Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként meg emlékeim szerint 1x már elhatározták, hogy megépítik a Klipert (2012 volt az elsõ indítás várható dátuma), tehát nem igazán értem, mit kevernek megint...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
sajnos MTI-is, agy csak enyit tudtam, de a MN-ból azt is hogy az a Molnyija is indul ami a Burant építette.
Charles Swannack Vezérõrnagy (US ARMY, a 82. Légiszállítású Dandár korábbi parancsnoka)
Anthony Zinni Vezérezredes (USMC)
Paul Eaton Vezérõrnagy (US ARMY)
Gregory Newbold Altábornagy (USMC) és
John Batiste Vezérõrnagy (US ARMY, az 1. Gyalogos Dandár nemrég leköszönt parancsoka)
Swannack úgy fogalmazott, hogy szükség lenne végre egy olyan felsõ vezetésre, amely megérti a háború alaptételeit, és képes azokat elfogadni is. Batiste egy riportban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az iraki megszállás okafogyottá válta, tapasztalata szerint az irakiak nem értik és nem is igazán akarják a demokráciát.
Noha Rumsfeld már túlélt egy-két személye, illetve közvetlen környezete elleni éles kritikát, az még az USA-ban is szokatlan, hogy nemrég leszerelt magas rangú tisztek a médiában ilyen keményen támadják egykori felettesüket.
Pláne ha egy esetleges háború után nem találnak bizonyítékot (deja vu) az iráni atomprogram nem csak békés irányú fejlesztéseire.
Történt valami érdemleges amiatt, mert végülis irakot mondvacsinált indokkal rohanták le? Nem. Mindenki morgott miatta a közel-keleten és a világben, de tenni nem tettek semmit. Ha az USA bombázni kezdi Iránt (amit legalábbis rövid távon (fél év minimum) én kétlek), akkor se valószinû, hogy bárki a közel-keleten bármi tetleges dolgot tenne.
Ha ezek után az Iráni vezetés atomfegyvert fejleszt azzal a saját népe és az összes siíta elõtt égeti be magát, nem hülyék hogy maguk alatt vágják a fát.
A muzulmán világ lehet hogy megosztott de nem fogják a seggüket a földhöz verni örömükben hogy az USA másodszor(!) is lezúz anyagi okokból egy muszlim országot, itt már nem számít hogy szunnita vagy siíta csak az hogy muzulmán.
Pláne ha egy esetleges háború után nem találnak bizonyítékot (deja vu) az iráni atomprogram nem csak békés irányú fejlesztéseire.
Hogy lehet lopakodó valami, ami a hajtómû égése során tetemes mennyiségû hõenergiát bocsájt ki, visszatéréskor pedig szintén magas hõmérsékletû plazmaburok veszi körül? Ez számomra nonszensz.
KTH-kozponti Tanulmanyi Hivatal es az R epuletben van, megkozelithetosege a Petofi hid felol. Szoci epitesu emlekeiem szerint
K vgy kozponti epulet - megkozelitheto a Gellert ter felol, vagy 150 eves. A loterre az egyik oldallepcsohazban juthatsz le. Asszem a fobejaratnal balra fordulsz, es a Kmfsz 79 Gepelemek Tsz- el szembeni lepcsohazban juthatsz le a loterre.
Még tesztnek is szellemifogytékos, kb annyit érnek vele mintha a Vatikánt fenyegetnék bombázással ha nem váltják le a pápát és nem állnak át világi kormányzásra <#rolleyes>#rolleyes>
Irán leszarja a fenyegetõzést (és igazuk is van) a közvélemény meg már az iraki háborút is éppenhogy csak lenyelte egy Irán elleni támadással nem csak az iszlám világot fordítanák maguk ellen hanem kvázi mindenkit pláne ha még atomot is bevetnek, tökmindegy hogy milyen erejût, nincs az a politikus aki ki tudná dumálni a szavazók elõtt az atomtámadást.
Bush az iskolapéldája egy retardált baromnak aki képtelen élni a kapott hatalmával, én elképzelhetõnek tartom hogy nem kamu a kiszivárogtatás hanem tényleg ekkora faxok.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ez engem nagyon az Elvetemült Veteménylényre emlékeztet 😄
http://www.sg.hu/cikkek/40591/wallace_es_gromit_es_az_elvetemult_vetemenyleny
Hm, most látom hogy a Reuterst is 😄
http://today.reuters.com/news/newsArticle.aspx?type=oddlyEnoughNews&storyID=2006-04-08T131821Z_01_L07416618_RTRUKOC_0_US-RABBIT.xml
Közben egy kevésbé hangos csoport pont ezen eszközök szükségességét kérdõjelezi meg. A beszerzéseknél mindig kihangsúlyozzák, hogy a "War on Terror" új harceszközöket igényel, jobbakat, mint a jelenlegiek. Így például 2006-ban a Pentagon 70 milliárdot költ új harceszközök fejlesztésére és beszerzésére. 10 milliárd ebbõl rögtön a rakétavédelmi programra megy el (ez a NASA éves költségvetésének kétharmada), 9 milliárd megy el az F-35 programra, 3,3 milliárd harckocsik és szárazföldi harcjármûvek vásárlására, felújítására. 2 milliárd jut még a következõ generációs bombázógép fejlesztésére. Gyakorlatilag az összes nagyobb program tûz alatt áll a költségvetési bizottságban, kezdve az US ARMY 100 milliárd dolláros FCS programjától az USAF / USMC / US NAVY F-35 programjáig, amely összesen 30 év alatt jelenlegi árfolyamon 256 milliárdot szán 2443 új vadászgép beszerzésére (igen, nem elírás, a fejlesztési költségekkel együtt egy F-35-ös ára 100 millió dollár felett van). Vagy ott van a haditengerészet DD(X) rombolója, amelynek darabára 4.7 milliárd dollár felett van.
A kérdés az, hogy szükség van-e ezekre jelenleg amerikának. Az F-35-ös jelenleg az F-16-osok és F/A-18-asok feladatát venné át - amelyeket irak vagy afganisztán felett azok is tökéletesen képesek ellátni. A DD(X) képességeinek nagy része is kérdéses. Hatékony dolog a 155mm-es tûzérség, de nem egyszerûbb pár vadászgépet odaküldeni?
CQB-ben inkább nagy szemû söréttel szokták használni, de a sörétespuska elõnye kétségkívûl az, hogy bármilyen spéci lõszert lehet használni, akár babzsákot, vagy gyöngygolyót is.
több szempontból is jobb volt mint a raptor mégis veszített 😞
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A BAe úgy döntött, hogy beszál az Pentagon robotgép-fejlesztéseibe (vagyis pontosabban a Pentagon lehetõvé tette ezt). Ugyan az F-35-ben is érintett bizonyos szintig, de a méretekhez képest a BAe abban a csoportban súlytalan.
A rossz nyelvek szerint egyébként a Boeing-lobby állhat a háttérben az Airbus-ból való kiszállásért.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Igen, mert az arabországok népei arról híresek, hogy lázadnak a kormányuk ellen 😄 Tiszta gyökerek ezek ott a Pentagonban, már elnézést.
amugy nem tul nagy de az alagsorban van hely dögivel 😄
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Az eladás oka elemzõk szerint az, hogy a BAE egy nagyobb akvizícióra készül. A cég 2000 óta a Bloomberg adatai szerint 7,5 milliárd dollárt fordított vállalatfelvásárlásra, tavaly márciusban például 3,97 milliárdért megvette a fõként tüzérségi eszközöket és páncélozott jármûveket gyártó egyesült államokbeli United Defense Industriest. Bár a közlemény szerint az ügylet nem érinti a BAE 13 ezer nagy-britanniai alkalmazottját – miután tisztán pénzügyi tranzakcióról van szó, az eladás által érintett üzemek már az Airbushoz tartoznak –, a GMB szakszervezet felszólította a londoni kormányt, hogy akadályozza meg a tranzakciót. A brit kormány úgy nyilatkozott, hogy továbbra is támogatja az Airbusok gyártását.
Elég fíling. Ezzel CQBben szobákat pucolnak ki? Nehéz lehet vele válogatni, hogy kit ne találjanak el, vagy nem szórnak annyira?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...
BTW = By The Way ~ apropó, errõl jut eszembe
Csapatpróba nem egyelõ rendszeresítés. Az, hogy elviszik a harctérre és kipórbálják, még nem jelenti azt, hogy az amerikai katonák kezében ezentõl M4 helyett SR-47 lesz. Az XM8 is volt csapatpróbán irakban, aztán mi lett belõle...
Lõszere miatt jobb választás lenne az M16-nál.
Én úgy tudom csak a SOCOM egységeinél tesztelik, de ott sem amiatt, mert jobb a lõszer, hanem mert az ellenséges vonalak mögött a lõszerutánpótlás nem jelentene gondot -> egyszerû hullarablásból fel tudná a katona tölteni szükség esetén a készleteit.
Arra viszont nem jöttem rá, hogy gázdugattyús, vagy hagyományos M-16 szerkezettel müködik, mert ha jól tudom Stoner tovább fejlestette az eredetit és abba a HK verzióhoz hasonlóan õ is dugattyút tett.
Ebben nem vagyok biztos, a KAC oldalán sincs erre vonatkozólag semmi info, de általában úgy emlegetik, hogy a mûködése megegyik az M4-el - tehát elvileg nem gázdugattyús.
Egyébként már az AR-16 és AR-18 is gázdugatyús megoldású volt, de hiába, ha más okokból nem voltak megbízhatóak.
kiskereskedlmi ára olyan 400 $ körül van. A megbízott texasi beszállító 1700 $-ért szállítja le õket.
1300$ különbség <#taps>#taps>.És megbízott beszállító.Miért nem volt közbeszerzési pályázat?
A BTW jelentését nem találtam meg.Mit jelent?
A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...