Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
izraelnek meg azért mert ha ugytünik hogy õk mekkora fenyegetés akkor majd ott is beavatkoznak..., aztán majd jön a következõ me g a következõ és a végén izrael lessz ott az egyetlen ország akiket az usa még nem "szabaditott" fel 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Megérkezett Iránba az elsõ BM-25-ös, 2400 kilométeres hatótávolságával már Európát is fenyegetõ rakétaszállítmány Észak-Koreából, állítja az izraeli katonai hírszerzés fõnöke"
Érdekes állítás. A BM-25 egy 240 mm-es sorozatvetõ (katyusa) ugyanis...
"Az atomtöltet szállítására is képes BM-25-ös valójában a szovjet SSN6 középhatótávolságú ballisztikus rakéta Észak-Koreában felújított változata. A szovjet rakétaállomány leszerelésekor az SSN6-osokat Phenjan vette meg, majd nagyobb töltet szállítására tette alkalmassá, írja a lap katonai szakértõje"
Aham. Kár, hogy É-Korea sosem végzett tesztlövészetet ilyen rakétával, csak a Scud továbbfejlesztéseinek számító Nodong (Sahab 4, Hatf V stb.), Taepo Dong 1, Taepo Dong 2 típusokkal... Másrészt elég érdekes lenne, ha az oroszok eladták volna ezeket a rakétákat Phenjannak. Max. nem hivatalos illegális úton tudom elképzelni. Szerintem legfeljebb tervrajzokat szerezhettek a koreaiak...
Szóval itt az izraeli titkosszolgálat jó szokása szerint dezinformál ezerrel szerintem😊
Itt említik még a magyar m/52s puskát. Tudtok valamit róla? Nem sok semmit találtam.<#conf>#conf>
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ezt a módszert manapság is használják bûnügyekben a gyilkos fegyver beazonosítására.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
http://index.hu/politika/belfold/els0424p/
Meg hát, egy mellalakot egy orvlövésznek gond nélkül el kell találnia, a begyakorolt távolságokon (100-300m). Egy mesterlövésznek meg ugyanazon a távolságon fejalakot, hanem pénzérmét illene eltalálnia.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Könnyebb eltalálni és abba is nagy eséllyel belehal (fõleg 40-es években) ha túl is éli az áldozat akkor sem fog abban a háborúban már többet harcolni és még extra elfoglaltságot is okoz a saját hadseregének hogy kivigyék a frontról.
Viszont a hadjárat nyugisabb óráiban magányosan, homloklövéstõl eldõlõ fõ és altisztek, futárok, ágyúkezelõk, géppuskázók, mesterlövészek nem jellemzõen bokorugrók által halnak meg!
Tehát ha az este csata van, reggel csata van, délután csata van, s közben százával esnek el a katonák, közöttük nem nagyon veszik észre a mesterlövész áldozatait. De azért nem nonstop 24-órás harcból állt a világ!
"Biztos mindig a szeme közé lõtt a delikvensnek. " -írtam én-
"Igen.Lehet.Ha a fegyver forgótolózáras és a csõ nem érintkezik a fegyver többi alkatrészével és lövés közben nincs mozgó alkatrész a fegyver megfelelõen pontos lehet az egy lövés egy (halálos)találatra.
De az öntöltõ fegyverekre is szereltek távcsövet (Simonov AVS-36 automatic rifle;Tokarev SVT-40).Ezek nem olya pontosak de nem is az a feladatuk mint a forgótolózáras távcsöves fegyvereké.Egy magasrangú tisztet megkell ölni,a közkatonát nem fontos/célszerû."
Akkor mi itt cáfolás? A "de"-vel kezdõdõ rész nem vonatkozik a szem közé lövésre. Az SVT-40-et valószínûleg a csapattámogató lövészek használták és az orvlövészek. Zajcev és társai meg mesterlövészek, akik Naganttal küzdöttek. Kiemelt célpontok ellen. Nem hiszem, hogy gyakorta lõtt volna le magányos rangtalan bakákat, mert tiszta célt nyújtottak. Annál többet ért egy biztos lõpozíció.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A morál alapvetõ.(Ezt nem lehet elég nagy betûkkel leírni)
Szerintem sehogy. Ha mindet a szemeközt találta el akkor is az a valószínûbb hogy az ellenség kiképzését jól tudják alkalmazni. És a napi ezeret megközelítõ halottból nem tûnik fel.
\"s nem oly becses az irhám, hogy érett fővel szótlanul kibirnám, ha nem vagyok szabad! Az én vezérem bensőmből vezérel! Emberek, nem vadak - elmék vagyunk!\" József Attila - Levegőt!
Biztos mindig a szeme közé lõtt a delikvensnek.
Igen.Lehet.Ha a fegyver forgótolózáras és a csõ nem érintkezik a fegyver többi alkatrészével és lövés közben nincs mozgó alkatrész a fegyver megfelelõen pontos lehet az egy lövés egy (halálos)találatra.
De az öntöltõ fegyverekre is szereltek távcsövet (Simonov AVS-36 automatic rifle;Tokarev SVT-40).Ezek nem olya pontosak de nem is az a feladatuk mint a forgótolózáras távcsöves fegyvereké.Egy magasrangú tisztet megkell ölni,a közkatonát nem fontos/célszerû.
Szerintem Cifu cikkében olvastad, hogy nem is volt ilyen párbaj.
Meglehet de emlékeim szerint ez egy tv-mûsorban hangzott el.Amikor kijött az Enemy at the Gates vagy magyarul Ellenség a kapuknál.Akkor téma volt.
Kicsit más.Nem tartom példaértékûnek a National Geographic Channelt meg a Discovery Channelt).De valamelyik adón a sztálingrádi ostromról azt mondták nem kedvezet az orvlövészeknek.A kis távolságok nem tették szükségessé vagy ha úgy tetszik nem tették célszerûvé a fegyverre szerelt távcsöveket.A viszonylag gyors csapatmozgások nem kedveztek annak az eljárásnak amikor valaki hosszú idõt töltött el egy helyen rejtõzködve.