Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oké, igazad van, ezen a fórumon tényleg szófosásban szenvedek. ezentúl röviden így fogok hozzászólni:

A verzió: (+)

nagyon jól reagálták le a katonák a dolgot, hiszen mivel én sem voltam katona, így én sem cselekedtem volna másképp/jobban, és ha azt hiszem hogy máshogyan is lehetett volna cselekedni, az csak azért van mert itthol ülök a meleg szobában a kényelmes fotelben

B verzió: (-)

nyomorék gépágyútöltelék mind, harmadvonalbeli katonák nulla túlélési ösztönnel, kár õket egyáltalán kiképezni ha úgysem használják amit ott tanultak

Karosszékbõl osztani az észt tényleg hülyeség, soha nem kommentálnék pl egy repülõbalesetet vagy egy tank kilövését "hülye volt mert úgy kellett volna csinálni hogy..." szöveggel mert nem értek hozzá.

De amikor valakik olyan szinten hülye birkák mint ahogy a videón van, azt már egy hozzám hasonló dilettáns is kiszúrja és felteszi a kérdést hogy ilyen esetben megszokott eljárás-e bután állni az utca közepén és hagyni hogy halomralõjenek?
Még ha nem is tudom a megoldást akkor is biztos vagyok benne hogy rohatt módon elbaszták a dolgukat és 100 hogy egy ilyen helyzetet NEM így kell lereagálni, irritál hogy ilyen véglények fegyverrel a kezükben mászkálnak a világban.

miért? amcsiktól mit vársz? 😊
énse õket védem csak innen osztani az észt enyhén szólva is idiotizmusra vall..., és nem is a te részedrõl inkább hanem megint sofosásban szenvedõ elvtálsunk aki ebben emgint igen pro 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

És mind az öten leblokkoltak egyszerre? Érdekes hadsereg...

Ami a szöveged többi részét sajnos nem értem 😊

😊))

ha én vagyok az elsõ aki golyót kap és még élek akkor az lesz az érdekem!!! hogy a társaim életben maradjanak mert õk tudnak elsõsorban segíteni rajtam azzal hogy felderítik és semlegesítik , vagy megfutamítják a támadót. és semmiképpen nem az hogy lelövessék magukat. másodsorban a vérzéscsillapítás illetve kórházba szállítás stb.nyilván nem jó sebesültként feküdni, de még rosszabb abban a tudatban hogy nem is lesz aki segítsen rajtam.

természetesen ha arra reális lehetõség van akár egy tûzharc közben is hogy biztonságba helyezzenek egy sebesültet, akkor azzal érdemes megpróbálkozni, erkölcsi kötelesség és érdeke is egy katonának, hiszen adott esetben õ is csak így várhatja el ugyanazt a törõdést a társaitól

de semmiképpen nem szólhat a mentési akció további értelmetlen veszteségekrõl, és ismét mintapéldája volt annak hogy mennyire rosszul tudnak hivatásos katonák lereagálni dolgokat. persze ez annak ismeretében nem meglepõ, hogy aki okos az irányító poziciót tölt be és másoknak adja a parancsot arra, hogy menjenek harcolni, illetve haljanak meg az õ önös érdekeiért.

az hogy gyáva e vki aki nem megy zsoldosként harcolni megint nem kérdés, lehet számodra az, nekem bõven elég izgalom van így is az életemben. ha valaha fegyveres harcot fogok vívni az önvédelem lesz, vagy a saját érdekeim érvényesítése. attól hogy vki esetleg gyávának gondol még nem változik meg az életem. tudod, demokrácia van, mindenki szabadon gondolkodhat

a buta emberek ismertetõjele az, hogy elképzelni sem bírják hogy esetleg mások másképp, jobban oldanak meg vmit, mert már a gondolat is frusztrálja õket hogy iylen létezhet, ezért alapvetõ gondolati elemük a tagadás. a legjobb ismertetõjelek a : "honnan tudod?" és a "ki mondta ?" aki ilyeneket szokott kérdezni másoktól az elgondolkodhatna azon amit írtam (persze nem fog mert az paradoxon lenne ...😊

az okos ember tudja hgoy elsõsorban nem az életveszélyes helyzeteket kell tudni remekül megoldani, hanem el kell õket kerülni, és csak másodsorban kell tudni megoldani helyesen, minthogy az már sokkal rizikósabb ügy, és hát ha nem sikerül mégsem...vagyis a háborút nem túlélni kell tudni hanem nem belekeveredni amennyiben ez elkerülhetõ

vagyis alapvetõ definícióként kijelenthetõ , hogy aki zsoldosként háborúba megy az hülye. ha nem lenne az nem lenne ott.és mit is várnánk ilyen emberektõl minthogy dumcsi, cigi és rágózás közben ha összesik egy társuk akkor hõgutára gyanakodjanak...

attól még hogy a katonát kiképzik nem feltétlen lesz lelkileg is egy cosdakatona, vagy kibirja akkro és ott hogy logikusan gondolkodjon vagy nem..., simán van hogy a katona akinek ez a "dolga" leblokkol mig a kisparaszt meg felveszi a eldobott fegyvert és lelövi a támadóját inkább...
ez az amit nem fogsz tudni, karosszékbõl okoskodni emg aztán az abszolute faszság akárki akármit is cisnálna akárhol...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Vannak dolgok amik elvárhatók képzett "szakemberektõl" pl egy pilóta ne pánikoljon a magasságtól, egy tûzoltó ne fusson el félelmében ha meglátja a tüzet és egy katona harci helyzetben alkalmazza a kiképzése alatt tanultakat.

Ezek katonák a felvételen és a háború a "dolguk"

"ekrüljön hasonlo helyzetbe és akkor majd rájön hogy mit tudna/akarna/lenne képes csinálni vagy nemcsinálni"
persze...
Nyilván hogy semmit nem tudnánk csinálni mivel velük ellentétben mi nem vagyunk ilyesmire kiképezve <#wow3>
Már sry de a traktorblokádos táblákon szoktak ilyen blõdségek lenni

én erre csak azt tudom modnai amit cifu..., kivánom midnen okoskodonak hogy ekrüljön hasonlo helyzetbe és akkor majd rájön hogy mit tudna/akarna/lenne képes csinálni vagy nemcsinálni..., ennyi...

Bucser
[/me mely levegõt vesz]

Akkor most szedd össze magad és olvasd át mégegyszer amit írtam.

Nem azt írtam hogy a rák egye ki a beled: Azt írtam hogy mikor ijat írsz gondolj elõbb ele hogy mi van ha te vagy az elsõ aki lövést kap és téged hagynak elvérezni a társaid. Csak ennyit írtam.

Lehet hogy a fejeseknek pénz és politika. De akik jelentkeznek azok nema pénz és politika miatt megy hanem mert be van hülyítve. És nem fogja ott hagyni a társát megdögleni az utca közepén mert éppen lõnek. De gondolom te nem mennél semmi pénzért katonának hisz okos vagy(vagy csak gyáva ki tudja?)😊 Bár szerintem Kiskorúbének ehhez lenne pár szava biztos😄 De tõled valóban nem vártam mást😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ha megsebesülnék egy tûzharcban akkor nem azt várnám a társaimtól hogy agyonlövessék magukat hanem hogy ésszerû(!) határok között próbáljanak megmenteni.

Elég nyilvánvaló volt hogy honnan jöhetett a lövés, a faszi mögött és a bal oldalán a egy-egy társa volt elõtte mag a kocsi = jobbról kapta.

Ettõl függetlenül a kocsi eleje biztonságos hely mivel az elõtt a terep belátható, ha nem is éles bevetésen hanem "csak" rutin ellenõrzésen állnak meg egy idõre akkor is elvárható a katonáktól ilyen minimális elõzetes felmérése a környezetüknek.
Egyiküknek azonnal be kellett volna húznia a sebesültet a kocsi takarásába a többinek meg szétszóródni és keresni a lövészt, ha nem tudják pontosan hogy honnan lõnek rájuk akkor a legjobb védelem a folyamatos mozgás.

te kis szentimentális. a háború nem a reneszánsz humanizmusról szól, hanem a pénz és politikai hatalom megszerzésérõl. az usában nincs kötelezõ sorozás, vagyis ott pénzért vállalják a kockázatot a háborúskodást jó poénnak tartó emberkék(vagy éppen nagyon szegények és a katonásdi is jobb körülményeket teremt, vagy éppen a törvény elõl menekülnek). amúgy alapvetõleg nagyon ostobák az amerikaiak, de ez fõként igaz a gyalogos haderejükre. ne az itthoni viszonyokat vedd alapul, hiszen nekünk történelmünk folyamán sok nagyszerûen mûvelt ember is a hadszíntérre kényszerült soxor az ország védelmében.

tudod a dolog ott kezdõdik hogy aki okos, az okos annyira hogy ne menjen katonának kivéve persze mondjuk egy honvédõ háborút, mert az másképp is tud érvényesülni a társadalomban élete folyamán.de a buta embereket meg egészen másképp kell kezelni és oktatni mint az okosokat(akikbõl mondjuk magasrangú tiszt vagy repülõs lesz)

továbbra sem értem miért jó az ha vkit találat ér és elvárja a társaitól hogy azok is lelövessék magukat, vagy te így tartanád fair-nak? az ésszerû az, ha csak akkor foglalkoznak a sebesülttel ha vagy azonnal biztonságos helyre lehet pakolni gyorsan ahol már további találatok nem érhetik, vagy ennek hiányában a harcképes emberek a támadó felderítésével és leküzdésével foglalkoznak, illetve olyan védekezõ mozdulatokat tesznek mint mondjuk a füstgránát,vagy több jármûvel több irányból takarják a sebesültet és magukat hogy kisebb célpontot nyújtsanak, hiszen itt sima lõfegyveres támadás történt, ha nagyobb tûzerõvel támadták volna meg õket akkor rögtön azzal kezdik

a jókívánságaidhoz annyit, hogy szerencsére az élet már csak olyan hogy a tényeken alapszik és nem a szavakon. kissé gyerekes vagy. a romák csinálják azt hogy a haragosukra mondanak olyanokat hogy "így görbüljél meg" vagy a "rák egye ki a beledet" de tulajdonképp annak semmi köze ahhoz ha vkit elütnek az úttesten vagy éppen meghal rákban mert alkoholista dohányos...

Mint a birkák! <#wow3>

Bucser
Többször végignézve a videót szerintem a fegyver tusába csapódott a második lövés és nem a katona mellkasába az elsõ meg elment mellettük vagy a hát felsõrészét súrolta a mellénynek. Egyedül a 3. lövés okozott sérülést. De ez SZVSZ mert szar a képminõség így pontosan nem lehet látni mit ért a lövés.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
"amúgy ezt a minél hamarabb tegyük a sebesültet biztonságos helyre doktrínát nem igazán értem, miért jó az ha a sebesülttel foglalkoznak addig amíg a támadó sincs meg, lehetõséget biztosítva hogy újabb lövésekkel harcképes katonákat terítsen le. amíg harc van addig harcolni kell, amíg nincs meg a támadó addig azzal kell foglalkozni hogy a harcképes emberek megpróbálják felderíteni és megsemmisíteni amíg van rá lehetõség."

Hát ha egyszer olyan helyzetbe kerülsz hogy egy tûzharc során olyan sérülést szerzel aminél minden másodperc számít az életed vagy egészséged szempontjából akkor kívánom, hogy ugyanezen véleményen legyél mikor a esetleges társaid a fal mögött lapulva keresik a tüzért miközben te mondjuk elvérzel... És esélyt sem kapsz a túlélésre.

Gratulálok ismét intelligens abszolut inhuman megszólalásodhoz... látszik neked az emberi élet egyre inkább csak statisztikai adat...

ilyesmirõl volt szó már korábban is hasonló videóval kapcsolatosan. én azt mondom hogy nem kell ahhoz túl sok ész hogy az ember egy támadásra - legalábbis ettõl - jobban reagáljon. ha más nem szégyen a futás de (legalább nem nyújtok álló célpontot) hasznos alapon addig mozogni kellett volna míg fel nem fedezik a támadót vagy nem jön erõsítés, és szétspriccelni a szélrózsa irányában legalább pár métert nem együttes cépontot nyújtani

amúgy ezt a minél hamarabb tegyük a sebesültet biztonságos helyre doktrínát nem igazán értem, miért jó az ha a sebesülttel foglalkoznak addig amíg a támadó sincs meg, lehetõséget biztosítva hogy újabb lövésekkel harcképes katonákat terítsen le. amíg harc van addig harcolni kell, amíg nincs meg a támadó addig azzal kell foglalkozni hogy a harcképes emberek megpróbálják felderíteni és megsemmisíteni amíg van rá lehetõség.

bár gyanítom hogy azért erõltetik ezt a kiképzés során hogy erõsítsék azt a tudatot hogy ha vkit találat ér akkor számít annyit az élete hogy bármiáron megmentik, ezzel önbizalmat adva a katonáknak. a hiba abban van hogy emiatt még pluszban sok katona hal(hat) meg, és igazából úgysem számít mondjuk egy fél perc egy lõtt sérülésnél, mert vagy oylan helyen talál hogy kampec, vagy várhat pár percet az orvosi ellátás és akkor is meg lehet menteni. vagyis mindenkinek a saját életét kell ELSÕSORBAN menteni a lehetõségekhez képest azért hogy a sebesült társainkon egyáltalán segíteni lehessen a veszély elmúltával. de úgy látszik sokaknak ez meghaladja az értelmi képességeit

a füstgránát is jó lett volna, persze ha van náluk éppen. a legcsúcsabb az mikor a palit mellbelövik és sétál tovább.valyon azt hitte szúnyog? biztosan kemény csávó, kár hogy utána lelõtték

ja a linknél is van egy vélemény, csak hogy nehogy megint az legyen hogy én okoskodom

Iraqi Resistance Sniper
This video defies logic. Iraqi resistance sniper is taking shots at a group of soldiers who after being clipped in the chest armor appear to do absolutely nothing while the sniper adjusts and in the following shots takes out two soldiers, one of which is supposedly a Captain!! Unbelievable??
Video recorded on 28 August 2005

[NST]Cifu
Már bocs Stewee, de ilyesmit akkor mondjál, ha már voltál éles harci helyzetben, lõttek rád éles lõszerrel, és túl is élted. Nagyon könnyû innen azt mondanod, hogy mit kellett volna tenniük, de ne hidd, hogy te innen meg tudod ítélni ezt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Így szétvetheti a páncéltörõ rakéta egy tankot?

Jó alaposan meg lehetett pakolva skulóval, vagy ez alap dolog egy találatnál?

Japán véderõ!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

"keresztrelytvényt"
Azért neked sem ártana forgatnod 1-2 célirányos könyvet! 😉

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

bazz, most néztem meg. egy szó létezik rá: szupernyomorékok. ha nem látom azt mondom ilyen nincs. viszont a paneles mellények hatékonyságát el kell ismerni. az egyik fickót akit szembõl mellbe kap egy lövés és "porzik" a mellénye a találattól, még csak meg sem inog, szinte észre sem veszi a találatot és sétál tovább

ui: nos az értelmi képességeket figyelembevéve egy háborús övezetben ahol hirtelen összeesik egy társ nem ártana feltételezni hgoy vmilyen támadás van folyamatban függetlenül hogy van e lövésdörej vagy sem. talán több keresztrelytvényt kellene megoldatni velük szabadidejükben és kevesebb fekvõtámaszt meg menetelést kellene csináltatni 😊

Glpetyus
Hát ez nagyon súlyos...Ha a lövész nem lett volna ilyen béna,akkor ott mindenki halott lehetett volna...

Nem azért, de pl. ha a jármû orra vagy hátulja felõl lõ az orvlövész, akkor teljesen jól rálát mindkét oldalára

Sadist
De ha a humwee egyik oldalán összeesik a társam (és valószínûleg nem a nagy hõségtõl, vagy szívrohamban), akkor inkább húznám a humwee túloldalára, mert onnan biztos nem jöhetett a lövés. Ezek meg elkezdik betuszkolni a járgányba ugyanazon az oldalon.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Kicsit érdekes a szitu. Felteszem a lövés hangját nem hallják, és kicsit lassan reagálják le a helyzetett. Nem tudják melyik irányból érte õket támadás, és összezavarodtak.

Adott szituációban én mondjuk gyorsan füstgránátot dobtak volna le körbe. Persze mondom ezt innen, a kellemesen meleg szobából, ahonnan könnyû okosnak lenni...

sz4bolcs
Ezt jól látom? Orvlövész lövi õket, õk meg csak állnak ott mint egy rakás ..., arra sem képesek, hogy lehasaljanak?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Sadist
Bocsi, széthúzta az oldalt. Cifu, majd javítanád?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Iraki ellenálló orvlövész lõ amerikai katonákra, akik nem reagálnak semmit.
Csak nekem tûnnek ilyen balgáknak az amcsi katonák?

[NST]Cifu
Ha sor is kerül szárazföldi akcióra, vagy a tenger felõl fog indulni, illetve légi úton (deszantegységek). Hegyvidéki harcra aligha vállalkoznának.

[NST]Cifu
Figyelembe véve az irak-iráni háborút, szerintem szárazföldön sem lenne probléma. Tetszik vagy sem, valahogy a közel-keleti katonai kultúra meglehetõsen... sikertelen (kivéve a törököket, de az egy másik dimenzió). Katonai szempontból összehasonlíthatattlan azért az iráni hadsereg és az amerikai. Technikai szint, információáramlás, vezetés, morál.

Viszont kétlem, hogy az USA irán megszállására készülne, vagy egyáltalán komolyabb szárazföldi akcióra. Hosszú távon nem lehet tartós eredményt elérni, tehát marad az, hogy adott esetben légifölény kivívása és teljes légikontrol a'la jugó légiháború. Viszont kérdéses lehet-e így sikeresen küzdeni...

nem fognak bemenni szárazföldön, nem olyan hülyék hogy bevállalják. Nem az elfoglalás a lényeg (mert az simán sikerülne) hanem a megtartás.

I.C.ram
+ amint már említették lentebb, Iránt hegyek veszik körbe minden irányból (Iráni-medence) Hegyekben meg nagyon kemény gerilla harcokat lehet folytatni, ami messze felûlmúlhatja az Iraki veteránok legrémisztõbb rémálmait is. Ott tuti hullani fognak az amik.
I.C.ram
Hát azért Iránnak elég komoly földi elõnye van, mégha csak látszámban is.
Szerintem meg kiütik az iráni légierõt aztán bejelentik hogy nyertek, az egész világot fenyegetõ iráni atom arzenál semlegesítve és legyen mindenki hálás az usának <#hehe>
A szárazföldi hadmûveletek és a szokásos "brilliáns" rendcsinálás GIJoe hiány miatt elmarad <#hehe>

Hegyek között, völgyek között. Kicsit problémásabb lesz, mint Irakban.

Szerintem a szokásos ami stílust fogják alkalmazni , kiütnek mindent ami veszélyeztetné a légi eszközeiket , levegõbõl megpuhítják az ellenséges földi csapatokat , aztán megindulnak a páncélosok erõs tüzérségi és légitámogatással .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Alul van egy búvónyílás arra az esetre ha a meghibásodott/megsérült hk-t ellenséges tûzben kell elhagyni ...

I.C.ram
Szerintem hamar lefogják lõdözgetni ezeket a gépeket az amik. Inkább a földi erõvel lesz gond.
sz4bolcs
milyen nyílása van? Szerelem nyílása? vagy ott pisil? :-)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

van

A T-72-nek van allul nyílása?

Punker
ezekbõl csak az jön le hogy ha irán ellen háború lesz még több civil fog meghallni, ami egyedül a fanatistáknak jó.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ChevyG
az MK 48as torpi ereje... (nagy pukkanáshoz nagy kép dukál (birjátok ki))
[NST]Cifu
Iráni Szu-25-ösök hadgyakorlaton:

Szu-24 - Mk82-es légibombákkal. 😊

F-4E iráni Maverick-másolatokkal

F-4E-k légibombákkal

Iránban felújított AH-1-es[center]

Az elõbb nem tudtam befejezni:
A csavar a történetben csak most jön: az elég valószínûtlen, hogy az oroszok eladtak volna Észak-Koreának R-27-eseket, viszont pár évvel ezelõtt kiderült, hogy az R-27-est tervezõ cég a '90-es években eladta a terveket Észak-Koreának, akiket leginkább a vezérlõrendszer érdekelt (amit az oroszok folyamatosan fejlesztettek a '80-as évekig) Ha a koreaiak építettek is a tervek alapján R-27-est, akkor azt nem tesztelték (ugye ezeket a kisérleteket elég élénk nemzetközi "érdeklõdés" szokta kisérni), de mint írtam, sokkal valószínübb, hogy csak a vezérlõrendszer terveit használták fel a saját rekétáikhoz. A cikk leginkább félinformációk és kitalációk keveréke, jó kérdés, hogy kinek érdeke ilyeneket kitalálni...

R-27
BM-25

Különbség az télnyleg van.

Kivételesen nem az index a hunyó, már az eredeti (tavaly évvégi) német cikkben is BM-25-rõl írnak. Az valóban elég furcsa, hogy a BM-25 hogy kerül a képbe, valószínüleg valaki elírt/elnézett valamit erõsen 😊 Az SSN-6 (eredeti nevén: R-27) már egy fokkal hihetõbb dolog, ez egy tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta, 2800km körüli hatótávval. Az 1970-es években ugyan más rakétákkal váltották fel a tengerelalattjárókon, de még 1990-ig használták tudományos és egyéb kisérletekre.

Ha már a Mosin-Nagant szóba került és kicsit pörögjön a topic hát itt egy link de senki se várjon sokat tõle.
link1

Ezt a BM-25-ös sztorit az Index dobta be ugye?
Mi tagadás a magyar média általában gyenge minõségû.Emlékezzetek arra a polgármesterre aki kitalálta a Balkánháborús túrizmust?

jah csak éppen azt nem fogja... 😊