94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#33213 Nem is kell. Ennyivel is meg tudták oldani.... -
#33212 Azert invazionak nevezni par kilometer ellenorzes ala vonasat(barmennyire nem ertunk egyet vele)enyhe ferdites...
Az hogy behatoltak gruz teruletekre is az valamennyire izraeliek 82-es libanoni hadmuveleteit masolja...
A celja vedoovezet letrehozasa a szakadar teruletek korul(hogy tuzerseggel ne erjenek el helyi celpontokat;esetleges tamado,beszivargo eroket tavol lehessen tartani ,stb..)
De ugy tudom innen is kivonulnak a ruszkik...(Vagy ideiglenesen allomasoznak egy darabig..Ezt tudjuk mit jelent..)
Egyszoval hogy megakadalyozzak a gruzokat az"ismetlesben"....
Megertem a koncepciojukat,barmennyire nem ertek egyet az egesszel...
A gruzoknak tudomasul kellett volna venni h az oszetok nem kernek beloluk(csak kb.a lakossag 30%volt gruz..)ezert robbantak ki a fuggetlensegi torekvesek..(ugyanigy Abhaziaban))
Demokratikus modon(pl.nepszavazassal)nem mukodott..
Hogy az oroszok ezt kihasznaljak,vagy futik is belulrol az mas teszta.... -
#33211 Így van. Ezt első órán oktatják ez jobb helyeken.
-
#33210 "Eléggé alapművelet a valószínűségszámításban, ha valaminek a valószínűsége 0.8 (a hibázás valószínűsége), akkor 10 ilyen eseményé 0.8 a tizediken."
Ez mind szép és jó, csak a légiharc az nem így működik. Egymérőszámosan a büdös életben nem fogsz definiálni semmit. Ha a rakéta kinematikaliag soha nem éri el az ellent akkor a találat esélye 0%. Pont. Minden más esetben meg enyén szólva sok a változó. Talán olvasd el Zord Gábor László "Ha rövid a kardod" cikksorozatát az AS 2003-as évfolyamában. Nincs kedvem legépelni annyit...
"Tajvan és Kína között kb. 100 kilométernyi tenger van, és most hanyagoljuk el a kínai felségvizeket. 1x hangsebességgel 5 perc."
1 Mach felett egyetlen csapásmérő sem tud utánégető nélkül repülni, főleg a kínaiak...
"2x-esen 2.5"
Ennyivel meg végképp...
"Azért érzek némi realitást annak, hogy a kínai repülők tömegestől fogják el tudják érni a tajvani partokat. 1000-es nagyságrendű támadógép esetén párszáz biztosan elérné a partokat, és ha alacsonyrepülésben mennek, akkor még a teniszhálók is hatásosabb elfogófegyverek lesznek, mint a légvédelmi rakéták."
És ezt max. kétszer tudják eljátszani és a régebbi J-6 és J-7 gépek nagy része oda is veszik. Akkora kárt meg nem nagyon tudnak okozni még ekkora tömegben sem ami kiheverhetetlen lenne. 4db 250 kg-os vagy 2 db 500kg-os bomba a csúcs amit ezek el tudnak vinni. Ma már alacsonyan repülő célok ellen is viszonylag hatásos védelmi rendszerek vannak, a teniszháló példa elég vicces. Mellesleg szerinted mennyire képzettek a kínai pilóták Képesek szerinted 30m-en vagy alatata döngetni. Több ezer pilótának ennyit repórát adni kicsit drága... Mellesleg ezek csak repülők. Ha a partraszálló flotta megsemmisül akkor onnatól fogva meg Kína max. az öklét rázhatja Tajvant nem tudja visszafoglalni. -
#33209 Igen, 5.56x45-ös. -
#33208 A kinetika mozgastan es megprobalja leirni a mozgast a letrehozo okokkal egyutt....
A kinematika"csak"a mozgas leirasara torekszik es nem foglalkozik azzal mi hozta letre pl.a mozgast...
Vagy vmi lyesmi...Ez jutott hirtelen eszembe a kulonbsegrol... -
Zenty #33207 hát azért 600 tankot arra picsányi területre vezényelni... :) -
Zenty #33206 az invázió már meg volt. Lényegében csak a fővárost nem foglalták el.. -
#33205 Jaa...es minden katonai korzet alarendeltsegebe tartozik legiero,a feltuntetett szamok semmi kulonlegeset nem jelentenek... -
harcu #33204 Kinematikailag. Tanultál bármiféle mozgástant egyáltalán??
Mivel fizika tagozatos voltam, ezért "futólag" érintettük a témát. Amúgy Kinetika, csak magyar nyelvű oldalakon 40000 találat, Kinematika, szintén csak magyar nyelvű oldalakon 4000 találat. Mindkettő jelentése mozgástan úgy egyébiránt, de látszik, melyiket használják gyakoribban. (A másodikról eddig nem is tudtam, hogy létezik :) Az összes fizika könyvemben kinetika volt a fogalom neve.)
""Jelen álláspont szerint az orosz és kínai repülők gagyik, elavultak, aerodinamikailag nagyrészük selejt, a pilótáknak nincs megfelelő tapasztalata,"
Mert a J-6 és J-7 tényleg az ember. Ezen nincs mit szépíteni. MiG-19 és MiG-21 modifikációk ŐSRÉGIEK! A Szu-27 aerondinamikájával nincs semmi baj, sehol sem írtam ilyet. Mit kell fedíteni? A pilótáknak pedig tényleg nincs tapasztalata. Tudni lehet, hogy mennyi órát repül egy pilóta ezen sincs mit szépíteni. Mellesleg az USAF és US NAVY hány háborúban vett részt az elmúlt 60 éveben? Mennyiben a kínai és orosz légierő? Eh... Van némi VALÓDI tapasztalat..."
Tehát megerősítetted az állításomat, köszönöm szépen. A Szu-27 (merthogy Szuhoj), mint írod, minimális mennyiségben fordul elő, ezért elhanyagoltam őket, és csak a "célgépekkel" foglalkoztam.
""a fegyverzetük jóval gyengébb"
Mert az. Ezen sincs mit szépíteni. Direkt kötekedsz???"
Szoktam én kötekedni? Á, dehogy.
"Csak egy példa, ha egy rakéta 20%-os valószínűséggel találja el az ellenfelét, akkor ha 10 ilyen rakétát indítanak egy célpontra, akkor 90%-os a találat valószínűsége EGYÜTTESEN, tehát a célpontok 10%-a boldogan repül tovább a célpontja felé."
Eléggé alapművelet a valószínűségszámításban, ha valaminek a valószínűsége 0.8 (a hibázás valószínűsége), akkor 10 ilyen eseményé 0.8 a tizediken.
"ha az illető még föld-levegő rakétákat is bevet ellenük, amik pedig köztudottan 110-120 %-os hatékonysággal képesek irtani az ellenséges gépeket"
Erre írtam: Már a tajvani partig is izmos lenne eljutni és ott elég komoly védművek vannak. Tajvan és Kína között kb. 100 kilométernyi tenger van, és most hanyagoljuk el a kínai felségvizeket. 1x hangsebességgel 5 perc. 2x-esen 2.5. Azért érzek némi realitást annak, hogy a kínai repülők tömegestől fogják el tudják érni a tajvani partokat. 1000-es nagyságrendű támadógép esetén párszáz biztosan elérné a partokat, és ha alacsonyrepülésben mennek, akkor még a teniszhálók is hatásosabb elfogófegyverek lesznek, mint a légvédelmi rakéták. -
#33203 Nincs mit csodalkozni..
A hat orosz katonai korzet kozul az eszak-kaukazusi katonai korzet mindig is kiemelt fontossagu volt a sok helyi villongas miatt,igy ertheto hogy jelentos katonai erot allomasoztattak itt...
Szinte biztos h egy reszet most atcsoportositjak a(regi)uj valsagovezetbe...
Mindenesetre szerintem ezt"belul"oldjak meg es nem vonnak el eroket pl.a tavolkeleti kat.korzetbol...
Felesleges...nem keszulnek invaziora gruzia ellen..
-
#33202 irakban több mint 100 ezer PMC van, hogy ebből menyni a full profi és mennyi nem azt nem tudom. -
Zenty #33201 És az a 3 ezer zsoldos szerintem nem lehetek valami céges prok. Lehet a földekről összetákoltak pár paraszt "legínyt" akik régen sorozott katonák voltak valahol. Kaptak fegyvert, oda szállították őket azt nekik a ruszkiknak. Vagy manapság csak úgy összelehet hozni 3 ezer pro zsoldos egységet, és ezt majdnem 1 nap alatt?
-
Zenty #33200 egyébként állítólag a grúz elnök amcsi, és izraeli tanácsadói azt mondták, hogy nem ajánlatos kézbe venni a térséget, de állítólag nem hallgatak rájuk. Aztán a grúz felderiitők is észre vették, hogy hoppá a határnál kicsit sokan vannak, de persze akkor már sztornó volt -
Zenty #33199 a honvédelmen ezt írták: "észak-kaukázusi katonai körzetben hatalmas orosz erőket vontak össze. Még a konfliktus kirobbanása előtt nyolc gépesített lövészezred, két harckocsiezred, három tüzérezred, valamint két légi szállítóezred állomásozott a környéken. Emellett pedig hatszáz harckocsi, kétszáz páncélozott szállító harcjármű és az orosz légierő 374 első osztályú repülőgépe – Szu–24-esek, Szu–27-esek, MiG–29-esek, Szu–25-ösök és Mi–24-es harci helikopterek – is a katonai körzet alárendeltségébe tartoztak. A fegyveres harcok kezdete óta pedig megkezdődött a csapaterősítés." ez alapján minden elképzelhető -
#33198 Olyan M-16 szeru a csoszajfek...5.56 X 45 loszerrel"dolgozik"..? -
#33197 Ja-ja..es jartasak a hegyvideki gerilla es gerillavadasz hadviselesben..
Lehet meg szerepuk a tovabbiakban.. :)
-
Ren #33196 Mint ahogy írták elöttem, a teljes orosz haderő létszáma kb 1 millió fő (szárazföldi csapatok, légierő, haditengerészet és egyebek együtt) ennek legalább 70%-a sorozott. Ráadásul nemrég vitték le a 2 éves sorkötelezettséget 1,5 évre és azt hiszem tervezik az 1 évet. Úgyhogy felesleges 1 millió katonával dobálózni... -
#33195 sztm az is sok..
Velemenyem szerint max.15-20.000 lehet a beavatkozo egysegek osszletszama(tartalakokkal egyutt,egyenlore)...+ az Eszak oszet regularis(lenyegeben orosz) es Del-oszet irregularis csapatok... -
#33194 A csecsen-oroszokról. Az orosz hadseregnek két Spetnatz zászlóalja van, ami tisztán csecsenekből áll, az egyik a "Vosztok" a másik a "Zapad". A Grúziában készült képek jó részén a Vosztok katonái láthatóak. Ezek a Csecsen katonák oroszbarát háttérrel bírnak, általában olyanok, akiknek a családtagjait csecsen lázadók bántalmaztak, vagy megölték őket.
[center]
A Vosztok egyik egysége Grúziában
Grúz katona Tavor-al (emlékszünk az Izraeli fegyverszállításra Grúziába?)
Veszélyes játék: grúz katonák Kontakt-1 ERA-val felszerelt T-72-eseken (vagy lehet, hogy nem "élő" Kontakt téglák?)
-
#33193 2-szeres létszám és sokszoros technikai fölénnyel? Szerintem van rá esély. -
#33192 Ehhez jon meg kb 420.000 a Legiero,Haditengerszet,Strategiai-raketacsapatok,Ejtoernyos-csapatok...
Nehez pontos adatokat mert tart az atszervezes jelenleg is..(20 eve)
A Szarazfoldi-hadero aktiv allomanya(hivatalosan)656.000 fo,hivatasos es sorozott allomany egyutt...
Keptelenseg h az ossz orosz szarazfoldi erot odavezenyeljek.. :))
Akarki is mondta akarmelyik mediaban....kapufa... :) -
fonak #33191 Vagy csak a két hadsereg aktív létszámát értelmezte vki úgy, hogy a teljes orosz hadsereg Grúziában harcol jelenleg. -
MuldR #33190 Annyi viszont nem intezte volna el a Gruz hadsereget 5 nap alatt. -
#33189 Valaki elütött volna egy 0-át? -
fonak #33188 Azt kizártnak tartom hogy 640 ezer orosz nyomult be Grúziába pár nap alatt. Ez is csak egy szenzációhajhász félreértés a média részéről. -
MuldR #33187 Tobb hirportal irta ezta szamot, ha jol emlekszem a CNNre hivatkozva. -
#33186 Aruld mar el legyszi hogy ezt a szamot(640.000) honnan szedted...?
Hogy ennyi katona allomasozik a kornyeken Gruzia lerohanasara varva..
Eleg nagy hasonlosagot mutat az(teljes) orosz szarazfoldi erok aktiv allomanyu letszamaval...
Tehat az egesz orosz szarazfoldi hadsereg ott allomasozik..????
Rohognom kell....
-
#33185 Én azért figyelmeztettelek, mert elkezdtél megint jelzősben reagálni. Próbáljuk meg kulturált hangnemben. -
#33184 Mert ott voltak régóta a régióban. Csecsen, Dagesztán, Ingusföld... -
#33183 Ki mondta, hogy nem látta? Ki írta ezt? Hírszerzési információt az ember nem oszt meg mindenkivel. Mellesleg eleve elég sok cucc állomásozott ott ahogy már asszem írta valaki.
640'000 vs. 30'000 felállásnál meg áshatod be magad ahogy akarod az sem segít. -
#33182 nem hiszem h ilyesmire a kozeljovoben sor kerulhetene...
ilyesmi sok lenne az oroszoknak...
bar a"kes" ott van az ukranok testeben is a krimi tatarok es moldova kepeben,ami hasonloan kenyes az oszet kerdeshez.... -
#33181 Miért? Megkérdeztem, hogy szerinte a műholdak nem szúrnak ki egy ekkora csapatösszevonást? A korai előrejelző műholdak egy sima ballisztikus rakétindítást is kiszúrnak. Többezer harckocsi és légvédelmi jármű észlelése nem túl nehéz feladat... -
#33180 Azért aerodinamikailag a Szu-27 családot nem igen lehetne leszólni. A MiG-29-est sem, ha nem hordana póttartályt a törzse alatt... ;)
Ha most tisztán a technológiát nézzük, akkor beszélhetünk fölényről. Az már hadvezetési kérdés, hogy ezekkel élnek-e, avagy sem. A II.Vh-s példát tovább görgetve, az egy dolog, hogy valaki jobb fegyverekkel bír, de a kérdés, hogy azt a megfelelő helyen, a megfelelő időben be is tudja-e vetni.
Amikor valóban gyengébb erők győzedelmeskedtek egy erősebb katonai erő felett, ott általában nem csak az ő jobb taktikájuk és a kitartások volt az ok, hanem általában az ellenfelük elhibázott taktikája is. -
MuldR #33179 Ezt a 640 000-et miert nem lattak? Vagy ha igen, miert nem szoltak a gruzoknak, hogy inkabb assak be magukat? -
#33178 Figyelmeztetés, ne kelljen többet! -
#33177 -
#33176 Lelőhetettlen gép nem létezik. Olyan igen, amit nehezebb lelőni. Ugyanez igaz minden másra. Nincs átlőhetettlen ballisztikai mellény sem, csak elég erős fegyvert kell ellene használni. ^^ -
Zenty #33175 Akkor esélyes lenne, hogy bevetjük a honvédséget! Azt pedig az oroszok sem akarhatják. :) -
#33174 "Tehat szep csondben a baltikum+lengyel hatarra felsorakoznak, majd megindul 1 millio katona lengyelorszag ellen, meg mondjuk 400 000 a baltikum ellen."
Csak ez nem megy. Nincs olyan, hogy szép csendben főleg 1 millós nagyságrendben... Gondolod a jenki kémműholdak vakok?