94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#35305 Hatásosabb, mint a fegyver alá szerelt 40mm-es gránátvetők, ezt tesztekkel bizonyították. Harci bevetésben tudomásom szerint még nem volt, de hamarosan várható, hogy ez is megtörténik. -
#35304 A Stryker témához egy adalék a messzi Szibériából, amolyan jó oroszos megoldás: BTMP-84 Heavy IFV -
horthy #35301 Az XM25 tényleg ilyen über fegyver ? Vagy csak nagyobb a füstje mint a lángja ? Irakba ki volt már probálva , vagy valodi tüzharcban ?
http://miafene.hu/cimke-archivum/hadsereg/ -
#35300 A Land Warriort ugyan leállították, de ettől függetlenül két zászlóaljat felszereltek vele, és őket kísérleti nyuszinak használva tökéletesítik az elképzeléseket. Ez annyit tesz, hogy folyamatosan frissítik a szoftvereket, egyes elemeket lecserélnek a rendszerben, stb.
A kézifegyverek terén nincs előre látható dolog, inkább nagy kérdőjelek. Az US ARMY már sok tesztet végzett és végez még mindig, de döntés nem született a lecserélés ügyében. Az XM25-öst lassan viszont rendszerbe állítják, tehát ezen a téren van fejlődés.
A járművek terén az FCS-re épül minden, annak a fejlesztése a költségvetési bizonytalanság ellenére is folytatódik, bár pár elemét kilőtték már. -
#35299 Nem, megbízhatóság terén jelentősen javultak már az második szériától kezdve (Aus A). A Kurszki csatában amúgy a műszaki gondok mellett a személyzet képzetlensége is sok problémát okozott. -
#35298 Jók :) Már már Medmexesek :) -
#35297 Nem tudom,hogy fake vagy sem de durván néz ki.
Innen van.Gun truck ok. -
HunGripen #35296 Volna egy kérdésem. Az Egyesült Államok milyen ütemben fejleszti a gyalogsági egységeinek szánt új felszereléseket. Gondolok itt elsősorban a Land Warrior és a Future Force Warrior programokra. Ahogy tudom a Land Warrior-t leállították. Manapság elég sok fegyverfejlesztési program költségvetését csökkentették le(pl ahogy tudom a Blackswift repülőgépét annyira, hogy inkább fel is hagytak a programmal). De pl. egy új gyalogsági fegyver hadrendebe állítását már igencsak sürgetik.
Na szóval a kérédsem az lenne, hogy mi újság ezeknek a rendszereknek a háza táján? -
#35295 ez az mrap egy olyan tipikus amerikai dolog. adnak neki egy bonyolult neved (mint az ied-nek, vagy bármi másnak), nagy hírverést csapnak körülötte, és az embereknek beadják, hogy ők találták fel a spanyolviaszt...közben meg már évtizedekkel előtte dél afrikába is használtak ilyet, sőt, más konfliktusokban is. a németek, oroszok is alkalmaztak "iedeket" -
gyuri12 #35294 Hülye kérdés: A későbbi Panther tankoknak is voltak olyan problémái,mint a kurszki csatában? -
gyuri12 #35293 Inkább csak a pontosságára,ha jól tudom. -
horthy #35292 Vasvillával ( AK-47 , Gloc 17 stb ) felszerelt iraki parasztok ellen jó a könnyülovas Stryker is más kérdés hogy néhány parasztnak van Nyila ( RPG-7 )is ( még jó hogy nincs álványos dárdalövő skorpiojuk Kornet-E ) . Parasztlázadás ellen szerintem a Stryker megfelelő jármű . Könnyen szállitható , gyors mozgékony , vasvillás parasztok ellen megfelelő tűztámogatást nyujt . Az más dolog hogy csapdát ( IED ) ugyanugy beszivhatja a könnyülovas , de a nehéz lovag is könnyen leeshet a lóról erre nincs garancia . -
Ren #35291 A beválásról megoszlanak a vélemények, akik használják azok általában jó véleménnyel vannak róla. Irakba és Afganisztánba amúgy MRAP kell, ugyanis a halálesetek 90%-át az útszéli IED-ek okozzák. De amúgy áruld már el, hogy miért nem vált be szerinted a Stryker? IED-től megvéd, és én nem láttam RPG-től kilőtt Strykerek tömegét sem sehol... -
D00M #35290 Akár a lövedék atütőerejére is hatással lehet? -
JanáJ #35289 A stryker tudását más kevesebből is kihozta.
De nem is ez a baj, hanem hogy erőltetik, pedig Irakban nem válik be, oda az izraelli hk teknőre alapuló reakt. páncélos "apc" kellene.
Amúgy ez a könnyű lovasság ötlet szvsz hülyeség, de tény, hogy én laikus vagyok a témában. -
#35288 A legfőbb veszély az, hogy a töltényűr annyira felmelegszik, hogy a betöltött lőszer magától elsül. Ha a cső nagyon túlmelegszik, akkor megvetemedhet, ez jobb esetben csak a szórásképet rontja el, rossz esetben megszorulhat benne a lövedék, és csőrobbanás történhet. -
#35287 Itthon már nem nagyon van Mi-8-as, inkább Mi-17-es. A lecserélés elvi szinten merült fel, konkrét típus nélkül. Valószínűleg lesz egy tender, és ott választanak a jelentkezők közül. A Mi-17-el összevethetőek az AgustaWestland AW101, az Eurocopter NH90, Sikorsky S-92 Superhawk, és persze a Mi-171, de lehetne sorolni... -
#35286 Például tágul a cső. Jobban "lötyög" benne lövedék, deformálódik a cső. Ez alapvetően befolyásol mindent. -
D00M #35285 A fegyver csövének túlmelegedése miként befolyásolja a fegyver működését, hatásfokát? -
horthy #35284 Olvastam a wikipédián hogy a Magyar honvédség le akarja cserélni a Mi-8-as csapatszállitó helijkoptereket . De mire ? Chinook-ra , Eurocopter-ra , CH-53-as sorozatra , vagy Mi-17 , Mi-26 sorozatra ? Meg egyáltalán lesz-e rá pénz , nem csak nagy szavak ezek ???????? -
#35283 Nyilvan nem egyedul hagyna a romanokat oroszok ellen, de egy sokkal erosebb alapjuk lenne, mint ha Mo-t vedenek meg. -
juzosch #35282 Hogy jönnek ide a székelyek? -
#35281 mondtál egy rövid korszakot az évszázadok sorából... -
Zenty #35280 Erős Románia? Ha az oroszok jönnének olyan gyorsan bedarálnák őket mint a grúzokat -
#35279 Hát ezt azért nem mondanám. Mária Terézia oktatási törvényei igen előremutatóak és hosszútávúak voltak. De ez HT topik úgyohgy ezt itt abba is lehet hagyani. -
Zenty #35278 fejlődésbe akkor indult mikor a monarchia megalakult osztrák-magyar néven. Előtte a teljes bomlasztó gyarmatosítás volt csak. -
Zenty #35277 ? nem a székelyekről van szó hanem a románokról -
juzosch #35276 Ezenkívül nem is az anyaország konkrét területén zajlanak a villongások, sőt egyáltalán vannak villongások, amiről nálunk messze nincs szó. -
#35275 Mondjuk a görög-török "találkozókon" előfordult már, hogy elveszett pár repülőeszköz (F-16, Mirage...stb... Hol innen-hol onnan...) Hála istennek felénk nincs napirenden a Gripenek és a román Lancerek hancúrozása.
Ciprus miatt ott folyamatos a szembenállás, azért mi még nem tartunk itt oláh barátainkkal, és kéksisakosok sem állomásoznak Nagylaknál... Itt politikai-elvi síkon mozog a dolog, míg ott kőkemény katonai szembenállás is van, még ha néha nem is látványos. -
#35274 elmondanád a különbségeket? -
juzosch #35273 Ja h rühellik egymást? Bocs, akkor már teljesen egyforma a 2:D -
#35272 Illetve ott is egy bizonyos területért folyik a szájkarate.:) -
#35271 szándékosan tűrik X éve már, hogy legyen hol gyakorlatoznia a missziósoknak :) -
#35270 "A török-görög konfliktus meg közel sem hasonlítható egy román-magyarhoz."
Miért is? Rühellik egymást. -
juzosch #35269 Mondtam egy szóval is hogy az oroszok esélyesek a nato-val szemben?:)
A török-görög konfliktus meg közel sem hasonlítható egy román-magyarhoz. -
#35268 "Ha románia támad meg minket a NATO rendet tesz."
Románia az most NATO tag. A török-görög balhéba nem szóltak bele a többiek. Hogy most ez lenne -e az jó kérdés...
----
"Ha oroszország támad meg minket, akkor meg tökmind1 milyen haderőnk van, átgyalogolnak rajtunk, ha a NATO szarik ránk."
Na ettől a kiijelentéstől forr fel fél másodperc alatt az agyvizem. A SZU sokkal komolyabb haderő volt relatív és abszolút érdemben is. Mi tartotta vissza a támadástól? A NATO. Ma orosz haderő egy papírtigris a nyugat-európai országok haderejhézes képest. 1987/88-ban egy hagyományos fegyverekkel vívót háború elég kétesélyes lett volna. Ma nem. Csak a pár legerősebb NATO ország erejével sem bírnának el. Ma az USA ereje nékül is lazán megfognák az oroszokat. Az orosz haderő 90%-ban a '80-as évek szintjét képviseli. Ez ma a NATO ellen édeskevés...
----
"Szóval a honvédelemnek nem sok értelme van, inkább a NATO haderő részévé érdemes válni, és reménykedni, h viszonozzák"
Ez technikailag sem biztos, de a NATO arányos védelmi képességeket vár el. Pont. Ezt talán teljesíteni kéne... -
#35267 te magad írtad, nem csupán segítségnyújtás volt az, hanem egy birodalom területszerzési törekvése. -
#35266 amit vissza is fizetünk nekiik másféle formában. -
#35265 Kik is szabadították fel Magyarországot a török alól? Persze az sem volt igazi, mert a Habsburgoké lettünk, de legalább fejlődésnek indult az ország. -
juzosch #35264 Nem a kiesésről van szó. Ha nem véd meg az egész szövetség esik szét.
De már maga a felvetés is elég nagy ostobaság így ezen formában:)