94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
tomcat1 #32932 "másrészt Oroszország megszállása lehetetlenség."
biztos ez ? -
#32931 álom, álom, édes álom... -
Zenty #32930 ha az oroszok addig maradnak, és le nem tarolnak mindent, és távoznak... :( -
#32929 ha szeptemberben leszakad a hó a hegyi hágóknál az a 2000 ember sok borsot tud törrni az orruk alá, van pár ezer páncéltörőjük, kis légvédelem kell még nekik, és bumm. csúnyában pofán verik az oroszokat mint afganisztánban. -
Zenty #32928 az iraki 2 ezer fővel fenyegettették meg az oroszokat. Még jó, hogy haza hozzák valamivel el kell rettenteni az oroszokat :) -
#32927 mi az a bombagyár? -
#32926 Lebuktam. :) -
#32925 hát azért eddig ennyire komoly zsoldos csoportokat nem láttunk, hangsúly az eddigen, a jövő szerintem maximálisan ez lesz a multinacionális cégek fel fogják állítani a saját seregeiket, 15-20 éven belül. -
#32924 És akkor a Grúzoknak van még erejük hazaszállítani az Iraqi kontingensüket??? -
#32923 Kíváncsi leszek mi sül ki a dologból... -
#32922 Az indexen már temetik a grúzokat, de szerintem ha az amerikai olajcégek egy rakás jóminőségű tankok és repcsik elleni apróságokat szállítanak oda úgy hirtelen, amiket jóképességű zsoldosok kezelnek majd (és senki sem szólhatna semmit érte, hisz az érdekeiket védik), akkor hamarosan roncshalmaz IS válhat az oroszokból: a tankjaikat kilövik, a repülőiket sorra lelövik, és egy idő után csak haditechnikában már nem is lesz olyan kicsi a veszteség. Mindehhez nem is kell az olajcégeknek túl sokat áldozniuk a milliárdjaikból. Szóval bármi lehet. -
Zenty #32921 de azért ennyire ne lássanak előre? Csak harcolnak, de az se tudják miért? Kérhették volna az oroszoktól észak, és dél oszeta egyesitett függetlenségét a biztos grúzia háborújért cserébe. De nem semmit sem kértek se orosz oldalón se grúz oldalon sem kértek autónimát stb. Csak harcoltak a semmibe, és kiderült, hogy a semmiért.. -
Lacusch69 #32920 1. Valami úton-módon biztosan meg lehetett volna egyezni. Mivel nem látunk a kulisszák mögé, lehet, hogy az Exxon "sz@ré-húgyé" akarta.
2. Nekünk általános iskolában (közel 30éve) azt tanították, hogy a Dél-Alföld alatt rengeteg gáz van. Az, hogy a MOL nem vette meg? Egyszer sem biztos, hogy a MOL olyan rettenetesen jól döntött.
Bányajáradék: 12%.
Kicsi az EROEI? Lehet, hogy most igen. Azért némi fejlődést elvár az ember, nemcsak egymás köpködését.
Ehelyett vesszük a bizonytalan szállítású energiahordozókat a ruszkiktól, közvetítőkön keresztül. Ez k*rva jó a Kapolyi-féle emberkéknek, de nekünk nem annyira...
A Gazprom elnöke további 200%-os energia-áremelést valószínűsít 2 éven belül. Akkor még mindig drága (lenne) a helyi gáz kitermelése? Azt hiszem, hogy a NOL-ban olvastam, hogy 100$ olajár mellett már meggondolandó a makói gázzal foglalkozni.
Egyébként meg szerintem (és nemcsak szerintem) aki egy stratégiai ágazatnak akár egy részét is eladja, az egy marha... (finoman szólva) -
#32919 látom, molnibalage osztja a népet a bombagyáron:) -
#32918 Azért finoman az ilyen kijelentésekkel... -
#32917 Kihasználják őket. Nem az első, és több, mint biztos, hogy nem is az utolsó ilyen szituáció (nagy ország kihasznál a saját érdekei miatt egy kis népcsoportot). Hogy most ennek mennyire vannak a tudatában, az már egy másik kérdés. Nyilván nem azok az Oszétok akartak balhét és saját országot minden áron, akik az első harcoknál úgy látták, hogy jobb lesz új lakóhelyet keresni... -
Zenty #32916 nem...
Az oszét egy kaukázusi nép az orosz pedig szláv bolsevik izé :D -
#32915 nem nem oroszok, csak kaptak útlevelet hogy az északiak ne lázongjanak. -
Zenty #32914 Azok oszétok csak orosz állampolgársággal. Oszétok elméletileg függetlenséget akartak -
kocsisgabor9999 #32913 olyanok mint az erdélyi magyarok vagy nem? -
kocsisgabor9999 #32912 -.- orosz a többségük. -
Zenty #32911 de az oszétok se valami iq harcok.
A népük fele kitelepült, és földön futó lesz a hely = eredmény Oroszország integrálja őket. Vagyis megint egy másik nép karmaiba lesznek sok értelme volt az egésznek.. -
#32910 nekik vannak prec bombáik amik 90%-ban működnek, az oroszok meg se próbálják..... -
kocsisgabor9999 #32909 Hát az amerikaiak? -
#32908 mikor akartak? vagy tudtak egyáltalán az oroszok bármit is vér nélkül megoldani? -
#32907 Az eddig leszűrhető kevéske infomorzsából az jön le, hogy az Oroszoknál relatíve kevés az áldozat, az is jobbára sima gyalogos. Egy-két merevszárnyú gép veszett oda, meg pár páncélos nyuszibusz. A Grúzok igazi problémája az most, hogy az Abháziaiak is belenyúltak a serpenyőbe, ha már a Grúzokat rugdosni kell, nehogy ők kimaradjanak a jóból, ki tudja mikor lesz ilyesmire lehetőségük legközelebb felkiáltással. Szvsz most a nagy kérdés az, hogy a Grúz nép mennyire lesz kitartó. Az Oroszoknak alapvetően valószínűleg az a céljuk, hogy gyorsan, de nem vér nélkül menjen le a háború, majd az isten adta Grúz nép elüldözze nyugati beállítottságú elnökét. Ha nem jön be nekik, akkor kínosabb a dolog, mert van megállnak Észak-Oszétiában (ezzel ideális célpontjai lesznek a gerilla akcióknak), vagy mennek tovább, ez esetben viszont megszállják Grúziát? Ez elég meredek lenne... -
#32906 azóta volt 3 hasonló háborúja az oroszoknak. -
#32905 Én is pontosan Vietnamot akartam felhozni példának. -
#32904 A NATO tagállamok sem hülyék. Nem fognak egy kétes kimenetű csetepaté-szagú országot egyből felvenni. Az USA számára egyértelmű előnyökkel bír/bírt az ország, de a többi NATO tagországnak azért nem ennyire egyértelmű.
Amúgy a Törököknek most amúgy is megvan a maguk problémája a Kurdokkal, tehát ők annyira úgy nem lelkesednének, ha hirtelen menniük kellene Grúziába... -
#32903 oroszoknál sose nagyon számított a veszteség. -
#32902 gerilla harchoz legjobb, vietnám, afganisztán (ruszki/nato) csecsenföld 1-2, irak, bebizonyította hogy a gerilla harcokkal szemben sz@rt se érnek a regurális próbálkozások -
#32901 Eddig az a fene nagy meglepetés nem jött össze... -
Zenty #32900 ha a natoba engedték volna belépni Grúziát akkor valszeg a töröknek kéne mennie elsőként, és azért az 1 milliós hadseregükkel az oroszoknak sem érdemes a törökkel szórakozni :D -
kocsisgabor9999 #32899 Mivel, hogy elbújnak azzal? -
#32898 Igen tudom, egyről beszélünk. Egyébként a grúzoknak mennyire van yool kiépített bunker rendszerük? Mert olvastam valahol, hogy egész komoly kis hálózatot hoztak létre, és ha igaz, akkor egészen nagy meglepetéseket is okozhatnak az oroszoknak. -
#32897 Azért az nagyon fájdalmas lenne Oroszországnak, ha Törökország beszállna a harcokba, még ha szét nem is verné, az tény. Kezdve ott, hogy Boszporusz... -
#32896 az usára gondoltam. -
#32895 Emlékeim szerint az Iraki bevonuláskor ugyanez ment kb., csak Amerika ellen. Az átlagembernek tök mind1, csak botrány legyen. ^^
Azt az USA is érzi, hogy itt túl sokat nem tud tenni. Kb. mint 2003-ban a II. Öböl-háborúban. Mindenki felszólít, megbotránkozik, elítél. Tenni nem tesz semmit. Ez egy ilyen politikai szituáció. -
#32894 ezt már délelőtt tudtuk. -
#32893 erre az akart menni hogy a grúzok megtámadták saját magukat és az oroszok segítenek nekik:P