Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem érteni

Nem beszélek túl jól angolul. Az utolsó sor szerint minden bizonnyal létezett, de a felette lévõ szöveg szerint a német doksikban nem szerepel, csak az oroszban. Lehet, hogy nem is létezett. Most biztos félrefordítottam, mert így saját magának mond ellent...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

[NST]Cifu
Én anno feltúrtam az egész netet. Nem találtam megbízható forrást arról a bizonyos Szálingrádi mesterlövész párbajról, és ráadásul az orosz források által említett német mesterlövészrõl senki sem talált említést a német dokumentációkban. Szvsz a szovjet propaganda termékérõl van szó. Ettõl persze Zajcev még lehetett nagyon jó mesterlövész.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Biztos mindig a szeme közé lõtt a delikvensnek. Ha már annyira expert volt a német is, hogy kilõtte Zajcev barátjának a távcsövét, valszeg nem egyben a fej eltalálása a rutin, hanem akár annak egy része.

Szerintem Cifu cikkében olvastad, hogy nem is volt ilyen párbaj. Majd még keresgélek utána valamit.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Itt az oldal alján találsz is árramforrást de a csomagoláson szerepel a gyártó neve ezért a képet nem tehetem be csak az oldal linkjét.

Az oldal legalján van a termék.

elemtartó

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Ha jól értem áramforrás.

Ez valami keleti bölcselet?

Sadist
kép
Valaki homályosítson föl, hogy az Aimpointon mi az a fölsõ kis henger?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

nem lessz szvsz és még midnig sötéten látom...., mert egysuerüen magyarország anyagi helyzetében nem megy..., szeirnted melyik az a kormány amit valaha még egyszer megválasztanak akkor ha azt modnja, bocsi minden 20adlagos, éljetek szarul de a hadsereget fejlesztjük? mert azt a helyi pistike 2es iq-val látja hogy ha a kórházat nem probálják helyrehozni vagy elgalább nem igérik meg akkor neki szarabb lessz hosszútávon viszont azt még a legtöbb értelmiségi se látja be hogy ha a hadsereget nem hozzák rendbe méghosszabb távon mégszarabb lessz... :/ ergo nem is csak a kormányok hibája ez hanem gyk a magyar társadalomé mert egyszerüen nem viselnék el egy kormánytól se ha megprobálná rendbehozni a hadsereget ...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Szerintem ez kiképzésfüggõ. Valószínûleg mindenhol a fej a cél. És hogy azt hol sikerül eltalálni az a helyzettõl függ.

sz4bolcs
akik az ellenfél megölésével nyertek valamit azok is meghalnak...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Punker
hát valszeg a fronton nem csináltak ballisztikát de tipikus lövések vannak minden embernél ki hova lõ.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist
Valszeg mindig jellemzõen ugyanarra a testtájékra lõtt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Meg nem tudom mondani milyen forrásból halottam,de Sztálingrádban nem volt orvlövész párbaj két "ász" között.A cikkhez forrás sincs megjelölve.
Közhely de a gyõztesek írják a történelmet.Sajátos módon használják a statisztikát is.Erre talán az egyik jellemzõ példa amikor a magasrangú tiszt az USA kongresszusi bizottsága elõtt elmagyarázta,hogy a Patriot rakéta találata azt jelenti,hogy keresztezi az ellenséges rakéta röppályáját és nem csupán az amikor eltalálja/megsemmisíti.

PrasCo
Bele volt gravírozva a golyóba, hogy "szeretettel Zajcev elvtárstól" =)
Egyébként ez engem is érdekelne.
"Kezdetben a német vezetés úgy gondolta, hogy több lövészt vezényeltek a frontra a szovjetek, de a lövések pontosságából lassan rájöttek, hogy a halottak többségén lévõ sebek mind ugyanazon lövésztõl származnak. "

Na ezt mégis hogy?

sz4bolcs
Mindjárt lelõnek, mert ez itt nem egy rohadt játék. 😄

..az életben nincs vaktöltény

Sadist
Szmájli tudod mire van?

sz4bolcs
Nem tudom, mi háborított föl ennyire ezen a hozzászóláson.

Bucser
Ezt inkább nem commentelem mert túlságosan csúnya szavak jönnének ki a keyboardból...

De eléggé szánalmas mikor valaki egy háborúban hõsiesen végzi a dolgát és egy 10-en x éves emberke csak annyit mond Jó volt a frag rateje... Bazzeg az ott NEM JÁTÉK VOLT!!!! Ha az IQ-d csak eddig jut akkor inkább ne szólj hozzá!

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

sz4bolcs
ez már aimbot.. 😊

Sadist
Jó volt a frag rateje 😊

sz4bolcs
"Zajcev tovább folytatta a magányos vadászatát a német katonákra, és bizonyíthatóan 242 ellenséges katonát lõtt le a sztálingrádi harcok során, köztük 11 mesterlövészt. Ezen kívül kiképzésben is részesített több lövészt, összesen 30-at, akik mind összesen 1126 német katonát lõttek le."

<#gonosz1><#gonosz1><#gonosz1>

sz4bolcs
Azta rohadt.. Azon a részen majdnem berosáltam, amikor leírta, hogy csak egymásra vártak 4 napig, és akkor a német nem bírta tovább.. 😊

Érdekes állatfaj ez a mesterlövész, ahhoz képest, hogy orvvul végzi a dolgát azért vannak "erényei" 😊

sz4bolcs
Jó cikk! Élvezetes olvasni. <#eljen>

Oks! Köszi, majd megkeresem!

Jó kis Zajcev link!

[NST]Cifu
Korábban már írtam a vegyi fegyverekrõl, írd be alulra a keresõbe, hogy Kémiai fegyverek.

Egyébként ha a "klasszikus" kémiai fegyverekrõl beszélünk (könnygáz és társai nem idetartozva), akkor olyan 25 ország rendelkezik jelentõsebb mennyiséggel. A legtöbb esetben mustárgázról, vagy szarinról van szó. VX szintû vegyi fegyverei az USA-nak, Kínának, Oroszországnak (?), Izraelnek, Dél-Afrikának és talán Észak-Koreának illetve Iránnak lehetnek.

Szomorú!

Cifu! Tudsz esetleg egy megközelítõ adatot, hogy mely országoknak van komolyabb vegyifegyver készlete?

Bucser
privát

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Honnan veszed,hogy rohadt alma vagyok?

Bucser
Rohadt alma is back😄

Ezúttal ne bannoltasd magad😄<#idiota>

[NST]Cifu
Az angol nyelvû szöveg Chainsaw-ot említ, ez láncfûrészt jelent. Így ránézésre nekem sem tünt fel, hogy nem láncfûrészrõl van szó, de megint tanultam valamit. 😊

Nos ez a kép alapján nem láncfûrész.Szerintem valami más.
Legalább három néven jelölik magyarul:szablyafûrész;orrfûrész;kardfûrész.
Én nyugodtabb lennék ha hasonló helyzetben nem láncfûrésszel mentenének ki.A szablyafûrész;orrfûrész;kardfûrész nem tud mélyen beszaladni mert rövid a pengéje.

Bucser
Én azért ennyire sötéten nem látom a jövõt. Csak felelõs politizálás kérdése. Hogy hajlandóak vagyunk-e teljesíteni a NATo felé a kötelezettségeket amiket vállaltunk. Ha a válasz igen akkor elengedhetetlen a gyakorlatozás és a fegyverzet fejlesztése. A mostani politikai garnitúra kiöregedésével látok rá esélyt (és ugye ezek a rndszerváltásból visszamaradt õskövületek nem klasszikus "politikusok" hanem inkább csak a "mindenbõl pénzt karok magamnak" nemzedék😄) Szóval ha ezek eltûnnek akkor lehet esélye a Hadseregnek is a normalizálódásra.

*szvsz 8-10 év alatt se sõt szeirntem magyarországon még 100 után is neccesen, gyk a haderõ az 2.vh óta a lejtõn lefele..., amikor nem lefele ment akkor is csak az orosz ráhatás miatt..., magyarországnak soha nem lessz már rendes hadereje szerintem amig nem kerül valami kibaszott nagy szarba...

bazz késõ van már? 😛 ez még a szokásosnál is jobban el volt gépelve...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

szvsz 8-10 év alatt se
sõt szeirntem magyarországon még 100 után is neccesen, gyk a haderó az 2.vh óta a lejtõn lefele..., amikor nem elfele ment akkor is csak az orosz ráhatás miatt..., magyarórszág nak soha nem elssz már rndes hadereje szeirntem amig nem kerül valami kibaszott nagy szarba...

Bucser
Ugye olvastad, hogy a Jövõben😄 nem 4 éven belült írtam hanem mondjuk az lehet 8 10 év is... Addigra talán megszûnik ez a harácsoló politikusi hozzáállás😊

remélem ezt csak viccnek szántad 😊 erre az esély szvsz a 0 felé konvergál bármelyik kormánynál, egyszerüen a hadsereg az utolo szempont, ennyi 😊

Bucser
Reméljük õk többet járnak majd éleslövészetre mint a migek és az ország gazdasági helyzete majd lehetõvé teszi Iris-t vásárlását a jövõben😊 (mondjuk én is ezt preferáltam volna)

[NST]Cifu
Nem túl meglepõ, hogy az AIM-9L-nél maradtak. Én mondjuk megvártam volna az Iris-T rakéták integrációját, a teljes század úgyis csak 2008-ban lesz hadrakész. Ráadásul akkor már lenne értelme sisakcélzókat is beszerezni.

Egy kis javítás: Diehl Raytheon Missile Systeme GmbH

Nem tudom volt-e már szó róla, de a HM kiválasztotta a rövid hatótávolságú légiharcrakétát a Gripenek számára. A szerzõdést két héten belûl írják alá, a Diehl-Raytheon Gmbh-val.

A pontos típus: AIM-9L/I-2. Nem vadonatúj rakétákat kapunk, hanem felújítottakat.
-A felújítás során kicserélik az öregedésre hajlamos alkatrészek mindegyikét (pl rakétahajtómû, tömítések...)
-Ellenõrzik és szükség esetén cserélik a harci részt.
-Átvizsgálják a szárnyakat, vezérsíkokat.
-A gázgenerátort hatékonyabbra cserélik.
-A vezérlõrendszer egyes hibridáramkörös elemeit tisztán félvezetõsre cserélik. Ennek következtében jelentõsen javul az IRCCM képesség.
-Az optika egy szûrõ taggal bõvül, közvetlenül az ablak mögött.
-Kicserélik a részegységeket összefogó problémás bilincseket.

A gyártó 20 év garanciát vállal a rakétákra, amelyek szállítása 2006-2007-ben történik.

[NST]Cifu
Hidraulikus.

[NST]Cifu
Ez csak a kabintetõ ára. 😊

Bucser
Lehet félnek attól, hogy befingott a pilóta és a gázok a láncfûrész hõtermelésétõl begyulladnak😄

I.C.ram
ja és miért nyomják ilyen védõfelszerelésben? 😄 félnek, hogy begyullad az egész? 😄
Sadist
Én az 1700 dodós Glockok után már semmin nem lepõdök meg 😄

I.C.ram
40 milla egy kabintetõért... kicsit sokallom 😊
I.C.ram
Ezeken szervómotoros kabintetõ mechanika van, vagy a hagyományos "tekerõs" megoldás?
Sadist
Az a kisebb vagyon csak a kabintetõ ára, vagy belül szétcseszõdött mûszereké is?