94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Punker
    hát persze mint az izraeli UAV program :D
  • SgtChris
    Mondjuk számomra érdekes, hogy az orosz érdekeltségi körébe tartozó dél-oszétiába miért épp a semlegesnek nem mondtható oroszok kapták a békefenntartó szerepet??? Ez kb. olyan, mint ha mi mondjuk Koszovó helyett a Vajdaságba küldtük volna anno a KFOR-kontingenst... Ez olaj a tűzre, hisz az oszétoknak még csak nem is kell oroszország-anyácskára várniuk, a bátorítást és a támogatást azonnal megkaphatják (és valószínűleg meg is kapják) az orosz békefenntartó kontingenstől. Amolyan trójai faló módszer, de működik és sokféleképp ki lehet játszani...
  • MuldR
    Szegeny 170 US tanacsado. Ok is szovjat stilusuak?:)
  • Punker
    orosz vezetésű? te figyelted mennyi minden változott ott az elmúlt 4 évben? persze ennyi kevés a teljes átalakuláshoz, de már látszik a nyugati technikák előnyének.
  • Molnibalage
    Hát én egyáltalán nem ezt látom... Két szovjet vezetési stílusú erő csapott össze és a jóval gyengébb kapásból leszedett 3db Szu-25-öt és 1 db Tu-22-est. El tudod képzelni mit művelne egy tényle normálisabb vezetési stílusú haderő ami még nagyobb is? Én el...
  • Punker
    neki indultak 200 harckocsival a 0 lázadóknak, de ott találtak 600 ruszki t72-est, a felderítésük nem a legjobb, a fő gond ez volt itt szerintem, hogy első nap kirohantak. nem hitték el hogy az oroszok erre várnak?
  • a.carkey
    Eddig voltak a készletek. Ha tovább tart, kb. Csecsenföld hosszúságúra dagad.
  • Punker
    hónapok alatt felkészültek a dologra, + még nem láttuk egyenlő feltételekkel küzdeni egyik nagy hatalmat se.
  • degenerator
    ahogy látom, a rosszul felszerelt, lassú, hozzá nem értően vezetett orosz sereget el lehet felejteni.
  • Hassel606
    Elnézést ezért a hozzászólásért, de nekem valamilyen oknál fogva 6 napja nem jelent meg egy hozzászólás sem...
  • Hassel606
    Sehol senki? :)
  • degenerator
    pár nap, és lecseng.
  • degenerator
    erőszakosan? autonóm területekről van szó, nem kell oda korbács, már bocs.
  • Hassel606
    Úgy látszik Cifu, hogy ez a szép piros banner elriasztott mindenkit.
  • degenerator
    1918ban felvetődött egy palóc köztársaság alapításának ötlete is...
  • leonforce
    Egyetertek...
    Nem is tudom minek valaszolgatok... :)
  • Hober Mallow
    Jaj te butus,mi alatt németország,francia.o,stb stb -t értem:)Bár sztem ez töbségnek leesett:)
  • leonforce
    En meg szimplan irtam tobbszor hogy ez a birodalmi let velejaroja(hogy bemocskolodnak,legalabbis a tortenelem ezt mutatja)..
    Egyszeruen igy tudnak csak mukodni..es ez egyaltalan nem lehet konnyu...
  • Molnibalage
    Nem lehetne nyitni egy külön 2008 Oszétia topikot? Még mindig semmmi HT hozzászólás...
  • Punker
    sokra nem mentek azzal a 66 db BTR-rel.
  • Zenty
    Igen mi vagyunk a nagyhatalom! Pénzt, és fegyvereket osztunk mert annyira gazdagok vagyunk :D
  • Zenty
    Oroszoknál pláne ez van. Ha erőszakosan nem tartanák össze a birodalmukat akkor elég sok nép széledne :)
  • Hober Mallow
    Amúgy meg mint mondtam,hogy alagutakat ásnak,szóval az se lehetetlen hogy az oroszoktól magáncégeken keresztül vettek egy csomó Szojuz rakétát.És mikor jön az atom földkörüli pályára álnak,és közlik az oroszokkal,Magasról szarunk rátokLehet invánziós terveik is vannak,ma már semmise lehetetlen
  • kocsisgabor9999
    xD
  • Hober Mallow
    Nem probléma Grúziába nagy hagyománynak örvend a lepkehálós atombombafogásEz egy ősi Grúz hagyomány el kell kapni a bombát és gyorsan hatástalanítani,aki kiesik az elesik
  • kocsisgabor9999
    Grúz tankok Moszkvában??? xDD De kb Grúziában utána 20 atombomba robbanna.
  • Hober Mallow
    Ja meg tudtommal mi fizetünk a ruszkiknak,a mi pénzünkből modernizálták a hadsereget.Ha nem fizetünk volna lehet hogy mehettek volna gyalog a ruszkik Grúziába..És mi függünk tőlük,bár javítsatok ki,de ha mi nem fizetünk akkor náluk visszaesik a színvonal illetve a hadsereg modernizálása,de ha ők elzárják a csapokat,és beköszönt a tél,a tartalékok elfogynak,hmm fő a HIDEGvér
  • SgtChris
    Mondjuk ez a szuverenitás fura dolog. Képzeljétek el, ha minden nép (kis, közepes, nagy) saját maga rendezné a dolgait, és független, saját országban élne. Na megvan? :-) Namost szerintem ezzel visszakanyarodnánk az ókori görög városállamokhoz. Lenne annyi ország, ahány nép??? De azt hiszem, akkor is lenne úgy, mint most, hogy aki nem férne meg mással egy országban az vagy átnyergelne egy másikhoz, vagy saját államot akarna alapítani... (Az lenne a szép...egy olimpiai megnyitón a bevonulás minimum 1 napig tartana... :-D )
  • Hober Mallow
    Hát akkor már inkább agresszív kismalac
  • Zenty
    nem azt mondom hogy a nyugat jobb lenne. De az oroszok szimplán disznók most is :)
  • leonforce
    Persze..
    Ez benne van..lehet hogy amcsi fegyverekkel..
    Ki tudja..?
    Ez a nyugat ketszinuseget es gerinctelenseget nem menti..
    Igaz,ezek nem politikai kategoriak... :)
  • Hober Mallow
    Azért tudtommal ororszország eléggé támogatja,ha más nemis a ruszki tankokon kívül tán még legalább kis pénz áramlik be
  • Zenty
    Az oszétokat kihasználták az oroszok. Szegények még mindig azt hiszik , hogy segítenek a függetlenségükbe. Meg a propaganda is megy, hogy grúzok irtanák őket, és ezért a kedves, és szent Oroszországba befogadja őket, hogy legalább éljenek valahol.
    10 év múlva: Oszét lázadok orosz tankokra lőnek dél, és észak oszét függetlenségéért :)
  • Hober Mallow
    Épp ezért kell segget nyalni,hogy ne zárják el,a másik meg az megfelelő vezetés híján egy lófasztse tudunkMinden ország vonakodva küldene katonákat,nem lenne eggyetértés,aztán bumm mire eldönteniket hova hányat vége lenne háborúnak
  • juzosch
    Mi nem függünk, csak kell a pénz.

De most az EU beszerzési alternatíváit pont az oroszok csökkentették (valszeg a háború tényleges célja pont ez), ami legalábbis bosszantó.
    És ha elkezdenek még szívózni is... Ez nem nyalás oda, hanem zsarolás az oroszoktól. Mm lesz.

Ha mi nem kapunk támogatást, nabumm. Kicsit szegényebbek leszünk:)
    De ha elzárják a csapokat az oroszok... Az komoly gond.
  • Hober Mallow
    Lehet hogy a grúzok már évszázadok óta alagutakat ásnak Tbiliszi-től Moszkvába.És majd mikor senki se számít rá orvul kiugrálnak a földalolCsattognak majd a grúz katonai bakancsok a vörös téren
  • a.carkey
    Én nem emlékszem arra, hogy dél-oszétok tüntetnek függetlenségért.

"Es abba miert nem mert belemenni h az oszetek(es az abbhazok) eldonthessek hogy esetleg fuggetlen allamban akarnak e elni..?
    Miert kellett pl. tuzerseg a meggyozesukhoz...?"

Tudomásom szerint a grúzok felkerekedtek és elindultak "Dél-Oszétiába", hogy szétcsesszék a hónapok óta őket tizedelő miliciát (ezért is mentke kevesen), de ott szembe találták magukat a fél orosz hadsereggel a "főváros" közepén. Innen a sok kilőtt tankról és páncélozottról a kép. Még az első napokból. Aztán a lövöldözésből harc lett, amivel elkezdték szétlőni az épületeket. Aztán egyre több orosz jött, mire a grúzok azonnal visszavonultak aminek kb. most lett vége. Közben visszalőttek, a ruszkik meg rájuk. Közben meghaltak jópárezren. Sajnos.
  • bardocz
    Hát,én akkor tuti felkelek majd az álmomból...
  • Hober Mallow
    Néztek majd nagyot mikor grúz tankok dübörögnek Moszkvában!
  • Hober Mallow
    Ha mi függünk tőlük akkor nem benyalni kéne nekik tövig?
    Csak mert ez úgy hangzik mintha pl: Magyarország kapna egy EU-s támogatást,mi meg jól hadat üzennénk nekik,hogy dikkmá milyen pofátlanok,ránk akarják tukmálni a pénzüket....