Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ColdFire
hát ilyen sebességgel hogy ilyen a hangja:
gygygygygygygygúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
<#banplz><#idiota>
korná van még 😄
szval gyors 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Konkrétan mit is kell érteni az alatt, hogy "megy mint az õrült"?? <#idiota>

ColdFire
nem ez a heli volt a nation dzsiografikon (😄) hogy megy mint az õrült?

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Hát, nem is magyarországhoz hasonlítottam, mikor viszonylag szegény országnak neveztem õket.
Amúgy meg természetes, hogy vásárolnak, akár erejükön felül is, mert Ciprus miatt ott a török fenyegetettség, ami miatt nagy hadsereget és légierõt kell fenntartani,mert ha a törökök úgy érzik, hogy görögo. meggyengült, esetleg újra megpróbálják erõvel elvenni tõlük Ciprust, mint ahogy tették azt a '70-es években.

[NST]Cifu
Görögország 2006 és 2010 között 11.39 milliárd eurót költ katonai eszközök beszerzésére. Ebbõl egy rövid szemezet:

-6db Fregatt (a legvalószinûbb aspiráns a Francia-Olasz FREMM)
-5db Partmenti járõrhajó
-20db szállító helikopter (valószinüleg NH90)
-30db F-16C/D Block 50/52+
-400db páncélzott szállító harcjármû

Ezen kívûl idén vásároltak használt német Leopard 1A5 (183db) és Leopard 2A4 (150db) harckocsikat.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Még jól is teszik egyébként, hogy F-16ost vesznek. Olcsó, kiforrott kis könnyûvadászgép, amilyen típussal már amúgy is rendelkeznek, így a logisztikai ellátottság, a szervíz és a kiképzés is egyszerû marad. Ráadásul jóval nagyobb mennyiséget vehetnek ugyanazért a pénzért.
Szvsz mi is jobban jártunk volna az F-16ossal, mint a gripennel. (mondom ezt annak ellenére, hogy nem rajongok az amcsi vadászgépekért)

Nagy kár érte, a végén még afféle kirakatvadászgép lesz belõle, hogy tessék, itt az európai együttmûködés bizonyítéka. Aztán jó ha 200 darab repül belõle egész európában, azok is csak korlátozott feladatkörben. Pedig a fejlesztés még a 80-as évek végén kezdõdött!
Dehát mint tudjuk, az elv az, hogy minél kevesebb a legyártott darabszám, annál drágábbak a gépek. És a görögök ugye nem éppen a vastag pénztárcájukról híresek.

Czdano
5 milliárd euro 😮 hmmhm eurofighter? aszem van 1 olyan makettem😄

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

[NST]Cifu
Az Eurofighternek továbbra sincs szerencséje a fegyverpiacon. Nemrég a Görögök jelentették be, hogy a korábban már biztosnak tûnõ, csaknem 5 milliárd euró értékû 60 gépes rendelésüket feladják, és helyette a jelenlegi 50db F-16C/D Block50/52 mellé vásárolnak további harmincat. Eredetileg úgy tervezték, hogy egy további vadászgépbeszerzési tendert is tartanak 2009-es szállítási dátummal, ám ebbõl a jelek szerint nem lesz semmi, mivel a görög költségvetés nem tartalmazza a tenderre elkülönített pénzt a 2010-ig tartó pénzügyi tervben.

Eközben németországban ünnepélyes keretek között hivatalosan is bevethetõnek minõsítették az elsõ Eurofighter századot. Ugyanakkor a gépek jelenleg korlátozott bevethetõséggel rendelkeznek még csak, így kizárólag légifölény feladatkörben mûködnek jelenleg, csapásmérõ képesség nélkül. Az Eurofighterek elsõ körben az F-4F gépeket váltják le.

Ügyes, Mr. Watson

-tRs-Landor

Rendben.

[NST]Cifu
Neki viszont nincs Robinson helikoptere, tehát ez esetben csak szimplán rosszul tudtad. 😊

Seaweed
Egyszer-ketszer asszem mar elmondtuk hogy NE POLITIZALJ itt....ezert mas topicban mar buteto pont jrt volna nem is 1x!
Vegyi töltetet miért ne lehetne nagy távra kilõni? Minden valamirevaló ballisztikus rakéta képes ilyen fejet hordozni. Emellett egy vegyi támadás szintén magával vonta volna az ellencsapást azonos jellegû fegyverrel. Egyik oldal sem merte elsõként bevetni.

Davis Monthan-rõl lehet vásárolni, a teljesen leírt készletbõl akér vadászgépet is. Viszont a teljes fegyverrendszert kiszerelik belõle.Ha bõvebben érdekel.

Kész szerencse, mert a mostani posztján is csapnivalóan teljesít.<#levele>

Kóka utca következik ¢¢ Milyen János?! <#nevetes1>
Gondolom azt meg sem fordult a fejedben hogy én tényleg a miniszterlenökre gondolok <#crazya>

-tRs-Landor

[NST]Cifu
Off!

Emlékeim szerint nem Kóka János a miniszterelnök. ^^

[NST]Cifu
Újonan egy alapváltozat ára cirka 44 millió forint, ebbe még pármillió forintnyi extrát lehet vásárolni (bõrülés, GPS, fejlettebb mûszerezettség, fûtés, metálfény, stb.). Viszont vegyük rögtön hozzá, hogy a pilótaengedély megszerzése további két-három millió forint is lehet!

ja igen, a miniszterlenöknek is Robinsonja van
mitha úgy rémlene hogy az ára ilyen 40m körül van

-tRs-Landor

valami kilyuggatott vietnámot megjárt vasat <#nevetes2>

-tRs-Landor

Viszont a Robinson R-22 és R-44 milyen pöpec kis szerkezetek már.
Elérhetõ(bb) áron helikopter.

Nem tudod pontosan, mennyi egy R-22?

[NST]Cifu
Hát 50 millió forintért legfeljebb kis méretû dugattyúmotoros helikoptereket lehet kapni, mint a Robinson. 😉

Esetleg használtam lehet régebbi heliket kapni még.

lentebb írtam hogy milyen árra számítottam <#rolleyes>
akkor várok addig míg 2milliárd nem lesz a lottó 5ös <#nevetes1>

-tRs-Landor

[NST]Cifu
Mégis milyen árra számítottál? 😊
Egy UH-60 ára 10 millió dollár felett van. 😊

ColdFire

ColdFire
jaj mama de szépek vagytok 😮

Czdano
lol

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Adam II
ÉN

Már miért lehetne ott venni? Gondolod bemész, és rámutatasz, hogy azt kérem? Azok még mindig az USAF/ARMY/MARINES tulajdonában vannak, mégha tartalékállományban, lekonzervált állapotban is. Állami tulajnonban.
Nem lehet megvásárolni õket!
Jól körberöhögnének, ha odamennél hogy te hueyt akarsz venni. Aztán meg elhajtanának.

Igen, ha valaki Hueyt akar a háza elé, szépen kapcsolatbalép az amerikai gyártócéggel, leszurkolja érte a 3Millió dollárt, megszervezi a hazaszállítást (hajóval),idehaza engedélyezti, gondoskodik a tárolásról,pótalkatrészekrõl,karbantartásról,leszállóhelyrõl, beszerzi magának a szükséges papírokat,jogosítványt és már mehet is repülni.
Valóban, kábé hétszázmillió forintból meg is van a dolog. Tényleg akármelyik magyar megengedheti magának.
Na, ki akar hueyt venni?

Czdano
kira 😄

Picit más egy rövid távra (10-30 km) kilõhetõ, kis területen(100nm?)ható vegyitöltet, amit ágyúból lõnek ki, és a földet teljes nukleáris pusztulásba taszító, bárhová kilõhetõ atomtöltet, ami automatikusan vonja maga után az ellencsapást. Szerintem te is érzed a különbséget.
Amúgy is az atomfegyverekket pont azért hozták létre, hogy emberáldozat nélkül lehessen megsemmisíteni az ellenséget. (Tudod, a hidegháború idején végeláthatatlan hullámokban elõtörõ szovjet tankhadosztályok lezúzása amerikai atombombákkal stb.)

Az atomháborútól pedig egyáltalán nem kell tartani.
Ha a hidegháború végletekig kiélezett helyzetében is volt annyi esze a politikusoknak (még az olyan inkompetens hülyéknek is, mint Hruscsov), hogy ne kezdeményezzenek atomáborút, akkor most már teljesen esélytelen hogy kitörne.

picsába, mégse veszek hueyt ha megnyerem a milliárdot a lottón.. 😞
azé kösz <#idiota>

-tRs-Landor

Davis Monthan-rõl kilóra is lehet venni. 😊 Persze annak a felújítása belekerülne némi konvertibilis valutába.

A II. vh idején a németeknél (és tegyük hozzá a szövetségeseknél is) hegyekben álltak a vegyi töltetek, mégsem vetették be. Szóval az, hogy vannak nukleáris fegyverek, nem jelenti azt, hogy a következõ totális háború (a III. vh) nukleáris háború lesz.

[NST]Cifu
Egy Bell 210 (UH-1H) ára olyan 3-3,5 millió dollár körül mozog, egy repült óra olyan 530-550$.

nincs..., ez a mondás is erre probál finoman rávilágitani 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

sz4bolcs
Teológus nem, inkább a csillag.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Seaweed
Te egy teologus vagy vagy *? Mert ilyen kerdeseket nem szoktak csak ugy feltenni masik embernek...
(*inkabb nem iroksemmi rondat...de mar kurva messze vagytok a haditechnikatol...szarra van offolva a topic!!!!)
ColdFire
VIDEO

Szép, jó, remélem én is ilyen leszek... <#worship><#rinya>

sz4bolcs
Szerinted van önzetlen tett?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

ColdFire
ha találkozol Daamal, mondanad neki hogy üdvözli 1/3_vszd_ColdF?😊

Bucser
az

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

modellmaker
ebben is van vmi. de ahogy seaweed mondta ez mind csak feltételezés.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

ColdFire
Bucser te az il2es Bucser vagy? 😄

ebbõl kb mennyi maga a csopper? 50M?
és a további évi üzemeltetés? 10-20M/év?

-tRs-Landor

<#rolleyes>
Úgy érted, vásárlás, szállítás, engedélyeztetés, karbantartás?
100 millából simán megvan, kábé egyévi üzemeltetéssel számolva.

igy értettem énis 😊
erre volt valahol egy jó aranyköpés:

Az amit önzetlenül teszünk másokért, nem válik hasznunkra, nem segíti elo szellemi fejlodésünket.
Ha elosegítené szellemi fejlodésünket, akkor hasznunkra válik.
Ha hasznunkra válik, akkor a cselekvés nem önzetlen.

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Gondolod hogy az atomfegyverek korában kivonaulnak majd a katonák lövészárokháborút vívni? Mégis mi más lehetne atomháborún kívül?

mennyiért tudnék megvenni egy Hueyt? <#vigyor>
és mennyi lehet a fentartása ennek?

-tRs-Landor

Elképzeltem egy csapat óvodást, amint ebéd után körülülik az óvónénit és az mese helyett a játékelméletet magyarázza nekik. :-)

Ezt te sem gondolod komolyan.