Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#nevetes1>#nevetes1>
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A fürtös robbanófejjel felszerelt, M-26 jelû rakétákra Izrael korábban azért tartott igényt, hogy olyan hagyományos katonai erõk ellen vethesse be, amelyek izraeli területeket (sic!) szállnának meg. Az utóbbi napokban jeruzsálemi tisztviselõk azonban közölték: a széles területen taroló, repeszgránáthoz hasonlóan mûködõ fegyvereket a Hezbollah síita szervezet libanoni rakétaállásai ellen tervezik bevetni."
Jól nézünk ki....
http://www.youtube.com/watch?v=isBZTwLh79M
Hosszú távon Izrael és az USA csak rosszul jöhet ki ebbõl szerintem.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
sajna 1944-45-ben sikerült utóljára szép gépet tervezniük a mérnököknek 😞
..es uzemeltetni meg a manok fogjak ingyen mi?! tudod te menyibe kerul pl a kerozin?! Mar 97ben is egy felszallas kerozin koltsege atlag 300K volt..es ez azota csak dragulhatott....meg ha mellektermek a kerozin is...
En is zseretem a 29-est de eitt nem szerelembol kell megoldasokat csinalni...mint azt a tajekoztato iras is kifejti a valta tul koran kovetkezett be egy kormany elhamarkodott es egyaltalan nem szakmai szepontjai es dontesei nyoman! Azon mar csak szepiteni lehetett...
Nálam egyébként is Mig29 rulez! <#taps>#taps>
"With so many XXX-models (and probably the top) they won't have any problem to attract the best pilots in the world whenever they want them. "
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
mongyuk kérdés meddig fog ez fennálni ahogy irod... (mármint én nem kinát féltem..., mivel elöbb utobb kinában is sok lessz a magasan képzett szakember és akkor a kis darabszám vagy esetlegesen protoipusok gyártása is le fog menni náluk költségben..., hábr már lehet msot is elntvan csak akkor nem eléggé hogy a szállitást is belekalkulálva megérje..., még... 😛)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Erdekes, h az ellentetelezes majd 10%-t adta a Nyiregyhazi uzemunk megnyitasa, ami az ellentetelezes nelkul is beindult volna, ugyanis a tanulmanyok szerint meg epp olcsobb nalunk gyartani, mint Kinabol behozni a kesz hutoszekrenyeket.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
*.:amibe itt nem mennek bele mert ugye itt azt NEM! Eppen ezert nem nevezem en ITT meg!
Egy másik példa az F-4 Phantomok esete. A hatnapos háború után a franciák embargót fegyverembargót hirdettek izraelel szemben, és mivel a környezõ arab országok szovjet utánpótlást kaptak, az izraeliek új vadászgép után néztek. Rövid kronológia:
1968 Január: Izrael azzal a kéréssel fordul az USA felé, hogy amerikai vadászgépeket vásárolhasson (elõször csak A-4 Skyhawk gépekre kaptak engedélyt).
1968 December: a politikai tárgyalások után aláírják az F-4 gépekre szerzõdést.
1969 Március: Az elsõ izraeli pilóták amerikába mennek átképzésre (ekkor már újabb háború folyik az izraeliek és az egyiptomiak között).
1969 Szeptember 5.: megérkeznek izraelbe az elsõ F-4 Phantomok, a gépek ugyan az IAF terepfestésével érkeztek, de amerikai jelzésekkel.
1969 Október 5.: Az elsõ F-4 bevetés, még csak légifölény feladatkörben.
1969 Október 22.: Az elsõ földi célpontok (SA-2 légvédelmi rakétaüteg) elleni támadás F-4 gépekkel.
A pilóták és a földi személyzet képzése rohamtempóban folyt, olyannyira, hogy egyes pilóták alig néhány repült órával rendelkeztek F-4-esen, mikor elõször harcba indultak vele (a repülési tapasztalatuk ettõl még megvolt, csak ezzel a tipussal alig repültek még).
Egy újabb példa a reaktív páncélzat, amely "frissiben" lett felszerelve a Libanonba bevonuló izraeli páncélosokra.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ráadásul a második hk-ból felszálló füst túlságosan fehár és nehéz ahhoz, hogy egy ténylegesen égõ hk-ból származzon. Nézd meg mennyire más szögben száll felfelé a füst, mint a másik Merkava-ból.Persze lehet én tévedek.
Mintha az elõl levõ kocsi elõtt kb 1m-rel is égne vagy legalábbis füstölne valami.
Ha jobban megnézed, akkor a mádsodik is ég, a torony oldalánál, a lövegcsõ alatt látszik néhány halvány lángnyelv. Az elsõ akár aknára is futhatott, vagy lehetett IED is (bár azt leginkább a várható útvonal mellé telepítik, nekem a képen látható mezõ nem tûnik annak). Az is lehet, hogy a találat következtében kifolyt valami a jármû alá és az ég.
Az elõl levõ gyaníthatóan alúlról kapott találatot. legalábbis a teknõ alatt is láthatóak lángok, tehát valami vagy teljesen átütötte motorral együtt, vagy alúlról jött az áldás (nagyobb robbanótöltettel semmisítettek már meg a palesztinok Merkava III-at alúlról). De lehet akár sima motortûz is.
A hátul levõ esetén még azt sem lehet kijelenteni, hogy égne. Mivel a teknõ jobb oldalán elõl szabadul fel a füst, azaz lehet füstfejlesztést végez (gázolaj befecskendezés a kipufogóba, bár nem tudom pontosan, hogy van-e erre lehetõség a Merkava esetén). Erre utal az is, hogy a füst fehér, és nem látszanak lángok.
Emellett lehet én látom rosszul, de az elsõ képen az elõl levõ Merkava orrán mintha lenne rögzítési elõkészítés aknataposónak. A második képen viszont egyik hk-n sem látszik ilyesmi.<#confused>#confused>
Mondjuk éppen az Izraeli hadsereg híres arról, hogy adott esetben pillanatok alatt képesek még csak tesztelés alatt álló technikákat a harctérre küldeni, ha értelmét látják. Viszont nem lehet több, mint ezer harckocsit és több ezer egyébb harcjármûvet felszerelni rövid idõ alatt.
Ha jól tudom a Thropy nincs még mindig rendszerbe állítva sem az IDF-nél, se máshol. Az orosz Arena rendszer is csak teszt és bemutatószinten van, nem rendszeresítették.
komolyra fordítva a szót. ez még akkor nem volt bevetve éles harci helyzetben?
Thropy @ Defense-update.com