94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#34783 Szárazjeget is használnak...Ezt is meg tudják oldani szerintem.Amúgy meg vízből is elő lehet állítani,csak akkor az értelme veszik el,lesz egy körfolyamat,olyan,mint egy elektromos motorral hajtott generátor:) Fizika órán felfedeztem,és utána majdnem meghaltam a röhögéstől,hogy hogy lehet ekkore barom. -
#34782 Ahaja,akkor azért tud a motor elindítása nélkül elindulni egy hibrid kocsi ezzel is spórolva üzemanyagot,mi?Itt nem parasztvakítás van,hanem csőlátás,és nem a hibridesek oldaláról,hanem a tiédről. -
#34781 Ezt ahhoz jobban le kell hűteni mint a propánt. -
#34780 ezért cseppfolyósítják... -
#34779 Nem figyeltél kémia órán.Ez a legkisebb elem és gáz.Nincs tömítés ami visszatartja. -
JanáJ #34778 Amúgy a h2-t mennyire nehéz szállítani? -
#34777 Tudtommal a hidrogénes autók nem robbanómotorok.
Van ilyen is olyan is. -
#34776 Ami érdekes lehet és talán meg is dobhatja a hidrogénüzemű autók piacát az ez.
Catalyst For Water Oxidation Adopted From Plants: A Means For Energy-efficient Production Of Hydrogen? -
JanáJ #34775 és a H2-re miért ne lehetne rakni adót?
északi országokban amúgy is évek óta adó kedvezményt, autópálya díj és parkolási díj mentességet adnak. London belvárosába csak elektro v. hybriddel mehetsz be ingyen
Bár igazad van itthonra vonatkozóan, szvsz ez sokat nem oszt, nem szoroz nemzetközi szintem. Lásd turbó dizel divat az utóbbi 10 évben... -
JanáJ #34774 Ja, értem. Azt hittem a "hatótávolság" kicsinységére gondolsz.
Szerintem ha pl távolsági busz szinten elkezdenék, akkor már működhetne.
Persze ehhez politikai (?) döntés kellene és amíg ez nem éri meg valakinek addig úgy sem lesz semmi. :-s -
#34773 nézd már meg milyen adó bevételek vannak az üzemanyagokon, a korrupt rabló bürokrata vezetésnek sehol se érdeke 20-30 évre előre gondolkozni. -
JanáJ #34772 A "helyi"/"városi" buszokban az a jó, hogy egy helyre mennek vissza. Míg személyautóknak sok benzin" kút kell. Ja meg a szokásos, hogy minden autó gyártó másmilyen töltő szelepet (?) tervezett, szabvány kellene, de olyan is volt ami gázpalackos volt. -
#34771 Hajlandó "lennél" ez a kulcs ugyanis nem tudsz. Nincs kút egyszerűen.
Az meg hogy parasztvakítás mond azoknak akik városban nap mint nap hybriddel araszolak alig használva a benzinmotort csak távolsági utakon.
Hybridet máshogy kell vezetni mint a nagy benzines vagy dízel verdákat. -
JanáJ #34770 A hybrid parasztvakítás. Közép és felsőkategóriás autókban van, amelyek még így is többet esznek mint egy 1.2-es kis autó. Kicsibe meg nem éri meg beletenni, mert drága és nehéz. A nagyoknál max arra jó, hogy 6literes helyett elég egy 3 literes hybrid, ami csak 8 lityit eszik. :-)
Tudtommal a hidrogénes autók nem robanó motorok.
Távolsági autózás miért gond? Én hajlandó lennék 250Km-enként tankolni 600km helyett, ha tudnám hogy olcsóbb és "zöldebb".
Szerintem. -
#34769 Környezetszennyezés az persze... inkább száguldó olajár.
Egyébként a Hybridek jelenleg jobban állnak mint a puszta hidrogén hajtásúak. (ezek előállítása drága és az üzaval töltése is igen kényes. míg a hybridet rádugod a konnektorra oszt kész (meg az elektromos autót).
Ezeknek a puszta elektromos üzemű autóknak sokkal nagyobb jövőt jósolok mint a hidrogénes autóknak.
Még mindig.
Egyébként távolsági utaztatás a hidrogén technóval még mindig nem megoldott. -
#34768 És arról beszélsz,hogy belsőégésű motor vagy elektromos üzemanyagcellával? -
steweee #34767 vagy másfél éve vetettem fel a témát a hidrogénhajtású gépjárművekkel kapcsolatosan. nos, ha nem is kacagtatok ki, mindenesetre azt a választ kaptam, hogy ilyen úgyse létezik. pedig linkeltem cikkeket is ezzel kapcsolatosan
közgazdászként én akkor azt mondtam, hogy igaz hogy még nincs hozzá kúthálózat, de ha már elkezdték kiépíteni és VANNAK működő hidrogénüzemhez töltőállomások, akkot egészen bizonyosan olyan stádiumban jár a fejlesztés, hogy pár éven belül kereskedelmi forgalomba fognak kerülni ezek a gépjárművek. szimpla logika, az hogy mi csak innen onnan a médiából értesülünk így úgy dolgokról, nem jelenti azt hogy a nagy multicégek és kormányok ne lennének tisztába a technológiai lehetőségekkel, talán a legújabb katonai fejlesztéseket kivéve
olajkartellek ide vagy oda, a környezetszennyezésből adódó klímaváltozás akkora katasztrófával fenyeget, hogy kénytelenek MOST elindítani a szériagyártást a fejlett országok, különben nincs visszaút. féléves cikk, sajnos linkje nincs már meg, az USA százezres tételben rendelt hidrogénmeghajtású távolsági és városi buszokat a régiek leváltására. iszonyatos összegekért, mondanom sem kell
és íme:
http://www.boon.hu/hirek/Auto/cikk/a-suzuki-is-zoldre-valt/cn/news-20080929-11150969 -
#34766 A kérdés jó. Szinte senki sem tudja. Az Alca beszerzés is kérdőjeles, pedig 2 pilótának most csinálják a gyakorlati képzését (azért van egy kétüléses Alca Kecsón) és másik két pilótának az elméleti képzését. -
#34765 Azért erről emlékezzünk meg: ma van a pákozdi csata 160. évfordulója. -
#34764 Ezzel mit akartak elérni?Kamikazee vagy micsoda? -
#34763 alapból, ha valaki megnézi azokat a zsákokat a torony oldalán, miféle óriások cipelnék azokat? -
#34762 Erősen benéztem. -
#34761 Ez valami PS marhulás csak... Ez egy felnagyított M1. :) -
Massari #34760 Üdv!
Miért mi van tervben? (tényleg kérdezem)
Semmi sincs tervben... talán a légtérvédelem fejlesztése, még arról is csak hebegnek-habognak, hogy a 4 minyó mikor indulhat Afganisztánba.
Lehet Albákat leváltják, de a Mig-eket is kiszórják, így nem lesz egy nagy érvágás az sem "alapjában véve".
Valaminek azért majd lennie illene nem? -
#34759 találtam egy ilyet hogy:
Kézi Lőfegyverek típuskönyv 1986 van benne golyószóró -
#34758 KRUPP KUGELPANZER WWII
-
#34757 1914-ben kezdték el építeni. Akkoriban ezeknél sokkal vadabb elképzelések is voltak. -
#34756 1.: A CV9040 beszerzési ára 2.5 millió dollár körül mozog, a csak 7.62mm-es géppuskával felszerelt Boxer APC változaté 1,5 millió körül lehet, tehát olyan jelentősen nem olcsóbb, ha a képességeket is figyelembe vesszük. A Boxer amúgy feltöltve 33 tonna, a CV9040 26 tonna...
2.: Nincs tervben sem APC, sem lövészpáncélos beszerzése... -
#34755 De ha az első tankoktól megijedtek a németek mit lett volna ha ezzel találkoznak?Akkor amint egy falusi vagy kisvárosi templom. -
#34754 Ennek is sok ertelme van... Az a nagy kerek egy mozgo (lassan) celtabla :D -
Massari #34753 Na jó, de pont ez a zavarbaejtő hogy tkp. "mostmár" a Boxerből is ki lehetne (?) állítani ugyanezeket, az alábbi konfig szerint /aknavetős kivételével/ . És akkor megint előkerül a lánctalpas/kerekes technika és árkérdés. - És én is jobban preferálnám a Cv90-eket, de ha csak Boxerre jutna pénz, mert tegyükfel annyival olcsóbb vsz. azért mostmár benyelném .
mj: ha így maradhatna pénz pld. a "kedvezményes" harcihelikopterekre -
#34752 A CV90120 nem annyira árban versenyképes (bár tény, hogy cirka fele annyiba kerül, mint egy Leopard 2A6), hanem abban, hogy a többi CV90-es járművel közös a teknő, a meghajtás, a lánctalp, egyszóval jelentős logisztikai előnnyel jár a rendszeresítése annak a hadseregnek, aki amúgy is rendelkezik CV90 alapú járművel (most legyen szó lövészpáncélosról, önjáró légvédelmi gépágyúról vagy önjáró aknavetőről). -
Massari #34751 :) Emlékeztem hogy vki írt ilyesmit, ezt nem láttad ?
35 mm toronnyal
Nekem az tetszik végülis a Boxerban hogy moduláris, így ha az MH ráakarna aplikálni egy 120mm-es tornyot nem az egész APC-t kellene szétvágnia, hanem csak a "modult". És pld. kinézem hogy egy 120 mm-es
Falcon tornyot is elbír.
A lényeg hogy a Pszh-kon és a Tankokon szeretnének spórolni. Esetleg talán így , de végsősoron vsz. már nem is lenne olcsóbb mint bármelyik CV90. Nem tudom van-e értelme ilyeneken megoldásokon izgulni. -
#34750 Sikorsky Ilya Muromets.Maximum speed: 110 km/h.És lehet rajta sétálni!
-
#34749 Steampunk!Igen!Köszönöm! -
#34748 mérföldel.. tehát aqnnyival mint egy nascar autó csak ő terepen:)
qtab amire te gondolsz az a steampunk. Ott vannak gőzgépekig visszavezetett effektivitású gépek és kinézetre is ilyenek.
A Cyberpunk inkább az electrotechnológiahoz kapcsolódik. -
gyuri12 #34747 Persze,kétszázzal megy...1000 tonna,rohadt sok páncél,és kétszázzal megy,nálam ez itt bukott meg.:) -
#34746 A Tsar Tank biztos nem.Benne van a wikiben.Eltörpül mellette az ember.Az anime-k egyik fajtájában vannak ilyen bizarr szerkezetek.Cyberpunk a neve vagy más?
-
#34745 Nem értem mit írnak róla de ahogy ez kinéz az döbbenet. -
#34744 Csak potosop