Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
aham. mi az a Skunk Works?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Seaweed
Ezt en nem tudom..de ha jol tudom a Skunk Works ott szekel tehat tuti "valami" van ott...ha mas nem az uj fejlesztesu dolgok...
modellmaker
ezzel kapcsolatban: van is ott vmi vagy már csak csakazértse mutatjuk meg?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Seaweed
Nah mar igy jol felsultem(gyanus volt..amugy is hogy Agresszorok mintha a Nellis-en szoktak volna lenni...nah de mind1...ez van....) az azonositassal akor lassuk mik a latnivalok a Holloman-on tenyleg:

hat jol el van dugva minden...eszakon par QF-4-es lathato...

toluk delnyugat fele egy arva F-104....

ilyen szep dobozokban allank a lopakodok (mar ha nem a kozelkeleten vannak epp vagy europaban)...

...

Seaweed
Nah franko..jol megkavart egy utcanev a bazis melett! ugyanis ez a Nellis AFB...es a Holloman mashol van!

Ez a Holloman bazis:
Seaweed
Area 51....igen az a bizonyos!....de kar is tovabb zoomolni...gondosan el van rejtve minden a kivancsi szemek elol....es csak par utasszallito meretu gep all itt-ott a bazison...

tõlem jöhet <#eljen>

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Seaweed
Tucson! Ez meg olyan nagy hogy csak igy fert bele a kepbe....

Seaweed
Hakakrjatok csinalhatok meg ilyenket. Tegnap "raneztem" az Alaszkai Anchorage var repterere is ...ott meg egy nagykupac F-15 alldogalt a zonakban 😉)

Seaweed
<#nevetes1>
Seaweed
Szerintem allandoan ott allomasozik egy szazad Tornado kikepzesi celzattal.
M-113 test teherautó alvázon ... 😄DD
A'szem volt már ebbe a topicban ilyesmi .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Viszont most néztem,hogy a kuvaiti felvételeket frissítették.Azok már idei képek.Cifu,lenne egy kérésem.A galériámba feltettem egy képet.Tudnál valami kis típusleírást szerkeszteni hozzá?Nem photoshop ugyanis én fényképeztem,és mûködés közben is láttam.Elõre is köszi!

Az a baj,hogy pl.a Taszárról látható képek már több mint 3 évesek.

Gyönyörû ez a Holloman AFB. Bárcsak a magyar repülõterek is így festenének, és ilyen "zsúfoltak" lennének. Több kissebb ország légierejével felérõ géppark látható a fotókon.

Bucser
biztos úgy vannak vele: ott még üzemelnek repülõk??? JA csak a gripenek akkor mindegy😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
elvégre hírportál😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Adam II
Tornadok miért vannak ott? Gyakorlat?

Az SG Hírszerzõ Szolgálata jelenti ... 😄DD

<#eljen>

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Seaweed
Erdekes dolgokat tudhat meg az ember....pl a Belgrad meletti katonai repter deli kifutoja meg mindig tele van kraterekkel, es csak az eszaki van kijavitva....ott allnak a zonakban 21-esek es a Galebek....
Seaweed
Erdekes kulomben hogy a taszari repterrol reszletes kepek vannak...mig a kecskemetirol es a papairol meg nem!!
Seaweed
Hehh nezegetem a Holloman AFB-t Las Vegas-nal, a Google Erath-ben...par erdekesseg:
(26db kep kovetkezik....eszaki iranyrol nezve a bal also sarokbol korbemenve a bafelsoig az oramutato jarasaval ellenkezoleg)

tizenhatosok az allasokban...

tizenotosok kicsit odebb...

meg arebb tizennyolcasok...

a csik vegen egy B-52...

odebb par Chinook...

Chinook-oktol nem messze es kisgep...talan Learjet...

felszallasra var az egyik kifuto melett egy C-130 es egy F-16 epp kigurul a kifutora masik tarsa a zonabol epp koveti...

toluk delre egy Blackhawk repul epp alacsonyan...arnyeka is lathato....

toluk eszakra epp feladatrol visszatero F-15-osok es Top-Gun agresszor F-16-osok...

toluk eszaknyugatra par Balckhawk...

es meg eszakabbra meg par...

onnan delra egy epp felszallt Blackhawk es az arnyeka...

delebbre egy AWACS es egy Hercules...

kezdodik az eszaknyugati hosszucsik..egy Learjet es az F-15...

delre par Agresszor F-16-os...

meg Falcon...

tizenotosok...

folyamatosan "haladunk" delnyugat fele...tizenotosok es tizenhatosok tomkelege...

egy tanker KC-135 talan...

tizenotosok tucatjai...

meg mindig...

..es meg mindig...plusz egy arva tizenhatos es ket Prowler...

tizenhatosok megdelebre....(jo nagy repter mi? 😉))

es a csik vegen mik?! hat Tornadok!.....

a repter vegen meg epp a kifuto vegehez ert egy elozoleg leszallt Agresszor F-16-os....

...es "madartavlatbol" az ojjektum! 😉)

Sorry ha sok a kep..de szvsz megert enyit ez a kis kiruccanas 😉))
Cifu: csak halkan érdeklõdnék, hogy mi a helyzet az atomfegyveres cikk aktuális részével, mintha 1-2 hete az írtad volna, hogy már nagyjából kész...

f2d
Nem tudod véletlen, hogy hova dobják? Spec én egykettõt össze guberálnék.<#vigyor5>

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

Punker
hát kapásból a repnap, most meg Csobánka lesz nagyobb augusztus uccsó hétvégéje.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist
Tényleg, Kiskunhalas, Kecskemét, Szeged környékén szoktak lenni valamilyen fegyveres bemutatók, ahol katonai lõfegyvereket lehet nézni, szagolni, taperolni valami fegyveres bemutató kíséretében?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

I.C.ram
Voltam Szigeten a HM "sátorban". Volt pár HK G36 optikával meg pár AKS-47-es csóka. Kicsit fura, hogy nem 74-es deszant változata volt náluk, hanem a sima 47-esé, ráadásul nem is AMD, mert nem volt rajta fogantyú elöl, és a fa része is világos volt.

engem mégis a G-Merci fogott meg legjobban. MÁV járatokról jól ismert mûbõr üléshuzat, fapad a köbön. Imádom 😄

Meg lehetett volna Airsoft fegyverekkel lõni, volt csomó, és lehetett szimulátorral is játszani, amihez elég komoly joy meg pedálok is dukáltak 😊
I.C.ram
*öküröjj 😊
I.C.ram
Ha így folytatják elöbb fognak az emberek tûzszerésznek menni Afghanisztánban, minthogy katonák legyenek.
I.C.ram
Éljen a magas katonai morál 😄
Adam II
Kössz.
Ezekkel a francia szavakkal mindig gondba vagyok. Egyszer az Ecureuil helikopterrõl láttam egy dokumentumfilmet onnan tudom ,hogy ököröjnek kell ejteni és mókust jelent. Szegény mókus.

Németek ejtették/nevezték Dünkirchen-nek 😊

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Ha megsértõdik majd rákérdezek a dönkerk helyes kiejtésére is ... 😉

Molnibalage
Kb. Ennél több nem kell. Max. egy kicsit megsérõdik a francia, ha elõtte így mondod. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

lökler (?)

Adam II
A francia MBT Leclerc nevét ,hogy kell kiejteni? Valaki írja le fonetikusan légyszi!

[NST]Cifu
Az izraeliek szerint valóban irányított páncéltörõ rakétával lõtték le a CH-53D (Yas'ur 2000) típusú helikoptert, de csak az öt fõs személyzet tartózkodott rajta, akik hivatalosan eltüntnek vannak nyílvánítva (a rendelkezésre álló információk szerint a gép viszonylag kis magasságban repült, mikor találat érte). A Hezbollah szerint egy új "waad" nevezetû rakétát vetettek be.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Animefox
Harmadik helikopter, most egy Sikorsky CH 53-as típusú, amerikai harci eszköz lezuhant és kiégett Jater településnél, 6 kilométerre a határtól. Izraeliek azt állítják hogy valami tankelhárítóval lõtték ki, de a hezbollah jelentése szerint valami új fegyverrel lett. "Ígéret" nevet adták neki. CSak ennyit tudni. Nemtom milyen fegyverrõl van szó, tipus nincs megadva. Katonák utaztak a gépen, meg állítólag a földbecsapódás is megölt pár szerencsétlent. Azok közül akik a földön tartózkodtak...

Animefox
De ari vagy <#beka3>

POMALS

modellmaker
pontosan! 😄

Seaweed
Ha meg nem lenne akkor konnyen le lehetne hamozni a felcsatolt sisakot a fejerol <#gonosz1>
modellmaker
úgy tudom ezekenél a modern harckocsiknál már van vmi védelmi cucc (most meg nem mondom pontosan hogyan), hogy ha kint a sofõr feje, ergo nyitva van az ajtó amin kidugja kis buksiját, akkor nem lehet elfordítani a tornyot.

Ha hirtelen elfordul a torony, nem tesz kárt a sofõr fejében?
(Persze a sofõr harchelyzetben nyilván visszabújik, de elvileg elképzelhetõ)

[NST]Cifu
Akkor viszont azon a képen valószinüleg tényleg ez a rendszert láthatjuk mûködés közben. Mondjuk azt már korábban is feltételezték, hogy Kornet-E rakétákat is használ a Hezbollah az izraeliek ellen...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Generációváltás tipikusan akkor van, amikor valamilyen területen ugrásszerû fejlõdést érnek el, és ez nem jár más területeken visszalépéssel. Ez utóbbi miatt nem jelentett új generációt pl az F-117A, mert bár ugrásszerûen lecsökkentették a rádiólokációs keresztmetszetét, ez viszont a repülési tulajdonságok erõteljes hanyatlásával járt és elektronikai szempontból is visszalépés volt a radar hiánya. Az F-4 nem jelentett igazán elõrelépést semmilyen szempontból, pl a Crusader is képes volt több feladat ellátására.

Az izraeli hktervrõl illetva az üzemanyagtartályok elhelyezkedésérõl: a gázolajnak jelentõs lángkioltó képessége van. Ha csak rövid ideig éri a láng, akkor azt simán kioltja. Márpedig egy kumulatív sugár nem éppen tart hosszú ideig.