Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
Azért a nyugati világban is elég szép lenyúlások vannak 😄
Ezért az összegért már egy FN F2000-et, vagy két darab .45-ös HK USP-t lehetne venni 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Tévedtem, mert az SR-47-re gondoltam.
Lõszere miatt jobb választás lenne az M16-nál.
Arra viszont nem jöttem rá, hogy gázdugattyús, vagy hagyományos M-16 szerkezettel müködik, mert ha jól tudom Stoner tovább fejlestette az eredetit és abba a HK verzióhoz hasonlóan õ is dugattyút tett.
Az SR47 (Stoner Rifle) csapatpróbán van Afganisztánban. A legújabb Regiment szerint.
[NST]Cifu
Én nem tudok róla, ezért kérdeztem, hogy AKSURV információi honnan vannak. A SOCOM tesztelte az SR-47-et, de nem hallottam afelõl, hogy rendszeresítették volna.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

JÉÉÉÉÉÉÉÉ<#taps>
És ezt is használták az amerikai fegyveres erõk meg az SR47-et is?

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

[NST]Cifu
Látezik olyan, hogy AR-47, ez egy AK tárakhoz és az M43 lõszerhez átalakított AR-15 (M16, M4, stb.). Itt van a weboldala: AR47.com

További infok még: AR-47 CAR @ Tactical-weapons.com

[NST]Cifu
A LAW-nak van vagy 10 tipusa és szerintem M72A7 valamilyen speciális változat.

HE robbanófejes változat, semmi speciális nincs benne, hacsak nem tekintünk speciálisnak egy szereléksínt, amire éjjellátó célzóberendezést lehet felszerelni. A többi változat ára is ilyen szinten mozog.

Azeredeti változat szerintem jóval olcsóbb.

Nemrég kezdték el gyártani újra a LAW-ot, lévén egyszer már kivonták az aktív használatból az US ARMY-nál, és helyette az M136 AT4-et rendszeresítették. Hogy mennyi az elõállítási ára, és mennyiért veszi az ARMY, az egy másik kérdés. Én viszont a beszerzési árakat írtam, tehát mennyit fizet a DoD ezekért a rakétákért.

Viszont, haez is ilyen draga fegyver akkor az amiknak el kellene gondolkodni, hogy az M43 lõszer átvétele után (AR47) az RPG is rendszeresíteni kellene. Ahhoz is vannak már új speciális fejek, de sokkal olcsóbban.

A katonai beszerzéseknek egy külön világa van, az iraki hadseregnek a DoD rendelt egy nagy rakat Glock pisztolyt. Ezek amerikai kiskereskedlmi ára olyan 400 $ körül van. A megbízott texasi beszállító 1700 $-ért szállítja le õket.

BTW mióta rendszeresítették az AR-47-et az amerikai hadseregben?

(AR47)

Biztos az SR47-re gondoltál.
link1
link2
link3
link4

A LAW-nak van vagy 10 tipusa és szerintem M72A7 valamilyen speciális változat.
Azeredeti változat szerintem jóval olcsóbb.
Viszont, haez is ilyen draga fegyver akkor az amiknak el kellene gondolkodni, hogy az M43 lõszer átvétele után (AR47) az RPG is rendszeresíteni kellene. Ahhoz is vannak már új speciális fejek, de sokkal olcsóbban.
[NST]Cifu
Milyen LAW van még (természetesen az alváltozatokat leszámítva)? Az US ARMY pár éve ismét rendelni kezdett LAW-okat, amiket az irakban szolgáló csapatokhoz küldenek.

6,399... M72A7 LAW w/Graze Fuze and NVD Mount, HE, 66mm (PN 52390-5 | NSN 1340-01-597-7630 | DODIC HA29). These are combat-ready field weapons, not training versions.
TL. Value = $12.9 million, or about $2,020 per throwaway LAW.

Vagyis nem egész 2016 dollárt fizettek egy darab éles M72A7 LAW-ért.

Forrás: Defense Industry Daily

[NST]Cifu
Az iraki hadseregnek egy PG-7 rakéta gránátot 50$-ért szállítottak le anno, az indítószerkezet pedig 150 $-ba került (bár lehet, hogy ez egy PG-7 gránáttal együtt számolt ár). Igaz ez már jópár éves adat.

I.C.ram
Nem gond 😄

K-épületben van??? pff... azthittem, valami szabadtérõ lõtérrel egybekötött komplexum 😄

Lelehet menni oda körbenézni, vagy csak tagoknak?
K épület (fõ épület) alagsor 😊
sorry hogy nem Cifu vok 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Cifu te nem ugye nem a LAW M72 gondoltál? Az nem hiszem, 2000 $-ba kerülne.
Nem feltétlenül sokba. Izraeli tapasztalatok alapján egy hk-t átlagosan hétszer lehet kilõni és csak akkor válik teljesen használhatatlanná.

I.C.ram
Cifu, te a BME lõtérre jársz? Ha igen megtudnád mondani, hogy hol van helyileg?
Lehet hogy nem is lesz semmi kár, de lehet hogy 10 millió $ vagy fölötte, plusz a személyzet.

És az RPG gránátok árait nem tudod véletlenül?

Egy harckocsiban okozott kár kijavítása mennyibe kerülhet?

[NST]Cifu
A SMAW ára 13 000 $, a LAW olyan 2000 $ körül fáj az US ARMY-nak, az M136 AT4 pedig 2700 $.

Bucser

Igen jól exponált kép😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Punker
sokba gondolj arra hogy itthon 70k-ért vettek kalapácsot a HM-nél.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Legyártani vagy megvenni?Most elbizonytalanodtam.Mennyit fizet egy katonaság (vagy a pénzügyminisztérium?) egy rakétáért?

Punker
legyártani vagy megvenni? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mennyibe kerül egy rakéta?

Na ilyen
[/img]

<#nyes>

Ja értem.Szóval ilyesmi

pct= páncéltörõ. Tehát igen. De nem csak páncélosok ellen hatásos, lehet vele bunkert is rombolni.

pct. rakéta az amivel páncélosokra lõnek?

Fenrir
A-10 és Raptor powwa <#eljen>

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Ha valaki be tud szerezni ilyen lõszert, az már nem ezzel fog szórakozni, hanem beszerez egy pct. rakétát, és azzal pörköl oda. 😊

De mint tudjuk...

[NST]Cifu
Természetesen a köppeny azonosítható, így valamennyire vissza lehet követni a fegyvert. De ahogy Ren is említi, a páncéltörõ lõszerek mindenhol katonai cuccnak minõsülnek, tehát alapból nem túl könnyû hozzájuk jutni.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Jó kérdés, de szerintem ezek annyira ritka lõszerek, hogy a lõszervásárlás alapján könnyen megtalálják az elkövetõt.

A lövedéken nem hagy nyomot a huzagolás.Nem lehet azonosítani a fegyvert (gondolom én).A leváló köpennyel mi a helyzet?Azon hagy nyomot ami alapján össze lehet kapcsolni a fegyverrel amibõl kilõtték?

[NST]Cifu
Akad, bár nem túl gyakori, fõleg puskakaliberû AP (páncéltörõ) lõszereknél.

Kézi lõfegyverek lõszerei között van ûrméret alatti lövedékkel?

Errõl van sztorim!
Kecskeméten beülhettem egybe(Tornado), de a pilóta a fotót nem engedte, csak ha õ csinálja...
erre még el is b*szta, de elõhivásnál derült ki csak...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

[NST]Cifu

IED Buster

link

kösz
Sadist
Beírod alul a keresõbe, hogy "mesterlövész" és ki fogja dobni Cifu egyik cikkét.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Tudna valaki leirást a mesterlövészekrõl. Preciziós lövésnél nagy távra ki a második személy a lövész mellett. Ha jól tudom adatokat szolgáltat. Esetleg ki többet tud felvilágosithat.Kösz.
gordonmail
Namondjuk ha nekem ilyesmi lenne, akkor is örûlne a fejem... 😊

(O_o)

Adam II
Nem tudna valamelyikõtök egy jó felbontású képet berakni a "Danish Dynamite" nevû Drakenrõl egy A4es lapra szeretném kinyomtatni.

[NST]Cifu
Az éleslövészetek többségén a rakétákon nincs robbanófej (azt értékelik, hogy elég közel húzott-e el a rakéta a célgéphez), így hacsak nem találja el a rakéta közvetlenül a célgépet, akkor a célgép újra felhasználható.

Azok az F-4-esek amiket célgépnek használnak ha nem találják el a tesztlövészeteken akkor visszatér és leszál vagy amelyik felszál azt le is lehet írni?