94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
horthy #33773 A Kinai hitelekből talán lesz pénz gyártani az F-22-est meg továbbfejleszteni az US ARMY-t . Azért nem minden arany ami fénylik . -
#33772 ha be is menne, szerintem még a cipőméretét is lekérdeznék utána. -
#33771 Tételesen biztos közzé van téve valahol, de ki az aki átrágja magát rajta. A magyar költésgvetés is nyilvános tudtommal, bárki megnézheti tételesen, de nem nagyon láttam olyan műkedvelőt aki bement az illetékses szervhez és végigolvasta... -
#33770 én nem vitatom, hogy felülmúlják az amerikaiak technikai szinten már az oroszokat. de azért, mert valami orosz, nem kell egyből negatív jelzőkkel illetni, mnit ahogy bgabor tette, és azért, mert ellenkezik egy ország érdeke a miénkkel, még nem kell hülyének titulálni az egész népet.
csak ezér tépem a számat már jóideje, de kapom érte a személyeskedést.
tényleg, msot hogy mondod, van nyilvános információ arról, hogy az 500milliárdos keretből (amit felemeltek 600ra) mennyi megy el bérekre/fenntartásra, és mennyi fejlesztésre? -
#33769 "gondolod te. de te is hirdeted itt mindig, hogy mennyivel jobb minden, amin ott van az amerikai zászló. és attól, hogy valami/valaki orosz, még nem egy foshalom/hülye."
Nem is állítottam, hogy foshalom cuccok és hogy hülyék az oroszok egy szóval sem. De 20 év (!!) financiális hiányt és ezzel járó technikai hátrányt nem lehet letagadni. Hol az orosz stehlt gép? Papíron, fanitáziarajzon. Hol a jenki? F-117 cirka 30 éve az F-22 protója cirka 17 éve repült. Pont. Aki ezt nem látja be az vak. Ezen kívűl még 4 db (!!!) ilyen gépet fejlesztettek ki. Nem látod be a különbséget? És ez minden feljett területen megvan. Pénz nélkül nem megy...
Ahogy már írtam titán kohászati és heggesztési eljárásokban jók voltak a szovjetek a jenkik előtt jártak. Reaktív páncélzatban szintén. A MiG-31 Zaszlon radarja volt az első PESA típsusú repcsin. Ezeket SOSEM tagadtam.
Viszont ebből a pár kivételből leszűrni azt, hogy MOST milyen fasza milyenrégen az orosz szimplán röhejes. Megrekedtek ALKALMAZÁSBAN (és ez a lényeg!!) nagyrészt a '80-asévek szintjén. TELESEN lényegetelen, hogy a MiG és Szuhoj cég milyen proto (jószerivel techdemo) gépeket rak össze, ha se pénzt te technika nincs, hogy nagy mennyiségben rendszerbe állítsák őket. Pont. Ezután lehet csűrni-csavarni, de felesleges. -
#33768 ha megnézed, nem ő írta. ha nem vagy felületes, rájössz, hogy azon az oldalon mindenki kinyilváníthatja a véleményét. -
aksurv2 #33767 Pont azt szerencsétlen pólóboltost kell idézni... -
#33766 én is valami ilyesmire gondoltam. -
#33765 Egyetemistaként én is azt hittem, hogy minden úgy van ahogy én gondolom... majd kinövöd és rájössz, hogy milyen sokszor még csak meg sem közelíted a biztonságos tudást abban amiben profinak hiszed magad. Nemhogy véleményalkotásban. -
#33764 nem te anyáztad az orosz vezetőket? nem te nevezted félhüyle barmoknak az oroszokat?
-
#33763 Dél-Amerikában a katonai junták csak azért voltak az USA által pénzelve, hogy ne legyen még egy kommunista vagy kommunisták felé hajló állam. (Az, hogy lett, az persze egy dolog, de anno meg volt fasiszta-fasiszta rajóngó állam - pl. Peron Argentínája).
-
bgabor #33762 Ha megfigyelted, az orosz mentalitást és haditechnikát szólóm le (teljes joggal), nem az amerikait fényezem. Újabb csúsztatás részedről. Te véletlenül nem a gyurcsányhoz jársz továbbképzésre? -
bgabor #33761 Persze. Ha bebizonyosodik, hogy hülyeségeket beszélsz, az azt jelenti, hogy én vagyok a tini-fórumozó. Így huszonéves egyetemistaként.
Még véletlenül se te vagy a korlátolt barom, ugye?
Nem baj, legalább te széleslátókörű hozzáértőnek gondolod magad.
-
#33760 gondolod te. de te is hirdeted itt mindig, hogy mennyivel jobb minden, amin ott van az amerikai zászló.
és attól, hogy valami/valaki orosz, még nem egy foshalom/hülye. -
#33759 Pedig bgabor-nak van igaza. -
#33758 nem, egyszerűen más szellemi síkon mozgunk. ha ezer tényt vonultatnék fel, te akkor is ragaszkodnál görcsösen a magad igazához. tipikus tini-fórumozó betegség. (attól függetlenül, hogy már rég túlléptél azon a "nekemvaigazam koron") -
#33757 Gratulálunk az e-victoryhoz.
Váltsatok már témát. -
bgabor #33756 Bizony, ezt csúnyán benézted. -
kiskorúbézoltán #33755 OFF
Az öreg/fiatal, ruszki/nem ruszki dologhoz.
Szigorúan magánvélemény!
Tök mindegy ki hány éves, a legtöbben:
a, teljesen szubjektíven, mindenféle ismert nélkül döntenek ill. hangoztatják véleményüket (Fúú, a német egyenruha tök jól néz ki, a Tigris a legjobb tank!)
b, kipróbálták/használták valamelyik motyót és általánosítanak belőle
(A kalassal átlőttünk 6 téglát, szar amcsi motyó sehol nincs)
Valaha hanyatt voltam esve milyen kemény csávók a ruszkik, aztán hanyatt voltem esve milyen profik ezek az amik. Ma már nem tudnám megmondani.
Kipróbáltam ruszki motyót, ami motyót, mindkettőről tudnék mondani jót, rosszat, de ha megfeszülök sem tudnám megmondani melyik jobb, max azt melyik tetszik jobban.
De dobd fel itt a kérdést és a legvilágtalanabb emberek fogják a leghatározottabb választokat adni rá... :)
A szagértők meg... igen, az is benne van amit írtál és ott van mellette az is, hogy szinte semmiben nem értenek egyet. Nem hiszem, hogy hülyék lennének, csak egyszerűen nagyon összetett kérdések esetében lehetetlen tökéletes választ adni. Esetleg ezért is lehet, hogy "óvatosan fogalmaznak"... :)
Elnézést az OFF-ért!
ON -
#33754 ignore on, de tényleg. -
bgabor #33753 Hú de értesz hozzá, ember.
Tudod, Putyin aktív KGB ügynök volt, tehét nyakig benne a volt a szarban.
CIA-s elnök? Nyilván arra gondolsz, hogy az idősebb Bush a CIA igazgatója volt néhány évig.
Óriási hozzáértéseddel nyilván azt ist tudod, hogy a CIA igazgatója minden esetben a Cégen kívülről érkezik, mert ez egy politikai poszt.
Ezért általában az új elnök új CIA igazgatót hoz magával.
Ebből hoztad te ki a CIA-s elnököt.
Nem kicsit csúsztatsz, sokadjára. -
#33752 a cia-s meg cia-s elnök. ennyi. -
#33751 na ja, délamerika, kína, india. nos, eddig a világ fele:) -
#33750 Csak a piszkos ügyek között azért vannak szintek. Alapvetően egy olyan ország vezetői aki saját állapolgárait gyilkoták halomra valahogy nem szalonképes nekem és öröksége sem. Putyin lehet, hogy "új szél", de a KGB-s az KGB-s. Oda nem kötelező menni, de odament. Pont. Ezen nincs mit szépíteni. De ez nem HT, jó lenne visszatérni oda. -
#33749 inkább te egysíkű. mindegyik a saját országa érdekeit tartotta szem előtt. oroszként naná, hogy ütközni fognak az érdekei az amerikaiakéval. ennyi.
egyébként még mindig nem értem, hogy pl hruscsov miért lett volna őrült. putyin, meg medvegyev is az lenne? vagy aki szláv, az idióta? -
#33748 hány polgárháborút kezdeményeztek dél amerikában? egyébként miután elküldtem, jutott eszembe, hogy az angolt lehagytam-->churchill...
én nem az elvtársakat védem, hanem arra próbálok rávilágítani, hogy nem jó és rosszból áll. és mindenkinek voltak piszkos ügyei, csak van, aki nyíltan és nagyban csinálta, van, aki titokban, fondorlatosan. -
#33747 Vietnám? Kolumbiával és Indiával sem ápol rossz viszonyt. -
bgabor #33746 Miért volt félőrült Hruscsov, aki a cipőjével verte az asztalt az ENSZ-ben anno? Ő, aki majdnem kirobbantotta a harmadik világháborút?
Vagy Brezsnyev, Csernyenko? Netán maga Sztálin? Tényleg úgy gondolod, hogy Sztálint egy lapon kell említeni például Kennedyvel vagy Reagen-el?
Ha igen, jóval tájékozatlanabb vagy, mint gondoltam. -
bgabor #33745 Figyelj, attól hogy te el vagy alélva a szovjetektől/oroszoktól, attól még másoknak hadd ne kelljen, jó? Ismerjük a történelmet mindannyian, pontosan tudjuk, miféle szar emberek ezek.
Haditechnikai oldalról is pontosan tudjuk, hol áll az orosz hadsereg akár a nagy európai országok haderejéhez képest, nemhogy amerikához képest.
Hogy ki gyűlöli az oroszokat? Úgy nagyjából mindenki. Az összes ex-varsói szerződés tagállam, akiket évszázadokra tönkretettek az oroszok, plusz a felvilágosult szabad világ egésze. Talán inkább azt kéne kérdezned, ki NEM gyűlöli az oroszokat. A kubaiakon és észak-koreán kívül senki sem jut az eszembe.
Szóval imádhatod az oroszokat nyugodtan, csak ne hangosan tedd, mert azzal nevetségessé teszed magad. -
#33744 Amúgy mit tudunk a lézerfegyverekről?Ma már használják őket?ha igen mennyire hatékonyak?:) -
#33743 tolókocsis = Roosvelt
lehallgatós = Nixon
alkoholista = ?
Miven voltak jobbak? Hm....
Hány Gulág Tábor volt ott elnöki parancsra? Az emigrált magyart megbélyegeték ottvagy korlátozták megélhetésében csak azért mert Horthy alatt katona vagy pilóta volt? Igen, ez mind az elvtársak "érdeme" volt. Soroljam még? -
#33742 "Ráhogy minden fiatal, hozzá nem értő egyén ennyire lebecsüli az oroszokat"
Én inkább fordítva látom. Az öregebb látta mire képes az szovjet / orosz technika a fiatal meg nem és ezért túlbecsüli az oroszt. Lásd, állandóan a gyakorlatilag prototípus orosz cuccokkal dobálóznak, hogy ej de tutik. Az van belőle egy tucat...
------
"meg úgy általában mindent, ami nem amerika, viszont a szakértők, és az amerikai szakértők csak óvatosan nyilatkoznak róluk."
Talán mert a jelentés hatására dönt a Szenátus (Kongresszus?) a költségvetési pénzek elosztásáról. Veszélyes az orosz felkiáltás ---> dől a lé. Nem ez lenne az első alkalom. -
#33741 miben voltak jobbak a tolókocsis, vagy alkoholista, lehallgatós amerikai elnökök, mint az általad félőrültnek nevezett szovjetek? -
#33740 szóval szerinted mindenki hülye, idióta, megbízhatatlan, kivéve az európai, és amerikai embereket. (persze a szlávok kilőve, mit képzelnek ezek a karóra-nepperek.) -
#33739 Valoszinuleg nem, senkinek nem áll érdekében aki épeszű, de előfordulnak gyenge elméjűek is vezető pozicioban, attól még hogy sokra vitte... -
#33738 egy egész népet hülyének bélyegzel meg, mert ilyen a természete? -
Freeda Krueger #33737 Végülis igazad van,én arra gondoltam hogy,belátva a következményeket,reálisan nem teszik meg. -
#33736 azért poén, hogy minden fiatal, hozzá nem értő egyén ennyire lebecsüli az oroszokat, meg úgy általában mindent, ami nem amerika, viszont a szakértők, és az amerikai szakértők csak óvatosan nyilatkoznak róluk. -
#33735 pl te? és még ki mindenki? -
#33734 ha eddig nem tette meg miért tenné ezután? :) ez egy vicces kérdés, akárki akármikor mondja, most nem a témához kapcsolodoan.... :)