Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még jó, hogy nem voltál Huszár annó, az a csákó volt az elbaxott vödör! =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Fenrir
Én nagyon utáltam a bocskai sapkát, sohasem lehetett jól beállítani, úgy nézett ki az ember fején mint valami elbaxott vödör 😊

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Izlések és pofonok. Mondjuk nem nekem kell viselni, hanem a katonáknak, és legalábbis amikor szóba került, õk nem nagyon dicsérték...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Nem, valóban megtörtént már, hogy a magyar rendfokozati jelzésekkel nem tisztába levõ US katonákat megzavarták a csillagok (náluk ugye a csillag csak a tábornokoknak jár, bár az ötágú, nem pedig hat).

Ezt én is hallottam 2 hivatásos katona ismerõsömtõl is, akik Korfun békefentartók. Azt mondták, hogy az Irakból visszajött cimboráikkal történt meg.

Ügye a szakaszvezetõnek is meg az fõtörzsõrmesternek is van már annyi csillagja, hogy tábornoknak nézzék õket ELSÕRE az USek. Urban Legend lehetne, de az mellette szól, hogy elõtte nem nagyon találkoztak az amerikai közkatonák Honvédekkel. Hacsak nem Tasszáron.

Szal nekik csak sok csillagos tábornokokból álló bandának látszhatott elõször =).

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ha a bocskai sapka az az a honvéd sapka, amit már az elsõ világháború elõtt is viseltek, talán még a 48-as szabadságharc elõtt is, akkor szerintem egyáltalán nem gáz. Nekem tetszik a formája, tetszik a múltja, s nem tetszik a fejtetõre vágott féloldalt lecsúszott palacsinta barret.

Igazából tök mind1 mi van a baka fején békeidõben. Akkor meg miért lenne egy másik ország majmolása? (ha a bocskai sapek az, amire én gondolok) Ha van nekünk egy saját egyedi gyakorló sapkánk. A németek is a világháborús gyakorló sapkájuk másolatait használják. Az amik gyakorlója is hasonlít a polgárháborús Jenki sapkára, csak nincs összenyomva elöl.

De ez SZVSZ. Szal, ami nekem tetszik, az közel sem etalon. A harc közben úgyis bukósisak lesz rajtuk álcafûvel.

Glpetyus
😄D

tény, mint az összes ilyen 😊 azért modntam hogy hallotam és nem állitottam hogy ez igy volt 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Glpetyus
"Urban-legend"

Punker
szerintem csak a csók a nem tudta hogy itt a sorozott bakák is kaphatnak zöld barrett-et és nem csak az elit egységek 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

én ezt a csillagok miatt hallotam hogy ugye amcsiknál csak a tábornokoknak van asszem csillaga ergo anno amcsik nemgyõztek itt tisztelegni 😄DDD

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

[NST]Cifu
Vagy csak nem sokat mozogtál még katonák között...

Ez a történet túl szép hogy igaz legyen.

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

I.C.ram
Gondolom nemzetek közt is rvényben van, hogy elõljárónak tisztelgünk elõre, és tök mindegy, hogy msot amerikai vagy sem.
most értem haza és tapétáztak hát elég fáradt vagyok

gyenge történet

Fenrir
Bociruha akkor már volt sorosoknak is, mi is kaptunk.

ja

Annyira hasonlít a magyar meg az amerikai egyenruha?

Punker
miért azért mert a zöld szín megzavarta õket azt htték hogy az elit egység (sima sorkatonák voltak a 6 hónapos eresztésbõl)

neked mindig ilyen nehéz a felfogásod?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

I.C.ram
gondolom azt hitte, hogy elõljárók 😄 vagy hogy a vezérkar közeledik 😄
Miért?

Punker
mert amerikaiak?
amcsi százados elõre tisztelgett a sorozott honvédeknek 😊

Miért voltak idióták?

I.C.ram
Biztos nem ez volt. Ovális volt az egész. Az is lehet, hogy nem magyar volt. ahh mindegy.. ez már soha nem derül ki 😞
[NST]Cifu
Akkor még az MH 54. légtérellenõrzõ ezredre tippelnék, de ott nem kard, hanem sas (turul?) van a sugarak elött:

Punker
helyesbítek nem csak a mélységiek hanem a "sima" felderítõk is megkapják

"• 2003. januártól márciusig, a Taszáron felkészülõ NATO-US erõk õrzés-védelmében vett részt kijelölt erõkkel."

ebben haver részt vett azt mondta idióta amcsik között õk voltak az istenek a zöld barret miatt 😊

I.C.ram
Amennyire kiveszem a jelzést, nem ilyen volt, de a sapi ilyesmi.

Egy függõleges kard volt, és mögötte a sok sok sugárnyaláb. Fémbõl volt. Bronzos szine volt.
[NST]Cifu
Úgy látom a légvédelmisek is piros barretet viselnek, szvsz akkor õk lesznek a te embereid:

kép 1.
kép 2.

[NST]Cifu
Mondasz valamit. 😊

I.C.ram
Jaja, de nekem piros kell. 😄 Esetleg nincs olyan képe valakinek, amin a beretek emblémái vannak? Arról lehet könyebben felismerném.
Punker
amennyiben a mélységi felderítõket sima gyalogságnak vesszük 😊

[NST]Cifu
Akkor valszeg a gyalogságnak is engedélyezték közben a barretet.

Punker
Egrieknek tuti zöld van

[NST]Cifu
Valóban létezik ez a szörny, egy amerikai oldalon valahol bele is bottlottam a videójába. 😊

Mondjuk a lõszerköltség tényleg irgalmatlan lehet, akár csak egy pár másodperces tûzcsapásánál is. 😊

Fenrir
Alul a képekre klikkelgess bõszen, erõsen ajánlom pl az elsõt.

Katt

[NST]Cifu
A barretek színkiosztása itthon azt hiszem a következõ:

Fekete barret -> harckocsizók
Piros barret -> tüzérek
Zöld barret -> ejtõernyõsök (szolnokon õk vannak!)

A zöld barretben nem vagyok 100-as, mert mintha anno a gyalogság is kérvényezte volna, hogy viselhesse ezt (és ne a gázos bocskai-féle sapkát), de ezt visszautasították azzal, hogy hagyományõrzés és egyeben (forrás Lippai alez.).

I.C.ram
AKAROM! 😄 (Légyszi) Komolyan érdekel milyen alakulatban vannak ilyen kaliberû fazonok 😄
Fenrir
Ha nagyon akarod akkor keresek neked, de a kollégám Szolnokon volt amikor soros volt és ott még õk is kaptak ilyen sapkát.

Na ez kellett volna az orosz frontra 1944-ben! =)

Igazi lõszerzabáló lenne, ha igaz lenne. Vagy létezik ez az állat? =)

I.C.ram
Képed van? Mert akkor rátudok bólintani.
Fenrir
Például a szolnoki felderítõknek van ilyen sapkájuk ha jól emlékszem.

I.C.ram
Huhúúú ma láttam katonai G-Mercit közúton, és egy nagyon csinos kis honvédlányka vezette... Bevállalnám ezt a párosítást 😄

Ja meg láttam ma még egy durva dolgot. Piros 56os buszra felszállok, erre felszáll egy jó nagy darab terepnadrágos piros berretsapkás fazont, rajta egy jó nagy embléma. Egy kard volt talán is mögötte szerteágazó sugarak... aztán egyszer csak megfordul, nekem háttal, és azthittem beszarok, mikor megláttam a hátán egy tipikus nõi hátizsákot 😄 Kemény volt nagyon 😄

Tudja valaki egyébként, hogy melyik alakulatnak lehet ilyen berretje? Ja és a nadrágja olyan iraki terepmintájú volt.
[NST]Cifu
Irán eddigi csodafegyverei:

Misagh-1 vállról indítható légvédelmi rakéta -> Tökéletes másolata (licence?) a kínai QE-1 Vanguard rakétának.

Mesbah Iráni kémmûhold -> Egy elég apró eszköz, amelyet oroszok készítettek el nekik és orosz rakétával lett feljutattva. Irán korábban állította, hogy saját mûholdat saját hordozórakétával fog feljutattni. Ebbõl azóta sem lett semmi.

Kosar, a láthatattlan "ballisztikus" rakéta -> Eddig ez a csúcs. Ez valójában egy kínai C-701 hajó elleni rakéta. Elõször csak arról beszéltek az iráni híradások, hogy ez az elsõ lopakodó rakétájuk, majd valahogy belekeveredett a bulvármédia, és kihozták, hogy ez egy ballisztikus rakéta.

Ezen kívûl ott van még a már említett iráni vadász- és kiképzõgép (orosz gyökerekkel), az iráni teherszállító repülõgép (amely orosz mérnökei egy balesetben meghaltak pár éve), az iráni szuperkavitációs torpedó (a VA-111 másolata) és így tovább.

Fenrir
SWAT 3-ban volt a tükör amivel a sarkokon és az ajtó alatt néztek be, SWAT 4-ben már a száloptikát használták.

Szvsz az egy tükör mint ahogyan a többiek is írták.

Pluskast
Igen arról😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

uHs Gerzson
<#merges2>

Asus P8H67-M Pro, Intel i5 2500k, 4GB RAM, Asus 560 GTX Ti Az alkohol az ember legnagyobb ellensége aki elfut az ellenségtől az gyáva. Astra-t vezetek. És?

[NST]Cifu
Szerencsés fickók, de nem mindenki volt ilyen szerencsés:

[NST]Cifu
Most melyikrõl beszélsz, az irániak állítólagos csodarakétájáról? Mert azt erõsen kétlem, hogy õk ilyen szinten állnának...