Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valami ilyesmi lehetett:
Video a fenti esetrõl.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amúgy elég durva módozatai vannak Dél-Koreában a tüntetéseknek. A molotov-koktél nem gyenge módszer, meglep, hogy a rendõrõknél nem nagyon látni komolyabb eszközöket...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
\"s nem oly becses az irhám, hogy érett fővel szótlanul kibirnám, ha nem vagyok szabad! Az én vezérem bensőmből vezérel! Emberek, nem vadak - elmék vagyunk!\" József Attila - Levegőt!

Mármint: "hé fiúk ezt nézzétek, milyen hülyék a megszállóink, még ti is legyûzhetitek õket!"
tényleg: mi az a jel baloldalt?
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
link
Valaki tudja mennyibe kerül ez a szett tételesen (Lichtpistole (Action;Match);Lichtgewehr;Zielsysteme;Leistungsdiagnostik)?
Anyit értek ez az alaplõkiképzésre való.
Az egyik fele, hogy ettõl még költségtényezõ, tehát beleszámít, a másik fele pedig az, hogy menet közben is vannak ilyen fejlesztési költségek (pl. a CVN-76 új tornya csaknem félmilliárd pluszt jelentett). A harmadik fele pedig az, hogy nem lehet tudni, hogy hány egység is készül az adott típusból. Lásd például Seawolf-osztály, amely három egységig jutott, vagy a Zumwalt-osztály, ami lehet, hogy csupán két egységet fog jelenteni. Az új amerikai hordozó-osztály még nem eldöntött, hogy pontosan melyik desing szerint épül. Eredetileg az elsõ egység még a Nimitz hajótestét kapta volna, de már új belsõ felépítéssel és berendezésekkel egyfajta átmenet lett volna (az új berendezések próbapadja, ha úgy nézzük). Most a jelek szerint ezt a lépcsõfokot kihagyják, és egy teljesen új osztályt hoznak létre.
Egyébként láthatóan egyre inkább eltolódnak a határok, nem hinném, hogy nagyon ragaszkodni kellene a ma megszokott felosztáshoz.
Azért a fejlesztési költség az egész osztályon eloszlik, nem hinném, hogy helyes lenne egy egység árához csapni. Ennyi erõvel a CVN-68 Nimitz is majd negyedével többe került mint a többi egység.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Esete vállogatja. Például miért cirkáló a Ticondegora-osztály, és miért csak romboló az Arleight Burke-osztály?
És akkor a Kirov osztály vízkiszorítása alapján lepipálja egynémelyk korai csatahajóét (pl a Szent Istvánét is). Akkor miért is cirkáló? (Pl a fegyverzet jellege alapján az.) Összetett kérdés.
A Kirov-ot cirkálónak nevezik, mert egyszerûen nem igazán lehetne másnak nevezni. Rakétás csatacirkáló talán? Elég hülyén venné ki magát. Így aztán az adott haditengerészet besorolása általában a mérvadó. Vannak 2000 tonnás korvettek és ott a másik véglet, a Kuznyecov, a maga repülõgép-szállító nehéz cirkáló besorolásával.
Az általánosnak tekinthetõ besorolás pedig valahogy így alakul:
Korvett: 500-2000 tonnás hadihajó, fõleg partmenti vizek ellenõrzésére, konvojkiséretre.
Fregatt: 1500-4000 tonnás hadihajó
Romboló: 3000-10000 tonnás hadihajó
Cirkáló: 9000+ tonnás hadihajó
Ehhez még hozzájön a feladatkör szerinti besorolás (légvédelmi fregatt, ASW romboló, stb.).
A navy.mil szerint a CVN78 8,1milliárd $-ba kerül majd.
Plusz az új hajóosztályra vonatkozó fejlesztési/tervezési költségek (szép angol megfogalmazásban: non-recurring detail design) mintegy 2,4 milliárdos tétele.
A navy.mil szerint a CVN78 8,1milliárd $-ba kerül majd. Persze ez majd kiderül amikor elkészült. http://www.navy.mil/navydata/fact_display.asp?cid=4200&tid=250&ct=4
Nem a mennyiségre, hanem a képességekre gondoltam a Gripen esetén. Tehát, hogy a svéd gépek alkalmatlanok a nemzetközi együttmûködésre. Persze OK, semleges állam, de a C/D már nem a '80-as '90-es évek fordulóján lett fejlesztve! Annál azért már figyelembe vehették volna, a jövõ igényeit (fõleg, hogy el akarták adni ugye néhány NATO tagállamnak is).
Az 1917-es francia lázadások azért elég komolyak voltak, ami lemérhetõ abból, hogy a franciák semmilyen komolyabb offenzívát nem indítottak az év nagyobb részében és a katonák elértek egy csomó kedvezményt is (több szabadság, jobb tábori körülmények, stb) Ha a németek tudomást szereztek volna a francia hadseregben uralkodó állapotokról (gondolom helyi információik voltak, de nem tudtak róla hogy az egész francia hadsereg milyen kritikus állapotban van), az igen kellemetlen lett volna, mert az amerikaiak még nem érkeztek meg elegendõ számban és a BEF is legalább annyira kimerült volt mint a francia hadsereg.
Bajos a DDG-1000 Zumwalt-osztály pontos besorolása. Ugyan elvileg rombolónak sorolja be az US NAVY, de a tervezett vízkiszorítása 14 000 tonna! Viszonyításképpen a Ticonderoga-osztályú rakétás cirkálók is csak 10 000 tonnásak. Kiváncsi leszek mekkorák lesznek az új rakétás cirkálók, amik még csak a tervezõasztalon vannak, bár állítólag a hajótest ugyanaz, mint a DDG-1000 esetében, csak a felépítmény és a belsõ rendszerek mások. De nagyon úgy tünik, hogy a NAVY elszámolta magát, mint a légierõ az F-22A és az F-35 esetében.
Az építés alatt álló CVN-77 (USS H.W. Bush) 5 milliárd dollárba kerül várhatóan, de a következõ, már új osztályba tartozó CVN-78 viszont legalább 10 milliárdba (a NAVY azzal védekezik, hogy viszont a nagyfokú automatizáltság miatt az üzemeltetéshez kevesebb emberre lesz szükség, vagyis az évi fentartási költség alacsonyabb).
A svédek meg rohadt elõrelátóak voltak. Csak gratulálni lehet nekik. Viszont nem sok mindent kell majd külön fejleszteniük a C/D-ken, nagyrészét mér nekünk megtették.
Ezért aligha kellene a svédeket szapulni, gyakorlatilag õk is beálltak a sorba. Csak gondolj bele abba, hogy még a tehetõs Egyesült Államok is harmadára zsugorított F-22A és a 2/3-ára csökkentett F-35 megrendelését. De lehetne említeni a franciák Rafale programját is. Az Eurofighter esetén inkább politikai/gazdasági okai vannak annak, hogy nem csökkentik a megrendeléseket (bár az év elején voltak hírek arról, hogy a németek esetleg csökkentenék a megrendelésük számát), de még így is látványos leépítés lesz náluk, hiszen több, mint hatszáz géprõl ~250-re csökkentik a vadászgépeik számát 2015-re.
A svédek meg rohadt elõrelátóak voltak. Csak gratulálni lehet nekik. Viszont nem sok mindent kell majd külön fejleszteniük a C/D-ken, nagyrészét mér nekünk megtették.

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
IIvh
Kurszki offenzíva kezdetén napi 8000 halott német oldalról
Ugyan ez sztálingrádnál napi 6000
Ivh
Somme menti offenzíva elsõ napja 40000-50000 halott
rövid de jó videó somme-ról
Na és ezt mindeképpen nézétek meg50min dokumentum film általában a háborúkról egy elég hosszú rész taglalja az elsõ vh-t rengeteg érdekes korabeli videó!
\"s nem oly becses az irhám, hogy érett fővel szótlanul kibirnám, ha nem vagyok szabad! Az én vezérem bensőmből vezérel! Emberek, nem vadak - elmék vagyunk!\" József Attila - Levegőt!
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Akkoriban más volt az emberek gondolkodásmódja "engedelmesebbek" voltak, ha ma próbálná egy tiszt megparancsolni a szuronyrohamot a szakaszának (sorkatonáknak) azt nem roham közben lõnék hátba hanem ott helyben szembõl és még igazuk is lenne szvsz.
Meghát érdekes pl a verduni csata majd egy évig harcoltak egymillió ember eset el és a front alig mozdult pár kilómétert 😞
Engem az érdekelne hogy hogy a francba lehet kiépíteni két ekkora lövészárok rendszert egymástól ilyen köhajítányi távolságra egyik se lött a másikra még az ásott? ha az egyik ért elõbb oda akkor miért nem lõtte azokat akik késõbb?
Vagy megegyeztek hogy most ásás és késõbb lõnnek csak egymásra?😊
Ajánlom a "Nyugaton a helyzet változatlan" címû filmet, nagyon ott van és az ember teljesen átértékeli utána az I.vh-ról az érzéseit.
Teljesen nyílt fedezék nélküli terepen ahol max csak pár bombatölcsérbe lehet félig-meddig elbújni, na így odalopakodni a végtelen messzinek tûnõ ellenséges árokhoz ami látóhatártól látóhatárig huzódik és 50 méterenként periszkóposok figyelik az egész senki földjét, én nem vállaltam volna be.
Épp ez az, hogy rém körülményes lehet így a célzás. 😊
Legjobb elsõ vh-s film(talán az egyetlen rendes)
Ez végül is egy gyalogsági puskából barkácsolt cucc szóval a pontossága pont ugyanolyan mint egy sima puskáé, talán még jobb is hiszen ki volt támasztva villával és a lövésznek sem kellett azon izgulnia hogy õ maga is éppen célpont lehet.
Egy õrszemnek ideális, nem kell kidugnia a fejét viszont szabadon nézelõdhet és ha úgy esik még lõhet is.
A tûzsebessége persze már más kérdés 😊
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"