94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Adam II
    Azt vágom. Ráér még majdcsak találok valamit.

• Bucser
    A gond az, hogy az Al Jazeera international is ugyanebből a szempontból dolgozta fel a dolgokat mint a CNN.. pedig azt arabok pénzelik.
  • degenerator
    nos, és az, hogy egy kis kávészünet után megpróbálnak visszaülni a nagyhatalmi pókerasztalhoz, olyan nagy sátáni probléma? ne érzelmi alapon közelítsd meg ezeket a dolgokat, a nagyhatalmak bábként használják a kisebb országokat, az usa is ezt csinálta oroszországgal, nekik ez nem tetszett, ennyi. na mos ezen nem kell ennyit nyavalyogni, hogy hú, az oroszok, meg rakok be ezer linket a cnn nagyon hiteles riportjairól.
  • degenerator
    azért jöttek ide az oroszok, mert a nem hivatalos kormányunk (akiket konkrétan nem támogatott senki, ők csak úgy voltak maguknak) behívták őket. ez az elfogadott verzió...a másik, szerintem reálisabb verzióról meg topikot is nyithatnánk...
  • degenerator
    ez a népnek szólt, hátha lesz belőle valami nagyobb megmozdulás, és meg tudják akadályozni. esetleg egy enyhe célzás amerikának, hogy le lehet állni azzal, hogy sorba a határ köré bázisokat telepít.

mellesleg, az atomfegyverek szent tehenek, nem fogják ilyesmi miatt bevetni őket, szóval hiába tépitek a szátokat....
  • degenerator
    a grúz flotta elindult abbázia felé, csoda, hogy lőttek rájuk az oroszok?
  • HöfEE
    Én keresgéltem de sajnos konkrét infót a fegyverkiosztásról nem sikerült találnom , elég lenne az is hogy milyen fegyverekkel szerelhető fel a gép?
  • Adam II
    Na most, hogy a trollunk elszenderült valaki tud segíteni, hol találok erről infót?
  • Torzonborz
    hiába no jó ez az sg. mindíg felvidulok itten :D
  • a.carkey
    Pont most beszélt erről Kun Miklós, hogy az ottani (Dél-Oszétia, Abbházia) lakosság/családok túlnyomó része - 65-70%-a - volt KGBs vagy katona vagy azok gyermekei/feleségei. Naná, hogy automatikusan megkapták az orosz állampolgárságot is.
  • a.carkey
    Nem érted még mindig, egy hét után sem, hogy a dél-oszétok provokáltak, és ebből lett az, ami. Egyszerű példa következik: ha pl. Magyarországra a románok (vagy legyenek szlovákok, netán szerbek) néha-néha bebejönnének fosztogatni, pár embert legyilkolni a határ menti falvakban, és a magyarok ezt meg akarnák torolni, megtámadnák Romániát, azok meg szarrávernének minket és Budapestig meg se állnának, nos akkor is azt mondanád, hogy nem kellett volna őket provokálni?
  • Adam II
    Miva anyuci szólt ,hogy késő van?
  • exy1
    A holnapi viszont látásra!
  • Bucser
    Ahhan...

Akkor kérlek engem, mint tudatlan barmot világosíts fel az alapoktól, hogy mi is történt Grúzia és Dél-oszét tartománya között, valamint hogy került a képbe Oroszország.

Ha lehet minden állításodat egy linkel és egy forrással megjelölt adattal támaszd alá (plusz pontos időpontokkal ha lehet). Ha nem teszed azt mondom, hogy hazudsz, csúsztatsz provokálsz és csak a flamekeltés a szándékod ergó bannolható vagy..

Nos?
  • Adam II
    HAHAHAHA LOL!!
  • exy1
    ...ez aztán az értékes reakció...
  • exy1
    Amit én írtam fórumtárs, azt mindenki tudja aki térben és időben tájékozott, aki újságolvasó ember. Itt inkább az a kérdés, miért sértődtök meg azon, hogy ti nem tudjátaok azt amit más meg tud.
  • BEAST #33476
  • bgabor
    Beszélsz itt furcsaságokat...

A Grúzok az oszétoknak mentek nekik. Ha ugyan lehet "nekimenésnek" nevezni azt, amikor egy állam a saját tartományába vonul be. (Merthogy dél oszétia eddig Grúziához tartozott) Az oroszoknak senki nem ment neki. Az oroszok gondoltak egyet, és megtámadták a Grúzokat. Azt mondják, az oszétok védelmében tették ezt. Ezt a jellegzetesen orosz érvelést azonban nyolc általános fölött senki sem veszi be.

Valójában annyi történt, hogy kellett egy ürügy az oroszoknak a Grúzok megtámadására, úgyhogy csináltak egyet.

Azt kell mondjam, az oroszokat a világ túlnyomó többsége nem véletlenül gyűlöli.
  • exy1
    "Pláne nem nemzetközi béke időkben."

Egy nap sem telt el háborúk nélkül ezen a bolygón. Soha. Írott és íratlan szabályok. Ugyan ki tartja be és ki tartaná be? Én nem tudom hol éltek ti. Az USA papírpénz nem ér semmit, Kína annyit exportált már oda, hogy kilóra megvehetné a fehérházat akkoris ha arany árban adják. Mégsem teszi. Miért? Miért nem megy neki oroszország az USA-nak, ha lenne mit kifosztania? Hümmm? Elmondom nektek, aztán lehet rágódni rajta. Mert a II. világháború még nem ért véget. Az USA ellopta Pennemünde szigetééről Hitler titkos fegyvereit, az ABC-fegyvereket és a csészealjakat egyaránt. (Ezért nemzeti hős a legidősebb Kennedy a Joseph.) Továbbfejlesztette és ma a világ ura. Az van amit akar. De neki nem kell a terület. Kell viszont hogy ne rá figyeljenek. Ezért hagyja, sőt szervezi az elterelő dolgokat. Nektek. Hogy legyen min csámcsognotok. Hogy közben ne derüljön ki az igazság a nagy usa álomról. Rágódjatok rajta szépen. Bár gondolom a többség el sem olvasta végig. Végül is ti csak emberek vagytok. Mit várhatnék tőletek? Nemigaz?
  • Zenty
    pff...
    olvas vissza már lassan több oldalt érvelek "mit, hogy miért". Te viszont tényleg értelmetlenül flamelni próbálsz.
    De "sajnos" erre a flamre nem leszek én se vevő
  • Bucser
    khmm hogy is volt az a személyeskedéssel? (tudom ha te csinálod az nem számít)

Az óvodás megnyílvánulásokat te követed el egyébként aki alap nélkül, link nélkül, bizonyíték nélkül vagdalkozik a levegőbe.
  • exy1
    "az oroszok megindultak a határok felé, és ezért védekezés képen támadtak elöször a grúzok"

Baromság. Ezt te beveszed? Óvodás mese: Óvónéni, az úgy kezdődött, hogy a Pistike visszaütött. Ennyire együgyű azért ne legyen már senki, hogy ezt felnőtt korában is benyeli. Úristen, hát hová kerültem én? Tessék mondani hol van ez a topik? Mert szerintem a tudományos eszmecsere rovatban vagyunk. Akkor honnan ezek az óvódás megnyilvánulások?
  • Zenty
    Előbb a 21 századot nagyon szépen kiemelted most meg jössz a barbár mindent lehet a győztesnek kijelentéssel. Akkor melyik elv..?
    Egyébként a háborúban is vannak szabályok, és nincs civil fosztogatás a képbe. Pláne nem nemzetközi béke időkben.

Magyar katonák pl nem fosztogattak legyőzött egész országokat még vh időkben sem
  • Bucser
    elemes2 grízmajom pluginja nem működik az SG-n?? indexen tök jól megy hogy akit akarok azt benyomom alá és nem látom onnantól egyetlen kommentjét sem az illetőnek.
  • exy1
    "ez a kommented is már majdhogynem sértegetés. Részemről most már tényleg ennyi."

Előbb megvádolsz, aztán mikor rádpirítok, elsunnyogsz. Ez aztán a jellem. Szeva!

Részemről nem kaptam választ arra a kérdésemre, hogy miért panaszkodik az aki előzőleg az oroszlán bajszát húzogatta. És arra sem, hogy miért nem természetes dolog a győztesek fosztogató magatartása, ha egyszer mindig is így működött a világ.

Tessék azt tudomásul venni, hogy az erősebb kutya kefél. Ez a világpolitika mozgatórugója és nem más. Ha ti másképpen tudjátok, akkor tessék leírni, hogy mire alapozzátok. Ennyi. Most lehet válaszolni, ha vannak igaz válaszaitok egyáltalán.
  • Zenty
    honnan az infód( linket), hogy küzdöttek érte?

A másik kérdésedre pedig már adtam választ. De kiegészítve:
    Elsősorban a folyamatosan terror támadások miatt lehetett elegük a grúzoknak. Mert az tény, hogy állandóan próbálkoztak a "lázadok" és semmilyen békés utat nem tárgyaltak.
    A másik infót pedig a grúz elnök mondta, hogy az oroszok megindultak a határok felé, és ezért védekezés képen támadtak elöször a grúzok. Ez azért is érdekes, mert a grúzok mindenkinek sírtak a konfliktusok előtt, hogy segítsenek rajtuk mert az oroszok a megtámadásukra készülnek.( igazuk is lett)
    Persze ez majd később kiderül igaz e? Mindesetre a grúz verzió jobban megállja a helyét mint az orosz féle mese, hogy a grúzok csak úgy oda mentek megtámadni mindenkit. Indokuk? A grúz elnök szimplán örült.... Hát ez igazán részletes hihető érvelés nem mondom :)
    Szóval egyelőre a grúzok hihetőbbek.
  • Adam II
    Bár ilyen borsos a hangulat kéne egy kis info a Eurofighterekről mert épp egy makettet építek és jó lenne ha minél autentikusabb lenne.
    Angol légierő gépéről lenne szó. Egészen pontosan a fegyverkiosztás érdekelne, melyiket milyen pilonra teszik és milyen egyéb berendezések szükségesek hozzájuk? Valami vegyes kialakítást szeretnék ha van ilyen, hogy földi célokat is tudjon támadni de ha kell meg tudja magát védeni.
  • HöfEE
    Az összes kérdésedre válaszoltunk értelmesen ,amire értelmetlen legalábbis nem a válaszra írt reakciót kaptunk. Ez így eleve nem vita. Melleseleg ez a kommented is már majdhogynem sértegetés. Részemről most már tényleg ennyi.
  • exy1
    "de ingyen kapták útlevelet így hülyék lettek volna nem el fogadni..."

Én nem így tudom. Küzdöttek érte és megkapták.

"Csak úgy poénból nem fognak neki menni Oroszországnak ahogy a ruszkik beállítják az esettet."

Pedig ez történt. Nekimentek. Ez tény. pedig az USA nem bíztatta őket. Mégis. Ezt mivel magyarázod?
  • exy1
    Úgy látom kényelmetlen kérdéseket feszegetek. Nem vagytok felkészülve rá, -igaz? Kényelmesebb elhessegetni a betolakodót? Jól elvagytok magatokban? Miért nem kéritek? Elmegyek ha nem kell a normális vita.
  • HöfEE
    A 33458 és 33452 kommentet elolvasva látom közöd sincs az egész témához de még arra se veszed a fáradtságot, hogy elolvasd amit írok mert ha ezt megtetted volna nem írtál volna ekkora marhaságot. Tényleg csak flamelni akarsz semmi több.
  • Zenty
    igen a provokálás megvolt orosz részről:
    1. a lázadó terror csapatokat fegyverekkel látták el( amikor a helyszínen orosz békefentartok voltak mindig volt fegyverük a lázadóknak..)
    2. A kisebbségek orosz állampolgárságot kaptak. ( az oszétok nem vallották magukat oroszoknak, és az abháziak sem( mert nem is azok), de ingyen kapták útlevelet így hülyék lettek volna nem el fogadni... Az oroszok hivatalosan észak oszéta miatt adtak állampolgárságot, hogy ne lázadjanak az északiak, hogy dél oszétával nem tudják tartani a kapcsolatot. Nem hivatalosan pedig a grúzok provokálása révén adományoztak.
    És mi lett ennek a következménye? Hogy a kisebbségeket nem engedték lenyugodni, és inkább lázították őket. Ezért van az, hogy semmilyen békés útatt nem tárgyaltak meg. Pedig a grúzok a lehető legszélesebb autonómiát ajánlották az oszétoknak, és az abházaiknak.
    Oroszok most pedig egy sima autonómiát ajánlanak az oszétoknak mint ami van észak oszétiába ( sima kulturális lópikula semmi) abháziaknak van lehetőségük a függetlenségre de az is elég necces..
    Szóval ahogy lejjebb is írtam ezen csak az oroszok nyertek.
    a grúzok nem szentek, de hülyék sem. Csak úgy poénból nem fognak neki menni Oroszországnak ahogy a ruszkik beállítják az esettet..
  • exy1
    Majd ha elnézést kértél az oktalan személyeskedésed miatt.
  • Bucser
    Látom csak flamelni akarsz, mert infod semmiről nincs.

A vita veled kb annyira céálravezető mint Animefoxal... Azaz semennyire inkább hagyjuk.
  • exy1
    "Az oszétok nem vallották magukat orosznak.

HA erről szóló információd van akkor kérlek linkeld be."

Tehát rájuk erőszakolták az orosz állampolgárságot? Erről inkább te linkelj be megbízható információt!
  • Adam II
    Exy1 kibannoltak a 'másik oldalról'??
  • exy1
    "még a világháborúknál is nagyon ciki volt a mindent lopok módi."

Szerintem meg a győztesek minden időkben fosztogattak. Ez a világ rendje. Hogy te mit tartasz cikinek, és mi a világ rendje, az láthatóan nem minden esetben passzol.
  • Bucser
    Inkább az általad hivatkozott személyeskedés előtti kérdésre válaszolj.
  • exy1
    "vagy csak az orosz követségen dolgozol"

Talán, de lahet sehol sem dolgozom, azért érek rá itt írogatni. Vagy kukás vagyok és a kidobott újságokból tájékozódom. Stb. Elárúlnád miért szemétkedsz velem? Minek kell itt személyeskedni? Ezt élvezed?