94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Molnibalage
    Egészen "apró" különbségek. Bárki aki visszasírja vagy élteti a régi rendszert azt bevágnám egy gulag szerű valamibe azt onnan hirdesse, hogy az milyen fasza is volt. Sajnos a szellemük és kiszolgálóik máig itt vannak...
  • spect16
    Csak ne felejtsd el, 56-ban az egyiptomi buli fontosabb volt az USA-nak mint a magyar.
    "soha nem hallottam amerikai koncentrációs/munkatáborokról" - kérdezd meg az indiánokat.
    Vagy akár a búrokat Dél-Afrikában.
    A kommunizmus/szocializmus már eleve egy utópisztikus álom volt, amit megközelíteni lehetett de el/utolérni szinte soha.
  • bgabor
    Grúzia vesztésre áll

Putyin orosz miniszterelnök mindeközben háborús bűnökkel vádolta Grúziát és ennek kivizsgálását kérte elnöki utódjától, Dmitrij Medvegyevtől. Beszélgetésükön nem hangzott el érv arra, hogy mit is keres Oroszország Grúzia határain belül, egy még általa sem elismert szakadár állam védelmében.

Hogy nem szakad le a pofájuk!
  • Bucser
    A Világháború alatt. azután elengedték őket és adtak életjáradékot minden fogvatartottnak. ráadásul tudtommal az éheztetés és a kényszermunka következtében nem halt meg senki. az internáló tábor =/= munkatáborral.

nem beszélve, hogy az amcsik ezt azóta is szégyellik.
  • BEAST #32968
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "...Roosevelt amerikai elnök elrendelte koncentrációs táborok felállítását és a japán származású amerikaiak internálását az USÁ-ban. Aug. 12-re százhúsz ezer japánt (kétharmaduk amerikai állampolgár, sokuk fia amerikai katona volt) zártak öt nyugati államban tíz táborba..."

Amugy egyik kutya, masik eb... ha nagyon valasztanom kellene, akkor valoszinuleg enis az usat favorizalnam, de lehet csak a media agymosasanak aldozata vagyok :D
  • bgabor
    Ezzel én is egyetértek, mindannyian tudjuk, hogy amerika minden, csak nem maszületett bárány. Inkább maga a megtestesült képmutatás. Azt is tudjuk, mit tett ellenünk '56-ban. Ezeket a dolgokat senki sem vitatja.

De a két országot akkor sem szabad egy kalap alá venni. Én például soha nem hallottam amerikai koncentrációs/munkatáborokról. (a Guantanamói fogolytábor nem hasonlítható az orosz Gulagokhoz) Vagy arról hogy amerika, mint állam 50 millió embert gyilkolt volna meg a saját állampolgárai közül. Oroszország viszont megtette mindezeket.
    Azt is tudjuk, mi mindent tett ellenünk ez ez ország az utóbbi 50 évben, és hogy jórész miattuk, és a ma is hatalomban lévő embereik miatt tartunk ott, ahol tartunk.

Szóval nem kellene őket egy kalap alá venni.
  • bgabor
    Ez nem kérdés.
    De nem a Grúzokkal kell összehasonlítani őket. Hanem a hasonló méretű és lehetőségű országokkal. Akkor rögtön lehet látni, mire mentek a kommunizmusukkal meg a többi baromságukkal. Érdemes azt is megnézni, hogy hol tartanak manapság: feltalálták a demokráciának álcázott egyeduralmat.
  • bgabor
    Hát ha te magadat széles látókörűnek tartod, akkor nagyon félreértelmezted a fogalmat.
  • Cat 02 #32964
    Ezek az oroszok mekkora köcsögök :S Bár tudnak valamit az igaz, ezért kellene alternatív energiaforrásokat használni :)
  • [NST]Cifu
    Lépárnás partra szállító járművei vannak, igen.
  • Zenty
    jah az orosz nem kell, de az amcsi sem, izrael meg pláne nem. Maradjunk a német technikánál, és eu fegyvereknél. Az olyan független filling, és szimpibb is :)
  • HöfEE
    Srácok , aki esetleg nem olvasná az index.hu-t annak kimásolnék egy ki részletet az egyik cikkükből:
    "A háború egyik valós orosz stratégiai célja is felderenghetett vasárnapra virradóra. Az oroszok támadást intéztek Poti fekete-tengeri kikötővárosa ellen, ahonnan az azerbajdzsáni olaj Európába indul. Az azeri olajtársaság vasárnapra már fel is függesztette a szállításokat. Az azeri olaj kiesésével Európa alternatíva nélkül maradhat, azaz kizárólagosan Oroszországtól függhet energiaellátása" forrás: index.hu
  • horthy
    Az biztos hogy az Orosz haditechnika gyengébb szinvonalu mint a Német , Izraeli , USA haditechnika föleg ami az elektronikát illeti . De ez a szinvonal , meg ez a hadesereg is böven elég ahoz hogy a Gruzokat lenyomják mint a bélyeget !
  • degenerator
    a halál se akar privátban beszélgetni egy ilyen szűk látókörű emberrel.
  • degenerator
  • leonforce
    jaa..a #32956 Neked szolt...
  • leonforce
    "Akik csak egy kicsit is ismerik a történelmet, az oroszok mentalitását"
    helyettesitsd be lecci az"oroszok"helyere az amcsikat es radobbensz milyen gyengecske erv ez egy nep megitelesehez...
    hasonloan gusztustalan dolgokat csinaltak az erdekeik(velt vagy valos)ervenyesitesere a letert(dominanciaert)folytatott kuzdelemben a tortenelem soran....
    en egyikert sem rajongok,de megertem..nem lehet konnyu birodalomnak lenni... :)
    a haditechnikai resszel egyetertek...
  • Punker
    mellőzzük a politikát és személyeskedést, ezt intézzétek el privátban!
  • bgabor
    Akik csak egy kicsit is ismerik a történelmet, az oroszok mentalitását, meg hogy mit műveltek magyarországgal, azok utálják őket és semmiféle kapcsolatot nem keresnek velük. A másik oldalt a gyurcsány képviseli, aki velük köt hosszútávú gázszerződést, a közfelháborodással szembemenve.

Haditechnikai oldalról pedig látni kell, hogy az eszközeik színvonala hol helyezkedik el a nyugatiakhoz, például az amerikaiakhoz, németehez, izraeliekhez képest.

Mindezen dolgok és tények ismeretében ha te még rajongasz is értük (ami láthatólag így van), akkor nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy egy idióta vagy.
  • Punker
    a maradék már elmenekült.
  • leonforce
    gruz belugyre hivatkozo forrasok kozoltek:kivontak a tersegbol a gruz eroket...
    kerdes h ezutan beszivargo gerillaegysgek(akik orosz oldalrol biztos h"terrorista"besorolast kapnak..)milyen vesztesegeket fognak okozni a RUS"bekefenntartoknak"(akik hivatalos UN mandatummal vannak jelen es elvileg maguk dontenek arrol h a biztonsaguk erdekeben milyen erore van szukseguk..)...?
    es h gruzia bevallal e egy ilyen lepest ertelmetlenul,mert nem nyilvanvalo h a helyiek szivesen latjak oket(a lakossag kozel 30%gruz csak)
  • joebacsi
  • kocsisgabor9999
    fitymaország lol
  • Punker
    http://img247.imageshack.us/img247/9138/07531041mo9.jpg

Air cushion landind ship YEVGENNY KOCHESKOV
  • Punker
    Cifu a ruszkiknak vannak még légpárnás hajói a Fekete - tengeren?

http://img371.imageshack.us/img371/6624/1232115vt5.jpg
  • Punker
    pedig direkt csak linkeltem, én is így találtam.
  • Fenrir
    Brekk...
  • Punker
    Red - Russian peacekeepers and Ossetia Army (position and attack).
    Blue - Georgia Army(position and attacks).

Sand-yellow colour - Ossetia ground.
    Light-green colour - Georgia ground.

Black oval - Georgian's artillery.
    Dark blue flag - staff of Georgian unit.
    Dark blue star - Georgian artillery blow.
    Red star - Russian artillery blow.
    Orange star - field combat.

On small map:
    Darkly orange - The territory of Ossetia grasped by the Georgian aggressors.
    On small map bottom:
    Red star - Russian Air strike.
    1. Gori - Military base of Georgia Army (Tank div)
    2. Vaziani - Air base of Georgia AF.
    3. Kareli - Railway junction, concentration of Tanks.
    4. Marneyli - Air base of Georgia AF.

és hozzá a térkép
  • degenerator
    mások a russzofóbiádat nem bírják.
  • horthy
    Szerintem a Gruzokat lenyomják mint a bélyeget ! Ennyit a NATO tamogatásról meg az USA szavahihetöségéröl ! Nem lesz Gruzia NATO tag 99 % ! De ez az egész konfliktus olyan nekem mint ha kitalált forgatokönyv szerint zajlana ! A csunya Gruzok megtámadják az Orosz " békefentarto " erőket akik védik a szakadár államba lévő orosz állampolgárokat , gyerünk gyorsan és vágjunk rendet közéjük ! Ezt beadják a TV mellet kiüritett Vodka-s üveg mellet ülő orosz lakosságnak és máris megvan a harci kedv !
  • bgabor
    Nekem sem a szívem csükcsei, de ezt a stílust itt nyugodtan befejezheted.
  • bardocz
  • degenerator
    fitymaország fenyegetőzik
  • a.carkey
    Irakban ugye már régóta az örző-védő cégek nyomulnak. Itt is az olajról van szó. Nem tudom, hogy valójában mennyibe kerülhet ötszáz-(pár)ezer komoly haditechnikát kezelni is tudó zsoldost odaküldeni fegyverzettel, de nem hinném, hogy 100 milla dollár felett lehet fegyverzettel együtt pár hónapra. Ez aprópénz ekkora cégeknek, és hát nagy kockázatot sem vállalnak, max még nagyobb lesz a részesedésük. (Mert ugye a legnagyobbak vannak a térségben jelen.)
  • HunGripen
    Ja egyébként találtam egy kis haditechnikai összefoglalót az oroszok bevethető repülőgépeiről és helikoptereiről és leírják a grúz légierő repülőarzenálját is. Tudom, hogy ezen a fórumon a legtöbben már kívülről vágják ezeket az adatokat, de azért gondoltam belinkelem.

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/gruz_orosz_haboru_fegyverei/
  • HunGripen
    "hát azért eddig ennyire komoly zsoldos csoportokat nem láttunk, hangsúly az eddigen, a jövő szerintem maximálisan ez lesz a multinacionális cégek fel fogják állítani a saját seregeiket, 15-20 éven belül."

Szerintem abból lennének ám a a nagy gondok. Manapság is sokszor az üzlet bábja a hadsereg. Hát akkor még mi lesz.

Egyébként a Grúzokat teljes mértékben meg lehet érteni. Mi se örülnénk ha Magyarország 1/3-ada el akarna szakadni(igaz Dél-Oszétia nem Grúzia 1/3-mada de akkor is).
  • kraawz
    ejj

valami "jó" cikk van róla?
  • Punker
    hogy az oroszok megtámadták grúziát
  • Punker
    nézz már rá a térképre :D
  • kraawz
    uh,nehéz ennyit visszaolavsni

röviden miről is van szó?:)