Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Tényleg cifu ha már itt tartunk, mi a helyzet ezzel a ballisztikus rakétával? Ez kamu vagy tényleg igaz, hogy láthatatlan a radarok számára??

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

[NST]Cifu
Irán újabb "csodafegyvere": tegnap újabb bejelentést tett az iráni hadsereg, miszerint kipróbálták a szupermodern repülõhajójukat a nemrég lezajlott hadgyakorlaton.

Mint láthatjuk, a szupermodern repülõhajó valójában egy eléggé kezdetleges Ekranoplan, hasonló, mint amilyenekkel a szovjetek az 1940-es, 50-es években kisérleteztek...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Z Cargo
Az ún. "IED"-bõl (Rögtönzött RobbanóSzerkezetek) kiszerelt mobil aktivátor.
1 missed call- ezek szerint nem sikerült...

I.C.ram
Ezek kozákok. Ezek vagy mevét táncoltatnak a Vöröstéren, vagy karddal kaszabolják Leninéket 😄

Egyébként ott a hátán a hordó vodka is 😄
Sadist
A medve meg a balalajka olyan orosz, de az MP40 nagyon nem 😄
Már csak egy üveg vodka hiányzik a képrõl 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

De azért a balalajka is ott figyel! =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

A partizán azzal harcol, ami épp a kezébe akad. A háttérben meg egy PPS-43/44 van =).

Pont az MP40-en akadtál meg? Nekem a kard a furcsa, meg kicsit a medvék is! =D

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Sadist
A PPSH ok, az AK ok, de mit keres ott egy MP40 is? <#idiota>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Szerintem csak 1 ember fogja, a másiknál egy géppisztoly van. Támaszték meg gondolom azért van rajta, hogyha hosszabb ideig kell tartani, akkor ne remegjen a kép. Meg esetleg az is lehet, hogy még hosszabbra ki lehet húzni.

BiG G
úristen 😄D

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Sadist
Arra úgy tudom ilyen plasztikbomba szerû cuccot használnak. Egy csíkban rárakják az ajtóra, bele egy detonátor és bumm. Csak egy kisebb irányított robbanás, ami inkább kettévágja az ajtót, mint ripityára robbantja.

A video meg a Discoveryn vagy Spektrumon volt egy mûsorban. A faszi öngyilkos akart lenni, úgyhogy hülyeség lett volna fejbelõni 😊 Az átlõtt pisztolyt utána ki is állították valahol.

[NST]Cifu
Az IED-k (Rögtönzött RobbanóSzerkezetek) felszedésére szolgál. Ha van az út mellett egy elhagyott autó vagy roncs, ezt küldik oda, hogy noszogassa kicsit meg, hátha robban. A kiképzése is ezért ilyen, az a cél, hogy a robbanásokat elviselje.

Na ez milyen harcjármû? =)

Arra gondoltam, hogy egy plasztikcsomag van rárakva, s irányított robbantást csinálnak vele. Gyors behatolás, odarakja és már süti is. Szóval gyorsabb, és sokkolóbb, mint ha feszítõvassal mennek neki az ajtónak. Gondolom.

Itt egy másik érdekesség:

SWATos mesterlövész.
A célszemély szerencsés volt. Kaphatta volna a fejébe is.

Bucser
Én csak azt nem értem, ha az száloptika akkor az elvileg egy elég könnyû szerkezet akkor miért van az a letámasztó az alján? pláne ha nincs kihúzva? és miért 2 ember fogja?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadist
Azért írtam idézõjelbe a tükröt. Teljesen elektronikus száloptikás képernyõ, csak a játékban megmaradt a tükör elnevezés, mert régebben azt használták.

Bucser
S.W.A.T. 4-ben Száloptikát használnak. Ez nem tudom mi lehet.. nekem inkább tûnik valami fémdetektornak mint száloptikának ha a linkelt oldalon lévõ 5. képrõl van szó. (ami direktlinkelve van az nekem nem mûxik)

Bár majd a szakik itt megmondják.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadist
Az MP-5-nek kinézõ valami szerintem nem a 10mm-es változat. world.guns.ru-n ezt találtam:
Special versions were developed and manufactured in limited numbers during 1980s-90s for the US Law Enforcement market, chambered for more powerful 10mm Auto (10x25mm) and .40S&W (10x22mm) ammunition. These guns can be easily distinguished from more common 9mm models by straight box 30 rounds magazines, made from plastic.

Szal egyenes mûanyag tárakat használ.
Én inkább a HK-53A2-re tippelek:

Sadist
Nem, az szerintem egy "tükör" amivel benéznek a szobába. Olyasmi mint ami a Swat 4-ben van szvsz.

SWATos képek

Ez milyen MP5? Ez az 10mm AUTO?

S ez a 2. VH-s Boys páncéltörõre emlékeztetõ szerkezet mi? Ezzel robbantotta be az ablakot?

Z Cargo

Esetleg a funkciója ismeretes? Talán a konvojokat kíséri valamiért?<#rolleyes>

Szép!

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

I.C.ram
Az az oldalt elvezetett auspuff baromi jól néz ki! hatalmas hûtõmaszk, kis ablakok. Nekem kell ilyen!
I.C.ram
Baromi jól néz ki ez a járgány. tiszta mad max 😄

link
Jármûnek látszó tárgy.

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

Bucser
pontosabban igazat mondanak de senkit sem érdekel...

Z Cargo
Igy szoktak igazat hazudni. Bevallják hogy ,igen van ilyen projekt, de nem mondthatunk róla semmit sem...vagy bejelentik hogy pl. földön kívüli technikát alkalmaznak, felkapja a bulvársajtó aztán jól nevetségessé teszik , hogy zöld emberkék szerelgetik a gépeket... Igazat mondanak , de senki sem hiszi el...

Punker
a lényeg ugyanaz marad, pénz kidbás az összes a jelenlegi helyzetben formában.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

UFO-s infóról nem volt szó 😊
de ha van örömmel hallgatom 😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Bucser
Egy hasonló bulvárszagú kérdést tettél már fel korábban. Igazából a black projectekkel és spekulációkkal nem hiszem, hogy bárki is foglalkozna ebben a topicban. (én legalább is biztos nem tolakodok UFO-s infoért sehol elõre😊

Más,
egy régi Topgun-ban olvastam, hogy amerikai kutatók a nyilvánosság elé álltak, hogy felszólaljanak amiatt, hogy az amcsi seregben milyen hatalmas szintû fejlesztések vannak "black" projectekben. A tudósok a meghajtástechnikáról, és az elektronikáról szóltak. vannak tippjeitek?
Persze nem beszélhettek részletekrõl, de megemlíteték, hogy drámai jelentõségel volnának a mai helyzetre...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Tudom-tudom 80 milla 1 db ára...

Meg is lepõdtem volna, ha egy MSN link mûködne bármi más alatt mint IE.

F-15I-t? Szerintem jónéhány évnyi teljes éves honvédelmi költségvetéssel egyenértékû pénzt kéne kicsengetni értük, aminek nem sok realitása van. Ezen felül jelenleg a legdrágábban üzemeltethetõ amerikai gép. Még amerikai szemmel nézve is drága.
Sajnos hiába indult anno a tenderen sok remek típus, (Eurofighter,F-18), egyedül a Gripennek és az F-16 osnak volt realitása. A Gripen mellett sem katonai szempontból tették le a garast, hanem a kedvezõ(bb) gazdasági ellentételezések miatt. Ez van, sajnos Magyarországon a politikának már vagy 60 éve nem szempont a hadseregünk/légierõnk minõsége. De azért azt is hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet mellett gyakorlatilag elképzelhetetlen a fejlesztés.

Kereslet-kínálat

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

I.C.ram
Ez olcsóbb arrafelé 😄
[NST]Cifu
Talibánoknál a fakanál snassz:

[NST]Cifu
Videó a gyakorlatról (?). Sajnos IE6 kell neki, nem eszi meg se a Mozillát, se a Firefoxot. :\

[NST]Cifu
Kétlem, hogy van olyan ember, aki minden ilyen jellegû hírt követni tud, hacsak nem ezért kapja a fizetését. 😊

Egyébként kiváncsiságból utánanéztem, mi is volt az eredeti közlemény. Ime az angol nyelvû hivatalos változat:

Tehran, April 2, IRNA

Iran on Sunday successfully test fired its fastest underwater missile in the `Holy Prophet war games' northwest of Persian Gulf.

Deputy commander of the Navy Forces of the Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) General Ali Fadavi told Central News Bureau (Islamic Republic of Iran's Broadcasting) that the domestically made missile, called `Hut', hits its target with a maximum speed of 100 meters per second.

Mit vonhatunk le belõle:
-Irán leggyorsabb tenger alatti rakétájáról ír, nem pedig a világéról.
-A teszt torpedó el is találta a célpontot

Azaz megint le vagyok maradva.

uHs Gerzson
<#taps>

Asus P8H67-M Pro, Intel i5 2500k, 4GB RAM, Asus 560 GTX Ti Az alkohol az ember legnagyobb ellensége aki elfut az ellenségtől az gyáva. Astra-t vezetek. És?

[NST]Cifu
Már anno volt róla szó, jópár hónapja (talán már egy éve is) az Indexen kint volt (az amúgy MTI) hír, amiben bemutatták, hogy ezen dolgoznak. Abban egy "láthatattlan" torpedóról beszéltek, ami persze zöldség volt. Most a tesztelésnél tartanak (elég gyorsan jutottak el idáig, amúgy).

A baj az, hogy kevés a megbízható információ ezzel kapcsolatban.

1.: A torpedó az adatok alapján a VA-111 Shkvall orosz kavitációs torpedó másolatának, licencének tünik. Ugyan mindig kihangsúlyozzák, hogy saját fejlesztés, de ez annyira igaz, mint a saját felesztésû ballisztikus rakéta (ami véletlenül az észak-korei No Dong tökéletes mása), vagy a saját fejlesztésû vadászgép (ami pedig érthetettlen módon pont úgy néz ki, mint az I-2000 orosz vadászgépterv).

2.: Aligha a leggyorsabb ilyen célú rakéta, a VA-111 sebessége becslések szerint 200 csomó (vagyis véletlenül cirka 360 km/h). Ez is egy közvetett bizonyíték arra, hogy a VA-111 másolatával állunk szemben.

3.: Aligha tengeralattjárók ellen fejlesztették ki, inkább repülõgéphordozók ellen (ez persze lehet fordítási hiba is).

Errõl hallottál már:

"rán víz alatti "rakétát" próbált ki

Irán víz alatti rakétának nevezett harci eszközt fejlesztett ki, amely Teherán szerint képes nagy hadihajók és tengeralattjárók megsemmisítésére. A hírt az iszlám forradalmi gárda haditengerészetének fõnöksége jelentette be vasárnap. Ali Favadi tábornok közlése szerint a fegyvert ki is próbálták a napokban tartott Szent Próféta hadgyakorlat harmadik napján a Perzsa-öbölben. Az eszköz a tábornok szerint másodpercenként százméteres sebességgel (360 km/ó) halad a víz alatt, s ezzel - mint mondta - a világ leggyorsabb ilyen rakétája. Nagy tengeralattjárók ellen kifejlesztett, igen nagy erejû robbanótöltetet visz. (MTI)"

[NST]Cifu
Spanyol Leopard 2E képek:

[NST]Cifu
Köcce, még várd meg a második részét is. 😉

Punker
jó lett a cikk 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Ezért mondom, hogy szép lesz, ha széthullik Irak, mert most még mindenki csak a Síitákról és a Szunitákról beszél, de ott vannak északon a Kurdok is, meg pár millió társul Szíriában és Törökországban... Azokkal se lesz kevesebb gond...

Punker
visszatérve a törökökre, most volt a hírekben hogy kurdokkal megint irtják egymást.

[NST]Cifu
Mindkét gép eléggé friss még, és a fejlesztésük / képességeik véglegesítése is hasonlóan lassan halad. Jelenleg úgy tudom, hogy az Eurofighter még csak légvédelmi feladatkörben kapta meg a zöld lámpát, a földi támadó feladatkör csak az év végén, jövõ év elején lesz "teljes" náluk (ott is lépcsõzetes a felállás, tehát bizonyos feladatkörökben csak 2008-2009 körül lesznek teljesen harcra készek). A szárazföldi bázisú Rafale ha jól tudom már rendelkezik korlátozott csapásmérõ képességgel.

Hmmmm...A Rafalenek és az EF-nek van már földi támadó képessége, akár korlátozott is?