Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
aha

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Adam II
Egy rakétaelhárítórendszer.
Úgy mûködik ,hogy a közeledõ rakéta felé "söréteket" lõ ki így az felrobban a levegõben mielõtt célbaérne.

Punker
az mi?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Én az eddigi híradófelvételeken illetve médiafotókon nem láttam Thropy vagy hasonló rendszert felszerelve Merkavára vagy már harcjármûre. A jelek szeront viszont igencsak elkellenének...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sic transit gloria mundi...

Most vagy a Merkavák páncélja gyengébb mint az ember gondolná, vagy a hezbollahosok lövöldöznek durvább dolgokkal. Kiváncsi vagyok, hogy mikor kerül a frontvonalra a Trophy vagy vmi hasonló dolog.

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Punker
ez volt olcsó anno ruszki tiszt ment haza a kivonuláskor és eladta a fegyvereit.

[NST]Cifu
Az sem egy gyakori látvány. 😊))

Punker
8,32-es mauser? fater azzal pufogtat 😊

[NST]Cifu
Hát itthon én még nem láttam olyan vadászt, aki 7.62x39mm-es lõszerrel vadászott volna, a 7.62x54R is ritkaság (pár moszin-nagat, meg buherált Dragunov elõfordul). 😊

Akkor tilos lenne polgári célra 9x19 Luger-t vagy 9x18 Makarov-ot venni. A 7,62x39 és a 7,62x54R ismereteim szerint kedvelt a vadászok körében.

Sadist
#20056-re valaki?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Adam II
Ja és szupertitkos most fejlesztették az egyetemen<#idiota>.

Persze csak feltevés de ha mégis nyomjelzõs lövedékkel lõttek azt ,hogy hozták össze.

[NST]Cifu
Ilyenkor sajnálom a hírszerzõket. Gondold el, frissen kiküldött ügynök nézi a TV-t, és elképedve látja, hogy Magyarországon már a sportlõtereken is nyomkövetõs lövedékeket használnak. Lebuktak a sok díjat nyert magyar lövészek... 😄

Seaweed
Persze..celkovetos, hokameras, celpontazonosito ,inteligens loszer...miert nem nezed kis az agyas ujsagriokbol ezt?! <#ravasz1>
Adam II
AMúgy a média megint ügyesen bakizott. Állítólag egy sportlövészetre átalakított AKM-bõl kilõtt "nyomkövetõs" lövedék is okozhatta a tüzet.

A nyomjelzõ biztos nem hangzik olyan érdekesen.

Adam II
Ilyen kell!

lol

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Seaweed
<#idiota>

Siluro
Nemhát, minek... ? <#whatever>

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

3 meghalt, 7 súlyos szénmonoxid mérgezést kapott!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

3 meghalt, 7 súlyos szénmonoxid mérgezést kapott!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

ott a pont <#eljen>

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Seaweed
Irtam ide valami rondat, ami av elemenyem tukrozte a magyar vezetesrol...de inkabb kimoderaltam...

Szal: Vegulis mi is vettunk hasznalt An-26-osokat (2db ha jol remlik) a "flottaba" (lol 😄)...de mi lesz ha ezeknek annyi?! Amilyen intezitassal hasznaljak oket.... gyorsan lerepulik a keretet....
[NST]Cifu
Szinte minden NATO ország bõvíti a légi szállító kapacitását, mert látják mennyire fontos. Anglia például az eddig lizingelt 4db C-17-est megveszi, és egy újabbatt is rendelt melléjük. Bulgária most vesz C-27-eseket. Szóval...

<#eljen>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Seaweed
Akkor hogy ON is legyen:
Felszállt az olaszok saját Spartanja

Hat ez se kell nekunk!?
Seaweed
Megeri errol enyit itt offolni?! Az a harom szerencsetlen hõs tuzoltó (nekem a túzoltók mindig azok maradnak) meghalt, kar ezen nekunk ragodni..ragodjon az aki felelosnek erezheti erte magat.
szerintem is, meg ez az eltévedés, oks nem a legtisztább folyosórendszer... (a labirintus azért erõs, aki járt már életében oylan épületben amiben több párhuzamos folyosó is van azért az nem hidal le rajta...), de akkor a többiek miért nem tévedtek el? szal szeirntem is sántit azért valami..., itt vagy a kiképzéssel vagy a helyszini koordinálással votl valmai gáz szvsz...

ott a pont, bár én ezen már meg se lepõdök 😄

Fenrir
Akkor is érthetetlen hogy hogyan halhatott még 3 tûzoltó. Ha még csak 1 akkor azt lehet azzal magyarázni hogy fiatal volt és tapasztalatlan és nem figyelt az oxigénszintre de hogy 3 halt meg ez nagyon komoly. Valaki ott nagyot hibázott.

A halál csupán a kezdet...

Azért az nagyon jellemzõ, hogy Demszky úr azonnal szükségét érzi megnyilatkozni az ügyben, pedig se a megfelelõ szaktudása, se információi nincsenek az esettel kapcsolatban. Tényleg baromi sok részletet ismerhetett szerda reggel az ügy kapcsán, ahhoz hogy nyilatkozzon. (lévén hogy kedden este történt az eset)

tény, habár erre a 0 méterre se vennék azért mérget..., média esetében sose tudni mi a tulzás és mi nem... 😊

Fenrir
Azt viszont nem mondanám, hogy minden esetben 0 méteres a látótávolság 😊

szvsz tüzoltás közben a legritkább esetben vannak jó látási viszonyok 😊

Punker
híradóban a faszi azt mondta 0 volt a látótávolság és eltévedtek.

[NST]Cifu
Itt nem az orrod elötti HUD-on van az oxigénkijelzõ. 😊

Fenrir
Szerintem az egy dolog ha mondjuk "jó" látási viszonyok mellett oltasz tüzet vagy átláthatatlan füstben mászkálsz egy pincében. Nekem felmenni kicsit a vérnyomásom az tuti 😊

Amúgy számomra érthetetlen hogy hogyan tudtak megfulladni, nem hiszem el hogy 1x sem néztek rá az oxigénmennyiség jelzõre.

Punker
azok eleve stresszre vannak belõve tudtommal, nem viccbõl veszik föl.

Fenrir
Stressz és megterhelés esetén gyorsabban fogy az oxigén.

Punker
"A Lánglovagok.hu tûzoltóportál arról tudósít, hogy a tûzoltók légzõkészülékkel hatoltak be a pincébe, de a levegõjük elfogyott, mielõtt kijutottak volna."

b@szott sokáig bolyongtak akkor lent.

Bucser
A gumi qrva lassan ég és az égés lezárulása után még baromi sokáig füstöl. Sõt amikor símán csak parázslik még akkor is ontja magából a füstöt. ÉS ugye lassú égésnél még kisebb az oxigénfelhazsnálás meg gondolom szellõzõ rendaszert nem vágták le és a tûzoltók is kinyitották az atót ami huzatot eredményez.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ez jókérdés, lehet van valami szelõzõrendszer vagy hasonlo és azon keresztül kapott oxigént, de lehet más miatt, passz :/

tény hogy jobb egy fokkal de azért: "AK 47-es géppisztollyal" ouch

Sadist
Hogy tudott a tûz 8 óráig égni egy zárt térben? <#fejvakaras> Piszok gyorsan el kellett volna fogynia az oxigénnek, nem?
Ez a "súrlódástól meggyulladt a golyófogó" meg elég kamu dumának tûnik. Mythbustersben gépkarabéllyal lõtték egy autó full teli tankját, de még egy szikrát sem bírtak kicsiholni. A benzin pedig még mindig gyúlékonyabb, mint a gumi.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Itthon nem tilos a katonai lõszereket tüzelõ fegyverek birtoklása/használata? Vagy valamilyen engedéllyel az is megoldható?

Strahd_
Én simén el tudom képzelni hogy olyannal lõttek a média felfújja , lásd Tankok Iszraelben 😛 amik csapatszállító jármûvek.

Én Ausztriában olyan lõteret láttam amiben ilyen habszerûnek kinézõ anyag volt, hogy mi volt nem tudom 😊 csak azt hogy nem gumifal.

én a kiképzést ugy gondoltam hogy a vakon tájékozodást valamilyen szinten... 😊 azt sejtem hogy spec optikára maygarországnak elssz utoljára pénze 😛