94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Freeda Krueger #33733 Ez bármely más atomhatalomra igaz lehet,emiatt kár aggódni.Szerintem.
Ha pakisztán eddig nem vetette be,akkor miért vetné ezután?
Milyen célpont ér annyit? -
bgabor #33732 "A népek vezetői soha nem elvakult fanatikusok, különben nem jutottak volna olyan magasra. Ez eddig nem tűnt fel. Mutathatnak kifele sokféle képet, de olyat nem lépnek ami hatalmuk végét jelentette volna."
Ez pontosan így van. Ez tartotta vissza a hidegháborúban a félőrült szovjet vezetőket az atombomba bevetésétől.
Csakhogy egy olyan helyen, mint pakisztán, nem lehet tudni, hogy ki jut hatalomra. Hallottunk már katonai jutától elkezdve a vallási alapon vezetett államokig mindenről. Sok állami vezető katonából vagy főpapból(pl:Khomeini) lett vezető. Nagyon is elképzelhető, hogy egy zavaros forradalmi helyzetben olyan muzulmán kezébe jut a hatalom és ezzel együtt az atomfegyverek, aki nem rendelkezik az ehhez szükséges kvalitásokkal. Vagy egy olyanéba, aki elkötelezett híve a keresztények elleni Jihadnak. Ezt semmi szín alatt nem szabad megengedni. -
#33731 Senki nem mondta hogy öngyilkos merénylők a kormányok vezetői....de hogy egy némelyik arab állam vagy más diktatorikus állam vezetője ne lenne fanatikus, azt nem mondanám :) Mind hisz a saját hülyeségében. Nyilván nem fog első nap neki rontani senkinek, de majd milyen jo lesz hangoztatni hogy héé, nekünk atomunk is van, kussojjá be. Lehet egy kormány vezetője nem fogja megnyomni a gombot, de kerülhet oda olyan is akit nem érdekel mi lesz...De talán lehet az lenne a legjobb ha minden országnak lenne egy rakat atombombája, és akkor mindenki kussolna, senki se merné megnyomni mert akkor apokalipszis most.. mondjuk most is ez van :) Ettől függetlenül én nem adnék a kezükbe csak kavicsot, el voltak vele egy pár ezer évig... -
#33730 Tudtam, hogy egyből nekem támadnak mejd sokan, de 0 objektivitással.
A népek vezetői soha nem elvakult fanatikusok, különben nem jutottak volna olyan magasra. Ez eddig nem tűnt fel. Mutathatnak kifele sokféle képet, de olyat nem lépnek ami hatalmuk végét jelentette volna.
Szaddamnak is volt vegyi fegyvere és nem használta a koalíció ellen. Egy szemét tömeggyilkos volt, de mégsem tette mert az ellen vissza tudott volna ütni és akkor neki annyi. A kormányok vezetői nem öngyilkos merénylők.
Mellesleg ki ellen használná Pakisztán? India? A Hidegháború már bizonyította, hogy két atomhatalom nem baszogatja egymást nyíltan. Izrael? Nos ők meg tudják magukat védeni, mert van akarat nem mint itthon... Európa? Franciaország és Anglia is atomhatalom és ugyebár NATO tagság... Nos? -
Zenty #33729 rasszizmus...
tudtam én, hogy liberális atombombák kellenének :D -
tomcat1 #33728 aha, akkor lehet kevertem az izraeliek által használt légvédelmi lézerfegyverrel :( -
#33727 Szaud Arábia az olaj miatt olyat rendezett, bratyiznak a nyugattal, nem el vannak? Most minek nekik atom? A többiek akik csoringerek és akik szerint mindenki hibás csak ők nem, na pont ők akarnak atomot... -
#33726 Szerintem ez nem rasszizmus, nem való a kezükbe, csak kavics...
-
bgabor #33725 Persze. Rasszizmus, mi?
És ha mondjuk holnapután forradalom lesz Pakisztánban, és egy Khomeni féle idióta kerül hatalomra, aki majd a "szent háború" céljaira fogja felhasználni a pakisztáni atombombákat?
Ne csináljuk már úgy, mintha ezeknek az embereknek atombombát lehetne adni a kezükbe. Olyan lenne, mintha egy nyolcéves kisfiúnak töltött pisztolyt adnánk a kezébe.
Szaúd Arábia, Dubai meg a többi úszik a pénzben, és ezt nagyban fő vásárlójának, a nyugatnak köszönheti. Emellett atombombája sincsen.
Ha ott egy Khomeinihez hasonló koszos disznó elkezdene a szent háborúról üvöltözni, körberöhögnék. -
#33724 kétlem hogy a ruszkik bármi komolyat is mernének csinálli. főleg hogy a Grúz eset után mekkora tőkekivonás történt. -
#33723 "Csak azt mondom, hogy egy olyan hozzáállású nemzetek esetében, mint az oroszok, a normális világnak kell hogy legyenek biztosítékai, nem szabad az ő szegényes józan eszükre bízni, lesz a atomháború vagy sem. A lengyel rakétavédelmi rendszer az első ilyen biztosíték lesz."
1. Orosz logikai is van, de más országok kicsit nehez értik meg azt. Más a háttér.
2. Ez nem biztosíték. Hogyan is lehetne, ha nem képes meggátolni egy tömeges támadást?
-------
"Nem véletlenül kapálóznak ellene az oroszok kézzel lábbal, hiszen ők imádják fenyegetni és zsarolni a világot, ilyen a természetük."
Lásd, fura észjárás és mentalitás. Nem hülyék, tudnak számolni.
-------
"Tudom, tudom, ők politikailag nem annyira instabilak, de szerintem muszlim kézbe nem való atombomba."
1. Nem instabil??? Hány puccs, robbantás és politikai gyilkosság volt ott az elmúlt 15 évben? Mennyi volt Oroszországban? Eh..
2. A vallást ne keverd bele. Szaúd-Arábia is muszlim és nem az az egyetlen rendezett háttérrel és vezetéssel bíró arab ország. Ez szipla rasszizmus. Katolikus kézbe miért való? Na és buddhista? Atyaisten... -
#33722 Pakisztán most esik szét éppen..... -
bgabor #33721 Persze, én is tudom hogy a nukleáris csapás valószínűsége nulla, hiszen mind ismerjük a háttérben lévő gazdasági és egyéb érdekeket.
Csak azt mondom, hogy egy olyan hozzáállású nemzetek esetében, mint az oroszok, a normális világnak kell hogy legyenek biztosítékai, nem szabad az ő szegényes józan eszükre bízni, lesz a atomháború vagy sem. A lengyel rakétavédelmi rendszer az első ilyen biztosíték lesz.
Nem véletlenül kapálóznak ellene az oroszok kézzel lábbal, hiszen ők imádják fenyegetni és zsarolni a világot, ilyen a természetük.
El tudnék képzelni hasonló rakétapajzsot Pakisztán ellen is.
Tudom, tudom, ők politikailag nem annyira instabilak, de szerintem muszlim kézbe nem való atombomba. -
bgabor #33720 Úgy értem, kellene valami stabil rendszer ami lelőné a rakétáikat, ha valamelyik feleőtlen hülye megnyomja a gombot.
Jó lenne, ha ez a lengyel rakétavédelmi pajzs csak az első lépés lenne. -
#33719 Ez belátható időn belül nem fog változni. Első csapást mérni őrültség lenne. A Hidegháborúban sem tették idiótább fejesekkel akkor most miért tennék? -
bgabor #33718 Lehet tudni amúgy, hogy ez a rakétavédelmi pajzs tulajdonképpen mi lenne? Úgy értem, vadiúj Patriotokat kell elképzelni, vagy hogy lesz?
Nagyon itt lenne az ideje, hogy a hülye oroszok ne fenyegethessenek többé senkit az atomjukkal. -
#33717 1996-ban indult az egész ABL project, tehát akkor még biztos nem lett volna éleslövészet. 2006-ban nem volt még éleslövészet, még 2007-ben is csak a célzólézert és a légköri zavaró tényezőket figyelembe vevő fókusz rendszert tesztelték (a TILL és BILL lézerek, az első egy gyengébb lézer, a cél távolságát határozza meg, és alapvető információkat ad a légiköri torzításról, a BILL egy nagyobb lézer, ez ad pontos információkat arról, hogy az ABL és a célpont közötti légtér torzítása milyen, és ezt mennyire kell kompenzálni, ha a BILL is sikeresen "ráfogott" a célra, akkor lehet a harmadik, a Megawatt szintű COIL lézert üzembe helyezni). A "célpont" egy KC-135 volt, aminek az oldalára egy fekete alapon fehér színű, rakéta alakú festés került.
A YAL-1A és a KC-135 "Big Crow" formációban
2008 februárjában kezdték el beszerelni az első 6 COIL reaktort, Júliusban került sor az első földi tesztekre. Az első rakétaelfogási tesztlövészett 2009-re várható... -
tomcat1 #33716 96' ban lett volna éleslövészet, mely először 98' ra majd 2000 valamennyire lett eltolva, 2006 ban már éleslövészeten bizonyított(!) igaz akkor csak a harcászati (?) rakéta vezérlését semmisítette/égette/ meg. -
dara #33715 A program most tart ott, hogy be tudnak végre építeni valamit a 747-be.
Az 1980-as évek közepén egy NKC-135A-val végeztek lézerkísérleteket (öt Sidewinder-t és egy BQM-34-et lőttek le vele). -
#33714 Én úgy tudtam '86-ban. Nem arról van szó, hogy 96-ben jutott el oda a program, hogy végre be is építhettek valamit a B 747-be? -
dara #33713 Maga az ABL program 1996-ban indult, azaz 12 éve.
Ha szőrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor az egész visszavezethető az SDI programig, az meg már 25 éve indult. De mehetünk akár még visszább is az időben. -
#33712 Az még mindig nem működőképes pedig már 20 éve fejlesztik. -
#33711 es csak a medve elrettentesenek a reszeszkoze egy esetleges kalandor akciotol... :) -
#33710 persze h keves.... -
tomcat1 #33709 de ott van a lézeres Boing is :)))))))))) -
#33708 Még az is kevés. A tengóról indított rakéta meg mehet teljesen más irányból és vannak repcsik is. -
#33707 mMgint a mediak ferditesei.. :(
10 uteg-rol van szo..(nem 10db raketarol..)
Az a rendszertol fugg mennyi a raketak tenyleges mennyisege... -
#33706 Igazbáól nem'tom mit aggódnak az oroszok. 10 ellenrakéta lenne telepítve. Ez 0 mennyiség, az oroszok elrettentési képessége semennyit nem csökken.
Egy AEGIS cirkálón tucatszám vannak ABM rakéták és majd lesz hamarosan még újabb verzió. Két ilyen hajó megsemmisítési zónája teljesen lefedi majd Európát. Ez ellen meg nem lehet pampogni.. -
Zenty #33705 abból simán vh lenne, és az orosz európai része darálva lenne.
Ezért is hülyeség az atomozás erőltetése. Max akkor lenne értelme ha a másik félnek nem lenne atomja, de manapság mindenkinek van :) -
MuldR #33704 Muszkak ugysem fognak haboruzni. EU nem gruzia.
A nemetek egyedul elvernek oket :)
Inkabb Pakisztan lesz mostanaban erdekes. Vajon erosodik az iszlamistak befolyasa? Ha igen, akkor az US hatas csokken. A helyi csendor "ellenseg" kezbe kerul. Ha ez megtortenik vajon az US jobban nyomja majd indiat kompenzalasul?
Szuletett mar dontes a Kittyhawk sorsarol? -
#33703 ráadásul ha európa háborúzik akkor nem fogja venni a kínai árut és az indiai szolgáltatást így ők sem veszik majd meg az orosz gázt. -
#33702 Azt úgyse fognak használni,annyira nem lehetnek vadparasztok,mert az oké,hogy háborúban mindent szabad,de azért valami határa csak van. -
#33701 Akkor meg pláne ha atomot dobnának a lengyelekre. Akkor tuti ellenük fordúlna az egész világ. -
Zenty #33700 Jah, és a lengyelek fenyegetése kezd már uncsi lenni :)
Első perctől kezdve a lengyeleket fenyegeti az orosz. pl "megfizetnek a lengyelek a fika beszólásokért balabalb.
De a lengyel vezetés úgy látszik nem tojták össze magukat :D -
Zenty #33699 meg bele is buknának. Egyedül lennének
-
#33698 eleve az oroszok hülyék mint a segg mint mindig, ha nincs kinek eladni a gázt + olajat mi a pics@t csinálnának? és kínába/indiába még nincs úgy vezeték mint európába. -
#33697 Ebben nem hiszek. Ezt egyszer már eljátszották és nem jött be. Akkor sem tört ki emiatt a balhé akkor most meg miért törne ki? Oroszoknak nem éri meg egy világméretű háború kirobbantása. Gazdaságilag nem lenne előnyös. -
bgabor #33696 Tényleg, nem a vezérkari főnök mondta, hanem a helyettese. A mondandó viszont stimmel, pontosan azt mondta, amit mondtam.
A legdurvább fenyegetés a hidegháború vége óta -
#33695 A jelölésszám többé-kevésbé hasraütés szerű, lásd a Stryker számozását. ^^
Az M1 leváltó típussal kapcsolatban volt pár kísérleti jármű, de alapvetően itt az FCS-ről lehet inkább szó. Nehéz harckocsi program jelenleg nincs. -
#33694 Na ezt bogozza ki akkor valaki...