94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#32852 Azt a teljes orosz GDP-t azért megnézném friss adatokkal...
Na ránéztem azokra az adatokra a 2007-esadatok szerint OroszO GDP-je vásárlóerő paritáson 2,088 billió dollár (ugye angolban a billion az a milliárd, trillion pedig a billió) és 7 éve évente 7 százalékot növeszik a gazdaságh és 2003 óta a növekedés hajtóereje a belső fogyasztás és beruházások nem pedig a gáz pénzek. A GDP 4%-át forgatják fegyverekre.
Lássuk az USA-t.
2007-es adatok szerint az USA GDP-je vásárlóerőparitáson 13,84 billió dollár.növekedése pedig az elmúlt években valahol 1-2 % között mozgott. valamint szintén 4%-ot fordítanak hadseregre.
tehát ha a gdpő maga csak 7-szeres különbséget jelent a százalékos hadseregre fordítás nem különbözik lényewgesen akkor az azok közötti különbség is csak 7-szeres lehet.. nemdebár??
Az olyan baromságot, hogy az USA oroszország teljes gdp-jét fordítja védelmi minisztériumra nettó baromság.
HA esetleg reklamálnál az adatok hitelessége miatt kérlek fordulj a A 2007-es CIA factbookhoz. -
#32851 ez nem az én véleményem. -
Zenty #32850 simán lehet.
Az oroszok gyors katonai modernizációjához sok pénz kéne, de a népek többsége nem szereti ott sem ha erre megy el a pénz. Ezért miért ne kreálhatnak nekik egy konfliktust, hogy szükségesnek lássák.. -
#32849 "1. elveszik az országból pár kisebb rész, de amúgy rendben marad a gazdaság."
A Csehekkel is így kezdték és aztán oda lett a függetlenségük is. Szolgáljon ez örök tanulságul. -
#32848 Szerintem ez hülyeség. Mellesleg mit értesz masszív fejlesztés alatt? Cifu párszor már leírta, hogy a teljes orosz GDP kisebb, mint a USA Védelmi Minisztériumának költségvetése. Az USA védelmi kiadása az hány százaléka a GDP-nek? 5%? Ez esetben a két gazdaság között laza 20-szoros eltérés van... Van jobb helye annak a pénznek ezt az oroszok is tudják. -
#32847 van jobb ötleted? melyik a rosszabb?
1. elveszik az országból pár kisebb rész, de amúgy rendben marad a gazdaság.
2. harcolunk keményen, aztán porig bombázzák az ország infrastruktúráját, a hadsereget legyalázzák, megszállás, hoppá, békefenntartás áldozatai leszünk. -
#32846 "A Reuters elemzői szerint az orosz vezetés érdeke egy súlyosabb konfliktus, meglehetősen nagy veszteséggel, hogy a lakosság torkán lenyomhassanak egy olajpénzre alapozott masszív fegyverzetfejlesztési programot."
a la index
erről mi a vélemény? -
#32845 Ismét: akkor mit csinálsz? Semmit? Ülsz és nézel ki bölcsen a fejedből? -
#32844 Csak enyén darálna le minket Grúzia is... -
#32843 "Tűzszünetet akarnak a grúzok
Mihail Szaakasvili grúz elnök azonnali tűzszünetre szólított fel. Szerinte orosz invázió zúdult országára"
-
#32842 Wikipédiás adatok:
Harckocsik:
* T-72B1 - 59db
* T-72M - 75db
* T-72AB - 71db
* T-55AM - 40db
Páncélzott harcjárművek / szállító járművek:
* BMP-1 - 80db
* BMP-2 - 120db
* BTR-80 - 75db
* MT-LB - 64db
* BRDM-2 - 17db
* Otokar Cobra - 100db
Vonatot tüzérség:
* 2A36 Giatsint-B - 12db
* 2A65 Msta-B - 18db
* 2A18 (D-30) - 120db
Önjáró tüzérség:
* 2S7 Pion - 12db
* 2S19 Msta-S - 3db
* 2S3 Akatsiya - 26db
* VZ 77 Dana - 47db
Rakétasorozatvetők:
* M-87 Orkan - 4db
* RM-70 - 48db
* BM-21 Grad - 120db
* LAR-160- 15db
* M-63 Plamen – 12db
Aknavetők:
* 2B11 120 mm - 240db
* M-38/43 120 mm - 365db
* M75 120 mm – 250db
Harci és kiképző repülőgépek:
* 22 Szu-25KM
* 13 Szu-25UB
* 12 MiG-25
* 4 Szu-24
* 18 MiG-21
* 11 L-39
* 2 L-29
Helikopterek:
* 1 Mi-35
* 19 Mi-24P
* 21 Mi-24V
* 18 Mi-14
* 16 Mi-8
* 6 Bell 212
* 40 UH-1H
* 2 Mi-2
Légvédelmi eszközök:
* 15 SA-11
* 38 SA-3
* 18 SA-8
* 35 ZSU-23-4
* 15 S-60
* 40 MT-LB /w ZU-23-2
-
Zenty #32841 feltartoztatásra? viccelsz? 66 btr-el Moszkváig jutnak :D -
#32840 na de komolyan, ha tudom, hogy semmi esélyem sincs, nem kezdek bele egy háborúba.
ha az ensz beleszól, gondolom koszovó állapotáról is folytatnak majd tárgyalásokat. -
#32839 Mit csináljon? Álljon, és tapsoljon ahogy Dél-Oszétia vagy független lesz, vagy beolvadjon Oroszországba? Utána jöjjön Abházia? Két rossz közül választhatott. Az oroszok vannak a háttérben, ez egyértelmű, a Grúzok dönthettek, hogy mit akarnak, mennyire merik bevállalni a szitut. Bevállalták... Innentől az Oroszoknál és az ENSZ-nél a labda. A hírcsatornák meg padlóra mennek, mert nem elég az Olimpia, a 2003-as Iraki lerohanás óta a legkomolyabb fegyveres konfliktus van kialakulóban (beleértve a Libanon elleni, Izraeli támadást). -
Zenty #32838 thx az infot
"Magyarország szintén nem maradt tétlen, és átadott Grúziának 66db BTR-t, 1186db AMD-65 gépkarabélyt, 44db PKM géppuskát, 600db aknát a 82-mm-es aknavetőkhöz, 5.000db ködgránátot, és nagy mennyiségű, 7,62×39mm kaliberű lőszert." lol :D -
#32837 és ez elegendő lenne az orosz gőzhenger feltartóztatására? -
#32836 volt már róla szó.
a pöcs grúzia nem is áll olyan rosszul méretéhez képest, nézzétek csak meg a képeket a sima gyalogok marpat-ban moduláris mellényben, mi ilyenekről csak álmodunk.... -
Zenty #32835 Cifu arról tudnál infót adni Grúzia hadserege milyen fejlett, és miből áll most? Úgy tudom régi orosz fegyverekel felszerelt kb 20 ezer fős hadsereggel rendelkeznek ( mondjuk ez régebbi info) most mi a helyzet? -
#32834 grúzia, az a minden szempontból pöcshalom ország hadat üzent a régió legerősebb országának?
nincs kedve valakinek holnap lerohanni németországot? vagy svájcot? csak úgy... -
#32833 ha hamar beáll a tél az oroszoknak fájó veszteségei lesznek, mint csecsen földön. -
Zenty #32832 én írtam már lejjebb is hogy, a grúzok majd megszállják az oroszokat :D -
#32831 Lehet rossz a humorérzékem de nem értem a poént a hsz-edben. Ha meg komolyan gondoltad .. hát az nc. -
#32830 eddig csak mosolyogtam az egészen, de mikor ezt a linket megláttam, hangosan felnevettem -
#32829 Az Oszétek egy kaukázusi nép, akik a jelenlegi Grúzia és Oroszország vidékén élnek. A két nép között egyetlen komolyabb etnikai ellentét volt még az kommunista forradalom idején. A Szovjetúnió szétbomlásakor az Oszétek saját államot szerettek volna, a Grúzok viszont maguknak tekintették Dél-Oszétiát. A Grúzok bevonultak Dél-Oszétiába, a hírek szerint mintegy 100.000 Oszét elmenekült a területről, míg Grúzok települtek be a helyükre (etnikai tisztogatás). Oroszország az Oszétek pártját fogta, tesszük hozzá, hogy Észak-Oszétia Oroszország része. A területen közös Oszét-Orosz-Grúz békefenntartók állomásoztak az utóbbi időben, a békés rendezés elősegítésére.
Oroszországnak csípi a szemét Grúzia, amely egyfelől komoly ásványkincsekkel rendelkezik, másfelől a politikai beállítottsága erősen nyugat-barát. Oroszoszág noha támogatja Dél-Oszétiát (legnagyobb politkai ütőkártyája az, hogy elismeri a független Dél-Oszétiát), azt például fel sem vetette, hogy az Oszét állam megkapja Észak-Oszétiát is. Az is felmerült, hogy Dél-Oszétia nem független lenne, hanem beolvadna Oroszországba, ami nagyon tetszene az Oroszoknak. Többek között Orosz útlevelet kaptak a Dél-Oszétek, és gazdaságilag is segíti, miközben Grúziával kölcsönösen utálják egymást, és ott tesznek keresztbe egymásnak, ahol csak lehet.
Dél-Oszétia amúgy mindössze 70.000 lelkes, ennek mintegy 2/3 Oszét, a maradék többsége Grúz. A terület, amiről a vita folyik, mintegy 3200 km2.
[center] -
Zenty #32828 Grúzia pár kaukázusi népből is áll, akik utálják egymást, és mindegyik függetlenedne Grúziától. Az egyik nép az "oszétok" függetlenségét támogatja az oroszok, és a nagy "szimpátiájukba" orosz állampolgárságot is adtak nekik. Több Oszét vezető nemrégen mondta, hogy már Oroszországhoz csatlakoznának inkább, és nem független "államkodnának". (Kb ezen kijelentések miatt a grúzok türelme véget ért.)
Orosz részről igazából az olaj vezetékek , és a presztízs miatt megy a harc. Sztálin oszétába született.. -
#32827 30 ezer oszét elmenekült
Humanitárius katasztrófa van a térségben, mondta az orosz elnök. Dél-Oszétia lakosságának mintegy fele, 30 ezer ember menekült át Oroszországba az elmúlt két napon. A határ mentén egy sátortáborban kétezer embert tudnak elhelyezni közülük egyelőre. Moszkva élelmiszert és egyéb felszereléseket küldött a térségbe.
Moszkva az USA-t, Izraelt és Ukrajnát hibáztatja
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint azok tehetnek a mostani vérontásról, akik felfegyverezték Grúziát. Ezzel az USA és Izrael felelősségére utalt, hiszen mindkét ország sok fegyvert adott el az utóbbi években a grúzoknak. Az orosz külügyminiszteréium egy másik közleményében külön foglalkozott Ukrajna felelősségével, mert az ortoszok szerint az ukránok "tetőtől talpig felfegyverezték" a grúz hadsereget.
ezek szerint dél oszétiában 60 ezer ember élt, ha nem tévedek a grúz hadsereg létszáma nagyobb ennél, egyértelmű hogy ha nem tudják maguk mögött az oroszokat akkor nem kezdenek el durrogni. -
#32826 az oroszok felbíztatták a dél oszétokat hogy balhézzanak a grúzokkal, és most eljátszák a rendteremtő nagy testvért, biztosítandó az olaj vezetékek fölötti uralmukat. -
#32825 Vázolná nekem valaki, hogy akkor most kik is pontosan a küzdő felek és miért megy a dolog és hogyan is kezdődött? Nekem ez egy kicsit homályos. -
Zenty #32824 sokat érnek az elmélettel ha nincs amivel "gyakorlatozhatnának" :D -
Cnut #32823 Ja, ez SA-7 inkább. -
Cnut #32822 "kivancsi vagyok tunnek e fel Stingerek.."
-
Zenty #32821 ott nem oroszok laknak hanem oszétok. Csak orosz állampolgárságot adtak nekik, hogy az oroszok lophasák a földet. Ettél te nem kapnál idegbajt grúzként? :D
Ez olyan minta itthon pár ezer cigánynak román állampolgárságot adna románia, és utána el akarná venni a területet. -
#32820 Akkor hajrá Gruzia.... -
#32819 Valószínűleg akkor meg leszalámizzák őket az oroszok. -
#32818 Éppen ezért kellett volna a gruzoknak gondolkozni, mert most csak még többet veszthetnek... -
#32817 Dehogynem.
Csak nem úgy ahogy Európa szeretné. PŐutyin megmondta. Újra naggyá teszi Oroszországot. Ehhez olaj kell és földgáz. úgyhogy most terjeszkedik.
A grúzoktól kiprovokálták a bevonulást. -
#32816 Nem vagyok egyik pártján sem, de ami történik most az nem fog megoldani semmit, ez van... -
#32815 Jahh persze... Egyik kormánynak sem hiszünk ők csak hazudgálnak.
Ez ilyen magyar betegség. -
#32814 A gruz indoklás aztán nagyon erős lábakon áll, mert most aztán minden meg fog oldodni, eddig is mindig megoldottak a dolgok egy két rakéta kilovése után...
továbbra sem értem.... :) 32802. hsz Mit várnak? Legyőzik a medvét? :) -
#32813 Grúzia hadat üzent
"A grúz elnök hivatalosan is kihirdette a hadiállapotot Oroszország ellen. Hazahívnak 2000 grúz katonát Irakból. Moszkva erősítést küld a térségbe."