Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem ezekrõl van szó ugye ? Mert ezek nem M-113-asok .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

[NST]Cifu
Azért egy igényesebb médiában az ilyen esetekben lektorálják a cikkeket...

BTW én hirtelen errõl a két megrongálódott Merkaváról találtam képet:

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

attól még egy újságíró lehetne tájékozott fõleg ha ilyen témában tudósít
vagy legalábbis megkérdezhetnének egy szakértõt

csak az a baj, hülyének gondolják a tvnézõket, akiknek bármit be lehet adni...

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Seaweed
Persze azert vannak kivetelek is...
I.C.ram
De most miért várod el tõlük, hogy tudják mi az? Nem ez a feladatuk. A lényeget érted. Az emberek 95%ának meg a legalapabb APC 60-as évekbõl is tank.
Seaweed
Idiota ujsagiroknak minden tank ami lanctalpas es "nagy vasdarab"...az ilyen apc is:

Multkor is a TV-ben mutattak 2-3 M-113 modifikaciot, erre a kommentar: "Itt eppen az lathato ahogy izraeli tankok benyomulnak az epuletek koze".....
Sõt, még azt sem említik sehol, hogy Merkava-ról lenne szó. A sajtó meg mindent tanknak hív, amin nagyobbacska körbeforgó torony van.

Sõt, még azt sem említik sehol, hogy Merkava-ról lenne szó. A sajtó meg mindent tanknak hív, amin nagyobbacska körbeforgó torony van.

[NST]Cifu
Szerinted nem az oroszok ellen? Miért is?

Seaweed

Mivel nem Oroszország vagy Ukrajna elleni háborúra készülnek, szvsz valóban elegendõ oda az F1 és a Sidewinder. És valóban megfelelnének oda a 29-esek vagy az "új" Gripenek is.

Seaweed
Mindenesetre erdekes hogy a spanyolok elegsegesnek itelik a Mirage F-1-eseiket a feladatra es nem F/A-18-asokat kuldtek!
Seaweed
Enyi erovel mi is adhatnank ott 4 honapos "szolgalatot" ....mert a Mirage F1 nem valami izmos erre a feladatra ma mar!
Csak kerdes hogy volna e "felesleges" 4db 29-esunk, es min 8db R-73-asunk?!?!....
Igaz nem teljesen ide illik, de szerintem érdekelhet pár embert:

Az IL-2 Sturmovik grafikus motorjával készülõ WW2 RTS-bõl egy vicces videó:
http://files.games.1c.ru/ww2rts/files/movies/ss2fun_rus_vmw.avi

Ja, és végre valahára találtak neki kiadót a Battlefront személyében! Jippie!

http://www.battlefront.com/products/tow/index.html

[NST]Cifu
Azt nem derül ki a cikkbõl, hogy milyen eszközt is használtak a támadók, mindenestre egy szerencsés TOW találat is lehetett például. Irán pct. fegyverei nem olyan hú, de modernek, az 1980-as évek elejei szinvonalat képviselik ezek a továbbfejlesztett TOW rakéták.

Z Cargo
A Spiegel angol verziójában olvastam egy izraeli tankos fikcóval készült interjút , kilõtték a tankját.Érdemes elolvasni : a cikk itt található. Ajánlom figyelmetekbe a képeket is.
(Lehet hogy van a Hezbollah-nak újabb kínai v. iráni fejlesztésû technikája?)

I.C.ram
[NST]Cifu
A Hezbollah fegyverraktáraiban találtak (feltehetõen) iráni eredetû TOW pct. rakétákat. Ezek bizonyos helyeken képesek átvinni akár a Merkava Mk.4 páncélzatát is, de kevés ilyen hely van igazság szerint. Egyébként is inkább arra hajtanak, hogy mozgásképtelenné tegyék a harckocsit (vagyis a lánctalpat támadják), majd így már könnyebb préda egy molotov koktélos vagy hasonló támadásnak.

Fenrir
Kitudja? 😊

A halál csupán a kezdet...

Seaweed
..es Z Cargo meg full torzsgyokeres arab! Vagy megse?! <#ravasz1><#gonosz1>
Szvsz a Merkava jobban (de legalább annyira) páncélozott mint az Abrams, és azért azokat sem "könnyedén" szokták kilövöldözni RPG-vel irakban. A mostani konfliktust megelõzõen meg csak olyanokat lehetett hallani, hogy 50-100kg robbanóanyaggal semmisítettek meg Merkavát, RPG-vel nem nagyon.

Fenrir
Hezbollahot ejtik arabul Hizbullahnak...

Katt, elsõ sor.

A halál csupán a kezdet...

Na ebben azért ne legyél biztos.

Már a Hezbollah-ra gondolsz?
Hogyne, városi harc esetén egy szovjet RPG-vel simán.

Z Cargo
A Hizbullah-nak van olyan fegyvere amivel ki tudják ütni a Merkava rétegelt páncélját?
Üdv!

[NST]Cifu
Tegnap jutottam oda, hogy az atomfegyverek sorozat következõ részét befejezzem jó két hét után, és elküldjem lektorálásra. Szóval továbbra is kutyául állok szabadidõvel. De egy rövid szösszenet talán belefér egy-két napon belül.

Cifu, rittyenthetnél ide valami hosszabb írást az S300-as légvédelmi rakétarendszerrõl (képességek, üzemeltetési tapasztalatok stb).

Seaweed
Kb 10x halgatom vegig...de meg mindig fetrengek a rohogestol! ROTFLMAO
(Most csinalom FR-el csengohangnak telomra....)
Seaweed
Aaah keszvagyok...elbasztam 😄
ColdFire
lol 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Bucser
abszolut mivel ugyanide mutat😄 de gondolom

"Ohh Fuckit! FOX3"

<#mf2>

edit: Szóval akarod mondani LOL nagyon a zene😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
Kicsit OFF de a zene mindent meger! <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
ez fake
se torkolattûz, se lõporfüst és a hang is csak alá van téve 😊

[NST]Cifu
A hang egyáltalán nem stimmel, egy nagy kaliberû pisztoly akkorát szól zárt térben, hogy fülvédõ nélkül az ember pár pillanatra elveszti a hallását.

ColdFire
hát lehet, nem probáltam még 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sadist
http://video2.ifun.ru/iFun_RU_Pridurok_s_pistoletom.wmv
Ha a fõoldal jönne be, akkor link másolása, beillesztés.

Szerintetek:
Ilyen hangja van egy pisztolynak (zárt térben akár)?
Ilyen hülye pofát vágna a kamerának, ha valóban elsülne a kezében?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Seaweed
mert nem meglepo...hanem szgyen ami nalunk megy partol es ciklustol fuggetlenul!
modellmaker
aham. miért nem csodálkozom én ezen? <#fejvakaras>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

[NST]Cifu
Természetesen idézõjeles értelemben. 😊
Eladni akarták nekünk, viszonylag korrekt áron, ha jól hallottam. Minket nem érdekelt.

modellmaker
ránksózni? anniyra rossz állapotban voltak? vagy ez idézõjeles?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

[NST]Cifu
Szigoruran a katonapolitikai részét tekintve tényleg eléggé felkészületlen.

Kezdve ott, hogy szerinte hollandiának nincs szárazföldi hadserege... Nos legalábbis honlapja van. Eszerint pedig a honvédelmi miniszter hiresztelésével ellentétben él és mûködik a hadseregük. Mellesleg emlékeim szerint talán éppen a Hollandok próbálták anno ránksózni régebbi Leopard 2 harckocsijaikat, de még így is maradt nekik 110db Leo2A6-osuk...

Molnibalage
http://origo.hu/vendegszoba/20060731szekeres.html?pIdx=2

Egy ekkora barmot miniszternek, apám!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ColdFire

ColdFire
a mûszereket nem találtam, majd máskor

ColdFire

bocs ha nagy lesz a kép :S

Nem , soha nem tapasztaltam ilyesmit ...

A PS-ot meg csúnyán benyaltam ... <#falbav>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

ColdFire
nah fater pilota volt migen, majd keresek egy pár képet róla 😉 (már mint nem apáról 😄)
Kül. itthon kuksol egy mig21 magassági sisak, meg egy 29es sisak, meg egy botkormány (mig-bõl, kattintás után), meg még egy pár mûszer.
képeket csináljak?

[NST]Cifu
Természetesen photoshopolt kép, ilyesmit még az amerikai katonák sem engednének meg maguknak. Vagy igen? 😄

Seaweed
<#hehe> (azontul hogy kilometerekrol latszik hogy photoshop muka)