94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Lacusch69 #32772 ja.... -
Thanatos #32771 és ennek mi köze az elfogultsághoz? :) amugy őszintén megmondom lövésem sincs..., googlezd ki ha érdekel, de én elgalább nem is fröcsögök teli szájjal mint egyesek akár itt akár indexen oylanrol amiről gözöm sincs :) -
#32770 Felvétel a megszállásról -
Lacusch69 #32769 Akkor Téged is megkérdezlek: elsüllyesztette-e Rudel a Maratot? -
#32768 jahogy te fórum alatt topikot értesz. az más.
-
#32767 te meg olvasgasd ezt a fórumot, és láthatod, hogy onnét idéztem legelőször Z.I-t, így került szóba. -
Thanatos #32766 az elfogultságot gyk bárkinek felrohatod ezen a forumon is talán cifu kivételével, és joval durvább elfogultságot, ennyit erről :) -
Lacusch69 #32765 Kicsit olvasgasd EZT a fórumot...
Nem állítom, hogy minden esetben, 100%, stb..., de észrevehető, ha folyamatosan olvasod a postjait.
Ennek ellenére nagyra tartom, olyan ismeretanyaga van, hogy csak na... -
Zenty #32764 mindjárt jön az ellentámadás, és grúzia megszállja Oroszországot :) -
#32763 már a spájzban vannak -
#32762 ki mit hoz otthonról, más történelmet tanult anyám mint én :D -
#32761 az elfogultságot szerintem nem lehet felróni neki hibaként, ebben a topikban is vannak páran, akik szerint minden ami orosz, az egy foshalom, és csakazusa! -
Lacusch69 #32760 Zicherman Pistát meg lehet találni -többek között- az Index 2.vh-s topikjában.
Jól tájékozott, rengeteg dokumentuma van szinte mindenről, de szerintem súlyosan elfogult az oroszok irányába. (Volt egyszer egy "nézeteltérésünk" a Marat elsüllyesztéséről/ nem elsüllyesztéséről)
Egyébként írt könyvet az amerikai tengerészgyalogság fegyverzetéről, jelenleg is kapható.
Az, hogy "Hammer", hát én is ütök néha mellé... -
kocsisgabor9999 #32759 esélyes -
#32758 béke van és együtt énekli a hare krishna-t a vizipipa körül :D -
kocsisgabor9999 #32757 Vki tud frissebb híreket? -
#32756 és most németországban lakik.
egyébként szerintem elnézhető neki, hogy elírta, mert nem hiszem, hogy sokszor olvasna amerikai felszerelésekről.
a szöveget pedig oroszról fordította. -
kocsisgabor9999 #32755 A háború elkezdődött. -
kocsisgabor9999 #32754 www.hirszerzo.hu
Orosz harckocsik, hadianyaggal megrakott katonai tehergépkocsik és "önkéntesek" indultak útnak pénteken Vlagyikavkazból Dél-Oszétiába - adta hírül egy orosz televíziócsatorna.
Előtte grúz részről már nehézfegyvereket is bevetettek Dél-Oszétia fővárosa, Chinvali ellen. A hadsereg előbb tüzérséggel lőtte a harmincezres települést, majd ma reggel tankokkal kerítette körül a várost. Eközben - grúz jelentés szerint - három orosz Szu-24-es bombázó hatolt be az ország légterébe, és egyikük egy rendőrállomást bombázott.
Ugyanakkor a térségben állomásozó grúz-orosz-oszét békefenntartók parancsnoka maga is arról számolt be, hogy grúz repülőgépek is támadtak oszét célpontokat, sőt a békefenntartók állásait is, akik közül többen életüket vesztették. Tegnap éjjel viszont a grúz védelmi miniszter mondta azt, hogy oszét oldalról lőttek két grúz falut, de a támadásban a nemzetközi erők több tagja is életét vesztette.
A térségben dúló "hideg polgárháború" az utóbbi hetekben egyre élesebbé vált, kölcsönös fenyegetőzések váltották egymást a felek között. A helyzet egyelőre meglehetősen átláthatatlan: Mihail Szaakasvili grúz elnök péntek reggel már arról beszélt, a grúz csapatok ellenőrzésük alá vonták Chinvali egy részét, amit a szakadár tartomány "elnöke", Eduard Kokojti cáfolt.
Az viszont biztos, hogy a város központjában több épület ég, a lakók a pincékbe menekültek a támadás elől. A nők, az idősek, és a gyerekek evakuálását azonban már napokkal korábban megkezdték, így közülük már nem sokan maradhattak Chinvaliban.
Lőporos hordó
Grúz részről a hadműveletek célja természetesen az "alkotmányos rend helyreállítása", vagyis az ellenőrzés visszaszerzése, és a szakadár intézmények megszüntetése.
Az Eduard Shevarnadze utolsó szovjet külügyminiszter hatalmát "rózsás forradalommal" megdöntő, 2004-ben elnökké választott Mihail Szaakasvili grúz elnök egyik fő kampányígérete volt az ország területi integritásának helyreállítása. (Az először 1989-ben kirobbant etnikai villongások, majd a Grúzia függetlenné válása után fellángolt polgárháború nyomán nemcsak Dél-Oszétia, de a Fekete-tenger partján fekvő Abházia is kikiáltotta függetlenségét, a két tartomány határain 1992 óta vannak békefenntartók.)
-
#32753 nos ő csak elméletileg magyar, gyakorlatilag a szovjetúnióban nőtt fel kapott ernyős kiképzést, és az orosz oldalon vett részt a csecsen háborúban (javítsatok ki ha valamit rosszul tudok) -
bgabor #32752 Az eddigi tapasztalataim alapján alapból nagyon szkeptikus vagyok a magyar "szakértőkkel" kapcsolatban. A sokuknak a szakmai hozzáértése finoman szólva hiányos szokott lenni. -
#32751 akad 1-2 elgépelés az írásban, de Z.I. szakmai és gyakorlati ismereteit, akkor fikázd ha te többet tudsz majd felmutatni. -
bgabor #32750 És ettől a palitól vagy úgy hasraesve? Aki Hammernek írja a Hummert?
Nagy szakértő lehet ő is. -
#32749 Nekem nem, sőt az AMD-ken sem csodálkozok. Sok országnak juttattunk a raktáron lévő, nem használt eszközökből. Azt már döntse el mindenki, mekkora segítség valakinek az AMD... :) -
#32748 azért számomra az a 66 magyar btr meglepő volt. -
#32747 Köszi. Ez kb. az, amit tudtam, semmi igazán rendkívüli nincs benne, ha figyelembe vesszük az ország pozícióját és politikáját, akkor reális a katonai segélynyújtás része. -
MuldR #32746 Hat ez nem olyan nagy fegyvermennyiseg. Hianyolom belole az abramsokat :)
15 db "hammer"al nem sokra mennek a muszkak ellen. Ez olyan marketingesnek tunik. Apropo, szep a magyar segitseg. Maradt itthon valami? :)
Ja, es Kassat tenyleg az oroszok bombaztak tevedesbol. -
#32745 Akárhogy nézzük az a gép ami levadászta a grúz UAV-t ruszki volt ami ráadásúl dél-oszét reptérről szállt fel. Dél-Oszétiát meg csak egyedűl a ruszkik ismerik el senki más. Olyan ez mint Ciprus törökök által elismert része. -
Ren #32744 Szerintem a leghihetőbb verzió szerint Kassát tényleg az oroszok bombázták :) -
#32743 tessék. nem a linkelt topikban volt. -
#32742 Iránnak eladni fegyvert elég macerás, ráadásul Irán valahol a tizenvalahanyadik hely környékén tanyázik az Orosz fegyvervásárlók listáján (az első India, a második Kína). Szóval annyira azért nem nagy érvágás, milliárdos beszerzésekről nem nagyon lehet beszélni. -
horthy #32741 Erre az Orosz-Izraeli alkura gondolsz ?
http://index.hu/politika/kulhirek/360370/
Bár szerintem az orosz fegyveriparnak létérdeke az Iráni vásárlok dollár vagy euro milliárdjai !
Gruzia meg nem hiszem hogy több milliárd dollár értékben tudna izraeltől fegyvereket venni annyira azért nem gazdag ! -
#32740 Akkor ha már így linkelted, legalább a hsz. számát add meg, mert visszaolvastam 3 oldalt, de nem találtam meg István adott hsz.-ét. -
#32739 link. -
#32738 Többé-kevésbé ismerem a hátteret, de bemásolhatod, ha gondolod. Hozzáteszem, hogy azért nem ok nélküli az Izraeli-Orosz egyesség. Állítólag az Iráni orosz fegyverszállítások miatt álltak neki az egész Grúz biznisznek. Ha Oroszország borsot tör az orruk alá, akkor ők is visszaadják a kölcsönt felkiáltással. ^^ -
#32737 ja, kassát meg oroszok bombázták. lengyelország meg megtámadta a német rádióállomásokat. -
kocsisgabor9999 #32736 Én úgy tudom azért mert engedély nélkül lépett orosz légtérbe. De ez egyáltalán nem így van sztem. -
#32735 A hivatalos sztori szerint nem is ők lőtték le. Az a Mig-29-es szerintük nem ruszki volt. Persze a felvételek alapján lehet látni a felségjelzést dehát istenkém.... -
#32734 nem ismerem a sztorit, de gondolom nem ok nélkül lőtték le. -
#32733 Z.I. lefordított egy orosz cikket, amiben le van írva, hogy kitől, milyen támogatást kapott grúzia. érdekel?