eket 40*150 = 6000 pénz darabja, szerinted? -
#32569 igaz, legközelebb figyelek erre is. -
#32568 csupán arról beszélek, hogy ha 5-6, bármilyen ak-val rendelkező katona megssoroz egy 100 méterre levő téglafalat, szerintem nagyobb kárt okoz a mögötte levőknek, mint bármilyen m4es. -
Cnut #32567 "bármilyen területen megszorongathatja"
Ár terén? -
bgabor #32566 Baromság. Ne akard már itt beadni nekem, hogy az ak-63 nevű, szarminőségű magyar AKM-klón, ami egy 50 éves koncepciót képvisel, bármilyen területen megszorongathatja az M4 SOPMOD-ot. Vagy az SVD csapattámogató puska a valódi mesterlövészpuskákat. Vagy az ócska PKM egy SAW-ot. Vicc amit beszélsz. -
#32565 azért ha már idézel akkor tedd idéző jelbe esetleg a szerzőt is tüntesd fel min egy Z.I. -t. -
#32564 m249, és m24es csak pár darab jött, segélyként, nem valószínű, hogy rendszeresítve lesz.
és mint ezerszer le lett írva, attól, hogy valami új, nem feltétlenül jobb
az m4esek rendszeresítése nem hozna akkora ütőerő-növekedést, mint amennyibe kerülnek.
az ak-63 pedig raj-össztűznél ugyanolyan hatásos, mint az m4.
ezt meg ez régebbi vitához:
Anno Szokolnyikiben és a Medvezsji ozjorán (Medve tavakon; a 45. ezred bázisai) 1993-ban volt egy Omelcsenko nevű, mint ahogyan akkor úgy tűnt, szadista hajlamű állat főtörzszászlós (glavnij praporscsik), aki kivezényelt egy raj ,,túlélőt" (jövendőbeli rajdolókat), egy szál gatyában,mezítláb,(viccen kivül) a decemberi mínusz tizenötbe egy leírt (kivont) BTR-70 mellé, és mondta, hogy negyven perc múlva szeretne látni egy harcrakész csoportot.
Ne hidd el, hogy mekkora éléskamtra egy BTR.
Főleg 19 évesen, amikor NAGYON szeretnél élni, és utódokat nemzeni. -
#32563 a teljes M4 system mellett M203-as és talán 249-est is és mp5-ket kapott a szolnoki banda akik mennek afganisztánba az usákoknak segíteni, a többieknek seprűnyél....... -
bgabor #32562 Az angol wikipédián azt írják, a magyar hadseregnél az M4 mellett rendszeresítve van a M249 SAW és az M24 is. Erről tudtok valamit?
Vagy csak annál a kitüntettett alakulatnál vannak rendszeresítve, ahol az M4-esek is? Mellesleg az M4-esek hogyan állnak? Lesz a több alakulat is említésre méltó modern fegyverekkel felszerelve, vagy maradnak az ósdi AK-63/SVD duónál? Mellesleg hamár az egyik alakulat M4-ekenet kapott, miért nem kapnak hozzá M9-es Berettákat is az ótvar minőségű magyar FÉG P9RC-k helyett?
Mellesleg a Rendőrség mit használ kézifegyvernek? Zajlik e már a FÉG P9RC-k selejtezése/felváltása? -
#32561 kardok topic-ban nézelődj esetleg, ez itt inkább modern csúzlis topic. -
HunGripen #32560 Én vm olyasmit is olvastam, hogy bizonyos hadieszközöket(pl.helikopterek), direkt keletről(nekünk legalábbis az :) ) vásárolnak, mert az irakiak jobban ismerik a keleti hadieszközöket és inkább arra vannak kiképezve. Szóljon valaki ha tévedek. -
pandera #32559 Sziasztok!
Totál új vagyok itt, és érdekelne, hogy van e valaki, aki perzsa fegyverekben kb. 8 és 10. század között járatos? Szívesen veszek minden infót, és őszintén szólva valami különlegességet keresek. Olyasmit, mint amivel a múmiában küzdött a két csaj, hasonló sai villát, vagy valamilyen ehhez közel álló fegyvert. Nem megvenni....csak könyvet írok. Üdv: P. -
#32558 Úgy tudom ilyet is van:
m21
mit lehet tudni erről a fegyverről?
tehnikai adatok az ok, azon kívül érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak róla, stb. -
#32557 több milliárd $ -ért veszik a US fegyvereket és nyomják őket hogy a kormány vegye át az irányítást..... -
horthy #32556 Tényleg Cifu ennek az USA szövetséges iraki hadseregnek van-e valami érdemleges fegyverzete ? Mert olvastam már hogy M-16-al és M-4-esekkel lecserélik az AK-47-eseket , vannak ex hungarian T-72-esek , valahonnan BMP-1-esek és használt USA M-113 csapatszállitók , láttam fényképeken géppuskás örnaszádokat , MI-17 helikopterek stb . De viszont feltünt hogy nem valami nagy tempoban fegyverzik át amerikai fegyverekre ! Gondolom nem nagyon biznak meg a jenkik arab szövetségesükben . Mondjuk érthető is mert rentgeteg Glock-17 , AK-47 stb kézifegyver vándorolt már a reguláris erők arzenáljából a lázadók kezébe ! -
dara #32555 Nem. Létewzett kísérleti szinten, csak végül a szerkezetet nem találták kellően erősnek hozzá.
HMMWV 25mm gépágyú
HMMWV 30mm automata ágyú
HMMWV LVT Crossbow rendszer egyik változatával. Nyílván nem borulékony...
De a legkomolyabb ez!
ImageShack-es linkek, szóval cím kimásol, és új lapon megnyit. (SG rulez...) -
#32554 Köszönöm szépen :) Tehát meg akarták alkotni az AT-AT alapváltozatát :)) -
#32553 A Hafnium bomba egy idealista elképzelés volt. Kis méretekben hatalmas robbanóerő. Ha sikerülne egy gramm Hafnium-178 energiáját egyetlen pillanat alatt felszabadítani, kb. akkora robbanóerővel bírna, mint 50 tonnányi TNT. Egy Carl Collins nevű fickó kapott egy zsíros szerződést a DARPA-tól, hogy ezt az elméletet megvalósítsa. A kétezres évek elején aztán hatalmas tudós-vita kerekedett belőle, mert sokan egyszerűen megvalósíthatattlannak tartották. A DARPA támogatta tovább, a CIA anyagaiban pedig feltünt, hogy egy ideje követik a lehetséges hafnium-bomba fejlesztés nyomait más országokban (egyáltalán vannak-e, ha igen milyen szinten, sb.). A probléma az energia felszabadítása. Ugyanúgy, ahogy az atombomba esetén a "berobbantásos" elv kidolgozása és megvalósítása volt a bomba működéséhez a kulcs, a Hafnium-bomba is ezen áll vagy bukik. Nos, eleddig senkinek sem sikerült megoldani a problémát...
A gépelefántról nem sokat tudni, állítólag egy lépegető gépezett lett volna, ami a Vietnami dzsungelben oda is eljuthatott volna, ahova a lánctalpas és gumikerekes járművek nem. Szó szerint az elefántról mintázták a gépet, de a tervezési fázisában ránézett egy reálisabb gondolkodású ember, utána expressz sebességgel igyekeztek eltüntetni a program nyomait... :) -
#32552 Kedves Cifu! Ismét hozzád, mint tárházhoz fordulok :) Megint olvasgattam :) A mostani ASben a hirek között van szó a DARPA-ról. Van szó benne a hafnium bombáról. Ez ahogy nézegettem a neten gamma sugárzással pusztitana. De miért nem sikerült? Erről nem találtam semmit. No és a dzsungelen áthatoló "gépelefánt"? Ez utóbbit gondolom vietnámban gondolták használni, vagy nem? -
Lacusch69 #32551 Ok... :)
Egyébként fél évig Szegeden (1990-91) a Kossuth laktanyában voltam sorállományú katona (híradó), és ott voltak mind hivatásos mind sorállományú tűzszerészek. Akkoriban végezték a kiürített orosz laktanyák mentesítését.
Azok alapján, amiket meséltek, soha nem fogok rájuk rossz szót mondani... -
#32550 Szerintem fantázia szülte... -
#32549 Bocs az előbbi Lacusch69-re ment... :-D Reggel van... Sorry -
#32548 Akkor OK! Mert nekem tényleg nem jött át a mondanivalód igazi lényege... :-) Bocs... Már kezdtem felhergelni magam :-P -
Freeda Krueger #32547 Nemrég hozzájutottam egy Hummer makethez Bushmaster gépágyúval.
Probáltam adatot találni róla,de nem jutottam sokra.
Bevált tipus vagy elvetélt?Van akinek esetleg több infója van róla? -
Lacusch69 #32546 Valamit nem értesz... nem a tűzszerészeket köpködöm (soha nem is tenném), hanem a politikát (oldalfüggetlenül). -
#32545 Valószínűleg a tűzszerészek miután kimosakodtak a meló után, még a HM weblapot is szerkesztik... Szóval ezzel nem cáfoltál rám... -
Lacusch69 #32544 Nos, a HM honlapján még mindig bomba szerepel...
olvasgass... -
#32543 Megjegyzem ezt arra mondta, miután már a betonba ágyazott felét is kibontották és megtalálták a csőcsonkokat. De ugye, ezt előre nem lehetett látni, na ezért volt a hajcihő. A mentesítés megkezdése előtt kell evakuálni, nem amikor már bebizonyosodik, hogy baj van... -
Thanatos #32542 kellet valami "izgalmas" a hiradoba.... -
Lacusch69 #32541 "...tűzszerészparancsnok pénteken viszont már elismerte, a fémtárgy első vizsgálata után bebizonyosodott, hogy a szerkezet nem bomba."
Megjegyzem, láttam vele a riportot...
Akkor mi a fenéért volt a nagy hajcihő? -
#32540 Na ez nem ér! Hegyeket Kecsó köré, meg dombokat!!! Mach Loop -
Freeda Krueger #32539 Arra azt irja a net hogy APU doboz.
Abban mi lehet,mire elég az energia amit termel? -
#32538 Bomba? Nem!...gőzkezelő üst...
Na, majd most ezen megy a vergődés napokig... De ezek olyan okosok, hogy a legközelebbi talált bombához kiküldeném ezeket a manusokat, tapogassák meg, aztán döntsék el a centis rozsda alatt mi található. Akkor írogathatnának utólag, de addig könnyű okosnak lenni és ujjal mutogatni. A gyomrom fodul fel... -
#32537 épp felakad. :) -
#32536 Itt nem írják ,hogy hőcserélésre is szolgálna.
A panel olyan anyaggal van bevonna ami kis hőt bocsát ki így a lövegkezelő infravörös nézetben azt a téglalapot 'hidegnek' látja a járműhöz képest és így könyebben meg tudja különböztetni a barátot az ellenségtől.
Szerintem a légkondi az a doboz amit a torony hátulján bal oldalt látható. Legalábbis szerintem nagyon úgy néz ki és nem mindegyik harckocsin lehet látni.
-
Freeda Krueger #32535 Ha aneten Cip et keresek valóban hőcserélők is kijönnek,lehetséges hogy többfunkciós valóban.. -
#32534 Vedd úgy, hogy 2003-ban Irak kb. azt élte át, mint Magyarország a rendszerváltáskor, csak mindennemű rendfenntartó erő és felelősségre vonás veszélye nélkül. Ami mozdítható volt vitték. Ami nem, azt is.
Combat Identification Panel? Hmm... akkor ez új nekem, én olyasmit olvastam, hogy az irakban tapasztaltak miatt kellett külső hőcserélőket felszerelni a toronyra, és azt hittem azok azok. Akkor ezekszerint mégsem. :S -
Freeda Krueger #32533 Irakban gyártották is a T-72est?
Akkor elvileg alaktrészük van hozzá?
Vagy nem csereszabatos a kelet europai és az iraki T-72?
A rácsos panelre azt mondják a makettcégek hogy "CIP".
Többfunkciós vagy tévednek?