94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Ren
    Azért az index forumon nálam hozzáértőbbek vannak :) De igazából ebben az egészben túl sok a találgatás. Az átütés is, de főleg a védettség értékek mind becslések csak. Akik tényleg tudják ezeket, biztos nem fognak nagy hangon kiabálni ha valamelyik nem jó :) Meg ez a mindent átszámolunk RHA-ba is jó, de igazából konkrátan ugyis az adott helyzetben dől el, hogy van-e átütés vagy nincs. Ja ráadásul ez szembtől-szembe dolog leginkább csak akadémikus kérdés, szerintem a legtöbb esetben igyekeznek ennél jobb pozívíóból lőnni az ellenfelek.
  • kiskorúbézoltán #35022
    Max lőporégés, ha ha a teljes lőszer robbant volna nem marad ennyi a jószágból, meg nem lett volna túlélő se. Azt nem írják, hogy milyen lövedék volt? Kíváncsi vagyok vajon a HESH-et favorizálják-e még. :)
  • kiskorúbézoltán #35021
    Ha kicsit visszaolvasol akkor látni fogod, hogy Ren már szólt, hogy csúnyán el voltam tévedve... ;)
  • JanáJ
    Ebben egyetértek, de harcban nem volt.
    Szó volt, hogy mégiscsak jobb lenne a 7.62 vagy a kettő közé belőni egy lőszert, azt a 6.xx-et, bár lehet hogy csak lobby kérdés.
  • qtab986
    Úgy értem amíg a mai állapotáig eljutott sokat tesztelték.Meg német.Akik németül beszélnek azok jó fegyvereket csinálnak.Meg akik csehül azok is.
  • qtab986
    Szerintem nem rosszul mert sokat nyúzták.
  • JanáJ
    Azért kiváncsi lennék hogy teljesített volna az új lőszerrel.
  • [NST]Cifu
    Ennél azért kicsivel bonyolultabb, egy olyan bevonat van rajtuk, amely a hőképen a környezeténél hűvösebbnek jelöli őket. Ez, és a jellegzetes alakja adja az azonosítást.
  • Molnibalage
    Ez is bizonyítja az, hogy a csúcsszuper technika végén ott az ember. A technikai önmagában nem minden, képzés és hidegvér is kell hozzá.
  • qtab986
    Egyszerű lemezekből van vagy annál bonyolultabb?
  • Ren
    Bármennyire is fejlett, a képe az ugye monokrom, ráadásul ha hőérzékelős, akkor a világos-sötét részek kicsit máshogy néznek ki mint normál fényben.
  • [NST]Cifu
    Igen, az elnevezésük Combat Identification Panel.
  • qtab986
    jól látható azonosító panel ott van a torony oldalán
    Az ablakredőnyszerű valami?
  • [NST]Cifu
    Ez az elmélet, a gyakorlat meg azt mutatja, hogy a modern nyugati éjjellátó berendezések sem művelnek csodát. Egy kaotikus harchelyzetben, valószínűleg sok zavaró tényező (égő tüzek, füst, stb.) mellett sem nyújt mindig lehetőséget a célpont biztos azonosítására.
  • qtab986
    HKpro-t nézted?
  • Torzonborz
    viszont ha a személyzet bepánikol és vagy kapkod akkor hajukra kenhetik a technikát.
  • [NST]Cifu
    A G11-et tesztelte a Német hadsereg, és pár téren kifogásokat emeltek. Ezek alapján készítette el a HK a G11K2-őt.

A változások:
    -Leszerelhető az integrált optika.
    -A fegyver első részén, felül lévő (betöltött) tár mellé egy-egy tartaléktár helyezhető el (a hosszú tár elhelyezése a hámon vagy a mellényen problémás volt).
    -Egy bajonett tartó elhelyezése a cső alatt.
  • degenerator
    azt hittem, a nyugati harckocsiknál nem számít, hogy sötét van e, hisz fejlett az éjellátó rendszerük.
  • Torzonborz
    gondoltam megnézem HK oldalán de fent sincs oO
  • JanáJ
    "Szekeres a pápa delegáltja.
    Előbb a NATO országokban, aztán mindenhol megszüntetik a hadkötelezettséget, így hamarosan beköszönt a VILÁGBÉKE."
    Muhaha :-s
  • qtab986
    Mi a különbség a G11 a G11K2 között?
  • JanáJ
    Félre ne érts, nem fikázásból mondtam. csak könnyebb tust kapott és elég elől van a red dot.
  • [NST]Cifu
    De, közben utánaolvastam, a lövedék a tornyot találta el, ezért ugorhatott le a koszorúról. Ketten meghaltak az incidensben, ketten túlélték.
    A kitörő tűzvész nyomait viszont jól látni...
  • gyuri12
    A mai tankokban nem úgy vannak a lőszerek elhelyezve,hogy ne a személyzetre robbanjon(vagy ne tegyen még nagyobb kárt a tankban),hanem ki a tankból?
  • [NST]Cifu
    Sötétben történt, 2003-ban, Bászrában. Az egyik Chally úgy vélte, hogy bekerítő hadműveletet lát, és tüzet nyitott. Amint látható, az infravörös tartományban is jól látható azonosító panel ott van a torony oldalán. Mégis...
  • degenerator
    cikk
  • degenerator
    ennyire összekeverhető egy T-72essel?
  • [NST]Cifu
    Challenger 2 roncs, Irakban. Egy másik Chally2 lőtte ki, tévedésből. Az érdekesség, hogy a torony itt is leugrott a koszorúról. Lőszerrobbanás?

[center]
  • qtab986
    Tökéletes bulvárhír.Gyakorlatilag semmi nincs benne.Ami biztos,hogy SZI-t senki se kereste meg.
    Szót se érdemel az egész aki írta meg nyaljon sünt.
  • [NST]Cifu
    Szerintem a NATO Secretary General lehet az a poszt, amiről szó van, ez egy politikai poszt, de tény, hogy én sem hiszem, hogy erre alkalmas lenne Szekeres.

Weyley Clark a SACEUR, vagyis a Supreme Allied Commander EURope tisztet töltötte be, ez a NATO erők európai parancsnoka végül is.
  • Molnibalage
    Nem HT, de druva.

Ez az a post ami élén pl. Wesley Clark volt régen? Vagy ez valami más? Akkor is durva lenne, ha egy ennyire semmihez sem értő ember lenne ilyen magas pozícióban. Kint is ennyire vakok lennének?
  • [NST]Cifu
    A Glacis a test felső, ferde része. A torony és a test oldalsó és hátsó részén alkalmaznak légrést, a test front részén komolyabbat nem tudtak kialakítani, ezért a jelentős különbség CE esetén. Szerintem.
  • degenerator
    rákérdeztem az indexen, az idevágó topikban, és ezt a választ kaptam hpasp-tól:

A Leo2A6 harckocsitestét a teljes lőtávolságban. (értsd >2km)
    A tornyát nyíllövedékkel csak nagyon szerencsés esetben, és akkor is inkább csak jóval közelebbről mint 2km.
  • Massari
    szió StraFist!
    Az alábbi listaárak, már jó régiek - minimum 2004-es (vsz.hanyag frissítésekkel).
    (én is azt gondoltam hogy stimmelhetnek az árai, mert amiket néztem épp jó volt, de valami naggyon nem)
    Egy példa: mivel aktuális lett volna megnéztük a Dingo -árát -
    ugyanezen a listán ha jól emlékezem olyan 160.000 USD-re írják - pedig a mostani ára, ami több beszerzésből is ismert, szóval 500.000 USD.
    tkp. olyan 50%-ban lehet talán helyes, de egyszer már talán pont neked írtam már, hogy komoly gondok vannak vele. vsz. az APC-IFV-k is drágábbak - bár őszintén szólva a mai összegeket, már egyfajta kartellezésnek tartom olyan magasságosak. T-90 esetén nem lehet nagy olyan diferencia, nem azért írtam - bár vsz. az orosz gazdaság termékei is "drágábbak" lesznek majd szép lassan (??)
  • Wampa
    Üdv
    Nem tudom,érdekességképpen tettem be.....De a srác nem egy aktakukac katona,ha igy csinálta,valószinőleg ez nem rossz igy.

Degenerátor
    Reklám az lenne,ha azt irtam volna:Vegyél AK-t mert k...a jó.
    Mellesleg az összes rajta lévő cucc nyugati.
    Azért nehéz megkerülni az orosz dolgokat,főleg az AK-t,tekintve mennyi nyugati koppintása van.
    A fejem meg csak meghagyják....:))
  • kiskorúbézoltán #34988
    Esetleg rossz az adat, simán el tudom képzelni.
  • kiskorúbézoltán #34987
    Hmmm, most így hirtelen én sem tudok jobbat...
  • Ren
    kiskorúbézoltán: Mondjuk én is inkább a Leo-ra fogadnék :) Van amúgy tipped, hogy a KE-CE védettség arányok miért olyan különbözőek egyes helyeken? (pl. glacis: 620mm KE & 750mm HEAT, hátul meg: 70mm KE & 400mm HEAT. KE-ben majdnem 10x, CE meg alig 2x különbség). A torony elején a nagy CE védettség gondolom többek között a légrés miatt is van.
  • Jézus szíve
    Ebben a játékban az általad írottak mind benne vannak :)
    Tehát számít az, hogy milyen szögből találja el az egyik hk a másikat, milyen lőszerrel, van-e rajta ERA páncél, a tűzvezető rendszerek fejlettsége alapján a pontosság is változó, tehát jól megszerkesztett kis program, attól függetlenül, hogy van benne egy-két véleményt megosztó dolog is. A II. vh-s változata pl. nagyon reális, persze egyszerűbb is volt azt megcsinálni, mivel ott a háborús tapasztalatok miatt pontosan tudjuk melyik mit tudott kilőni.
    Én ajánlom a játékot mindenkinek, nagyon jól el lehet vele szórakozni és teljesen ingyenes.
    http://ground.uw.hu/20431.php II. vh-s változat
    http://www.gamershell.com/download_9672.shtml modern változat (ehhez nem árt leszedni a jobb oldalt megtalálható patcheket sem 4.0-ig)
  • JanáJ
    Köszi. Hát tényleg nem sok köze. Ez volt a Flas Pointban is :-D