94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#33133 Tudod anno a maginot vonalról is azt hitték, hogy megeszi a németeket reggelire. -
#33132 Ha az oroszok nyíltan megtámadnák a legyngyeleket akkor a NATO abban már nyíltan közbeavatkoznak. A NATO légierők jelen állapotban reggelire megennék az oroszt... -
#33131 szerintem a következő lépésük nem a baltikum lesz hanem ukrajna. -
MuldR #33130 Az oroszokrol se hittuk volna el, hogy 2 nap alattt 640 000 katonat preselnek gruziaba. Igencsak felkeszulhettek ra, mert ez logisztikai bravur!
Lehet kinaban 0-24-ben heggesztik a kis partraszallo egysegeket.
Felek, hogy ez a Gruz konfliktus nyugati rahatas nelkul fog vegeterni, es akkor kina verszemet kap.
Arrol nem beszelve, hogy az oroszok befenyegettek a baltikumot +lengyelorszagot.
Apropo, Cifu: lengyelek ellen az oroszok mennyire konnyen nyernenek? Aze az csak tele van modern haditechnikaval. Az ok, hogy a baltikum 1 het alatt meglenne, de azert a lengyelorszag nagy falat lenne nem?
Mindenesetre nagyon megy az okolrazas. -
#33129 És kit érdekel, hogy közel van? Azon kívűl, hogy páran járnak nyaralni oda és valaki rajnog a szivarért, teljesen lényegtelen ország. 0 katonai és gazdasági potenciálja van. Bizonygadhatod, hogy fontos de ez nem igaz.
"Olvasgass sajtót, ott volt róla szó."
Olvasok, nem találok. Linket kérek. Nagyotmondani meg mindenki tud. Nem fogod fel FIZIKAILAG nem képes rá. A sok kínai katona max. úszva juthat át jelenleg a szoroson.... -
#33128 "Na ebből lett az, hogy megtámadták az orosz békefenntartókat a grúzok, meg ölik a polgári lakosságot." Mármint ez a hivatalos orosz beavatkozási indok. -
#33127 Tbiliszit szétlövik az tuti. -
#33126 A buli kb. úgy indult, hogy a Dél-Oszétia határain túl, a terület mellett lévő falvakban tizedelték a grúz lakosságot a dél-oszét szeparatisták. Erre Grúzia nagy naívan helyre akarta állítani a rendet, de csak erre vártak a már régóta készenlétben lévő reguláris orosz csapatok, és simán menetből legázolták a rájuk támadó grúzokat. Na ebből lett az, hogy megtámadták az orosz békefenntartókat a grúzok, meg ölik a polgári lakosságot. Ami a ruszki állami és nem állami tévéken megy az katasztrófálisan nevetséges. -
#33125 Egy kicsit mintha túllőttek volna az oroszok a célon...(tipikus blitz szerintem megeszik az egész országot. A gond úgyis a tartós megszállással lesz.) -
#33124 Kuba kurva közel van Amerikához. A jelentősége 1959 óta nem csökkent. -
#33123 Olvasgass sajtót, ott volt róla szó. -
Berkut111 #33122 Cifu! Torolj ki minden idiota hossaszolast a picsaba.
A csecsen forras:
http://www.militaryphotos.net/forums/showpost.php?p=3460817&postcount=9152 -
Zenty #33121
-
lopbisz #33120 így már érthető miért nem eredményeskedett a 3 ezer zsoldos.. -
lopbisz #33119 észak-kaukázusi katonai körzetben hatalmas orosz erőket vontak össze. Még a konfliktus kirobbanása előtt nyolc gépesített lövészezred, két harckocsiezred, három tüzérezred, valamint két légi szállítóezred állomásozott a környéken. Emellett pedig hatszáz harckocsi, kétszáz páncélozott szállító harcjármű és az orosz légierő 374 első osztályú repülőgépe – Szu–24-esek, Szu–27-esek, MiG–29-esek, Szu–25-ösök és Mi–24-es harci helikopterek – is a katonai körzet alárendeltségébe tartoztak. A fegyveres harcok kezdete óta pedig megkezdődött a csapaterősítés.Mindezzel az arzenállal szemben a grúz hadseregnek 33 ezer katonája áll, akik mellé még 22 ezer tartalékost mozgósítottak. És ebbe már bele kell számítani az Irakban állomásozó 2000 fős kontingensüket is, amelyeknek egy részét hazarendelték – mégpedig amerikai katonai szállító-repülőgépeken." -
#33118 nemrég engedélyezték, hogy lehessen elektronikai termékeket árulni kubában...azért ez a 21. században bizarrul hangzik, nem? -
#33117 Még a '20-as években ment ki a család egy távolabbi ága SZU-ba. Pénzt küldtek utánuk itthonról. Nyomtalanul eltűntek... -
#33116 "egyébként annyira borzasztóak nem voltak azok a táborok, mint ahogy most leírják, érdemes elolvasni róla varlam salamon (talán ez a neve, orosz zsidó) kolima című könyvét."
Bevágjalak egybe csak hogy tisztán láss? Nagyapám Recsken volt és az sem volt leányálom. Biztos viccből halt bele cirka 30 millió ember.. -
#33115 "Kína kijelentette, hogy az olimpia után visszatér a "Taiwan kérdésre", magyarul visszaszerzi erővel"
Hol? Amúgy meg nem képes rá, 0 partraszálló kapacitása van. Eddig kb. 20-szor lett ez kivesézve itt...
"a ruszkik meg kijelentették még a grúz támadás előtt, hogy felújítják kapcsolataikat Kubával."
Őszintén szólva ez meg kit érdekel? Kuba kb. annyira jelentős mint mi csak egy gazdasági csődtömeg az az ország. -
#33114 részemről abba lett hagyva. bucser sem válaszolt, szóval gondolom ő is megunta. -
#33113 Nemrég még azt regélték putyinék, hogy a 92-es grúz határvonalon megállnak az offenzivával és nem nyomulnak be az országba..
Erre ez: "Az orosz csapatok félbevágták Grúziát, és az ország nagyobbik része orosz kézen van, mondta hétfő este Mihail Szaakasvili."
orosz reakció: "Oroszország azt mondta, azért hatoltak be Grúzia területére, Szenaki térségébe, hogy megakadályozzák a grúz támadásokat. "
nonszensz. -
#33112 "Kb. 15 ev kiesett az oroszoknak (elsodlegesen a tomeggyartas teren), igy a komoly hianyossagokat sorra dolgozza le az USA (Pl. AIM-9X mar van olyan jo, mint a R-72, a legujabb gepekben mar van sisakcelzo, kezd terjedni az 1. generacios reaktiv pancel, ...), de ezekben az esetekben a "sokkal sokkal fejlettebb"-et tulzasnak erzem, inkabb csak elertek az orosz szinvonalat.
Van egy keves olyan fegyver, amiben az oroszok jobbak most, mint az USA, pl. 2. generacios reaktiv pancel (kontakt-5), aktiv vedelem (arena), hangsebesseg feletti hajoelharito raketak.
Es persze vannak olyan fegyverek is, ahol eleve elorebb volt az USA (pl. AMRAAM/R-27), ezeknel indokolt a jelzod, de szerintem nem ezek a tobbseg."
az indexről, from belic. titeket nem dob ki a víz?:) húh, hogy fogalmaz:D elérték az orosz színvonalat...hajjaj..:) -
#33111 Bucser, Dege, direkt belinkeltem KÉT topicot, hogy hova való ez a téma. Direkt leírtam a topic történelmében nem egyszer, nem kétszer, hogy egy kis offtopic elmegy, de a nem hosszas, ismétlődő duma.
De nem, folytatjátok tovább. Minek is tépem a számat, most álljak megint törölgetni? Kedvencekből ki, további jó offolást... -
#33110 cikk
az oroszok mindig jól alkalmazták azt a taktikát, hogy a valós erejüket csak sejtessék. fogadni mernék, hogy van még pár nem publikus dolog a tarsolyukban. -
#33109 a két kérdéses terület gyakorlatilag 20 éve független volt grúziától. na most ki kezdte el lőni chinvalit? hát nem az oroszok. minden más meg csak fejtegetés, aminek a valószínűségi fokát úgyis csak utólag tudjuk meg. -
#33108 Tegnap még csak elmlélet volt a zsoldos, mára tény. :) Szerintem is max. 500-1000 fő lehet. Nem hinném, hogy elgfoták volna őket, hanem inkább csak látszik, esetleg őket nehezebb volt megölniük, mert pl. jobb a felszerelésük. :)
Gondolom azért adják fel az ország nagy részét, mert úgysem tudnák megmenteni, max. szétlőnék őket az oroszok, meg az országot is (abszolut érthető taktika). Tbilisi térségét nyilván védeni fogják, amíg esetlegesen nem segítenek nekik. Az nyilván védhetőbb résznek felel meg, bár nem vágom a térképet. Aztán egyelőre így nem is lövik szét az országot az oroszok - legalábbis még -, max. a fővárost. Legalábbis az ostromban, bár ha van egy csöpp eszük, akkor max. körbezárják, mert már így is max. az RTV PLANETA és nézői hiszik azt, hogy az oroszok nemes célból cselekednek. A többit meg kivonuláskor úgyis szétszedik, különösen amikor elkezdenek nekik is nőni a veszteségeik, és a végén visznek majd minden mozdíthatót is, az őket ért háborús károkért.
Gondolom megsemmisítik majd a ruszkik az olajvezetékeket, felszerelést, nehogy már ne, bár vsz innentől már rendesen fognak ők is szopni.
Nem azok a bizonyos csecsenek, hanem az ottani orosz hadsereg csecsenföldön állomásozó egységei harcolnak az oroszok mellett jelenleg. -
#33107 ja, gondoltam, amikor hoznám az érveket, hagyjuk abba.
gondolom a kevésbé publikus auschwitzi képeket nem láttad, amiket a szovjetek csináltak. nem illik bele a holocaust képbe, ugyanis azon nem csontsovány félhullák vannak, hanem egészségesen kinéző emberek. -
#33106 Ez már kezd eléggé offtopic lenni. -
#33105 Tudod én is kételkedtem amíg nem láttam Dachaut. A Németek precizítása szépen meg van ott örökítve. képekben minden. a munka az emberek állapota a szállás. amik nem a háború alatt készültek hanem a háború előtt és közben.
A szisztematikus emberileg megtörés majd testedben megtörés. Én is alig tudtam felfogni azt ami ott volt. De pont ezért ítélhető el az egész. hisz a totálisan hihetetlent is megtették. -
#33104 érdekes, hogy az amerikai sajtó már a háború elején cikkezett róla... -
#33103 auschwitzot láttam, addig elhittem a sztorit, amikor bementem a "gázkamrába", ott vetődött fel bennem, hogy na ne, ez nem lehetett.....de érdekes, amikor elkezdenék vitatkozni, az érveimet meg se hallgatják, csak lehurrognak, hogy antiszemita vagyok, meghogy ez milyen káros dolog...(mármint hogy vitatom a történelmet) -
#33102 A gázosított írtást nem a háború közepén csinálták. a Megsemmisítő táborok a háború végén tűntek fel. -
#33101 Én arról beszéltem,hogy miért érte volna meg nekik a plusz munka,azzal,hogy gázt vezetnek ido-oda,hullát égetnek,szétszórják a levegőbe,amikor használhatták őket munkára. -
#33100 Menj el kérlek te is Dachauba (München mellé). Igaz az "csak" egy munkatábor volt, de érdemes megnézni az egészet. Ott nem helyezték üzembe a gázkamrát, de megtekinthető.
A Zyklon B hagyján. Az a legvége volt a szenvedéseknek. Ami előtte volt. Amikor egész nap egy kenyérhajat eszik valaki és mellettte 16 órát kemény fizikai munkát dolgozik. Ezaz igazi gyilkosság. Ugyanaz mint a gulagokon (innen vette át Stalin is a módszert.) -
#33099 Mond valamit a rabszolga munkaerő? -
#33098 Meg miért érte volna meg nekik ezt csinálni egy háború kellős közepén,ilyen fölösleges plusz kiadások nem hiszem,hogy hiányoztak a németeknek. -
#33097 rendben. -
#33096 nem, én nem veszem át a stílusát, személyeskedésre tényekkel válaszolok, aztán meg lehet cáfolni. -
#33095 nem logika, hanem puszta bizonyíték. elhiszem, hogy rühellték a zsidókat, hisz ment ellenük az uszítás, kell egy közös ellenségkép. (lám, ugyanez tartja össze izraelt, az állandó háborús helyzet). nade azt nem hiszem el, hogy tömegesen ölték volna őket. hisz évente változtatják az adatokat, hogy hol, mennyit öltek meg, ja hogy akkor ez nem is itt volt, hanem mondjuk treblinkában, aztán 10 év múlva átrakják auschwitzba, ott csökkentik az 1/4ére az áldozatokat, a módszereket folyamatosan változtatják....szóval persze....
hogy miért érte meg...? erre maguk a szövetségesek adják meg a választ. gondolom láttad az elit alakulat című sorozatot. annak van egy olyan része, hogy "miért harcolunk". na ott végig a zsidókról volt szó. hogy derossz volt nekik. a beavatkozás amerikai részről egy sima intervenció lett volna, de így, ez keresztes hadjárat az igazságért, az elnyomók ellen, hisz ők gonoszok, mi meg jók vagyunk. na ezért kellett demonizálni!
hogy hova lettek a zsidók? hát erre egy érdekes példát tudok mondani a szülővárosom közeléből. nagysimonyiról van szó. a háború vége felé az összeset elvitték onnan (egyébként megbecsült tagjai voltak a falu közösségének). a háború után hősi halottnak lettek nyilvánítva. aztán pár év múlva levél jött a halottaktól, hogy kint vannak izraelbe.
persze, elhiszem én, hogy meghaltak ott emberek, sokan, de azt nem, hogy felső/központi parancsra, külön erre a célra építettek volna gázkamrákat, és ott rovarirtószerekkel (zyklon-b) ölték volna halomra őket. -
bgabor #33094 Ha belegondolok, hogy egyesek itt még tegnap is hónapokig elhúzódó háborút meg amerikai közbeavatkozást vizionáltak.
Szegény Szaakasvili joggal retteg. Végre rájött, hogy a nyugattól "erkölcsi támogatáson" kívül semmire se számíthat.