94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#33453 Az oszétok nem vallották magukat orosznak.
HA erről szóló információd van akkor kérlek linkeld be. -
exy1 #33452 "Vajon miért adtak az oroszok az oszétoknak és az abházoknak orosz állampolgárságot?? Erre válaszolj."
Miért ne, ha azok az emberek tömegével orosznak vallották magukat? Itt inkább arról lehet vita, hogy miért vallották magukat tömegével? Hogyan találod meg a kiindulópontot, ha mindig van egy korábbi lépés amihez visszamehetsz? -
#33451 Kezdem egyre inkább azt hinni , hogy exy1 csupán flame keltés céljából nézett be ide, ugyanis a kommentekre érdemben nem reagál csupán kioktat. Ahogy elnézem az evolúció topikban is hasonló műsort ad. -
Zenty #33450 még a világháborúknál is nagyon ciki volt a mindent lopok módi. Elég a román esetre gondolni amit mai napig próbálnak letagadni. -
#33449 Ez egy haditechnikai topic és nem vitafórum. Ha hitvitázni akarsz menj az indexre.
mellesleg a harckocsik ezreinek összevonása több hónapig tartott... Biztos véletlenül jártak arra mikor a grúzok betörtek.. eléggé naív vagy.
vagy csak az orosz követségen dolgozol. -
#33448 Használd a válasz gombot mert nem tudni kinek írod amit írsz.
Egyébként erről csak annyit, hogy inkább használd az eszed mint ész nélkül a híreknek higyj.
Vajon miért adtak az oroszok az oszétoknak és az abházoknak orosz állampolgárságot?? Erre válaszolj. -
exy1 #33447 "Ezt azért már csak felfogod, hogy azért nem egészen "etikus". De ha ezt nem vagy képes kiolvasni a kommentemből akkor sajnálom."
A világpolitika nem az etikáról szól. A történelemkönyveket a győztesek írják. Te sem lehetsz tisztában a valódi történtekkel. Csak találgatsz. A saját szájadíze szerint.
"Vita részemről lezárva."
Ez egy vitafórum. Ha nem akarsz vitázni, miért jöttél ide? -
exy1 #33446 Megfordítod az ok-okozati összefüggést. Miért? Mi késztet erre? Meghazudtolod a hírforrásokat. Szerinted akkor az MR1 is hazudik? Minden hírforrás hazudik? Csak te egyedül vagy az igazság bírtokában? -
#33445 Elnézést kérek ebben az esetben úgy látom az írott szöveg értelmezésével vannak problémáid. Pont azt írtam le, hogy nem történt grúz provokáció. Képzeld el az egész olyan mintha egy Mo.-val szomszédos állam valamely nem magyar kisebbségének megadnánk az állampolgárságot, majd ha ezt a csoportot ott valamilyen sérelem éri egyszerűen lerohannánk az országot. Ezt azért már csak felfogod, hogy azért nem egészen "etikus". De ha ezt nem vagy képes kiolvasni a kommentemből akkor sajnálom. Vita részemről lezárva. -
#33444 Kell ahhoz valami indok, hogy egy nagyhatalom tankok ezreit egy kis ország határaihoz sorakoztassa fel. Egy olyan határhoz mely teljesen lényegtelen hisz totál jelentéktelen méretéből kifolyólag. (kb mintha a franciák luxemburg vagy monte carlo határainál állomásoztatnák tankjaiknak nagy részét...
Hülyeség... hacsak nem akarnak valamit ott.
És nem hsizem, hogy azok a tankok cserkészkedni mentek oda. -
exy1 #33443 Azt írod nem húzogatták, aztán meg részletesen, tényszerűen leírod hogyan húzogatták. Ilyenkor most mi van? Önmagaddal sem értesz egyet? -
exy1 #33442 "Naugye hogy ugye..."
vagy han em, -hát nem...
Amiket írsz, azok csak feltételezések. Kell ahhoz valós provokáció, hogy a huszonegyedik században egy nagyhatalom tankok ezreivel meginduljon. Ha te másképpen látod, az nem baj. Én így látom. -
#33441 Az "oroszlán bajszát" senki nem huzogatta jelen esetben. Tény, hogy a grúzok harcba keveredtek a háború kitörése előtt a dél-oszét szeparatistákkal. És mint tudjuk a dél-oszétoknak az oroszok állampolgárságot adtak anno, pont ezért, hogy ha egy hasonló konfliktus kitör a későbbiekben akkor legyen mire hivatkozni , ha benyomulnak a grúz területekre. Ami egyébként igy is úgy is egy független ország határainak megsértése. Ami viszont a leginkább aggasztó és ugyanakkor felháborító ebben a háborúban, az oroszok aztán nagy ívben leszarják mi van dél-oszétiában szerinted nekik egy kisebb megyényi területért amin még csak nem is oroszok élnek(csak állampolgárságuk orosz) megérné egy ilyen konfliktust kirobbantani? Nem.Különben sem arról híres az orosz vezetés, hogy annyira pártolná különböző nemzetek elszakadását( lásd koszovó). Itt arról van szó, hogy a nagy medvének nem tetszik a nyugat barát grúz kormány, valamint az azerbajdzsáni kőolajvezetékek sem segítik túlságosan az EU olaj függőségét Oroszországtól. Ennyit arról, hogy ki mennyire van képben. -
#33440 Hát nem tök mindegy ha úgyis ott csücsülsz az oroszlán szájában?
Az orosz támadás jól elő volt készítve. Olvass vissza kicsit hetekkel a grúz támadás előtt odavonták a kaukázusi erejük 90%-át a dél-oszét határhoz.
Provokálták a grúzokat. (véletlenül lett lelőve 3 orosz repülőgép ugye??)
Naugye hogy ugye... az oroszok ha kell támadtak is volna 2-3 hónapon belül.
El akarták tűntetni Szaakashvili-t. -
exy1 #33439 "Halvány lila gőzöd sincs arról mi folyik jelenleg abban az országban"
Te már csak tudod, hogy én mit nem tudok. Az ilyen nagyokosok miatt van aztán a baj. Bátrak vagytok az oroszlán bajszának húzogatásában. Aztán meg sírtok, hogy odacsapott. Nagyon bölcs dolog mondhatom. -
#33438 ezek a ruszkik egyere hülyébbek :D -
#33437 Erre a kommentre csak annyit hogy: LOL! Halvány lila gőzöd sincs arról mi folyik jelenleg abban az országban, és az egész konfliktust is valahogy nagyon elnézted. Ennyi erővel 56-ban is csak azért jöttek ide a ruszkik mert a buta magyarok provokálták őket. -
#33436 Azt nem tudom hallotátok e, hogy az orosz vezérkari főnök megfenyegette Lengyelországot hogy ha felépítik az amerikai rakétavédelmi pajzsot , akár készek NUKLEÁRIS fegyvereket bevetni!
link -
exy1 #33435 Talán nem kellene őket provokálni. Akkor "ez" mind nincs. -
#33434 Most mutatták a CNNen, hogy a ruszkik a "davaj csaszi" elv alapján éppen miként rabolják ki Grúziát. A képeken a potii flottát rombolgatták valamint a parti őrség hajóit szállították "haza".
Tűzszünet van, de valahogy menekül fél Tbiliszi, miközben az oroszok a főváros felé közelednek. -
#33433 jó, hát én egy hónapja tudtam meg, és akkor is csak úgy nem biztosan állították. -
#33432 "az iglákat már 2007ben kivonták a forgalomból, csak ez belső hír maradt"
Belső hír? Mióta? Azt hittem ez mindenki által ismert infó. Az a fajta Mistral + platós vacak akkora szar, hogy inkább azt kellett volna eladni. Röhejes, hogy mibe került és 0 képességei vannak az Avenger rendszerhez képest. Nagyon seggberúgnám aki a döntést hozta erről. -
#33431 egy dolgot kihagytam:
fáradt voltam, nem is igazán figyeltem, de valami olyasmit is magyarázott a fickó, hogy 2005 körül nem volt elég embere a századnak, és a sofőröket is kivitték lengyelországba lövöldözni, vmi papírt is aláírattak vele (kettős beosztás, van ilyen?), de egyébként nem lövöldöztek, csak aki akart. ő 3 iglát pattintott el.
egyébként a magyarok ciprusra járnak már gyakorolni -
#33430 pár érdekesség:
ma egy exkatonával dolgoztam. márciusban szerelt le, az arrabonánál volt szerződéses sofőr, szakaszvezető. egy két dolgot megtudtam tőle pl:
-még mindig sokat lopnak, közkatonai szinten is. főleg olajat.
-a platóra szerelt mistralok mercedeseken futnak. viszont a hátsó tengelytartójuk nem ilyen terhelésre lett tervezve (asszem így fejtegette) és hiába cserélik le újra, kopnak el sorban, nem lehet leműszakiztatni.
-az iglákat már 2007ben kivonták a forgalomból, csak ez belső hír maradt!!!
-a g mercik szerinte egy halom fos, ha pl beleér egy tócsába az alja, meghal az önindítója, nem egyet szerelt már szét. (meg fogtok kövezni, tudom, de szerinte egy felújított uaz többet ér.)
-ugye úgy hirdetik a szerződéses illetményeket, hogy meg lehet akár havi 130 is. ő 80at kapott nettóba.
(a kollegáinál utánakérdeztem, szavahihető embernek ismerik.) -
#33429 no, pont erre gondoltam, lám, ki is üzent hadat egy független országnak? -
#33428 bizonyított tény volt egy időben, hogy a katyni mészárlást a németek követték el, erre lám, az oroszok. szóval csínján a megdönthetetlen információkkal.
ne felejtsétek el, egyelőre csak egy hírforrásból ismerjük a tényeket, és az egyértelműen grúzpárti.
majd ha megjönnek az oroszok hírei, akor össze lehet vetni a kettőt, és egy kevés igazságot kihámozni a szavak mögül. -
#33427 Én a talaj minőségére értettem. -
#33426 bármikor, csak por kell hozzá -
#33425 Bejárás alatt szerintem azt értette ,hogy beállnak a raktérbe. -
#33424 + még hozzátenném, hogy csekkold le a kationai szállítógépeket. C-17, C-141, C-5, C-130, Il-76 stb. Mind vállszárnyas. Nézd meg a civil Boeing és Airbus gépeket. Alsószárnyasok. -
#33423 "Az utóbbinak jóval alacsonyabban van az alja mint egy utasszállítónak, gondolom azért, hogy könnyebben be tudjanak járni a járművek."
Ezt nem értem. Mi az, hogy be járni?
Egy katonai szállítógép azért alapvetően eltér a civil alkalmazástól. A C-130 és C-17 olyan ócska reptereken képes leszállni ahova egy hagyományos civil gép nem. Sokkal agresszívebb terhelésekre vannak méretezve. A futómű szerkezeteket is haszonlísd össze és rájössz, hogy miért úgy néznek ki ahogy.
Mikor tud ilyet egy civil gép? -
Pill #33422 Sziasztok.
Egy ide nem illő kérdésem lenne ami már régóta foglalkoztat. Vannak ugye az utasszállító repülőgépek és vannak a katonai teherszállító gépek. Az utóbbinak jóval alacsonyabban van az alja mint egy utasszállítónak, gondolom azért, hogy könnyebben be tudjanak járni a járművek. De akkor miért nem csinálják meg az utasszállítókat is ugyanolyanra? Vagy miért kell különbözni a kettőnek, mi az oka, hogy az egyiknek magasabban a másiknak alacsonyabban van az alja? -
#33421 Link Gondolom erre a hírre reagáltál.. -
#33420 Jah, mondjuk a szájat lehet nem ly-nal kellet volna írnom -
#33419 Ott a pont... :-) valami ilyesmit akartam én is beírni, de neked jobban sikerült megfogalmazni :-D -
#33418 Végülis egy független ország területére hadsereggel bevonulni nem is agresszió.... -
#33417 Igen pont olyan sztereotípia mint amikor az agyonművelt magyar aki még életében nem járt Amerikában és találkozott amerikaival (nem konkrétan rád gondolok) lehülyézi és lekövérezi az összes amerikait.
A németek és a franciák meg mind mosdatlanok az angoloknak pedi büdös a szályuk és sárga a foguk mert nem mosnak fogat. -
Freeda Krueger #33416 üdv.
Hol lehetne adatokat találni a Szovjetunió Afganisztáni veszteségeiről,haditechnika szinten.
Hány heli,repgép,tank,pszh.
Link is elég,de adatok jobbak lennének. -
MuldR #33415 Mondtak neki, You go to Hungary.
Az agyaba meg az az ment el, I am going to Hungry. Ehes orszag.
:( -
#33414 Az ő szemszögéből nem tök mindegy? A-ból B-be kellett mennie és ezt megtette. Nem kell mindent túlbonyolítani. Tudod...Budapest vagy Bukarest...