Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
egy félautomatával még mozgás közben is van némi esély a találatra, revolverrel nincs. legalábbis nekem nem esnek kézre
nem árt ha olyan tipus ami csõre töltve is biztonságosan hordható, egy támadás elhárításakor az életet jelentheti az ha már az elõrántás után elég célratartani és elsütni, nem kell elõtte csõretölteni. még így is kiszolgáltatott helyzetben van az aki ténylegesen önvédelemre hazsnálja, hiszen mint megtámadottnak nem áll rendelkezésére idõ a harcra való felkészülésre
a cseh para esetén valójában nem tudom hogy pontosan melyik tipus is, nem ismerem õket, csak ajánlották a készenlétisektõl. sztem õ sem tudja, meg kellene néznie hogy pontosan melyiket is használják
az hogy mûanyagtokos legyen megint csak attól függ hogy adott tipus esetén mennyivel lenne könnyebb. ha jelentõs az eltérés akkor számít, egyébként nem
Hmm... extra tûzerõ? Egy zászlóalj 155mm-es tábori tûzérségi ágyút kérnék szépen. 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
sig p228 (sajnos drága - bár baró -)
A Cseh para alatt mit értesz, mert a CZ-nek vannak fémtokos pisztolyai (CZ-75, CZ-85 (a CZ-75 kétkezes változata)) és van mûanyagtokos pisztolya (CZ-100, CZ-110) is. A "kicsi legyen" kritériumnak nem igazán felelnek viszont ezek meg, mert felteszem kompakt kategóriára gondolsz. A CZ-75,-85 inkább katonai v. rendõrségi oldalfegyver, szóval a CZ-100 és CZ-110 marad. E kettõt kézben még nem fogtam, de állítólag a CZ-100 eléggé megbízhatattlan jószág.
A Sig nagyon jó márka és név, de olyan mint autóban a BMW vagy az Audi: a vételár egy szép kis része csak a név preztizsét adja (megjegyzés: szvsz ez az összes nagy névre igaz, legyen HK vagy Beretta).
Nem igazán fejtetted ki, hogy igazából mire is gondolsz. Rejtve viselt önvédelmi fegyverre, katonai oldalfegyverre vagy csak "szeretem" fegyverre.
Az elsõre én egy HK P7M13-at választanék, másodikra HK USP-t vagy CZ-85-öt.
Ami szóba jöhet még a Sig P226 vagy az FN Pro-9 (az FNP-9 civil változata). Bár igazság szerint önvédelemre a maximális egy jó .357-es revolver, egyszerû mint egy bot, nem kell folyton szétszed-összerakni, aggódni a rugók fáradása miatt, egyszóval hétköznapi önvédelemre megteszi. Persze ha irakban akarsz egy sétakocsikázásra menni, egy jó géppisztoly alá nem adnám. 😊
FN FNP-9
Revolverek terén én maximálisan meg vagyok elégedve a viszonylag olcsó, de nagyon korrekt Taurus revkókkal. Lõttem Ruger .357-essel (a pontos típus nem rémlik, pedig megmondták 😊), hát háromszor annyit nem ér, de még másfélszer annyit sem.
ja, pár héttel ezelõtt beszélgettem az egyik ismerõsömmel, kiképzõtitszt itt a megyén. 19-es glock-ja van. elmondása szerint a p++-os lõszert saját maga készíti hozzá, méghozzá úgy hogy a tölténybõl kiszereli a magot, majd a lõport tömöríti így még több fér a hüvelybe, majd visszanyomja a magot rá, vagy vmi ilyesmi. kérdés: nem lehet simán ilyen nagyobb lõportöltetû lõszert kapni? illetve egyáltalán megengedett az ilyen házi fabrikáció?
A Glock nem rossz pisztoly, de szvsz szigorúan katonai/rendõrségi fegyver. Amúgy a lõszer utántöltésével szórakoznak páran (szóbeszédek terjengenek a sportlövõk és a vadászok között is), de egyfelõl csak a nagyon elvetemülteknek van értelme vele szórakozni (idõigényes, és nagyon nagy precizitást követel, ráadásul nem jön ki az ember sokkal olcsóbban, mintha bemegy a boltba, és vesz 1000 darabot (kézzel tölts meg 1000 lõszert... ellene vele az ember pár napig...)). Másfelõl pedig itthon szigorúan tiltott, ráadásul a szükséges részegységek kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak, azok (pl. lõpor) birtoklása büncselekmény.
de egyébként köszi, tényleg jó tippek, a hk g36 a kedvenc karabélyom, de nem valószínû hogy azt legálisan be tudnék szerezni és tartani😊))
Alapból lehet erõsebb lõszert is kapni, csak nem mindegyik fegyver bírja. Lõszer újratöltése Magyarországon tiltott, de vannak olyan országok, ahol engedélyezett, szal nyugodtan tölthetsz bele plusz lõport.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Ha extra tûzerõ kell, akkor FN F2000 vagy HK G36C, ha meg precizitás, akkor M24 😊
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
saját tippjeim
cseh para (olcsó + és megbízható + )
sig p228 (sajnos drága - bár baró -)

Mauser 1895
Parabellum P-08
Parabellum (Luger-baby) P-08
Walther P38
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
Több ezer centrifugával pedig csak idõ kérdése, hogy 90 százalékos dúsított uránt állítson elõ, ami a nukleáris bombához szükséges – figyelmeztetett az izraeli hírszerzõ tiszt. „Valószínû, hogy van egy második, titkos tervük a nukleáris fegyverek fejlesztésére” – mondta a lapnak nyilatkozó tiszt, aki szerint ha egyszer elértek a 3,5 százalékos dúsításhoz, akkor már technológiailag nincsen akadálya annak, hogy a 90 százalékot is elérjék. Ezt erõsítette meg egy amerikai diplomata is, aki szerdán Moszkvában közölte: ha Iránnak háromezer centrifugája lenne a jelenlegi 164 helyett, akkor háromnegyed év alatt egy atombombához elegendõ uránt dúsíthatna.
Amerikai számítások szerint egy háromezer centrifugás kaszkáddal 271 nap alatt állítható elõ elegendõ magasan dúsított urán egy atomfegyver gyártásához.
http://hvg.hu/vilag/20060416.aspx
TIK TAK TIK TAK
mi lesz itt... 😞
Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.
az biztos, hogy sima lámpának elég veszélyes lenne, mert ha az ellenség a fény felé lõ éjszaka, akkor pont eltrafálja a katona fejét
http://www4.army.mil/OCPA/uploads/large/2006/CSA-2006-04-07-085249.jpg
Egy másik kép, itt a kezében tartja a hátsó fickó (bár lehet ez valami másik kütyü):
http://www4.army.mil/OCPA/uploads/large/2006/CSA-2006-03-20-100235.jpg
Naval Special Warfare Development Group
Roberts was aboard a MH-47 Chinook helicopter preparing to land on Takur Ghar mountain in eastern Afghanistan when the helicopter was hit by rocket-propelled grenades, causing Roberts to fall from the helicopter's ramp. Roberts survived the fall and immediately engaed al Qaeda fighters with his M-249 light machine guns, surviving at least 30 minutes before he was shot and killed at close range.
http://edition.cnn.com/SPECIALS/2004/oef.casualties/2002.03.html
Olyan történetet hallottam néhány éve,hogy afganisztánban a különleges erõk(?) egy megmozdulása rosszul sikerült.Elfogták az egyik amerikait és elhurcolták aztán fejbelõtték.Egy UAV közvetítette hogy történt.Igaz?
A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...
Így a képrõl függõlegesek se nagyon...
A lopakodó könnyûbombázó tenderen a Northrop is indulni szeretne, és költségtakarékosságból az YF-23-ra akarja építeni a tervét, ahogy a Lockheed is az F-22-esre építette a sajátját, amit a fantáziarajzokból le lehet szûrni, egy nagyobb méretû, kétfõs legénységû gép lenne belõle. Ha ez a tender megvalósúl, akkor érdekes kérdések merülhetnek majd fel. Az FB-22 mellett szól, hogy sok rendszere egy már rendszerbe lépett típusból származik, tehát olcsóbb a fejlesztés, és az üzelemtetés. Az FB-23 (ezt a jelölést most csak én adtam a Northrop tervének) ugyanakkor az ATF tenderen pont a lopakodóképesség és a végsebesség szempontjából volt jobb a konkurensénél, és csak a manõverezõképesség terén maradt le (a fegyverzete mellett) márpedig egy bombázógépnél a manõverezõképesség kevésbé, a lopakodóképesség és a végsebesség jobban számít - tehát elvileg a papírforma szerint a Northrop gépe jobban megfelelne az elvárásoknak. A Pentagon pénzéért még egy pályázó akad még, a B-1R, amely egy feltupírozott B-1-es, az F-22A hajtómûveivel, Mach 2.2-es végsebességel és levegõ-levegõ rakétákkal.
A DoD idén 2 milliárd dollárt szán az új bombázógépek fejlesztésére, ebbe beletartozhat az új könnyûbombázó, de a szuper(vagy akár hiper)szonikus B-52 utód is.
Lockheed F-22A és FB-22 egy fantáziarajzon
Northrop FB-23 fantázirajz
Boeing B-1R fantázirajz
A másik probléma ugyan az volt, mint ami a JSF programban is döntõnek bizonyult. Az YF-22-n némi aerodinamikai átalakításra volt csak szükség, az YF-23 esetén viszont a törzs orrészét jelentõsen át kellett volna tervezni.